Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richie141
tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Köszi a válaszokat. Én is úgy terveztem, hogy előszőr CAD-CAM aztán CNC. Bár mérnökire én sem szeretnék menni, azért remélem, majd hasznát veszem a CAD-CAM-nek a későbbiekben.
-
Richie141
tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
22
-
Richie141
tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Sziasztok!
A CAD-CAM informatikus és a gépi forgácsoló (később CNC gépkezelő) szakmák között melyiket érdemes elkezdeni tanulni? Melyik a keresettebb, valamint melyik fizet jobban itthon és külföldön?
Az a helyzet, hogy a gépi forgácsolót elkezdtem tanulni tavaly, de kb 5 hónap után abbahagytam lényegében a borzalmas osztályközösség miatt. Tudom elég gyenge oknak tűnik, de nem szeretném részletezni, lényeg, hogy még mindig nem bántam meg... Egy-két apró dolgot elszúrtam, és az osztály attitűdje kissé elvette az önbizalmam a szakmától. Pedig jó jegyeim voltak, a gyakorlatom 4-es lett (én személy szerint 3-ast adtam volna).
Az egyik lehetőségem, hogy a jelenlegi tapasztalatokkal elkezdem újra a szakmát esti tagozaton, így könnyebben mennének az alapok. A másik pedig a CAD-CAM, ami jobban érdekel, mert jól értek az informatikához, a számítógépekhez, és angolul is felsőfokon beszélek. Viszont nem tudom, hogy ezzel mennyire lehetne elhelyezkedni. A neten olvastam róla ezt is azt is, a fizetésről is, de nem tudom kinek higgyek.
Akinek van tapasztalata, vagy tud tanácsot adni az válaszoljon, köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
● nem beszélgetős OFF topic!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő