- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
Nincs tabletem (egyelőre nincs is rá szükségem, kell még 1-2 év, mire beérik számomra is, hogy úgy érezzem, megéri beruháznom rá), de a MediaMarktban kipróbáltam a fényképezést vele. Vicces ugyanakkor érdekes, mert eleve egész nagy méretben látod, amit le akarsz fotózni.
-
Danny750
őstag
Támogatom ,de sztem a készülékeket is lehetne kategorizálni.......(+témák is lehetnének)
Mert azért at Innov8, N8 és a 4S képminőségben eléggé kiemelkedik a mezőnyből!
Lehetne pl ,hogy androidos, iOS, symbian ,"nem okostelefon " készülékek és a végén minden csoport legjobb 3-asa megmérkőzik egymással(persze témák alapján)
-
-
rizso
addikt
-
Jadro
veterán
A ps utótag megtévesztő, ez nem photoshop, csak Photoscape.
Azon belül is csak ilyen automata korrekciók. Még ismerkedem a szoftverrel.
-
dokee78
félisten
-
porse
őstag
-
-
Lirion
addikt
-
porse
őstag
-
-
-
rizso
addikt
Hááát, akkor az én szememmel van gond. Szerintem nem is olyan élesek, meg a színhűség sem az igazi - bár ez leginkább a Camera360 effektje miatt van. Talán a Heineken-es kép a legjobb. Kicsit rachmaninoff esete, mikor van rajta valamiféle effekt, jól is néznek ki, csak épp nem "alap" képeket kapunk. Egyébként engem nem zavarnak az ilyen manipulációk, bármit szívesen megnézek
-
runner 125
nagyúr
Valóban kevés telefon tud megküzdeni a hóval, sőt némelyik az éggel is.
..az i4-re e téren sem lehet panaszom, kb. még nem is tudtam olyan fotót lőni vele, amin kiégett volna az ég.Ricardo
Jaja, egyetértünk végtében. Tény, h két kattintán és zsír képet lehet belőle varázsolni.
..egyébként én most is azt mondom, h inkább legyen a szoftver által túlszaturált egy fotó, mintsem színszegény, s akár egy minimálisan túlélesített. Szvsz.. -
runner 125
nagyúr
... igazság szerint ekkora ködben tök mind1 mivel fényképezel távolra, az eredmény úgyis lehangoló. Nehéz élességet találni a messzibe, pláne telefonnal. Mellesleg a zajmosó is erősen dolgozik, ami által még inkább csökken az élesség.
Ricardo
A fotók többsége közeli (makró), ezen fotókon az élesség hiánya nem tudható be a ködnek. Ilyen közelről kell, h találjon helyes, éles fókuszt. Ami alap esetben meg is volt, csak egyszerűen nem tudom eldönteni, h a telefon vajon mely síkra helyezte a fókuszt. Tény, h megvan a DOF, viszont abszolút nem különül el a háttértől.
H alátámasszam képpel is, random kivágtam az egyikből egy részletet. Semmit nem csináltam, csak sima élesítés ment rá egy minimálisat.
-
kiskaktusz
addikt
-
Nem rég lehet őket kapni, idézett Bog-tól:
Arc
"Nos. Képernyőnyi méretben minden fotó nagyon patent, de ha 100%-os nagyításra kapcsolunk, akkor bizony kijönnek a hibák. Egyrészt a képzaj annak ellenére is jelen van, hogy nagyon komolyan mos az algoritmus, ez jellemzően a vonalélesség kárára történik. A színhűséggel viszont nincs probléma, azonban mint annyi Sony Ericsson telefonnál, itt is felüti a fejét a kromatikus aberráció. A képek túlságosan digitális hatásúak, úgyhogy megint nem fogunk új királyt avatni a fotós mobilok mezőnyében. Az Xperia arc nem emelkedik ki a többi androidos okostelefon közül, pedig elvileg egy Exmor R nevű technológiát is kapott, amellyel sötét környezetben is tud értékelhetőt fotózni. Legalábbis a gyártó ezt állítja, de nekünk ez nem sikerült, befotóztunk a szekrénybe lelkesen, de egy Samsung Wave is ugyanazt produkálta, amint az arc: egy használhatatlan semmi lett az eredmény."Neo
"A fenti képeken elég erős a képzaj, kevésbé mos az algoritmus mint az arc esetén, a kromatikus aberráció is kevésbé van jelen. Ettől függetlenül a neo képei sem váltják meg a világot, akár tökéletes napsütésről, akár homályosabb környezetről van szó. Persze monitornyi felbontásban nagyon szépek az alkotások, de a nyolc megapixelnek 100%-os nagyításban ennél jobban kellene teljesítenie."Minden relatív, végül is nem fényképeznek rosszul, attól függ mi a viszonyítási alap.
Sokan a Sony név hallatán, hasra esnek. Nem kellene, fényképezőgép terén is van jóval jobb márka. Sony Ericsson meg eleve nem kapta meg eddig a Sony kamera technológiát.
Jó reklám fogás semmi több, ettől eltekintve nekem a kedvenc márkám, és mint telefon nagyon jónak tartom a SE márkát. -
Megnyugtatlak magasabb kategóriában se tud többet. (k850,w995).
picur220
Mért ne lehetne összehasonlítani, nem esik egyiknek sem bántódása, ráadásul a fényképezési tudásuk van összevetve.
Mindenki tudja, hogy a HTC miben erősebb, ezért pl. eszembe se jutott volna az a gondolat, hogy ha választanom kellene, akkor nálam melyik a nyerő készülék, egyértelműen a HTC.
Ami nálam megfordult SE készülék, annak egyiknek sem volt kimagasló fénykép készítési képessége, pedig volt egy néhány. Úgyhogy ha ez alapján mérlegeljük a játékosokat, akkor egálban vannak.
Nem is hinném, hogy sunahunter versenyt hirdetett, kitette, hogy a leendő tulajoknak legyen összehasonlítási alapja. -
greencard
tag
Én úgy tudom, hogy a telefonokon csak digitális zoom van, azaz kisebb felbontásban valójában csak a full felbontás képét nagyítja ki. Olyan, mintha a full felbontású képet néznéd irfanview-ban vagy acdsee-ben és "+"-t nyomogatnál...
Szóval, max. annyi az értelme, hogy jobban látod a telefon kijelzőjén, hogy mit is fényképezel. Azt csinálhatnád, hogy kivágod a medvéket a full felbontású képből és átméretezed.
-
koshmar
veterán
Enyém is tud zoomolni VGA-módban, de úgy nagyon mosódott lesz a kép. Amire csak rátesz a halovány, 640*480-as felbontás.
Inkább hagyom 5 MP-esen, és amikor elkészült a kép, utána zoom-olgatok a telefonon vagy a gépen.Más:
A múltkor próbálgattam egy W995i kameráját.
Nagyjából ugyanazok a hibák, mint az enyémnél. A színeket nem adja vissza tökéletes, mondhatnám, fakók.
Zajosságot is tapasztaltam kis mértékben.
Viszont a VGA-módban elérhető zoom lenyűgözött!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honda topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Medence topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest