- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Android dual SIM okostelefonok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Viktor0610
üzenetére
Biztos, hogy elolvastad a linket?
Meg akkor is, ha bármilyen, jelenleg elérhető custom ROM-ot akar feltenni... -
-
Apollyon
Korrektor
Aki frissített, az valszeg megszívta:
[CRITICAL WARNING] ColorOS 16.0.3.501 Updates = PERMANENT Anti-Rollback (ARB) & Fuse Blown. DO NOT DOWNGRADE! -
hdavid1
aktív tag
Pont az a lényeg, hogy ahelyett, hogy a szenzor valós 50 megapixeles képét adná a nagyfelbontású mód, inkább megcsinálja binninggel a 12 megapixeles képet, és utána azt nagyítja fel 50-re digitálisan. Így elvész az értelme az 50 mp módnak.
Megpróbálok keresni telefonokat, de az idei-tavalyi telefonok már tényleg nem csinálják ezt. 2-3 évvel ezelőttieknél viszont többször volt ilyen. OP 12 még pont ilyen. Azt hittem a 13 is ilyen, azért írtam az első kommentet, de nem akartam ekkora vitát belőle.

-
The A Team
csendes tag
Hát most én is rápróbáltam újra erre a dologra ma (utoljára még android 15-ön próbáltam ki) és azt kell mondjam, hogy valamennyire igaza van Dávid kollégánknak! Mindkét módban fotóztam és próbáltam egyformán kinagyítani a képeket a távoli részletek miatt. Azt kell mondjam vannak részletek, amik tényleg jobbak és vannak, amik rosszabbak a nagyfelbontású móddal. [link] [link]
-
Graphics
Jómunkásember
De szerintem ez ne haragudj meg hülyeség, vagy én vagyok szakmailag alulképzett, és akkor vállalom ezt, de az 50MP-es kép az nem digitálisan felnagyított.
Ebből már kinőttünk, ezt régen interpolálásnak nevezték az iparban. ( és javarészt a klón szarok jellemzői voltak)
Sehol nem találok erre vonatkozó információt.
Szóval szerintem nem, nem nagyít fel semmit. Értelmetlen szerintem.Nincs miért nagyítani, hát ez egy 50MP-es szenzor a OP12-ben, LYT808-as.
Vagy akkor nem érti valaki a pixel-binninget. Lehet ez visz téged digitális nagyítás tévútra.Melyek azok a telefonok, amik digitálisan nagyítanak szerinted 12MP-ről felfelé 50MP-re
( Hozzáteszem ez pont fordítva történik a pixel-binning miatt), amit szerintem Te nem értesz.

Én feladom...
LYT-808: All-Pixel Autofocus
Every pixel on the sensor contributes to both focusing and imaging. This provides more focus data from across the entire frame, resulting in faster, more accurate focus lock, especially on difficult subjects or in low light. No interpolation is needed, preserving maximum image quality. -
hdavid1
aktív tag
válasz
The A Team
üzenetére
Próbáltam én ezt mindenhogy, ég felé irányítva, utcán, növényzeten, mindenhogy, hibátlan fényviszonyok közt, ez mindenhogy csak egy sima felnagyítás nekem. A lencsét folyamatosan törölgetem.
Egyetlen helyzet amikor tényleg sikerül teljes felbontású képet csinálni, az az ha a 3x-os zoommal fotózok az égre. Na ott ha belóg valami vezezék vagy ág a képbe, azon egyértelműen látszódik, hogy 64 mp.
De ez nagyon off már, a 13-on biztos jobban működik ez.
Szerintem ha te is 12 megapixeles módban fotózol, éjszakai mód nélkül, nappal, akkor ugyanaz lesz a végeredmény az 50 mp módban is.
-
The A Team
csendes tag
Értem. Szóval akkor arra gondolsz, hogy az alap módnál és a nagy felbontású módnál amikor ránagyítasz a képre, akkor csak úgy viselkedik, mintha nagyobb lenne a felbontás és semmi részletbeni javulást nem tapasztalsz. Ez nagyban függ a fényerőtől, szoftvertől, lencsétől, lencse tisztaságától (azért nem árt, ha valamivel megtörlöd a lencsét fotózás előtt) és a tárgytól, valamint textúrájától is. Nagy ritkán, de van olyan, hogy hiába a nagy felbontás, akkor is csak olyan, mintha jobban bele lehetne nagyítani, de különbség nincs. Ezeket a részleteket inkább akkor adja vissza, amikor nagy képernyőn nézed a végeredményt. Élesebb lesz valamivel monitoron vagy tévén a felbontás miatt, mint telefonon. Az sem elhanyagolható, hogy sokszor az automatikus javítás inkább torzítja a képet.
-
hdavid1
aktív tag
válasz
The A Team
üzenetére
Én a nagy felbontású módra gondoltam, de mindhárom kamera esetében.
Akármelyikkel fotózok teljes felbontásban, mindegyiknél sima digitális nagyítás lesz.Talán a 3x kamera csinál néha ténylegesen, pixel binning előtti képeket.
-
The A Team
csendes tag
Szóval akkor te az optikai nagyításra gondoltál vagy a nagy felbontású módra? Azért kérdezem, mert a kettő között óriási a különbség! Ha a 64MPx-es szenzor nagyítására gondoltál, akkor azt kell mondjam, hogy a munkám során magasban vagy messze lévő dolgokat csak és kizárólag a 3x-os optikai nagyítású egységgel fotózom, mert az 50MPx-es főszenzornál már nagyon kevés a részlet. Tudok küldeni egy képet amin a két szenzor képe van (persze utólag kézzel nagyítva, hogy a távoli dolgok is látszódjanak. [link]
-
hdavid1
aktív tag
OnePluson az 50 mp képek sima digitálisan felnagyított képek, semmi értelmük nincs.
-
klaya86
őstag
Annyiban igazat adok az előző hozzászólónak, hogy ha a vivo valamit el szeretne itthon vagy az EUban érni, akkor ettől mérsékeltebb áron kellene nyomulniuk. 10-ből 9 ember szerintem még a nevét sem hallotta a gyártónak, így nem fognak Samsung/Apple áron számukra no name cuccot venni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Bareszotron
üzenetére
A felfogásoddal nem fogok vitatkozni, mert nem az határozza meg az árát valaminek, hogy hol kapható és hol nem.
Ez hülyeség.
Népszerűtlen? Te miről beszélsz amúgY?

Top 5 márka. Valamiről tényleg lemaradtál.. Legalábbis a globális mobilpiacról.
Sejtettem én, hogy lesz még gond...Nem feladatom az edukáció, de itt egy táblázat. NEm tehetek arról, hogy a mobilpiac elrobog melletted, és nem vagy hajlandó tudomást venni más márkákról a piacon...
Az, hogy neked ismeretlen, ez a Te dolgod.
Ettől nem lesz olcsóbb. Lehet picsogni persze az árakon. Neked noname, jó ez így.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Bareszotron
üzenetére
Mert nem az.
Attól mert nem ismered, még nem lesz olcsó.
-
Sweet Lou 6
addikt
Remélem OnePlus 13R-re is jön.
-
F.tibooo
tag
A OnePlus 13 mèg mindig a legjobb telefonok egyike. Imádom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- iPhone 11 Pro 256Gb
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (utolsó darab)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kb poénból bejöttek ide és az pár teló ami elmegy már csak plusz.