- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Elnézést előre is, mert OFF lesz, mivel nem telefonnal csináltam, de az ufo felhőről mindig ez jut eszembe.
-
törölt tag
Én az egészet úgy fogom fel, mint egy poént...
Talán a márka megítélésének javulását várják tőle? Lehet akár ez is a szerepe, de nem valószínű, hogy sokat adnának el belőle. A fontosabb összetevők kéznél vannak a Sonynál, a fényképezőgépek után majd beleteszik ebbe az izébe is.
Ha már a telefon vs. fényképezőgép felmerült: itt a dpreview.com stúdiójelenete:
Samsung Galaxy S4 vs. komolyabb fényképezőgépek
13 MP felbontáson ez több, mint tisztes helytállás egy telefontól. Ezt még a nokiások sem vitathatják el egy Samsungtól.
(#35213) hito
"Tehát a következő generáció nagyobb tagja?"
Egy teljesen új modell, amelynek nincs is saját optikája.
-
-
Bozek
nagyúr
Azért ez vicces. Ha egy Nokia képe homályos, akkor "előfordulhatnak ilyen hibázások drágább telefonnál is". Viszont ha egy olyan telefon, ami itt nincs túlsztárolva, akkor meg "de sz*r képeket lő"... Egy kezemen fel tudom sorolni a fotós mobilokat, mert a többi még mindig egy telefon, amibe raktak kamerát is és teljesen mindegy, hogy hány megapixel.
-
-
MR007RM
addikt
Lehet akkor egyedül én nem tippeltem volna 808-ra. A színei talán hasonlítanak. Az első egy kis méretű panoráma fotó, csak hát több lövés, mégsem elég éles. A 2. is életlen, de a helyzet az hogy én ebben az időben is jobbat tudok készíteni, így nem ájulok el tőle. És bizony majd ha itt a fórumon valaki linkel ettől a telefontól származó fotót így meg úgy, csak annak fogok hinni. Szerinted miért nem fényes nappal lőtt fotót osztottak meg?
-
MR007RM
addikt
-
balazs1022
őstag
A méretezett nekem is sokkal jobban tetszik. A "eredeti", hogy is mondjam.. olyan samsungos, a méretezettnek meg valóban nokiás beütése van. Jól olvastam, h akár 32s-es záridőt is lehetséges beállítani?
HA jól olvastam akkor mindig 50mp-es képet kell lőni, majd ha hazaértünk, akkor minden egyes képet le kell méretezni 13mp-re, így kapjuk meg a legjobb minőséget?
-
balazs1022
őstag
-
hito
nagyúr
Nincs zoom nélküli sajnos. Az tényleg távoli lett volna. A 808 adottságainál fogva markót sajnos csak úgy lehet készíteni, hogy PV módban az ember távolabbról a veszteségmentes zoom-ot használva közelebb hozza a témát. 25cm-en belül nem hajlandó fókszálni, ezért kell távolabbról zoommal megoldani a dolgot.
Igen, az olyan képeket én is csípem, mármint a részletgazdagat. Élmény belenagyítgatni
-
BigBlackDog
veterán
Valószínűleg akkor az is hozzájárulhat szerintem. Sajnos az enyém is iszonyatosan porosodik a zsebemben, pedig semmi mást nem tartok mellette. Szerencsére legalább a készüléken belülre nem tud a por bejutni (legalábbis eddig még nem tapasztaltam, kopp-kopp). Egy manuális objektívnél kézzel zoomolás esetén nem egyszer lehet hallani, ahogy fújja ki, vagy szívja be a levegőt -és persze vele együtt a sok szemetet, ami benne van-. Gondolom itt is hasonlóan működhet a dolog.
-
MR007RM
addikt
Ezzel a Zoom-mal már kukkolni is lehet. Kicsit lestem az ablakokon át.
Remélem a samsung készít egy Zoom 2-tőt, mert arra már nagyon oda fogok figyelni. Az N8 sajnos már kevés nekem kamerában, a fiókban döglődik, de megválni sosem fogok tőle.
Ami az éjszakai fotózásban zavar az a beégés kérdése. Adnék rá több fényt és kiemelném a részleteket, de van ahol meg ezáltal összeolvad. Bosszantó, talán HDR?
Ehhez majd késöbb visszatérek pár példa fotóval, amire hírtelen gondoltam.
Akkor most én is dobok valami Zoom gyilkost
-
MR007RM
addikt
Egy kicsit elbizonytalanodtam, mert minél többet nézem a fotód annál jobban tetszik. A zajra tett megjegyzésemet visszavonom. Valójában egy nagyobb látképű éjszakai fotóra lennék kíváncsi. Mondjuk egy városkép felül vagy oldalnézetből, akár ablakból lőve, de sok apró épülettel fűszerezve. Szép is legyen, világos minél kevesebb beégéssel, szóval belőve olyan optimálisra, amire te rábólintasz. Ne legyen baj ha kíváncsi vagyok, mindannyian azok vagyunk, mert hajtunk a minőségre. Szóval ha van időd és témád bombázz az ehhez hasonló jó fotókkal.
éjszakai városkép (nyers kép)
Ilyet nem várok, mert pénzem nincs a kiutaztatásodra Kínába meg hasonló helyekre, de a lényeg minél kevesebb fényforrás, lehetőleg optimális összkép. Elég annyi fény mint a valóságban.
Szerintem az utómunka sem tud javítani egy fotón, csak akkor ha van benne plusz potenciál, különben még rosszabb lesz, így szarból tényleg nincs vár. Én élek vele sokszor amennyiben a fotó engedi előhúzni a rejtett többletet és van vele időm tökölni.
-
MR007RM
addikt
Nem rosszak, de tennék pár megjegyzést, ami bennem felmerült. A kettő között hatalmas a különbség az rögtön látszik. Az elsőnél számomra alapból nagyon magasra nyomta az iso-t és ettől nagyon zajos lett. A manuál esetén viszont megnéznék egy min 12MP-s élesebb és kevesebb zajjal járó fotót természetesen állványról. (lehet utómunkázni) Nem baj ha nincs rajta ember vagy mozgó tárgy, de ha van mégjobb. Esetleg ha lehet olyan helyen, ahol kevesebb a fény, távoli fényforrásokra fókuszálva, vagyis nehezítsünk. Remélem ezekért a sorokért te nem haragszol meg rám, nem bántásból írtam, csak kíváncsi vagyok mit tud még pluszban felmutatni a Zoom.
Még sok éjszakaim van raktáron, amint lesz időm linkelem őket.
-
rizso
addikt
Na, felejtsétek el a sugarsync mappát (már nincs is), itt a dropbox galéria (itt normálisan jelennek meg az álló képek, és van eredeti méret opció is)
S4 Zoom
-
törölt tag
-
hito
nagyúr
Nagyon f@sza!
legiaap: éjszaka mindenképpen. Nagyon hiányzik a 1020-ből is egy minimum 8mp-es záridő, a 4 kevéske. Nappali fényviszonyok között viszont már nem áll meg a lábán a megállapításod, de éjjel lemossa az S4 zoom a két nagyágyút is.
Hiányzik!
De nem adom a 1020-at!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest