- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nagyobb akkumulátorral várható a Pixel 9a
- Van még Nokia telefon!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Tovább gyorsul a chello
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
mert teljesítményben inkább azt kommunikálják, hogy a Core Ultra 9 285K nagy átlagban a Core i9-14900K környékén van, hol gyorsabb, hol lassabb. És fogyasztás tekintetében nem pici, hanem masszív előrelépést jósol a cég, ugyanis 42-58%-os előnyről lehet beszélni
és azt hogyan mikor ugyanúgy 250W a PL2?
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi leszek a tesztekre! Ráadásul HT nélkül, érdekes...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Az merült még fel bennem, hogy ez a 13 TOPS-os érték az NPU esetében, bőven nem ugorja meg a Win Copilot PC követelményeket! Akkor ez most nem AI képes CPU család lesz? Vagy akkor mégis csak számít asztali gép esetén a GPU is?
(na nem mintha annyira AI PC-t akarnék, mert ezt a generációt is tuti átugrom, csak érdekel, hogy most akkor mi van...)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tlac
nagyúr
válasz Dr. Romano #2 üzenetére
szaladok is venni akkor
-
Wilks
tag
Allitolag a multicore kevesebb lesz,mint a 14 gen.-el....
De a single core jobb.[ Szerkesztve ]
-
IgorKGB
csendes tag
nem csodálom hogy az intel bajban van, a 14-ik generáció egy átnevezett 13-as, a 15-ik meg lassabb lesz mint a 13-as , viccc
-
addikt
Még nem tudok rajta nevetni
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
moseras
tag
> Akkor ez most nem AI képes CPU család lesz?
Eddig a Microsoft csak NPU egységről beszélt, GPU-ról nem volt szó. Ha így lesz továbbra is, hogy legalább 40 TOPS NPU kell a Copilot PC-hez, akkor szégyellje magát az Intel és az AMD is, hogy 2024. októberében nincs 1 db megfelelő asztali proci.
-
martonx
veterán
És én még a Ryzen 9000-eseket fikáztam, amik nem elég, hogy ugyanekkora előrelépést hoztak fogyasztásban, de még teljesítményben is sikerült 5-10%-ot előre lépniük.
Ehhez képest az Intel hozott egy talán 40%-os fogyasztás csökkenést, miközben teljesítményben alig romlott a 14. (ami igaziból a 13. átnevezése) generációhoz képest. Hááááát, ez kurva gyenge így.
No persze várjuk meg a teszteket, az Intel diái nagyon menőek, tomshardware szerint a valóság viszont sokkal rosszabb.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
fLeSs
nagyúr
Az egyik slide szerint ezek a procik ugyanolyan gyorsak 125 / 175 és 250 W-ot fogyasztva is.
Vagyis 125W-on kell járatni, afölött csak fűtőtest szerepet tölt be a proci.
Viszont akkor kérdés, hogy ez miként hat majd a tuningra. Elképzelhető, hogy ezek jóféle tuningos procik lesznek, olyanok amiket már régen láttunk.
Kérdés az majd a feszültség / órajel görbe lesz."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
őstag
A 13Tops leginkább csak amolyan dísznek elegendő. Ami még érdekes lehet hogy memória kezelésben tudtak-e előre lépni. Illetve hogy akkor a cpu most hány nm-en készül? Mert ezek az alternatív elnevezések már totál követhetetlenek.
Amúgy majd az amd is lép még egyet a 9800X3D-vel, habár tegnap azt nem hozták fel, pedig sokan várták. A gyorsítók terén pedig hiába mondott ígéreteket, 4%-os pofont kapott a cég árfolyama a nap végére.
izé
-
Outsiderman
tag
Bár még komolyabb tesztek nem érkeztek, de már a kommunikációból is jól kirajzolódik, hogy mekkora egysz*r lesz ez a generáció. Semmi teljesítménybeli előrelépés és a fogyasztás csökkenés leginkább a E magok használata miatt lehetséges, valamint a HT elhagyásával is még 250w P2
A 20 szál PCIe 5 egy belépős lapon még talán elég lenne, de itt k*rva gáz. USB4 sehol és csak wifi 6e és bluetooth 5.3 már pont egy verzióval az AMD után fut.[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Várom a teszteket. Ha minden marad így, még akkor is megveszem mert a 9. generációról mindenképpen előrelépés. Persze jobb lenne, ha hoznák az előző generáció számait.
Intel Core i9-9900K víz | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
tasiadam
veterán
Most szerintem kevesbe vllt ez fontos, hogy erosebb legyen, hanem az, hogy a TDP miatt kompetens server CPU-k keszulnek, amibol az intelnek tobb penze van es volt, mint belolunk. Amivel szerintem abszolut semmi baj, mert ha a HT nelkul, kisebb orajelen ugyan azt hozza, az is fejlodes. Valszeg OC-val majd tobbet tud
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Foglalt név
addikt
S3 menni fog? Vagy ez is beáll a sorba az S0-val?
