Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
DIY CNC-ben jártas embereket kérdezném, hogy ez a CNC mennyire van jó árban? Kb. 32 ezer forintra jönne ki + áfa ha megfogják.
Vagy alkatrészekből mennyiért lehetne építeni egy hasonlót? Leginkább nyákok készítésére kellene egy, mert a vegyészkedés nálam elég hosszadalmas folyamat.

Amúgy vámon tuti megfogják, nem?

-
-igu-
veterán
válasz
kisvacak
üzenetére
Ha a szecska nem ugyanoda rakja vissza vissza szerszámot, ahonnan elővette, hanem egy másik beváltott szerszám helyére, akkor hiába is hivatkoznál a szerszámhelyre, ott már rég más van.
Van ebben is logika - a D63-as síkmaró bármely pozícióban ugyanaz marad. Akkor van csak gebasz, ha egy nagy szerszámot nem 'nagy szerszámként' tárazol be, akkor bír hangos lenni. -
-
kpityu2
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
Hogy gyorsan tudj szerkeszteni két dolog kell: ismerned kell a program eszközkészletét és a szerkesztést fel kell tudni bontanod ezekre a lépésekre. Általában van pár határozott, egyszerüen felrakható elem ami a bázisa lesz a rajznak és ahhoz képest szerkeszted tovább a többi elemet.
Jó kiindulás szokott lenni a furatok pozícióba helyezése, illetve a vízszintes, függőleges vonalak felrakása. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
nem ertem a kerdest, ket orat szenvedtetk amig nem volt autocad megrajzolni az abrat, miutan volt program fel orara redukalodott egyedul.
megtanulni a programot ugy tudod h foglalkozol a temaval kepzed magad, van rengeteg ingyenes video ami kivesezi ezeket a programokat bar neha ezert el kell menni olyan oldalra ami nem az itteni forum modijainak a baratja, ha talalsz olyan embert aki elmagyarazza a lenyeget az ket-harom nap, de a legalapabb dolgok kb 2-3 ora.
mindezt megteheted penzert is ami minimmum annyiba fog kerulni mint a cadcam tanfolyam, ha keresel egy egyetemistat az lehet megteszi neked 10000ert egy szombaton. vagy csinnalod ugye magad az ingyen
tovabba vannak online tanfolyamok is ami elsosorban videoalapu kepzessel (ill leiras termeszetesen) segitik a fejlodesed lepesrol lepesre. ha tudsz angolul es a legalis vonalon maradsz akkor van egy olyan oldal asszem h myigetit vagy hasonlo. ott kb 200 dollarert hozzafersz vagy 5 kulonbozo cad es cam rendszerhez oktatasi celra. marmint h programot szerintem nem kapsz csak anyagot hozzaszal innentol kezdve meg minden ugyanaz mint a szakmaban altalaban, ha erdekel es mesz utana akkor erteni fogsz hozza ha nem akkor meg nem
-
-igu-
veterán
válasz
Imilenni
üzenetére
AutoCad szerintem nem a legjobb választás, csókoltatom a tanrend kiötlőjét.
Itt laknak a CAD-es emberek: Gépészeti 3D tervezőrendszerek
-
Sziasztok!
Remélem nem látszok nagyon butának ezzel a kérdésemmel..
Most CAD-CAM Info szakon vagyok, 1 éves képzés pár napja kezdődött az egész, olyan embereket keresek akik pár tanáccsal tudnának segíteni
Nem igazán vagyok otthon a témában..a CAD-et oktató tanár sajnos teljesen figyelmen kívül hagyja azokat az embereket akik nem használtak korábban CAD-et (AutoCAD, aztán Inventor)..
Tudnátok segíteni?
Itt a feladat: C Két órán keresztül szenvedtem én, és két másik haverom akik más szakról jöttünk errea képzésre..Mit ne mondjak szinte semeddig sem jutottunk..
De, miután van lehetőség tanulói AutoCAD-et szerezni én éltem a lehetőséggel, 30 perc alatt erre jutottam:
Szerintetek ez jó?Ne haragudjatok ha rossz a topic, és akkor kérem hogy az admin törölje a HSZ-t.
De tanácstalan vagyok :/ Más ilyen topicot nem találtam, aminek köze van ehhez a témához.. -
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Megoldva. M180

-
Gyors segítségre lenne szükségem. A szerszám cserélő kart hogy tudnám ref-re küldeni a vedelem kioktatása nélkül?
[kép] kép
-
kisvacak
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Amúgy az egyszerűbb fejbe ,többi autocad vagy solid egde segítségével nem nehéz!Ezzel szoktam,De használom az edit cnc-t,cimco-t is.De azért hogy meg vesz valaki egy több millás gépet akkor legyen bent ez az alapvető szarság nem de?Még a régi sinumerik 810 is tudja.
-
NoiZz
tag
hihi
úgy tűnik lemaradtam az őszi nct akadémiás cad/cam informatikus képzésről, van még olyan iskola ami hasonló minőségben oktatja a programozást, vagy érdemesebb megvárni a tavaszi képzést?
a télen több időm lenne tanulni mint nyáron, csak későn kapcsoltam és már beteltek -
nchelp
tag
-
kisvacak
csendes tag
Sziasztok!
Van két Gildemeister (eszt.) mindkettő Fanuc 32i vezérlővel.
Egyik simán megcsinálja a ,A ,C címeket, másik nem hajlandó reagálni rá.Állítólag ez az opció nincs bent egyikben vagy csak paraméter hiba? -
Locsi
senior tag
Sziasztok. Okuma Osp-p300-at ismeri valaki? Ilyeneket keresek, illetve az okumás megfelelőit. Fanuc g16,g52,g65,g66,g67, illetve még ,R ,A ,C.
-
Pankiii
tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
akkor az
lényeg, hogy olyan boltot keresek ahol vannak ilyenek 
-
-
Pankiii
tag
Hali,
Talán még ez a legmegfelelőbb helye a kérdésemnek. Mérőtapintóhoz keresek tapintószárat ( angolul Stylus?).
Néztem hivatalos oldalakat, de elég borsos árak vannak így más lehetőség kell.Tudtok hasonló oldalt mint az eBay csak a "szakmaibb" dolgok jobban fellelhetők? Ebayen egyedül ezt találtam ami méretben, árban kb megfelelő. Ha esetleg valaki tud ilyen oldalt, írja meg legyen szíves.Köszönöm
-
-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Még nem próbáltam, de elvileg kéne neki. Kizáró okot nem nagyon látok.
-
-
nchelp
tag
válasz
Berci1975
üzenetére
Programírás almenüjében van egy (szerk vált) nevű funkcióbillentyű. arra kell rányúlni, és akkor az ember karakterenként is tud írni/javítani, nem csak egységenként. Ekkor az Insert halott dolog, amit vésel, rögtön viszi fel. 30-asokban alap, korábbiakban lehet, hogy aktiváltatni kell. Nem tudom hozzá a kontrollbitet.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Pontosan milyen 3 gép?
-
-
TGWH
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Nettó hülyeség.
Talán még azt sem hülyeség írnom, hogy aki tanítani akar, az meg is fizet valamilyen szinten
Ha nagyon alja helyre mész, egy év után már csak a különböző kannásborok közti különbségről regélnek, mert elfogyott a tudás... ha meg visszatérő melók jönnek, beragadsz arra a szintre.
El kell menni max egy évre egy jobb minőségű alja helyre, ott tanulgatsz, aztán lépni kell egyedibe. Esetleg ott pár évet lehúzni magasabb fizetés mellett, onnan meg már te leszel a Jani
Nchelp.
Valami billentyűkombó tudja, max 3 ujjas
én egyszer bepötyögtem egy hosszú programot, majd úgy ahogy van, sikerült is törölnöm a fájt
de legalább megtudtuk, hogy mivel lehet programot törölni 
-
-
nchelp
tag
válasz
Vetesi75
üzenetére
Mappánként az összes program kiküldése lehetséges, ekkor kapsz egy ALLPRG (ha jól emlékszem) nevű állományt a kártyára, amit egyben vissza tudsz később gond nélkül olvastatni. Ha még nem 30-as a vezérlő, akkor van egy "tól-ig" lehetőséged a kiküldésre. Ekkor nem fűzi a programokat egyetlen állományba.
-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
"Ha Fanuc és társai tudnák azt mint a Haas meg a Brother hogy minden karaktert lehet külön szerkeszteni akkor nem lenne jobb vezérlő náluk nagy szériára." Tudja... napi szinten használom.
-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Inkább merj belevágni valami újba. Ahogy en is találtam az elején, úgy te is tudsz találni jól fizető melohelyet, ahol elnézik, hogy kezdő vagy, es segítenek a fortélyok megismerésében. És te mar nem is mondhatod magad kezdőnek. Biztos vagyok benne, hogy a 3 év alatt eleget tanultál. Legyen egy kis önbizalmad.

