- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19 #35524 üzenetére
Ááá, a 2. link, csak nem jó, itt a jó: [link]
Akkor ide írom a megjegyzéseimet a képeimmel kapcsolatban:
A dobos képeknél tetszik a cineken a visszatükröződő lámpa fénye, bár egy jobb hátérrel jobb lenne az összhatás.
A paprikás kép készítésénél tényleg eléggé unatkoztam, mint ahogy a plüssösnél is.
Az utolsó két kép, pedig még aug. 20-ai. -
törölt tag
válasz
SOAD19 #35131 üzenetére
(#35131) SOAD19
Hito keményebb próbatételnek vetette alá a készülékeket, így a 1020 sem hazai pályán játszott (egyenletesen megvilágított, távoli tájak fotózása). Nagy dinamikatartományú képek elkészítését adta feladatul a három kamera számára, ráadásul automata módban, úgy, ahogyan az átlagember is használja a telefonját. Ennek ez a vége. Eleve hullámzó a 1020 teljesítménye (írtam is már erről, hasonló a 930-hoz), nem hoz olyan egyenletes (nem feltétlenül csúcs!) minőséget, mint mondjuk az iPhone-ok, az LG, vagy a Samsung telefonjai. Meg aztán itt nem lettek a képek nokiás szokás szerint 5 megapixelre leméretezve...
(#35135) migabi24
"Én csak a médiába csináltam egy képet a 2 géppel, de ugyanezt tapasztaltam, szebbet lőtt az S4, jò le is hülyéztek a kzoom topikba"
Az csak a legelvakultabb hívek fantáziájában igaz, hogy egyik vagy másik kamerás csúcsmobil mindig jobb képeket lő a másiknál (ők ráadásul azt is hozzáteszik, hogy sokkal
). A valóság ennél sokkal árnyaltabb. Én például jobbnak tartom a saját S4-emnél kamerás mobilként a G3-at és az S5-öt, de ez kb. annyit jelent, hogy húsz képből mondjuk tizenkettő azoknál jobb (elsősorban gyengülő fényeknél), nyolcnál viszont az S4 szerepel meggyőzőbben. És jellemzően hajszálnyiak a különbségek, sokszor azok is úgy jelentkeznek, hogy az egyik telefon ennél a képrészletnél jobb (esetleg jobban eltalálja a fehéregyensúlyt és az expozíciót), a másik telefon pedig ugyanannak a képnek egy másik részletét jeleníti meg valósághűbb módon.
Másik kérdés, hogy az ember mit vár el a telefonjától... Automatikus módban, esetleg üzemmódot váltva legyen jó, vagy állványról, hosszan állítgatva (esetleg RAW fájlokkal pepecselve)? Az általánosan elterjedt mobilfotózáshoz az előbbi áll közelebb, a nokiások igényeihez az utóbbi.
-
MR007RM
addikt
válasz
SOAD19 #34641 üzenetére
Ja igen neked.
Azért szerintem bármit fotózunk észnél kell lenni, főleg ha nem értünk hozzá. Értem ezalatt hogy olyan sosincs hogy előkapjuk célzunk azzal ahogy épp be van állítva, akár nappal szemben és végül ünneplünk...
Amennyiben szép minőségi fotókat szeretnénk, és nem csak a f@szbukra. Lehet az a nem sikerült fotó pár méter arrébb lépés esetén sikerült volna, egyébként passz, most ezt gondolom. Majd a profik megmondják.
A jó fotóhoz idő kell és türelem, még akkor is és főleg, ha telóval készül.
Az ég beégése meg ahogy nézem sok profi fotósnál is megvan, vagy utómunkázzák többen.........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest