Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4bB
csendes tag
válasz
golyani
üzenetére
van pár száz ft-os adapterem lent a gyorszárnál,ami ugyebár csak addig tart,onnantól a 27.2-es cső látszik.
szükségtelen befűrészelni,fémragasztóval fogom rögzíteni az esztergált "adaptert" az eredeti nyeregcsőre.
mielőtt még fölmerülne,igen,tudom,hogy lehet kapni 31.6-os nyeregcsövet,de nekem az nem opció,illetve valószínűleg beszerzek egyet 2.2mm-nél nagyobb falvastagsággal,aztán abból talán elkészül valahogy.nchelp:
nyilvános felhívás?ember te mit szívtál?abból a tudatmódosítóból én is kérek.
ez megy minden munkahelyen,az a vállalkozó,aki innen és tőlem tudja meg,az nem ebben az országban szocializálódott.mindegy,kihámoztam a lényeget.
kpityu2 "nyehhehe" és nchelp terjedelmesebb válaszából kiderült,hogy az elégtelen falvastagság és megfogás miatt ez koránt sem tartozik a semmi extra kategóriába,valamint a bekerülési költséget is alulbecsültem.köszönöm a válaszokat.
-
nchelp
tag
Tisztában vagy vele, hogy ez nyilvános felhívás vállalati tulajdonjog semmibevételére? Egy olyan oldalon, ahol megfordulnak esetleg vállakozók is, saját alkalmazottakkal? Mindezt b@szás fejében, mert minek nevezze az ember a 3 ojrós ajánlatot. Szóval: a "jómunkásember" "kőcsönözzön" neked némi géprezsit, a te örömödre a sajátjával verje a csalánt, és mindezt bősz ezer pízért. De ugye nettó??? Biztos megéri neki, ha esetleg a főnöke tudta nélkül csinálná, és mégis lebukik... nem nagy dolog, tudom, mert nem okoz a cégnek vélhetően 10 ojrónál nagyobb kiesést (a te 3-as angebotod fejében), csak aztán többet a kóbor kutyák sem fognak benne megbízni. És örül, ha nem b@sszák ki.
Az extrákról: kívánom, sose legyen könnyebb dolgod, mint a majd' 2-es falvastagsággal 130 mélyen aluban esztergálni. Eléggé női munka...két oldalról még f@szább, nem is tudom, miért, talán a tök masszív megfogás teszi
Ezt a "jó szakik" is csak szakipari orálnak nevezik... -
golyani
őstag
De ezt egy párszáz forintos adapterrel meg lehet oldani lent a gyorszárnál. Ráadásul illene a csövet befűrészelni, 2,2mm falvastagságú csövet nem fogsz úgy meghúzni a gyorszárral, hogy az még a nyeregcsövet is megfogja rendesen. Befűrészelve meg megint csak idétlenül néz ki. De ez csak a saját véleményem (no offense), mindenki azt csinál amit akar.
-
c4bB
csendes tag
válasz
golyani
üzenetére
a helyi garázs szaki tud tizedre esztergálni,de nincs olyan hosszú kése,bár akkor még azt hittem 350mm-es cső kell,mostanra kiderült,hogy 245mm elég,ha két oldalról áll neki,akkor már csak max 125mm-es kés kellene,rákérdezek.
igen,az.azért kell ilyen hosszú,hogy végig érjen a nyeregcsövön,ne nézzen ki bután a 31es nyeregvázban a 27-es cső.kpityu2: azt hittem ez semmi extra kategória egy szakembernek.
többiek: nyilván ebben az országban ritka az,amikor egy jómunkásember a cég anyagából,a cég gépén fusizik munkaidőben,amiért nem gondolom,hogy rossz fizetség egy ezer ft-os milka.
-
kpityu2
addikt
"egy darab 245mm hosszú,27,2mm belső és 31,6mm külső átmérőjű alumínium csőre lenne szükségem.
semmi extra"Nyehehe.

-
c4bB
csendes tag
sziasztok.
egy darab 245mm hosszú,27,2mm belső és 31,6mm külső átmérőjű alumínium csőre lenne szükségem.
semmi extra anyagminőség,bármilyen vastagabb falú maradék alucsőből meg lehetne csinálni.
a kérdés az,hogy ezzel hova forduljak,esztergályos vagy cnc-s tudja olcsóbban elkészíteni?
esetleg nem akad itt valaki,aki egy tábla milkáért legyártja nekem?
-
konikan
aktív tag
Pont múltkor siránkoztam melóhelyen, hogy úgy marnék Titánt, intézhetnének valamit
Ha meghallgattat az imám, lesz viszonyítási technológia. 
-
overseer
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!
Anyagot még pontosan nem tudok, ami biztos,hogy szálanyagból kell dolgoznom, D40-ről kell leszednem és D12 lesz a legkisebb méret (ami menet lesz). Lesz egy beszúrás is benne ami szögben van megadva, az lesz kicsit húzósabb. Az nem baj ha dobja az anyagot leszúrásnál, mindenképp 2 felfogásból kell csinálnom így lesz ráhagyás rajta. Rajzot adatvédelmi okokból nem tölthetek fel,pedig úgy könnyebb lenne

Mégegyszer ezer hála nektek!

-
golyani
őstag
válasz
overseer
üzenetére
Pont most próbáltunk mi is először titánt (TI6Al4V), de hozzávaló lapkával. Sandviktól DNMG, VCMT, TPMT, CCGT lapkák asszem 1125-ös bevonat. Vc 70-80 , nagyolás: ap=1 f=0,18, simítás ap=0,2-0,3 f=0,09. Nagyoló 0,8-as rádiusz simító 0,4-es. Telibefúrásra Walter cuccok D25 Vc=40 körül, f=0,08 körül. Furatban a TPMT lapka 0,2-es rádiuszú azzal nagyoltunk simítottunk illetve furatban ment még a CCGT lapka ahova a másik kés nem fért, be de ezek paramétereire nem emlékszem. Azt tudom, hogy a CCGT lapka 10-es szárban 60-at kilógatva 400-as fordulattal adott használható felületet tizedes fogással és pár százados tolással. Ha kel la konkrét érték hétfőn pontosan meg tudok adni mindent.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
overseer
üzenetére
Nagyolás vc40, fogásmélység 1.5mm. Tolás .18-.20 simítás vc 50-60. Fogásmélység .05-.15 között szoktam. Nyilván megfogástól függően ez változhat. Nagyolásnál inķább .8as rádiuszú lapka. Főleg nagyobb átmérőnél. Elég szépen lehet simítani. Főleg ha nem a legfosabb minőségűt kapod. Bizonyos fajtái hajlamosak rá h "ugranak" picit méretben felfelé leszúráskor. Pl h7ből kicsúszhat emiatt a toleranciából. Az olyat picit kisebbre kell csinálni. Valamennyit segít ha vékony lapkát használsz. Pl 0.5mm szélest. Nagyjábôl ennyi elsőre. Elég jó dolgozni vele. M-es lapkával szoktuk, de simításhoz jó az aluhoz való vagy ami direkt titánhoz. Viz kő neki
-
-
overseer
csendes tag
válasz
blasko92
üzenetére
Jaja, közben megtaláltam csak a gép előző gazdája alaposan elrejtette

Más: Jövőhéten titánt kellene esztergálnom,még nem volt hozzá szerencsém. Tud valaki valamilyen technológiát ajánlani? Külön lapkám sajna nincs hozzá, SECO CNMG 150604 a nagyoló, VCMT a simító, kb ez a 2 szerszám lesz, meg egy leszúró.. Valami ötlet fogásra,tolásra ilyesmi? Köszönöm

-
blasko92
őstag
-
TGWH
őstag
válasz
overseer
üzenetére
Ha a gép ajtajába belül nincs betűzve, akkor íme egy lehetőség:
https://www.scribd.com/doc/170866578/Fanuc-21i-B-Parameter-Manual
Tele van vele a net, valahol még magyarul is fent van. -
viktor510
újonc
Tisztelt Urak!
olyan kérdésem lenne, van valakinek fúró ciklus sablonja Ultimax vezérléshez?Belső programozásnál nem generálja ki jól a fúróciklust és ehhez szeretnék egy sablont hogy néz ki G kódban.
Dialóg rendszerbe jó minden de fejlődnénk és ehhez feltétlenül szükséges. A hiba ott van ha előfúrt anyagban minuszról indulok akkor csak addig huzza vissza a fúrót. vagy felülről szorítok és nem emeli ki rendesen vagy ahová emel onnan kezdi a megmunkálást is!
-
overseer
csendes tag
Üdv Urak!
Van valakinek anyaga C tengely programozáshoz Fanuc 21i vezérlőre? (eszterga
) Nem volt még hozzá szerencsém, de olyan gépre kerültem ami tudja.Örök hála
-
nchelp
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Jó a gyanú a számjegyekkel, szerintem is inkább 1.4305 Ha a pont után 0 áll, az sima szénacél. a 4-es a nikkel-rozsdamentes/saválló (esetleg hőálló is, bár az már inkább a 6-os kategória). A 4305 alapvetően 4301, csak van benne némi szennyező is, hogy könnyebb legyen fogácsolni. Rozsdamentesekből az kifejezetten egyszerű forgácsolás kategória (persze, ha a főnököd vett hozzá lapkát, a nikkelt a sima P-s szerszámok nem szeretik
) WSP20-as minőség aprítja ezerrel... -
-
TGWH
őstag
válasz
blasko92
üzenetére
Nekünk ilyen gondunk nincs
rozsdamentes címszóval árulják az anyagot, néha címke is van rajta, most fejből meg nem mondom, talán 1.045. Aztán vagy van, vagy nincs... vagy pl. horror áron adják, vagy nem is hoznak mást. Kis cég meg nem dirigálhat, az van amit adnak a bó'tban 
Aztán ha 30 centinként tördeli a nagyolót, lehet visszavinni az egész szállítmányt, de legtöbbször azért már színre gyanús az anyag. És amit megkezdtél szálat, nem veszik vissza, hiába nem olyat kértél...
Van olyan, négyzetes anyagnál, ugyan az az anyagszám, egyszer gyönyörűen és gyorsan darálod, utána meg ugyan azon a gépen ugyan azzal a beállítással beletörnek a lapkák
fúrásnál még jobb... -
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Iscarosbol probaltuk ezt a specko hutesu kest, de nalunk nem volt hozza eleg nyomas, ezert egett a lapka.
-
-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
A viz is sokat szamit milyen kenese van. Nalunk egyszer pont melo kozben csereltek, az uj vizzel nezem, mi a tokom, elment a lapka??? Nekem is fekete volt, meg a lapka se birt annyit. Utana lecsereltem magamnak szintetikusra, azzal meg kb ezust szinu marad a forgacs, max picit barnas. Mondanom se kell, a lapka is jobban birja

