Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Pecc #2901 üzenetére

    Értem... Fura, én soha nem hallottam ilyen instabilitásról, egy gond van vele, a kihegyezett jpeg kompresszor miatt néha nem menti el a képet hanem újraindul a kamera, jön a cyber-shot logó, mintha épp kinyitottad volna... Ez azért van, mert a K800-ban egy firmware korlát miatt a maximális jpeg minőség 91% és a képméret (adatmennyiségben) 910kbyte lehet, ha ezt túllépi a kompresszor akkor kamera restart.

    A záridő állításnál 1-2mp-re elfeketülhet a kép exponálás után, ez inkább a hosszú záridőkre jellemző. Ez azért van mert egy hosszú záridős beállítás után amíg visszavált automata módba a kereső, ennyi idő kell neki. Ez nem hiba, csak 1-2mp türelem kell hozzá :)

    A szemcsék alatt tudom mire gondolsz, nekem kifejezetten tetszik az éles kreálmánya ennek a drivernek, de lehet konfigurálni egyébként ezt előre, a driver feltöltése előtt, a sharpness értékhez kell nyúlni csak, és ezt üzemmódonként is meg lehet tenni.

    A fényerő állítása: kiválasztod azt az EV pozíciót ahova az expozíciós kompenzáció funkciója van rendelve, és a zoom gombokkal állítasz :) Ez ugyanúgy működik mint korábban, csak plusz egy gombnyomásba kerül, (egyébként minden funkció így kezelhető), de expo kompenzáción kívül még lehetőség van azonnali brightness, kontraszt állításra is akár... Sajna ez eleinte ilyen, kicsit szokni kell, de én már nem állnék vissza soha a régire.

    Remélem tudtam valamelyest hasznos infót nyújtani, és talán segíteni abban hogy újra kedvet kapj a driver használatához. Egyébként van már újabb 6.6.3-mas verzió, hibajavításokkal (újra működik a bestpic, és bizony a bestpic és a full manuál állati nagy segítség lehet), valamint vannak új HEM és EM módok is :)

Új hozzászólás Aktív témák