Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mormota

    senior tag

    válasz Kalandor #5 üzenetére

    én nem az étel nevére gondoltam, hanem elkészítésének precíz módozatára (recept)

    és a 4 másik topikból kb 2 db normális, és használható recept tűnt ki:

    Rakott kenyér

    öntet:
    Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
    szendvics:
    Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)

    Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
    süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.



    Lengyel hering olajban :

    50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
    A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
    A hagymát apró kockára vágjuk.
    Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani )
    Hűtőben összeérleljük.

    (Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.)

    Illusztrálok, tehát vagyok

Új hozzászólás Aktív témák