-
Alogonomus
őstag
Az Arrow Lake kapcsán előkerülő legfontosabb kérdés az, hogy végül akkor milyen területre lesz előnyösebb használni egy Zen4/5 helyett?
- Egy "jucuskának" passziánszozós/böngészgetős/könyvelgetős gépként az irodába bőven elég egy előző generációs mini pc, ami teljes gépként kijön a legkisebb Arrow Lake CPU árából.
- Copilot pc-hez nagyon gyenge az NPU benne.
- Valóban komoly productivity vonalra a 9950X 32 db teljes értékű Zen5 szála még az Arrow Lake komoly IPC növekedése ellenére is várhatóan többet fog nyújtani, mint a 285K 8 db "erősebb" és 16 db "szerényebb" szála.
- játékban pedig az Intel maga is azt jósolja, hogy még a 14900K teljesítményét is hibahatáron túli mértékben alulmúlja majd a 285K, szóval a gaming vonalon egyértelműen nem lesz opció.Ráadásul még az energiahatékonyságban is csak valamennyit ledolgozott a hátrányból, de a 80 wattnyi csökkenés továbbra is csak a kb 350 watt helyett 270 watt, ami még így is bőven elmarad a konkurencia 220 wattos értékétől. Az X3D-s konkurencia fogyasztásáról nem is beszélve.
Árversenyre pedig a TSMC 3 nm és a Foveros együttese miatt biztosan nem alkalmas a Ryzen ellenében. -
Robi BALBOA
őstag
Esetleg miért nem gondolkodsz el egy AM5 alapú konfigon?
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
gejala
őstag
válasz Alogonomus #20 üzenetére
Az ilyen 285K/14900K/9800X3D prociknak nagyon kicsi a piaca. Az emberek 99%-ának alapból szóba se jön. A 245 lesz érdekes, hogy ár-értékben mit tud.
-
GreatL
őstag
válasz Robi BALBOA #21 üzenetére
Nézegettem... ugyanezt tudja ugyanennyiért... ami jobb az ott is drágább.
Volt AMD-m 80486 és Athlon64 X2 is... nem félek tőle, de nem is érdekel különösebben.[ Szerkesztve ]
Intel Core i9-9900K víz | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Busterftw
veterán
válasz Alogonomus #20 üzenetére
Ezekre a Zen4/5 ugyanugy nem opcio.
A 245-re szerintem az AMD-nek nincs is nagyon valasza most a piacon.Illetve a 80W csokkenes atlag, van ahol kevesebb, van ahol sokkal tobb.
"Árversenyre pedig a TSMC 3 nm és a Foveros együttese miatt biztosan nem alkalmas a Ryzen ellenében."
A 9950X 715 euro, az erkezo X3D-nek pedig nem tudjuk az arat, azok sem olcsok.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
A 245 ár-értékét viszont már nagyon lerontja, hogy eleinte csak 180-200 dollártól induló Z890-es alaplapot lehet hozzá venni, míg a nagyjából hasonló kategóriás 7600 200 dollár, de a 7700 is csak 250 dollár, amihez akár 100 dollártól kapható egy B650-es alaplap.
Mire pedig kijönnek majd a B860-as alaplapok, addigra a B650-es alaplapok ára is tovább csökken.
Az 590 dolláros 285K ár-érték arányának egy 300-400 dolláros Z890 alaplap annyira nem árt, mert a 9950X/9800X3D/9950X3D-hez is úgyis legalább valami 300-400 dolláros X870-et vesz az illető. -
wjbhbdux
veterán
Most akkor elkezdtek valami laptopos kacatokat kiadni PC alkatrésznek, vagy mi ez az Ultra dolog? Jön utána HQ is rendes teljesítménnyel?
/s
-
gejala
őstag
válasz Alogonomus #25 üzenetére
Nyilván meg kell várni B lapokat. Z/X lap értelmetlen az emberek 99%-ának. Tavaszig meg alapból nem szabad venni semmit, mert még kopasztás megy.
-
Valamivagyok
tag
Ez az új nevezéktan. Tavaly akarták behozni, de nem lett kész desktopra ezért volt a "Refresh" Laptopon volt a Core Ultra 1xx, desktopon és laptopon is Core Ultra 2xx idén jön. A korábbi "Core i" jelölést teljesen leváltja a "Core Ultra".
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem nagyon nem ugyan azt tudja, fogyasztásban és stabilitásban biztosan nem.
Most tuti elengedném az Intel kezét egy időre.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Yeffy
veterán
válasz Valamivagyok #29 üzenetére
eleg idiota egy nevezektan lett imho. az eddiginek legalabb volt valami logikaja.
mondjuk ezt a masik oldalon is mar ossze-vissza csurik, csavarjak, szoval...Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen routert?
- Gumi és felni topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest