Hirdetés
- iPhone topik
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- 10x-es Holdfotót villantott a Vivo X200
- Magisk
- 6 Android főverziót ígér a Samsung
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Razr 40 Ultra - jó volt a terv
Hirdetés
-
A Switch utódjára is megjelenik a frissen bejelentett My Time at Evershine
gp Megjelenési dátumot egyelőre nem kaptunk, a Kickstarter kampány szeptember 24-én indul.
-
Egy mondat borzolhatja az Intel befektetőinek kedélyeit
ph Az átszervezés kedvezőnek tűnik, így szinte senki sem vette észre, hogy Pat Gelsinger lemondott az AI-piac fontosabbik részéről.
-
Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
ma A Samsung új fülhallgatója kicsit olyan, mint a Tesla kettős megítélésű pickupja: nagyon harsány, de biztosan lesz, akinek majd tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Felmerült bennem a gondolal, hogy talán sokan (köztük én is) szeretnének előbb-utóbb fotópályázatokon indulni, és bizonyára többen is vannak akik szoktak is. Mivel nem találtam olyan topicot ami ezzel foglalkozik, gondoltam nyitok egyet. Ide lehet linkelni pályázatok oldalait, véleményeket egy-egy pályázat színvonaláról illetve tisztaságáról, segítséget kérni és adni a pályázással kapcsolatban, közzétenni ha valaki közülünk helyezést ér el (és persze a képet amivel elérte), meg persze gratulálni a nyerteseknek
Kezdésképp itt egy link ahol össze van gyűjtve jónéhány fotópályázat linkje és frissül is: [link]
Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy előbb-utóbb indíthatnánk egy saját házi pályázatot. Úgy gondolom, sokat lehet tanulni belőle mert az embert motiválja ha verseny van és olyankor a legjobb formáját hozza. És végül de nem utolsósorban: szép képeket fogunk látni egymástól
Hajrá, remélem működni fog ez a topic!A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Sajna én csak a nyertes képeket látom. Lehet az, hogy csak azokat tartották meg?
Az Ember kategória győztese nekem nagyon tetszik, ötletes és spontán. A rossz minőség meg szinte még javít is a kép hangulatán, ez nem egy afféle látványkép (tudom hülyén hangzik, hogy egy képben nem a látvány a lényeg)A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
werttzui
őstag
Igen itt csak azok vannak de ezeknél akármelyikünk jobbat csinál. / meg hát majdnem mind ff/ én a színes képeket jobban szeretem és hogy csak ff képpel lehet pályázatot nyerni ez felháborító meg azzal,hogy az emberek nyomorúságát mutatják be ez is bosszantó. Az ff és a színes kategóriát szerintem szét kellene választani.
PENTAX
-
Stitch
őstag
Jó ötlet a téma..be is dobnék egy linket:
[link] -
Smogus
őstag
Ez koránt sem igaz hogy csak ff képpel lehet pályázatot nyerni!
Én meg szinte mindig ff-re fényképezek, nem sokszor hiányzik a színes számomra, esetleg ilyenkor ősszel amikor gyönyörűek a színek, de egy egy tekercs diával lehet orvosolni a hibátHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Stitch
őstag
Én az ember, illetve az úton kategóriát nem értem..pontosabban érteni értem csak nem tudom miért pont ezek nyertek. Szerintem a másik három viszont remek felvétel, a másik két kategória győztes nem a hagyományos értelemben vett természet/''lendület'' kép, de nekem nagyon tetszenek.
-
Hydra SR
addikt
Ízlés dolga, nem tudom mi fogott meg a tolószékes és a babakocsis találkozásában de valamiért tetszik. Pedig általában az igen látványos és színes képeket szeretem, főleg amin csillog vagy tükröződik valami. Aki szokta nézegetni a feltöltött képeimet, az láthatja, hogy magam is sokszor ilyen képeket csinálok. Ja, szeretem még az éjszakai városképeket is.