-
Volt kolléga Haas SL-20 csodán 6MnCr5-ben 210 vágó 2,5fogás és 0,28 előtolással tolta.
A forgács mindig sötétlila vagy fekete volt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt külön nagynyomású szivattyú de az sem ért semmit.
-
blasko92
őstag
válasz
nchelp
üzenetére
Nekem az a "baleset" 1.6745-ben tortent
0.35-tol nagyobb tolast nem hasznalunk. 160-as vagoval, 0.33-as tolassal a CNMG-s Pramet lapka szepen dolgozik. Meg a masik anyag amit rendszeresen hasznalunk, az az 1.6565. Fogasbol, ha rosszul jon ki az utolso fogas, akkor megyek el 3.7-ig, 4est egyszer hasznaltam, akkor tenyleg siettunk. De a nagy gepeken 4-essel apritjak ugyan ezekkel a parameterekkel ezeket az anyagokat. Annyira azert "nem hajtjuk szet" a gepeket 
-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ezt 1.7225-ben hozza, Walter WAP20, DNMM150612. 0,4-es tolást már nem szereti, azzal mocsok hamar kopik. Kell neki a fél milla legalább
Értelemszerűen, ha nemesített a vas, akkor nem adok neki 220-as vágót, csak 180 körül. Elvétve, amikor nagyon óccsó, veszek még Sandvikot is 4225-ös bevonattal, de jellemzően Walter lapkára álltam rá esztergálni. Rozsdamenteshez van külön WSM bevonatos, de egy év alatt fogyott egy azaz 1 db DNMG belőle
Igaz, olyant nem kell sokat esztergálnom.
Hozzáteszem, 3 milla felett csak akkor akasztok nagyobb fogást, ha sietős. Be kell osztani azt a kevés melót, ami van
-
-
lav1892
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem tudom fióksinre hasonlit de nem tudom hogy az-e. Holnap megkérdezem a technológusokat hogy mi is ez és hova megy mert ha csak vicc a 0,02 és a H7 akkor könnyebb lesz az élet mindenkinek mert én sem szenvedek vele annyit és előbb is kész lesz. Nálunk rakják össze szóval lehet "jó lesz az úgy" kategória de lehet hogy nem.
Azt találtam ki hogy kihúzom az egyik felől és leszoritom, megcsinálom a furatot, utána kihúzom a másik felől, leszoritom ráforgatok az előző furatra és ugy csinálom a másikat. Más ötletem nincs. -
lav1892
csendes tag
Sziasztok.
Megint baszogatnak
Belső lécekbe kell beletefúrni 4xfi8H7 et 0,02 es helyzettüréssel....összerakták az alkatrészt, csapágyak, minden le is van zsirozva és akkor vették észre h a 8H7 es furatok hiányoznak.És rá van irva hogy ennyire lehett csak szétszedni sérülés nélkül. És hogy vigyázzak rá 
ilyen:
-
zolikaDB
veterán
Ha már gépek.
Kinek volt már dolga Hwacheon, Quaser, Romi gépekkel? -
-
blasko92
őstag
válasz
nchelp
üzenetére
Panasz nem lehet a tajvani cuccra
8mm szeles homlokbeszurot is hasznaltunk vele 200 feletti atmeron. Mondjuk az mellett nem voltam nyugodt, de meg nem allt a gep. Az az egyetlen problema, hogy itthon korulmenyes a beszerzese.Szegeny haas-rol nem mondhato el, hogy a stabilitas az erossege

-
TGWH
őstag
válasz
blasko92
üzenetére
Az nálunk speciel a lámpát kapcsolja, de igen, arra gondolt a kolléga

Ha bekapcsolod a ,,szárazfutást'', akkor az előtolás kapcsolón beállított érték lesz érvényben. Nem hülyeség mondjuk.S1000 F100, háááát... csak az F100 van meg, de S500-al, szépen fúr rozsdamentesbe

Volt már nektek is olyan, hogy mélyfúróciklus kiemelt anyag fölé, aztán nem talált bele a furatba?

-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
igen, ezért írtam, hogy ezer meg egy dolog befolyásolja...

-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Dry Run gomb nem?
-
válasz
blasko92
üzenetére
Nekem Nakamurán (fanuc) állandó probléma volt hogy mikor darab nélkül leengedtem és megcseréltem a gyorsjáratot az előtolással (nem tudom hogy mit csinál pontosan a kapcsoló) közben mindig maxon volt az előtolás. Mikor visszakapcsoltam és darabbal ment mindig furcsa volt az első nagyoló körnek a hangja, de bírta szépen.
Mert mindig 150% hagytam az előtolást.
Nem hiába volt 120 milla újkorában a kicsike.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Egyszer feltekertem a potmétert 150%-ra, mert kevés volt a tolás recézésnél. Véletlenül úgy hagytam, aztán furcsálltam, hogy a fúrás milyen gyorsan lement, majd jött a nagyolás. 38HRC-s anyagban, 3,5-ös fogással megindult a nagyoló, ami így már 0.495-ös fordulatonkénti tolással ment.... Egyből ugrottam a géphez, hogy mi ez a hang
Hiába, a takisawa, az takisawa.
75-ös fúrót is viszi a kicsike. -
-
nchelp
tag
válasz
overseer
üzenetére
Kolléga: fordulatonkénti előtolás az van, vagy vágósebesség is van. Ez a fordulatonkénti vágó, hát, kövezzetek meg, de nekem ismeretlen.
Az előtolást nem számolod, hanem megnézed, hogy mit ad meg neki a gyártó. Ő jobban tudja. Eleinte biztos.
A szerszám vágósebességét is, főleg, hogy ezer és egy dolog befolyásolja.Az aktuális vágósebességet a (kerületXfordulatszám)/1000 képlettel kapod m/min-ben. Vágósebességből fordulatot (Zoli, sasolj
) a 318XVc/D képlettel a legegyszerőbb. mert 1000/π az egy 318-as számállandónak vehető. Hogy egyszerűbb legyen a fejszámolás, vehetjük 320-nak is. Nem okoz olyan eltérést, ami már károsíthatná a szerszámot
Azaz: Vc/D, ami változik, és tényleg számolni kell vele mindig újra, és fix 320-szal szorozhatod. -
-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ritka finom menet...

-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ha nem tudnak valamit, az szopatás?

-
-
-igu-
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Az S1000 F100 a megmunkálások 95%-ához problémamentesen megfelel, persze nem optimális.
A maradék meg menet. -
-
overseer
csendes tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Azt hiszem nekem pont az előtolás kellene, hogy az F-et hogy tudom kiszámolni a fent megadott értékekből. (ami mm/fordulat) ha nagyon hülyeséget írok javítsatok ki, de ebben valahogy elakadtam. Esetleg ha egy példát is tudnátok írni hálás lennék.

-
-
overseer
csendes tag
Sziasztok! Nem nagyon vagyok otthon a témában, kis számolási segítség kellen

Szóval: Esztergan ha furatot fúrnak, ott hogy számolják ki a fordulatonkenti vágót? Pl adott egy Hss 4,2es fúró. Legyen szívós anyag mondjuk savállóba kell fúrni,adok mondjuk Vc=15. A DxPíxN/1000-ből számolok egy 1137-es fordulatot. Hogy lesz nekem ebből fordulatonkenti? Vagyis hát gondolom az, mert ahogy láttam ilyen F0.06-0.1 tolast irnak be.
Köszönöm.

-
Karajev7
tag
Hello! Nekem vannak felesleges vidia maróim, hol birnám értékesiteni oket? Van itt esetleg olyan topik?
-
-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
direkt benéztem hozzá Fanuc honlapra, és ott az ultra nagy felbontáshoz ajánlgatja a hivatalos PDF kiadvány. Ugyanis még nem láttam ilyent. Vagy még csak cseszettül korán reggel volt...

De elnézve a bácsit, nem nagyon van képben az általa elmondandókkal kapcsolatban...
-
zolikaDB
veterán
válasz
nchelp
üzenetére
Mesterem, előző cégnél volt egy ilyen brazil gép, igaz, azt a Gordiusz Alfa forgalmazta, Fanuc 21i-vel!!! Én azon kóstolgattam a japán vezérlést!
Most nézegettem a honlapját, a pdf-ben ezt a két vezérlőt ajánlja fel, amit írtam: [link]
Érdeklődés van a típus iránt, mert kedvező árú, kezes gépek. Csak néha illik karbantartani, hozzáértő módon.
De mondom, nem kizárt, h itthon már nem a 0 van rajta. Pláne, h a Romi márkát átvette a M+E Kft.Mod: ez a 828D sem tűnik annyira rossznak... A kitöltögetős része nekem kicsit hasonlít vmire... (Hurco
) -
zolikaDB
veterán
Volt-e mar valakinek dolga a kovetkezo vezerlokkel, s ha igen, mik a tapasztalatok, ha lehetne valasztani, melyiket inkabb, s miert, miert ne (elonyok, hatranyok):
- Siemens 828D
- Fanuc 0i-MD
Ezek 3 tengelyes marora.Plusz, ha erre jarsz Szabolcs mester! Mi ez a 0i-MD? Tudsz rola vmit?
-
blasko92
őstag
válasz
konikan
üzenetére
Működik. Egyébként hagyományos esztergán is lehet marni.
Számomra csak az volt a vicces, hogy az öreg azért csinált egy saját gyártású veldont rongyos kopott tolómérővel, mert a gyári patronos befogó "üt".
Na meg a szerszámok voltak érdekesek.... Kopott, törött HSS-ekből.
Én is csináltam már kiesztergálást esztergán. Kiesztergáló befog a tokmányba, és azt pörgettem. Gyorsfúró tartót olyan gépen, aminek a feje kb 2 milivel van központ alatt... Így megvolt a központ, és az X0. is. -
-
nchelp
tag
válasz
blasko92
üzenetére
Rákérdezhetsz.. Nagy a szórás, 30-200-as átmérők közt. Jellemzően azzal van bajom, hogy a homlok és palástfelületre pakolt lyukkörök egymáshoz képesti tájolását nem tudom megoldani. Azaz, meg tudnám, de jó lenne az 1 darab/év termelékenységi rátát némileg túlszárnyalni... Elvétve van olyan is, hogy valamit bele kell marni palástfelületbe, de az ritka.
-
soldi3r
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ez helyenkent teljesen elfogadott. Nem mindent kell szazad mm-es turesre rajzolni.

-
-
blasko92
őstag
Úgy tudom, géppályázathoz embert is kell alkalmazni (munkahely teremtés)
Semmire én se vehetek eu-s pénzből milliós gépet termelni.....Meg úgy tudom a pályázatokhoz van szükség a diplomás mérnökökre is alibiből.nchelp milyen kaliberű melók? Rákérdezhetek...
Ja b-meg..... 65 éves kolléga esztergált a marón
Satuba befogta a külső eszterga bicskát, és azzal aprította a vasat a marón. Patronba befogott egy darab vasat..... Veldonos befogót csinál!!! (A BT-s kúpot már volt, hogy középen kézzel felköszörülte, csak az eleje és a vége marad gyári!!!)Törött menetfúróból köszörült hozzá egy "furatkést". Pont ott voltam, amikor kicsit nagyobbat fogott, majd megmérte a szemmel láthatóan a használatból adódóan rádiuszosra kopott hagyományos tolómérővel a szőrös furatot, és azt mondta, 5ösnek nagy, 7es még kijön belőle.... 
-
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ha szétszedik, és a váztól festik újra, akkor ezek szerint papíron újnak számít.
De amúgy is, olyan szinten korrupt az egész rendszer, hogy még ha adócsalásnak is számítana, akkor sem törődnének vele, mert akkor meg az eu intene be elég csúnyán, az meg nagyobb bukta lenne. -
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Persze, csak az nem mindegy, hogy egy műszak alatt majdnem készre sz@rja ki a gép, vagy a többi gép mellett még egy hagyományost is vinned kell.
-
-
nchelp
tag
Ne bántsuk egymást urak. Mondom, hogy kell az a nyomi hajtott szerszám. Olyan a megmunkálási igény, amit nem pakolsz át simán maróra. De akkor mindegy. Kiírás tárgytalan.
Új hozzászólás Aktív témák
● nem beszélgetős OFF topic!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Hollow Knight és Silksong
- BestBuy topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- Capriolo Oxygen 29" MTB Új
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezt a "jó szakik" is csak szakipari orálnak nevezik...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)