Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Igen, ezt nagyon jol latod.
Mondjuk az okát en nem tudom, rendes dugossal, amit nem az alkoholistak esztergaltak hatul, par eve nem volt dolgom. Azt sem tudom, milyen
-
-
TGWH
őstag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Made in people's republic of China???
-
Mennyire normális az hogy a kopott 40h6 dugós kaliber 0 oldala 40,005 átmerőjű.
Mértük a h7 40,006 A h5 meg 40,003. A nem megy oldalak pontosak.
Mi lehet a hiba? Klimatizált merőszobában mérőgéppel és passzaméterrel is nagynak mértük. -
bundilolo
tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Milyen gépről lenne szó?
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok!
Esetleg nem ismer vagy tud ajánlani valaki megbízható szerelőt megmunkáló központ mechanikai rendbetételére?Győrben kellene megcsinálni a munkát. -
bundilolo
tag
S5 M03;
G04 P60.L240;
M30;Ebben az apró programban az L240 mit jelent, valaki tudja? Köszi!
-
nchelp
tag
na kedveseim, ehhez ki vállalja be a főtengelyt legyártani?

-
konwktor
tag
Nem tud valaki eladó esztergát? 400-as körüli ,hajtott szerszám nem kell viszont szegnyereg az igen és esetleg bábozhatóság se hátrány

Esetleg egy magyar használt gép kereskedő is szóba jöhet,sajnos külföldről nincs most idő behozni
-
TGWH
őstag
Akkor ott komolyabb gondok vannak. Esetleg hívd fel a gép oldalán található telefonszámot, biztos tudnak valami okosat mondani. Nem így kéne működnie. A hibakódra ne adj semmit, nekünk ,,keyboard error, press f1 to continue'' felirat fogad, ha lemerül az elem
de legalább nem törli a változókat, a programokat, meg a szerszámkorrekciókat, mint a régiek 
Nagyon egyébként nem próbáltam, szerszámtól biztos hogy újra kell kezdeni, de akárhonnét már nem biztos hogy megcsinálja.
Egyszerűbb goto-val megoldani

-
Trub
tag
Van aki ismerős NCT vezérlőn?
Eddig Siemens és Heidenhain vezérlőkhöz voltam szokva, most egy NCT 101-es vezérlőn is kell dolgoznom.
A feladat "Mondta keresés" lenne, úgy ahogy a többi vezérlőn megszoktam.
Biztos elkényelmesedtem, mert eddig ezzel semmi problémám nem volt, ez meg az istenért sem akarja.Úgy csinálom ahogy a kezelésiben is le van írva. Ki is gyűjti az adatokat, felveszi a pozíciót beváltja a szerszámot, de mikor folytatódna a program "Nem létező programszám" hibával megáll. Ez persze törölhető vagy 10 resettel, de akkor törlődik minden öröklődő paraméter is.
Kolega azt mondja neki se működött sose. Valaki tudna segíteni?
-
nchelp
tag
A-#1
B-#2
C-#3
I-#4
J-#5
K-#6
D-#7
E-#8
F-#9
(G zárolt)
H-#11
L- makróspecifikus rendszercím, egy makró ismétléseinek számát jelenti adott felhívásnál, ugyanúgy, mint fúróciklusoknál K
M-#13
(N zárolt)
(O zárolt)
(P zárolt)
Q-#17
R-#18
S-#19
T-#20
U-#21
V-#22
W-#23
X-#24
Y-#25
Z-#26II-es jelű makrócsoport. Adott makró ezt használja
-
Samus
addikt
Üdv újra urak,
Anno sokat kérdezősködtem a sokszög marásról C tengellyel Fanuc vezérlőn, azóta belerázódtam a témába (szerencsére), viszont akkor kaptam egy példaprogramot, Wucky osztotta meg.
A napokban kezdtem el próbálgatni, ekkor tűnt fel, hogy a paraméterek hiányoznak. Elkezdtem bogarászni a programot, a makrók nagy részét meg is fejtettem, adtam értéket nekik, nekiálltam futtatni, de csak nem akart összejönni. Végtelen ciklusba kerülök, és folyamatosan veszi a fogásokat Z irányban, valószínű benéztem valamit.Segítene benne valaki, hogy melyik makró melyik paraméter párja?
Köszi

