Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    Huhh, ez megint hoszú lett, sry. :DDD De talán érdemes elolvasni, főleg a második fele miatt.

    Szvsz felesleges egy harmadik, negyedik topik, már a 2 is sok, a másik nem nagyon pörög.

    Szerintem jó ez így ahogy van. Sőt, én inkább beolvasztanám a szerkesztett topikot is, az a napi 2-3 hsz elférne itt is.
    Oda van írva, ha valami raw, szerkesztett, vagy GCam, szóval aki azért jön ide, hogy lássa mit tud gyárilag a telefon, azokat nem fogja megtéveszteni.

    Meg ez most olyan, hogy ha azért tiltjuk a raw-ot, mert néhányan "LSD tripeket" csinálnak belőlük, akkor a gyári Samsung képeket is tiltsuk, azok se a valóságot tükrözik. ;]

    Komolyra fordítva, én nem látom az értelmét egy kizárólag módosítatlan, tesztkép jellegű fotók gyűjtésére fenntartott topiknak, főleg hogy már ott van a Fototrend is direkt erre a célra. Na meg maguk a tesztek, amikben mindig ugyanazok a tesztelők fotózzák ugyanazokat a témákat, szerintem azok alkalmasabbak a telefonok összehasonlítására vásárlás előtt, mint egy olyan felület, ahova nagyon változó tudású fotósok töltenek fel képeket.

    Illetve akinek már olyan fontos a fotós képesség, hogy benéz egy ilyen topikba, azoknak szerintem az is érdekes lehet, hogy adott esetben mennyivel többet ki lehet hozni egy telefonból 3rd party appal, vagy raw-ban.
    Én ha csak a gyári képeket látnám mondjuk egy G6-tól, akkor eszem ágában nem lenne olyat venni, amióta viszont láttam tőle itt GCam, meg raw-ból kidolgozott képeket, simán bevállalnám.

    Mindenesetre ha az a döntés születik, hogy száműzzük innen a raw-ot (illetve akkor már a GCam-ot is muszáj), akkor azt javaslom, hogy a szerkesztett képek topikba olvasszuk be ezeket, nem hiszem, hogy elbír 3-4 különböző topikot a mobil fotós téma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák