Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz Quasi_modo #41871 üzenetére

    Ha már így írtál, akkor leírom a teljes történetet is. Szóval az elején az volt az érdekes, hogy a jobb szél homályosodott nem egy napsütéses, kültéri, távoli témával rendelkező képen. Viszont érdekes mód, mikor ablakon keresztül próbálkoztam, akkor nem volt probléma. Először napsütésre-UV-infra sugárzás környéki forrásra gyanakodtam. Ezt a sejtést MR007RM egyik korábbi hozzászólása is megerősítette bennem. Játszottam kicsit UV/IR szűrökkel, de nem igazán segítettek. Volt, hogy ablaküveg mögött próbálkozva is szélen homályosodó eredményt sikerült produkálni.
    Aztán gyanakodtam a hőmérsékletre. Beltéren legtöbbször nem a zsebemben van a telefon, hanem az asztalon, így nem melegíti semmi. Utcán viszont zsebben hordom, meleg időben ez nem épp a legideálisabb ilyen szempontból. Ha táskában volt, akkor kevésbé jött elő a homályosodás jelensége.
    Nézegettem korábbi 808 képeket is vegyesen. Számomra etalonnak MR007RM képei számítanak többek között, viszont neki is gondjai voltak a távoli, napos témákkal. Ugyan válogatottak a képei erőteljesen és egy-két helyen olvastam, hogy a 808-a is jobb darab, de néhány fotóján azért fel lehetett fedezni minimális mosást a jobb szélen. :) Például ezek közül (többek között) az 5. képen, vagy itt az első adagból a 11. képen.
    Persze nem mindegyik homályosodás vezethető vissza pont erre, sok más telefonnál a hőmérséklet egyáltalán nem befolyásolja a képszéleken lévő mosást az eddig általam látott képek alapján, szerintem csak a "kevésbé hibás" (808) példányoknál jöhet elő ilyen formában a jelenség, ezeknél alapvetően nincs gond, csak, ha melegebb környezetbe kerülnek.
    Pontosabb okot sajnos nem tudok mondani, a fentieket csak a saját megfigyelések alapján írtam és természetesen csak a saját véleményemet tükrözik. Persze érdekesnek számomra is érdekes. :)

Új hozzászólás Aktív témák