-
Danivagyok
csendes tag
válasz
_stick_
üzenetére
Erről a témáról eszembe jutott, hogy van valahol némi alkatrészem Robofil200 sorozathoz. Előkerestem, íme: gyári új tömítéskészlet, csapágyazott huzalgörgők, használt/új huzalvezetők, öblítőfúvókák, miegymás. 60ezer körül szívesen megválnék tőle, ha valakit érdekel.
kép -
kpityu2
addikt
válasz
_stick_
üzenetére
Ha alul heveder viszi a huzalt akkor nincs nyomógörgő, az a nem elárasztásoson van (290). Ha jól sejtem a tiétek kádas és heveder viszi hátra a huzalt. A huzalfeszességet kalibrálni kell, Jánosnak van hozzá erőmérő de gondolom beállította ha régóta problémás a gép. Azért kérdezzetek rá. A felső himbás görgő nem ugrál le-fel?
Teljesítménycsökkenés oka lehet az is, hogy a nagyfrekis áram testvezetéke elkorrodált, de ez csak találgatás. Nem hinném, hogy innen diagnosztizálunk olyan hibát, amit János vagy Alain nem talál meg.
-
_stick_
őstag
válasz
kpityu2
üzenetére
Testvezetékek kb 1 éve voltak cserélve. Komplett hever rendszer csere volt 1 hónapja, a huzalfeszességet így jónak könyvelem el.
A görgő nyomóerőt hogy tudom leellenőrizni?
A kontaktusokat külön külön ha jól emlékszem kb fél éve ellenőriztük Jánossal, akkor OK volt.
A huzalt nem rángatja a gép, ez már a megmunkálás hangján is hallatszódna, de holnap csekkolom.
-
kpityu2
addikt
válasz
_stick_
üzenetére
Testvezeték jó? Huzalfeszesség jó? Alsó görgők nyomóereje jó? Felső huzaltovábbító nincs bevágódva? Hevederek állapota jó? A kontaktusok külön külön adnak áramot? (Egyik kontaktust kiszerelve, csak a másikkal dolgozva, vág a gép?) Kézzel megfogva a fékezve továbbított huzalt rángatja a gép?
-
_stick_
őstag
válasz
Danivagyok
üzenetére
Nem fut szaggatottan a huzal, az elvezető hevederek is most voltak cserélve. Sőt, ha a fékerőt változtatom, akkor sincs változás. Tudom, hogy ez az ellenkezőjére enged következtetni, mint amit feljebb írtam, de akkor is gyanús a dolog. Az áramot vezető alkatrészeket, minden karbantartás alkalmával megpucolom, az utóbbi időben már zsírtalanító spray-el is befújom.
A kontaktussal az a helyzet, hogy utángyártott, de gondolom legtöbb helyen maguknak gyártják.
Ugyan nem elipszis szerű fazon van az utángyártottakon, hanem egy rá legjobban illeszkedő folyamatos rádiusz. És wolfram helyett vídiából vannak. Ezt évtizedek óta így használjuk, erre nem gyanakszok. -
_stick_
őstag
válasz
Danivagyok
üzenetére
Charmi Robofil 2xxx meg nem mondom a pontos típusát.
Elég öreg, mi is használtan vettük. Az utóbbi időben (kb 2 éve) folyamatos teljesítmény csökkenést tapasztaltunk, ~30%. Jó pár dolog nem a gépkönyv szerinti állapotban volt (pl alsó/felső kontaktus öblítés hiánya), ezek helyreállítása után sem változott jelentősen a vágósebesség. Egy dolog van, amihez köze lehet szvsz, mégpedig az, hogy a huzalszakadások 3/4-e az alsó kontaktusnál vagy alatt történik, tehát nem a klasszikus "elég" a huzal az anyagnál -szakadásról beszélünk. Sokszor elég csak 1cm-t lehúzni a huzalt és egyből elkapja visszafűzésnél. A felső fékre gyanakszok, hogy nincs szinkronban az alsó huzal vezetéssel (ha van egyáltalán összefüggés
) és a már használt huzalt elszakítja. Minél nagyobb a teljesítmény, annál kopottabb a huzal, annál könnyebben szakad. Ebbe kapaszkodok jelenleg. 
-
Danivagyok
csendes tag
válasz
_stick_
üzenetére
Hát igen, amíg megvolt az öreg Charmynk, nemigen volt más alternatíva. Rendes gyerek ez a János, csak úgy 8-10 éve konstans el van havazva. Viszont ha egyszer kimegy, tényleg megjavítja a gépet. A Galika gondolom nem játszik, csakúgy mint az IC-Hungary. Van még egy Gösser András, aki képes ilyet javítani.Őt viszont nem tudom ajánlani, mert legutóbb nem váltunk el valami szépen. De ha kell adok hozzá kontaktot. Amúgy milyen gép és mi a problem?
-
_stick_
őstag
válasz
Danivagyok
üzenetére
Köszönöm, Őt ismerem.
Alternatívát keresek. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Charamilles huzalszikrához keresek megbízható, gyors szervizest, budapestre.
Tudtok segíteni?
-
szbalogh
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Lassan összeáll a ... még csak a főorsó

Azt olvasom, hogy az előfeszítő rugóból van mindenféle vastagságú (erejű). Egy ilyen 20-as tengelyhez a lenti 7204-es csapágyakkal milyen erős rugó kellene?
Hirtelen látok 4,4 és 15 kg/mm erővel 20,8mm belső átmérőjűt. Az elsőnek mondjuk 0,5mm az anyagvastagsága és 1,7mm feszítetlenül, tehát olyan 5 kilót tudok max kihozni belőle. Ez soknak számít? -
zolikaDB
veterán
Dolgozott/dolgozik itt valaki Mitsubishi Meldas L1 esztergával?
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
-
válasz
Danivagyok
üzenetére
Jobban örülnék ha egy valamiből mindent megjegyeznék a sok apró hülyeség helyett.
Eddigi 3 évem alatt csak az első évben voltam stabilan 1 gépen mint kezdő a mester mellet (eszterga). Aztán fél év marás, fél év eszterga ismét.m megint vissza marógépre. Közben jött merőgép, na miért is ne erre is befogtak. Vissza marógépre. és most nemrég befogtak frauenarbeit-ra. Kevés az ember (mert csak minimálbért fizet kezdésnek bárkinek). És még emellett dobálják is az embereket néha, nehogy már mindenki azon a gépen legyen amihez ért.
Jelenleg kevés esztergás tudás, kevés marós, és kicsi CMM. És erre jön még most az érettségi 2 évig.

Lehet valaki ebből már profi lenne, de sajnos én nem.Epic fail. Fél év MAPPS használat után bementem nemrég szombaton HAAS-ra. Írnám be a szerszámhosszt, Input hozzáadja. Enter se jó, Altter se segít, se az Undo. 5 perc tökölés után fejembejut hogy ennek a fostalicskának F1 kell a felülíráshoz.

-
Danivagyok
csendes tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Minden elismerésem, ezekre a posztokra én már nem is emlékeztem.
Az a főorsócsapágyazás jó móka volt. A lelazult tengelyanya volt a ludas, szétverte miatta a távtartó az egyik alsó csapágyat. Valami potom 450 ezer volt hozzá a 4 db új FAG kerámiacsapágy.A forgatóműhöz csak annyit tennék hozzá, hogy századra dolgozni ezredes lógású orsóval lehet.
-
soldi3r
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Nem, nem kell
de lehet, bajnak nem baj, csak azt is elo kell fesziteni. -
-
szbalogh
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Értem, hát nekem talán soha nem jön össze 6000 üzemóra
Hetente talán 1-2 órát tudok elképzelni.
Tehát a tartósság annyira nem fontos, de azért a lötyögés minimális legyen.Soldi3er: sajnos ilyen többször 30 ezret nem tudok rászánni
Mondjuk 5 ezerből kéne a legjobbat kihozni
Nagyon basic rendszert kéne összehozni. -
szbalogh
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
A FAG ugyan az mint az INA és mindkettőt a Schaeffer gyártja?

Nagyon reklámozzák ezeket az "új" C sorozatú csapágyakat. Abból jó lesz a fenti méretekből? -
szbalogh
addikt
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Minőségi alatt mit értesz? Az SKF spec. prec. 30ezrest vagy a sima normál 2500Ft-ost az 500Ft-ossal szemben?
Valami olyasmiben gondolkodom, hogy a tengely elejére egy db 6304-es vagy 2db 6004-es kerül, a végére egy db 6004-es talán elég. Az axiális tolóerőt egy 51100-es csapágyra bíznám, ehhez talán nem kell nagyon minőségi.
Még mindig kérdés, hogy kell-e C2-es csapágyhézag, vagy normál minőségi, de nem precíziós is elég?