Az ingyen dolgozás meg f@szság. Hagyod magad kihasználni. Ennyi erővel ha mar nem pályakezdő vagy, es elmész egy új melohelyre, ott is dolgoznál ingyen a 3 hónap próbaidő alatt? En spec meg is dolglottem volna, ha ingyen kellett volna dolgoznom, mert eljöttem otthonról, es a család sem tudott volna eltartani.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
szerintem sok is volt alamizsnaert
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
NCT felfutott?
Bár tény nem lehetett olcsó az új csarnok. De azért már abból is lehet valamit kihozni.
Pl saját tervezésű gépek. Nem csak a kis vackok hanem komolyabbak, legalább méter feletti mozgással.A DMG nagyon elszállt az ultra csiricsáré irányba. A Mori hírnevét teljesen kicsinálják.

-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Detto. De ingyen elmenni marhasag.
Meg belemenni, h hol lett elb.va az oktatas/tanulokepzes/kormanyzas stb.Egy valamire leszek kivancsi: most fog kifutni az utolso palyazatos kör. Hogy alakulnak ezutan a gepeladasok? Az olyan "felfutott" cegek forgalma mekkorat esik majd, mint pl NCT, DMG? Bar van egy sejtesem, h a szervizekkel jol ellesznek

-
-
GeriSzán
csendes tag
Sziasztok!
Fanuc 0, vagy egyéb "alap" fanuc programozási segédletet keresek esztergára, illetve Gildemeister NEF CT 40-re.
-
TGWH
őstag
válasz
hurcoman
üzenetére
Estét!
Egyetértek, ugyanakkor ellent is mondok Neked.
Tanfolyamon megtanultuk, hogy min. 3 pont kell hogy megtámassza, eszterga esetén mekkora a kilógatható hossz, mennyit kell min. megfogni, illetve mikortól kell csúccsal megtámasztani. Ahogy azt is megtanultuk, hogy mélyfúró ciklus milyen mélységtől kell. Katalógust is adtak a kezedbe, ki kellett választani az adott lapkát.
Ahol én kezdtem, ott örültek is a kezdőknek, mert be lehet őket tanítani, és nincsenek böszme megszokásaik, amik ki tudja hol ragadtak rájuk. A kezdők nem mennek a saját fejük után. Kérdezték a felvételi folyamat során, hogy biztos ekkora S F kell? Elvileg. Kiszámolta ő is, ja ekkora, jó'van. Utána meg örültem amikor az első sűllyesztőt nagyjából katalógus után - katalógus ugye nem vó't - belenyomtam a furatba. Utána nem örültem, mert a sűllyesztő fogyott el, a furat meg kapott egy kis sorjázást
Ingyen dolgozni sem kell, úgyis minimálbéren kezdetnek. Olyan helyre kell elmenni, ahol lehet tanulni, de ezt a kezdő nem fogja elsőre meglátni. De el lehet menni máshová. Tipikus magyar hiba, alázatosan elfogadom az alamizsnát. Ahogy mondják, ,,első munkahelyen sosem lehetsz király.'' -
hurcoman
újonc
üdv mindenkinek, kicsit hosszú leszek, de talán érdekel valakit az őszinte igazság. ha elvégzel egy gyorstalpaló tanfolyamot, atttól még nem leszel cnc programozó, gépkezelő. senki sem fog felvenni utána, mert nem fogsz érteni semmihez. lehet, hogy egy cam programban meg fogod tudni csinálni a vizsgafeladatodat, de mikor egy valódi munkadarab kerülne a kezedbe, már fognád a fejed, hogy hol is kellene rögzíteni, milyen szerszámot is kellene használni, milyen előtolással-sebességel, és még sorolhatnám. tudom mit beszélek, átmentem rajta anno. nekem oltári nagy szerencsém volt, mert volt egy rendes főnök, aki az embert nézte s nem a tudásomat, eszméletlenül sokat köszönhetek neki s igen hálás is vagyok érte. de 1000 emberből ha egynek van ilyen mázlija szóval az én javaslatom, hogy ha már ilyen gyorstalpalón veszel részt, próbálj találni egy cnc műhelyt, ahol felajánlod hogy igyen dolgozgatsz egy kis tanulási lehetőségért. vagy olyan állásra jelentkezz, ahol a tanfolyammal együtt hirdetik meg a cnc-s állást. ha van ilyen. persze ott jóval kevesebbet fogsz