A fotópályázatok alapvetően azért vonzanak, mert nem mindig van ötletem hogy mit is kéne fotózni aztán az a vége hogy csak úgy lekattintok valamit ami épp megtetszik aztán vagy bejön vagy nem. Közben meg az is igaz, hogy valószínűleg így készülnek a legjobb képek, csak ezektől szerintem viszonylag keveset lehet fejlődni. A pályázatokon meg gyakran adott a téma és a feladatot kell megoldani, közben meg mégsem szabad sablonosnak maradni és lefotózni a kötelezőt mert normális zsűri nem ezeket a képeket hozza ki győztesnek. Ha meg tudom oldani a kitűzött feladatot úgy, hogy elégedett legyek magammal akkor már boldog vagyok, ha még helyezést is elérek akkor meg aztán pláne. Legszívesebben valami nagyértékű utalványt nyernék amit fotósboltban lehet elkölteni Lenne pár ötletem, hogy mireA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Stitch
őstag
Persze..remek kép, de inkább sajtófotó, ami igaz, hogy nem jelenti azt, hogy itt nem indulhat és adott esetben helyezést érhet el, de szerintem a tavalyi ember kategória győztés sokkal jobban ''illet'' ehhez a pályázathoz. Nem tudom, láttátok-e, az a bizonyos árus az ecseri piacon vagy valami hasonló címe volt.
-
Extremdigita
tag
Sziasztok!
Nos igen, pályázatok...csak egy baj van vele...a kicsiket meg lehet nyerni gond nélkül...de a nagyobbaknál minő meglepetés, előre megvan a nyertes..ugye nem gondoljátok h magyarországon müködik az, hogy valaki ''ismeretlen'' egyszercsak nyer egyiken is......ha ilyennel összefuttok az is csinált nyertes....dobjunk mögé egy jó marketinget, mert azt az embert fel lehet használni pénzszerzésre, majd megtámogatjuk cuccokkal, de így is min. a dupláját visszanyerjük majd.....
Lsd Lumix pályázat...hogy hogy nemp pl természet kategóriában kinek a képével találkozik az ember már megint? Persze, hogy a máté bence ( csakazértis kicsi betükkel) ki nem találnánk, hogy darvas képeivel ami nekem már igen unalmas...no, ez nem péniszirigység meg minden, de egyszerüen úgy müködnek a dolgok, hogyha van ismeretséged akkor van minden.
És igaz, nem feltétlen a jó képek nyernek!
AcidCanon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Canon 70-200/2.8 L, , 50/1.7 yashika
-
Hydra SR
addikt
válasz Extremdigita #11 üzenetére
Nekem a Lumix pályázat nyertes képei nagyjából tetszettek, de azt hozzá kell tenni hogy a többi képet nem láttam, a pályázókat meg nem ismerem még névről se. Az is igaz, hogy eddig bárki beszélt róla, mindenki azt mondta amit te, vagyis hogy közel sem a legjobb képek nyernek. De hát többek közt ezért van ez a topic, hogy ezt kitárgyaljuk
Más: milyen fotópályázatok szoktak még lenni Magyarországon, amik nevesebbek és rendszeresen megrendezésre kerülnek?A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Allien
veterán
Én is pályáztam a Lumix-on. 24 képet küldtem, lehet, ez volt a baj! Hiszen, nem válogattam eléggé. Ennek ellenére, kaptam egy levelet, hogy a kiállitásra kiarkták valamelyiket. De, azért azt nem írták meg, melyiket, nehogy tanuljak belőle. Mindegy, kénytelen leszek elmenni, megnézni személyessen.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
veterán
Nekem ezek közül pont a fekete-fehérek tettszenek, a tavashegyes, és a kislányos. A többi kép viszont tényleg jellegtelen, semmitmondó. Ilyenekre bárki képes. A címválasztás pedig egyenesen pocsék az összesnél.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Batman
őstag
Hali!
Én is dobok egy linket:
[link]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Nekem bejön.de akkor itt egy masik innét el lehet rá jutni.
[link]
Itt közösségi oldalak -- aktualitás -- fotópályázat figyelő.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Jeannie
aktív tag
No kicsit teleírom a topikot...