-
-
szbalogh
addikt
Régen gyerekkoromban veteránmotoroztam meg párat felújítottam és akkor kaptam apámtól tolómérőt, a mikrométer pedig szegény apósom hagyatéka, két hete kértem kölcsön anyósomtól.
Amúgy a mikrométer 25-50-es, a 25mm-es közdarabra 24,96-ot mérek a tolómérővel... mily meglepő
A mikróval 19,99 a tengely szóval megnyugodtam.Jöhetnek a csapágyak...
Veszprémben benéztem BDI üzletbe vagy mi, SKF képviselet is, gondoltam megkérdem mennyibe fog fájni. Mondtam mit akarok csinálni. Erre javasoltak valami 30+ ezres prec. csapágyat. Mondom nekem elég lesz 2db sima golyós is és tengelyirányúnak meg talpcsapágy.... hááát hogy az nem jó meg ez meg az. Jó mondom ez csak egy kis hobbi eszterga lesz nem a NASA-nak fogok alkatrészt gyártani. Ja, akkor SKF 6004-es 2300/db. Kérdem van-e C2-ben? Mi?? Minek az? Nem is forog, meg amióta itt vagyok nem is kért senki ilyet...
Na akkor meg mertem kérdezni, hogy az SKF ISO hányas minősítésű csapágyakat csinál? Na itt teljesen elástam magam.... Szinte azt éreztem, hogy hogy merek má' ilyet kérdezni?... A válasz... Az SKF a legjobb csapágy...
Na szóval már tudom, hogy biztos nem itt veszem majd meg. Nem az a baj, hogy nem értek hozzá, azt tudom... de ahogy ezeket előadták...
Szerintetek is túlzás a C2? -
TGWH
őstag
válasz
szbalogh
üzenetére
Jóvilág, van otthon mikrométere

Én most vettem egy 2 százados tolómérőt, erre a helyi boltban látom van olcsóbb is
eldönteni hogy 4,7 vagy 4,8, bőven elég az occó is.
De akkor a kínai ipar termékével úgy tűnik nincs gond. Vagy más a szabványuk, tudod, az a jó a szabványban, hogy annyi közül lehet válogatni, talán pont itt olvastam
Hogy is virít a gépeken, ,,this produce made by the people's republic of China''
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
Na megjött Kínából a hobbi eszterga főorsónak szánt C20 ER20-as patronos befogótengely.
A tengely ugye névlegesen 20 mm-es, de én a tengely bármely pontján pont 19,96-ot mérek. Szerintetek ez hogy viszonyul majd egy csapágy belsőhöz? Nem fog lötyögni benne? Vagy így is nehéz lesz beletolni? -
bundilolo
tag
Nem tudjátok, hogy cnc szervizesek mennyi pénzt szoktak kérni a munkájukért? Kiszállás, óradíj, stb?
-
bundilolo
tag
válasz
nchelp
üzenetére
Nem hülyeségből írtam tényleg, a Haas saját maga írja, szerkeszti, készíti a bemérőhöz a sablonokat. Amerikai gyártó lévén teljesen másképp csinálnak mindent, mint azt a legtöbb normális gépgyártó. Majdnem 4 évig nekik dolgoztam.

Esetleg egy árajánlatot küldhetnél privátban. -
hentes555
senior tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Miniturn-ök nekünk is vannak

-
hentes555
senior tag
Ő nagyon ért hozzá, meg szeretem azt a tanárt tényleg. Volt, hogy első órán azt mondta, hogy na gyerekek, itt ez a gép, aztán megmozgatta kicsit a szánokat, hogy tud ilyen irányokban mozogni, meg van egyedi mondat lehetőség is, amit gyakorta használok. Továbbá simán lehet betáplálni kész programot is. Aztán mondja, hogy na, megmutatom működés közben (közben tenyér összecsapás és felcsillant a szeme
). Megfogta, beledobott valami fusit, ezerrel elkezdte nyomkodni a gombokat, mi azt sem tudtuk mit nyomkod, egyrészt mert nem tudtuk mit jelentenek a gombok, másrészt meg mert olyan gyorsan nyomkodja, hogy még most sem biztos, hogy le tudnám követni
Megfogta, leoldalazta, gyorsan kicserélte rajta a kést, dobott egy külső kontúrt, csapot a végére, menetkés azt hagy szóljon. Kész lett, aztán mondta, hogy na gyerekek, ezt így kell használni, aki nem ért valamit szóljon 
Meg az volt még jó, hogy gyakoroltuk a program bevitelt, természetesen fusival egybekötve. Éppen rézből kellett valami szűkítőt csinálni permetezőbe, rézrúd berak, aztán így fejből sorolta az adatokat, hogy mi kell az X, Z, B, F, S stb értékhez meg a G kódokat, mi meg csak néztünk, hogy hu bazdmeg, ez lehet nem tegnap kezdte
Volt már sorozatgyártás is a 2000-resen, de az nálunk nem színes amúgy, hanem ugyanaz a monokróm zöld, mint a 90-esen. A sorozatgyártás pedig az volt, hogy valami 50-es hatszögacélból voltak 30 centis rudak, aztán telibefúrás után a menetkést áttoltad rajta, majd le kellett darabolni kb. centi szélességű anyákra. Ebből ilyen párszáz darabos tétetel, órai munka ötösért voltak odaállítva a delikvensek.
Bezzeg ott a forgácskihordós, gépi szegnyerges, 12 táras nagy JCL megmunkáló központ, a kutya nem nyúl hozzá
Meg még másik két újabb Fanuc meg Sinumerik gép, egyik nem talál refpontot, meg a másiknak is valami nyűgje van, így nincsenek használva soha. De úgy konkrétan soha, ott áll 5 éve és beindítva nem volt. Illetve a Sinumeriket nézegettük, hogy mi baja lehet, de túl sok mindent nem találtunk, régebben írtam itt azzal kapcsolatban. Na meg ott a 6 tengelyes robot, amit szintén nem használtunk egyszer sem, le van takarva aztán ahhoz sem nyúl senki.. -
válasz
hentes555
üzenetére
Nálunk szabad választás volt. (2012) NCT 90T. 100(vagy 101). + színes (talán 104)
Maróból meg NCT104 + Bridgeport HDH valamivel. Senki se ment HDH-re. Pedig gyakorlaton 2-3n mindig rá voltak cuppanva a gépre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
+volt egy siemens a teremben de sose működött, valami mechanikus hibája volt. [link]
-
TGWH
őstag
válasz
hentes555
üzenetére
Nekünk 50-50% volt, vagy marót húztál, vagy esztergát.
NCT vezérlésekkel hadilábon állok, ami az elnevezéseket illeti. Meg voltunk győződve, hogy 90-es vezérlőn toljuk, fekete-fehér, kitöltögetős. Erre később kiderült, hogy az annyira nem az volt
a 2000-res a hagyományos nyomkodós színes lcd, aztán a 201-es meg már talán érintőképernyő, hogy kapna krónikus székrekedést aki ezeket elnevezte...
Tanárunk nálunk is értett hozzá, amíg oktatni kellett
aztán kíváncsiságból megnézte, hogy elvileg milyen a gyártási sebesség, túl az s1000 f100-on
működött, csak ugye ott már kopik a lapka 
Azért ha kapott volna egy nem vizsgafeladatos melót, gondolkodott volna egy kicsit
-
hentes555
senior tag
Ez nekünk írásbeli volt. Hétfőn lesz gyakorlati, ott elvileg szerszámbemérés, tesztelés, majd gyártás lesz. Hogy adnak-e kész progit a kezedbe, azt nem tudom. Vizsgakiírásban 480 perc szerepel

Csak szerszámbemérést már vagy 3 hónapja csináltam, akkor is keveset és különféle gépeken, aztán jobban nem emlékszek rá, mint amennyire igen