keresni utána. ha külföldön szeretnél dolgozni, ott nem fogják nézni a papirodat, odaállítanak s vagy megy, vagy nem. persze vannak országok, ahol először idióta közvetítőirodával kell beszélned s az esetek többségében a papíodat nézi, meg a gyakorlati évek számát, mert jó esetben a drága léleknek fogalma sincs mi az a cnc, alapszavak után kutatnak az önéletrajzokban. tehát oda igen jól megírt CV kell. van még valami amit ki szeretnék hangsúlyozni: a nyelvtudás. na anélkül nem megy. ha nem érted meg, hogy a főnök mit kér tőled, akkor hogy dolgozol? én egy vagyok a mákos emberekből, akinek bejött, de sokat tanultam érte magamtól, nulláról kezdtem, mázlival, szorgalommal, és tanulással. szóval erre készüljetek fel. sok sikert mindenkinek. aki igazán akarja, és van esze, menni fog, de csak ezzel a három dologgal.
-
littlejohnny
aktív tag
Tiszteletem Uraim! Anayak marógépünk Y tengelyén lévő csúszólemezek (vagy nevezzük fém pályavédő harmónikának) felújításhoz, vagy akár újragyártásához keresnék céget. Ha esetleg valakinek volt dolga ilyenekkel, kérem priviben jelezze! Köszönöm!
-
Vetesi75
újonc
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nincs hálózat (csatlakozó van - laptop nincs), a PCMCI-adapter + CF-kártya is a dolgozói magántulajdon részét képzi... (USB stick dettó ua.)
- talán 31i (M) , holnap megnézem pontosan.
- én, mint melós nagyon - könnyen kezelhető, jól átgondolt konstrukciók.
- nem az űrsiklóhoz gyártunk alkatrészeket, de 2-3 százados tűrésmező nem igényel még különösebb gondosságot.
- van, pénzügyekkel nem én foglalkozok és idáig részemről minden ok. velük.
Nagyon szívesen! -
-
Vetesi75
újonc
Sziasztok!
Az alany egy Dosan DNM500-ll Fanuc vezérlővel.
Létezik-e hatékony megoldás a teljes "alkatrész-prg. könyvtár" adathordozóra történő mentésére?
Egyesével kimásolni kb. fél műszak a programokat, ezért valami "mindet kijelöl, másol" opció lenne jó. Érdemes keresnem a menürendszerben vagy felesleges, mert nem létezik?
Köszönöm!
Gábor -
SLC09
tag
Sziasztok! Egy kis Isel hobby géppel (davinci) szeretnénk tömbszikrához elektródát marni. A gépen nem az eredeti vezérlés van, hanem a 3 léptetőmotorra egy V-type 3 tengelyes vezérlő lett szerelve és mach3 mill szoftverrel van üzemeltetve. Elméletben, hogy egy mm-t mozduljon 100 lépés kell (1.8°, 1\2 lépés, 4mm orsóemelkedés) Egy téglalapnál ezekkel a beálli'tásokkal kb. 1-1,5 tized eltérést produkált, ezt leszori'tottam 1-2 századra, hogy az y tengely lépésszámát 100,16-ra álli'tottam. Minimális finomi'tással egész elfogadható eredményt lehet elérni. De ha hengert akarok marni, abban stabilan megmaradt az 1-1,5 tized, szép ellipsziseket lehet marni. Ennek okát nem tudom, ebben szeretném segi'tségeteket kérni, hátha ismertek valami trükköt.
Köszi,
Dani
-
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Suliban volt nct90 és nct201 is

Volt talán Heidenheim is, de azzal valamiért egyszerre csak egy tengelyen lehetett mozogni gyorsjáratban, meg nem is nagyon ismerték az oktatók sem.
Most másolgatok kb. 1tb adatot, hogy üres legyen a barracuda, utána vinyó megoszt, kisebbik felére még egy windows, azon csak cnc-s cucc lesz
tervben van télire a heidenheim vezérlővel való haverkodás is 
Végül is a Hunor sem volt rossz, csak kiakadt a főnök, hogy miazhogynemismered... múzeumba nem jártunk tanfolyam alatt, bocsánat... aki értett hozzá, piszok gyorsan leprogramozott akármit. Nekem is tetszett, vannak ott is jó megoldások (furatkésekkel egyszerű esztergálni), de inkább egy heidenheim-et tanulok meg
Meg amúgy is, kicsit savanyú, kicsit kicsi, de akkor is magyar narancs!

Azért van olyan sok belőle, mert a cég bármi pályazat, vagy adóvisszatérítés/adóból leírás esetén csak új gépet vehet... elhiszem hogy egy négy éves német gép jobb lenne, de arra nincs pályázat... mint a szomszéd kisvárosban, az összes utca kátyús (vagyis inkább a kátyúk közt van némi aszfalt), de szökőkút az kettő is van, mert arra volt pályázat... -
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nem kell állandóan huzogatni, egyszer beállítod és kész

Ki hogy szokta meg. Nekem pl. vannak sablon programjaim, amiket csak át kell írni. Csak mindig más néven mented le, átírod és kész. Egy van marásra, egy meg fúrásra. Goto nxx képlettel gyakorlatilag 4-5 sablont is egy programban tudsz tárolni. -
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Izé... Ilyen regen lett volna? Mintha Romin, 21i-n bele lehetett volna irni a kepletbe is. De mar nem vilagos.
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én nem igazán értem ezt a nagy ipar4.0 érintőkijelzős állatságokat.
Egyediben lehet hogy jó. De akkor is a MAPPS IV sokkal jobb nagy és közepes szériára mint az V.
Ha Fanuc és társai tudnák azt mint a Haas meg a Brother hogy minden karaktert lehet külön szerkeszteni akkor nem lenne jobb vezérlő náluk nagy szériára.Mert kicsit unalmas a IF(#xxx xx xxxxxx) mindig begépelni. Egyszerűbb lenne egy karaktert átírni csak.
-
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Jó hát, mert kezelni marha egyszerű, egyedül a fanucos +-% előtolás és fordulat hiányzik róla.
Pl. pittyen egyet, amikor 100%-ra tekered az előtolást, az is jó dolog. Viszonylag masszívak is, bár lehetnének stabilabbak is.
Esztergáknál a tokmány fölé betettek egy külön leszúró kést, az is marha jó megoldás.
Szerintem aki most vesz egyet, ott már elég sok hibát javítottak. -
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
NCT-vel a múlt héten lett tele a tököm...
Lényegében a végálláskapcsolók kivételével minden érzékelő bebugzott már egyszer-kétszer (6-7-szer, sokszor)... most a főorsóvédő érzékelő szarakodik, az volt a szerencséje, hogy nem szerszámcsere közben, hanem utána pár perccel vészkapcsolta le magát a gép... indítás után, bemelegítés közben történt az eset.
Az mondjuk rosszabb volt, amikor a szerszámtárban akarta megpörgetni a főorsót...
Jó persze, javítják, de hogy minden plc más ugyan azon a típuson belül, az már elég gáz. Küldenek levelet, hogy a szánkenő véletlenül se legyen minimum szint közelében, mert ha bedobja a szánkenőszint alacsony című hibaüzenet, és véletlenül pont szerszámot cserélsz, akkor törik minden... nincs olyan, hogy befejezné az adott műveletet, aztán állna le hibaüzenettel, neeem, inkább megáll az anyagban...
A főorsó érzékelőjével amúgy is sok baj van. Szerszámcserekor sokszor lassan pörög 3-4 kört. 4-6 kör után már megrémül és bevágja a vészstoppot, ÚúúúúrIIIssten nem találtam pozíciót... felpörgeti magát 6000-ig, utána néha benyomja magát vészstoppba, hogy jajjj túlpörgött...
Mellesleg jó lesz ez, csak javítanák már ki a hibákat, és rendeznék már át az egész plc-t, hogy logikus is legyen...
Vannak jó dolgaik is, pl. addig nem futtatja az M8-at tartalmazó mondat utánit, amíg el nem indul a szivattyú. Nem tudom ez máshol hogy van. -
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Jaja, en is azt neztem