Mostanában a következő pályázatok futnak:
Nemzetközi fotópályázat az erdőről
Téma: a fák, az erdő és azok helye az ember életében.
Mindenki maximum 3 fotóval nevezhet.
www.forestpress.hu [link]
Pályázat a semmittevés dokumentálására
Mindenkitől egy darab fényképet várnak, amely ücsörgő, álldogálló embereket ábázol, akár otthoni, vagy idegen környezetben.
Off Limit [link]
Szabadítsd fel magad!
Ők pedig kifestett arcú emberekről, gyerekekről várnak képeket, a lényg hogy az arcfestés fejezzen ki érzelmeket, hangulatokat, váljon az önkifejezés ezközévé.
www.coccolino.hu [link] -
as_Rock
őstag
Itt is egy pályázat [link]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
beautifulmin
aktív tag
Engem azért nem motivál annyira ez a ''kölcsön seat'' dolog....!!!
Nem tudom ti hogy vagytok vele..???
Ha még valami baja lesz a kocsinak akkor,gondolhatjátok... -
beautifulmin
aktív tag
A digitális fotómagazinban havona írnak pályázatokról,meg sok egyéb érdekes dologról..!!!
Érdemes venni.. -
beautifulmin
aktív tag
Itt vannak friss pályázatok:[link]
-
beautifulmin
aktív tag
Látom teljesen meghalt a topic!!
Sajnálom,senkit nem mozgatnak a fotós pályázatok.
Most engem sem kifejezettem,mert sajnos megkezdődött a vizsgaidőszak.!! -
Hydra SR
addikt
válasz beautifulmin #25 üzenetére
Én indultam a globalpress pályázatán de elég fura a rendszer:
Az oldal látogatói szavazhatnak a képekre, regisztráció nélkül. Egy IP-ről fél óránként lehet szavazni, de persze IP váltással lehet sokszor szavazni. A beküldési határidő végén a 25 legtöbb szavazatot kapott kép sorsáról dönt a zsűri. Mivel mindenki saját magára szavaz, elég nehéz megjósolni a végeredményt de az biztos, hogy távol áll az igazságostól. Egyébként érdemes megnézni, vannak nagyon jó képek is (meg nagyon rosszak is). A pontszámok és a képek értéke nem igazán van összhangban, szerintem bajban lesz a zsűri a végén.
[link]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
A Panasonic Batteries pályázat meg lezárult, elég érdekes a végeredmény
Én úgy tudtam, hogy manipulált képek nem is indulhatnak, ehhez képest a lisztes fiú már szinte nem is fotó hanem grafika
[link]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Smogus
őstag
Nem sikerült megnéznem nagyobban a képet, mármint a győztes képet, de szeritnem nincsen benne manipulálás, Ps effekt
Ismerem a képet meg az alkotónak a többi képét is láttam már, és nem is jellemzőek a képeire az erős utómunkák
Egyébként nagyobban a kép [link]Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
werttzui
őstag
Az a baj,hogy egy amatőr fotópályázatra is profik adják be a képeket. Ill a zsűri se pártatlan fölkapnak egy fotóst aztán sztárolják amatőr meg nemnyerhet csak akkor ha már ismerik de akkor már nem amatőr.
PENTAX
-
Hydra SR
addikt
Ja így már másképp néz ki, kicsiben eléggé PS gyanús volt. Nem értem, miért nem lehet a győztes képeket legalább 800*600-ban feltenni.
Mondjuk amit csiga mond, az is érdekes.
werttzui: vagy ha nem is profik de legalábbis 15 éve fotóznak és milla körüli felszerelésük van. Ezt mondjuk nehéz lenne tiltani vagy korlátozni, velük együtt kell versenyezni. Sok lelkesedéssel, tehetséggel és némi szerencsével azért időnként lehet jobb képet készíteni náluk, csak ez még nem garancia arra, hogy a zsűri is így lássa
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Smogus
őstag
Ha jól tudom a csajszi a ki a lisztes képet csinálta mindössze 18 éve most
Szóval nem nevezhető profinak csak tényleg van hozzá érzékeHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Hydra SR
addikt
Nekem speciel nincs bajom azzal, ha egy kép a valóságban beállított, csak azzal, ha annak látszik. Előfordulhat olyan is, hogy nem is beállított csak annak tűnik, az viszont zavaró.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Allien
veterán
Kicsit megkésve, de azért felrakok pár képet. Van egy kacsa sorozatos, amelyek közül az egyiket küldtem be, és állitották ki.