Ja, amúgy NCT 90T-n fogjuk ezt elkövetni, ha minden igaz

-
TGWH
őstag
válasz
hentes555
üzenetére
Akkor megvariálták
mi még úgy kaptuk a programot, vidd be, gyártsd le, van rá fél nap
programírás külön volt.
El lehet vele szórakozni, akár órákat is, kezdőként meg főleg. Meg a másik, ahol szó szerint minimális tapasztalattal napokat ülhettem volna a cifra szrja felett, de kb. pár óra alatt a Solid Edge vagy a CAM le is gyártja a programot, ahogy neki tetszik, minimális út, stb...
Kérdésre ezek szerint nem éri meg rámenni vizsgán. Meg amúgy is olyat kérdeznek, amit egy kezdő honnét tudjon
-
hentes555
senior tag
Hát igen. Csak azért kérdezem, mert egy ennél kicsit bonyolultabb mdb-ot kellett ma leprogramozni gépkezelői vizsgán, csak ott volt belső menet meg több hiányos mondatos szakasz egymás után. Plusz még 8 kérdés, ami megint nem olyan volt, mint eddig, hogy pl. gombok funkcióját kell leírni meg egyes főbb elemek tulajdonságát, hanem pl. ezredmilliméteres mikrométer leolvasása (olyat eddig nem is láttunk) meg kc, forgácsolási erő, teljesítmény kiszámolása, különböző szerszámbefogók alkatrészrajzról való felismerése, pl. zsugorkötéses, hidraulikus meg HP precíziós patron. Volt úszó és fix dörzsár különbségei, és ehhez hasonló feladatok.
Ezekre 90 perc voltEddig volt két programozás amiknek a súlyozása kb 60-70 % volt, mosz egyetlen programozás 85 pontért, a kérdések meg értek összvissz 15-öt
-
hentes555
senior tag
Heló
Olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyesmi alkatrész leprogramozása papírra, ami az alábbi képen is látható, kb. mennyi időbe telne egy kezdő cnc-snek, aki mondjuk frissen szerzett CNC gépkezelőit?
Kell külső-belső kontúrnagyoló-simító ciklus, telibefúró ciklus, oldalazó és menetvágó ciklus, továbbá be és leszúrás. A szerszámok és a hozzájuk tartozó forgácsolási adatok előre meghatározottak.
Bocsi, ha off
-
krixkraxx
csendes tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Engem inkább az szomorít el mennyire félreértetted az ajánlatot. Az applikációs mérnöknek egyáltalán nem feladata az értékesítés vagy az ügynöki munka. Neki kifejezetten műszaki támogatást kell nyújtani az anyacég végfelhasználóinak. Magyarán egy csomó üzemmel kapcsolatban áll és komoly műszaki projectek mellett ad tanácsot. Az "angol vagy német" pedig az én olvasatomban egy idegen nyelvnek számít.
Szóval egy kifejezetten érdekes, kihívásokat tartogató feladatról van szó, így akit érdekel jelentkezzen bátran...
P. -
bundilolo
tag
válasz
nchelp
üzenetére
A Haas saját magának csinálja a makróprogramokat, sablonokat, más gyártóknál nem tudom, hogyan van, de itt nincsen ilyenre lehetőség. Amik vannak azok szinte minden feladatra elegek, viszont ahogyan említettem nem mindenki elégedett vele maradéktalanul, amihez makróprogramot kell írni, viszont én nem ismerek senkit sem aki tud makróban programozni.
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Két olyan céget tudok, ahol ez komolyan lehetséges, mert azoknál már 12-14 évvel ezelőtt meg tudta az ember keresni 220-250 órával a 300+ havi zsoldot... Viszont az is igaz, hogy azok a helyek olyannak valók, akik lesz@rják, ha a főnökük egy ostoba korbácsos majom. (ez persze azóta bőven változhatott). És most szándékosan nem írok neveket.
-
BÁ Nutrition
addikt
az igaz lehet hogy pesten egyedi gyartasban mondjuk esztergara megadnak 1800-2000 ft nettot?
szal mondjuk 200 oraval elerheted a 400k-t?vagy ez mendemonda es inkabb 5 tengelyes maron lehet ennyit keresni
-
kpityu2
addikt
válasz
krixkraxx
üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de a két nyelvet beszélő nagy gyártási tapasztalattal rendelkező gépészmérnökök nemigen fognak elmenni szerszámügynöknek. Persze bármi lehet, csak kicsi az esélye. Olyan ez mintha azt mondanád, hogy orvoslátogatót keresel nagy idegsebészeti gyakorlattal.
-
krixkraxx
csendes tag
T. Tagok!
Véletlenül botlottam ebbe a topikba, de ha már itt vagyok leírnám az alábbi lehetőséget hátha jót teszek valakivel.
Egy nagy múltú német cég részére keresünk Magyarország területére applikációs mérnőköt aki a cég főleg CNC gépek számára gyártott szerszámainak használatához a végfelhasználók és disztribútorok felé műszaki támogatást nyújt. Ebből adódóan a feladat sok utazással jár melyhez az autót és egyéb eszközöket természetesen a cég biztosítja. Fontos hogy a jelölt angolul vagy németül beszéljen, hogy a régiós vezetővel tartani tudja a kapcsolatot. Az ideális jelölt nagy tapasztalattal rendelkezik gépészmérnökként fémmegmunkálás területén. Ha felkeltettem az érdeklődést privát üzenetben kérek egy telefonszámot, nevet amit felhívhatok és minden további részletet elmondhatok.
Üdv.: zs. -
bundilolo
tag
válasz
nchelp
üzenetére
OTS munkadarab bemérő, OMI-2 optikai interfész és OMP40-es tapintófej hármassal vannak szerelve a Haas gépek. Megvannak a VQC sablonok, ami alapján lehet kalibrálni. Ezt meg tudom oldani, illetve a sablonok alapján tanítani is tudom, bár erre nincs nagyon szükség, kb az a kategória, hogy tanítsunk meg egy majmot banánt enni. Az extra dolgok, amik kellenének és sablonnal nem valósíthatók meg csak mondjuk makrókkal, az a furatközpontosság, munkadarabhossz bemérése, átmérő, stb. Ezek géptulajok kérései, sokszor értelmetlenek, de, ha ragaszkodnak az elképzeléseikhez, akkor meg kell valósítani. Még egyszer tehát, makróprogramozásban profi szakembert keresek.
-
csiziktomi
senior tag
válasz
Danivagyok
üzenetére
köszi,de sima g kóddal kell megoldani .Ez mitsu (fanuc) vezérlő
Bocs a dupláért

-
zolikaDB
veterán
válasz
Danivagyok
üzenetére
Nem gyengén párbeszédes ez a Siemens

-
bundilolo
tag
Valaki az itt jelenlévők közül ismeri annyira a makróprogramozást, Renishaw munkadarab bemérővel, hogy oktatni is tudja esetleg? Természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében és nem közmunkaóradíjjal számolva.

-
Danivagyok
csendes tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Eddig még mi sem martunk menetet. De épp ma reggel tripla SOS kellett egy M27x2. Menetmaró persze nincs. Hirtelen felindulásból elköszörültem egy M14-es menetfúrót, nesze neked iso 9001. A végeredmény annyira bíztató lett, hogy próbaképp fogok csinálni egy sorozatot törött menetfúrókból
.
Én sajnos nem beszélni R2-D2 nyelvet, úgyhogy nem tudok neked segíteni, de shopmillben így kell menetet programozni:
https://www.dropbox.com/sc/9ty1lmjvhi2yv11/AAAPuckxIxqf44y5gXA-423Za -
soldi3r
veterán
LinuxCNC-ben otthon van valaki?
-
nchelp
tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Még soha nem kellet spirálmarást csinálnod
?
Új hozzászólás Aktív témák
● nem beszélgetős OFF topic!
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- A mai naptól végre elérhető lesz az Escape from Tarkov végső kiadása
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Inkább aludtam volna.

Biztos elkényelmesedtem, mert eddig ezzel semmi problémám nem volt, ez meg az istenért sem akarja.

Mondjuk 5 ezerből kéne a legjobbat kihozni 

Meg még másik két újabb Fanuc meg Sinumerik gép, egyik nem talál refpontot, meg a másiknak is valami nyűgje van, így nincsenek használva soha. De úgy konkrétan soha, ott áll 5 éve és beindítva nem volt. Illetve a Sinumeriket nézegettük, hogy mi baja lehet, de túl sok mindent nem találtunk, régebben írtam itt azzal kapcsolatban. Na meg ott a 6 tengelyes robot, amit szintén nem használtunk egyszer sem, le van takarva aztán ahhoz sem nyúl senki..![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)