Vege a szabinak, hetfotol ujult (?) erovel munka, es akkor kiderul
En is kivancsian varom.
Amugy a Haas fos ajanlatot adott, de az amugysem lenne nyero
-
-
zolikaDB
veterán
Itt azért elég sok Fanucos YCM-et veretnek, ráadásul szerszámra -> [link]
-
zolikaDB
veterán
Na nézd má' -> facebook
-
ad4m1337
aktív tag
Az INDEX cég esztergáiról mi a véleményetek? Mennyire használatosak Magyarországon?
Illetve a Reis robotokat ismeri valaki?
-
PartyNewl
tag
Itt van cnc-s csoport is nahát... Ide is bejelentkezek 9 éve vagyok a szakmába mióta kiestem a suliból egy helyen 3-4-5 tengelyes Heidenhain gépeken a beállítós programozós fajtából.

-
WiZARD
veterán
Sziasztok!
Szakembert keresek egy aránylag egyszerű forma/szerszám elkészítésére. Aki vállal ilyesmit pls dobjon egy privit.
(kb 250*300 mm lapra kell pár sávot, és lyukat készíteni, és a tervezésben is kellene kis segítség, lehetőleg Bp környékén, de ez nem feltétel)Köszi
-
-
konikan
aktív tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Benyomsz pár hashtaget a kép alá, és egyszer csak elkezdenek szállingózni

-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Reggel megnyitom az instagramot. Irja, h 4-en kovetni akarnak, de mivel privat vagyok, jova kell hagynom.
Nezem, kik ezek? "Do you wanna see me naked?" "Sex with me?" "Date with me!" 0 bejegyzes, 200k kovetett ember. Na ezek nem erdekelnek. Ha privat vagyok, nem lathatoak elvileg a bejegyzeseim, es csak ismeros lephet velem kapcsolatba. -
-
zolikaDB
veterán
válasz
konikan
üzenetére
Hosszu szerszamnal persze, h remeg a WNT, nekem is remegett. Oda SK50 vagy HSK kup kellene..,
Akkor fogsz latni mindent, ha kovetsz, igazad van. Elfelejtettem, h privatra allitottam magam, igy meguszom, h bekovessen naponta 5 k.vanak alcazott adathalasz.Szabi: nalam a Pokolm lapkak a Seco alatt voltak arban, es dragabbak, mint a WNT. De annal jobbak.
-
konikan
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Seco-nál kisebb átmérőjű lett próbálva, mind technológiailag, mint éltartamban egész jó volt.
Nagyobb átmérőnél jelenleg WNT van próbán, de nem az igazi, hosszú szerszám test kell, és eszméletlenül beremeg minden helikális kibontásnál, se a gépnek se a szerszámnak nem tesz jót, a technológiák csökkentésével pedig csak a ciklusidő hízik.
Pokolm-ró, Jongen-ről még nem hallottam, megemlítem mindenképpen. Meg hát ott a Walter ami eddig soha nem bizonyult rossz választásnak, csak kétszer drágább ugye

Köszönöm szépen mindenkinek.

Az utolsó linken kívül nem érem el a másik kettőt "Sajnáljuk, ez az oldal nem érhető el."
Plusz küldtem egy follow-ot instán

szerk.:
(#11505) nchelp
Köszönöm
(#11506) soldi3r
Exactly -
zolikaDB
veterán
válasz
konikan
üzenetére
Iscar
Seco
Pokolm
Náluk kérdezősködj. Én a WNT, Jongen, Rother metalos cuccokat elfelejteném. Walter baró, de drága.
A fenti három jó áron megy viszonylag. Ajánlott hideg levegővel fújni, a vizet elfelejteni.D40 WNT fej, a hosszabb szár 210-et tudott -> [link]
D80 Pokolm, nagy előtolású síkmaró -> [link]
D40 seco nagyon visszafogott tempóval -> [link]Igazából egyik sem volt küldve. Míg egy akkora szerszám 1 évre be van tervezve, örülsz, ha a 40 órád megvan

-
konikan
aktív tag
Urak, kérdésem lenne

Fenti videóhoz hasonló nagy előtolású váltólapkás maró kerestetik D55-D60 méretben. Van tapasztalata valakinek bármely hasonlóval?

Új hozzászólás Aktív témák
● nem beszélgetős OFF topic!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)