...[link], ...[link],
ha jól emléxem, a következőt választottam végül is:
...[link], ...[link],
...[link], ...[link],
...[link].
Gondolom, naplementést unják. Persze, több képet is küldtem, de szvsz, felesleges lenne felraknom mind, mert össz 24 képeel lehetett pályázni, én meg ezt kihasználtam.
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
A panasonic pályázatára adtam be, anno. Ahol egy szintén Balaton-i kép lett az első, amit nem igazán értek, mert nekem speciel a balaton nem olyan, azon a képen sehol nincsen a víz, nemhogy esettleg vitorlások. De ez egyéni dolog, kinek mi, a zsűrinek pedig az, ennyi. Nem mondom, hogy az enyim jobb lenne, mert ugye nem, sajnos.
A kacsa fenekét már régebben felraktam abban a totyikban is, meg a teknősösset is.
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hydra SR
addikt
Hadd dicsekedjek egy kicsit:
Lezárult a Vendegvaro.hu 2006. őszi-téli amatőr fotópályázat, 1311 kép, 4 kategóriában, szeptember közepétől mostanáig tartott és a ''Magyarország emberei'' kategóriában első helyezést értem el ezzel a képpel: [link]
A teljes végeredmény: [link]
A pályázat nagyjából pont akkor indult, amikor elkezdtem fotózni. Nem egészen 3 hónapja fotóztam, mikor a győztes képem készült, ezért is vagyok rá büszke
A memóriakártyának máris megvan a helye, úgyis most veszek dslr-t, legalább arra nem kell költeni A Zoom magazint majd szorgosan olvasgatom, a Sörmentés Budapesten c. könyvet még nem tudom, micsoda, meg a Hungary Cardot se de valami utazási kedvezményeket ad, legalább szép helyekre el tudok majd menni fotózni kedvezményesen.
A pályázatról még annyit, hogy a zsűri ízlése nagyban eltért az enyémtől, én a szép színes, szemet gyönyörködtető képeket szeretem, ők meg jobban kedvelik, ha kicsit elvont, vagy minimum fekete-fehér vagy sepia, van rajta valami elmosódott dolog vagy kuszaság. Ezt csak azok kedvéért mondom, akik esetleg a következő fordulókban is indulnának, hogy ne lepődjenek meg, ha nem a szerintük legjobban sikerült képek lesznek eredményesek.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
orbano
félisten
Grat, tényleg szép kép lett. Ugyan szerintem nem kötődik az utazáshoz (ez asszem kitétel volt vagy mifene), de ez legyen a kép legnagyobb ''hibája''
Ha jól láttam egy ilyen parkos-páros őszi színes kép is helyezett lett, szóval nem feltétlenül áll amit mondtálA vér nem válik VAZZE!™
-
j.bravo
addikt
Banyek, srác, nem könnyű kimondani de jobban fotózol mint én (lehet hogy ezt már egy ideje tudtad ). Nem mintha én olyan nagy ász lennék, sőt... csak hogy egy kicsit hamarabb kezdtem
Sok jó kép van ott az albumodban, vannak olyanok is amikre nem emlékszem a digifotóim topikból...
Szóval gratulálok és irigyellek!Whatever.
-
Hydra SR
addikt
Eredetileg utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó képeket vártak de engedniük kellet kicsit, mert nagyon kevés kép maradt volna, ha kiszűrik azt ami nem felel meg tökéletesen a feltételeknek. Ami már érintőlegesen megefelelt témáját tekintve azt engedték. Érintőleges az is, ha egy turistalátványosság, mondjuk egy szép kilátóterasz a helyszín.
Valóban értek el színes képek is helyezést, de a szép képek között közel sem volt akkora a fekete-fehér vagy legalábbis olyan hangulatot árasztó képek aránya, mint a helyezést elért képek között. Nagyon kevés olyan kép lett helyezett, amit kitennél a szobád falára ha egyébként nem vagy depressziós Ezt a képemet anno színesben feltöltöttem a digitális fotóim topicba, a pályázatra kissé taktikus módon sepiában töltöttem fel Nekem színesben jobban tetszett.
Az mondjuk egy kicsit bosszantó, hogy volt egy ember aki 1 nappal a pályázat lezárulta után nevezett, feltöltött vagy 15 képet (fogalmam sincs, hogy engedték meg) és az egyik képe második lett a Magyarország tájai kategóriában. Ráadásul most indul a tavaszi pályázat, simán indulhatott volna azon is. Egyébként szép az a kép de azért ez a húzás nem tetszett.
u.i.: köszönöm a gratulációkat
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Predator...
tag
Üdvözlet!
Először is nagy ötlet ez a topic és hasznos is....
Én eddig egyszer küldtem pályázatra...arra ami pécsett kerül megrendezésre...de visszaküldték a képeket
hát ez van azóta szert tettem egy kis tapasztalatra és gépre
ugyhogy én is tervezek egy nevezést...
DigitálisFotó-t tényleg érdemes venni...én rendszeresen veszem és sok hasznos dolog van benne....
Amúgy ez a természetfotó pályázat ami már magasabb szinvonalú tényleg állandó nyertese van
meg az év természetfotósa dij gondolom nem is kell mondanom a 2 nevet de azért leirom Dombóvári Tibor és Bence barátunk ugyebár...
Együtt fotózgatnak mint hallottam róla...amig bence a saját tervezésű ''úszó erőd'' bunkerből fotózza a kacsáit addig dombó tibi a viz alól figyel...
amúgy nem akarom oltani őket mert pl dombovári szép képeket csinál azt meg kell hagyni...de láttam képeket arról amikor először vizre tették bence bunkerét...hát komolyan mondom sztem a titanic kihajózásánál nem volt annyi ember mint bence bunkerénél...
bocsi de ezt most ki kellett adnom magamból
Amúgy szervez fotós túrákat...gondoltam elmegyek egyre és megnézem hogy hogyan készülnek a világ legjobb természetfotói
pályázatot tuti nem indit mert ő nyerné meg
najó szóval fotózásra fel...nemsokára itt a tavasz és jön a rengeteg pályázat...
Peace''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
werttzui
őstag
válasz Predator... #45 üzenetére
Bencét sztárolják meg hát van pénzük bőven pont olyan mint győzike
PENTAX
-
Hydra SR
addikt
Nekem tetszenek Máté Bence képei de a fiatal tehetségről azért tényleg annyit, hogy szerintem a legtöbb nagy természetfotós fiatalon is meg tudta volna csinálni ugyanezt csak nem volt 15 évesen ilyen cucca: [link]
Azt mondja: ''A pénzt úgy csináltam, hogy előtte nyulaztam''. Hát nem tudom, ennyit összenyulazni, ehhez kellő háttér kell, én pl. a Békásmegyeri lakótelepen nem csak azért nem nyulaztam össze egy ilyen cuccra valót mert nem jutott eszembe vagy nem volt hozzá kitartásom. Tisztelet, hogy meg tudta csinálni de a szerencsés származás nélkül nem tudta volna, ezért kicsit igazságtalannak érzem azt a típusú sztárolását, hogy ''fiatal kora ellenére...''.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logout.hu észrevételek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- További aktív témák...
- ELADÓ Sony A6000 kit objektívvel (16-50mm), és SOK KIEGÉSZÍTŐVEL, gyári dobozban, papírokkal
- SONY SEL55210 OSS Objektív Sony -e bajonet APSC ZOOM
- DJI Osmo Action 4 Standard Combo akciókamera - hibátlan állapotban +ND filterek +Care Refresh
- Nikon D7100, Nikkor 18-200mm VRII, Nikkor 50mm 1.8 G
- DJI Action 2 Power Combo + Ulanzi alumínium védőtok
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen