- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmatyko
tag
válasz
#95712068 #53251 üzenetére
Próbáltam utánanézni, de nem találtam erre infot, mert van benne egy 980 pro m2
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI és egy Samsung 850 EVO SSDAlaplap: ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI
CPU: Intel i5-12400F
CPU hűtő: Cooler Master 212
GPU: ASRock Intel Arc A580 Challenger
RAM: Kingston FURY Beast 2x16GB
Táp: GIGABYTE GP-UD750GM
Ház: Fractal Pop Mini Silent -
Raymond
titán
válasz
#95712068 #52966 üzenetére
Azok a napok lenyegtelenek amiket ott "becsul". Az az SSD meg most is csak a bejaratos fazisaban van ha csak 24TB iras van rajta. Ne foglalkozz ezzel es hasznald. Ha meghal akkor ugyis valami controller problema miatt lesz ami holnap is megtortenhet vagy juniusban vagy soha.
-
-
válasz
#95712068 #46417 üzenetére
A masinát ismerem szerencsére, és éppen dolgoztam a Kulcsos programokkal 5-6 éven keresztül, tehát még a kettő kombinációjára is van egy kis rálátásom
.
Próbáld meg azt, hogy egyetlen modult hagysz a gépben, ezzel kizárva a modulok hibalehetőségét.
Alapvetően ez a masina betonstabilan kell hogy üzemeljen, én hasonlót 0-24-ben nyomtam fagyás nélkül.
Javaslok egy komplett rendszerklónozást valamely SSD-re, tedd bele ezt, és menjen az is X ideig.
Illetve a kékhalál kiírt eseményt is jó lenne "rögzíteni", illetve eseménynaplót nézd meg. -
-
válasz
#95712068 #46389 üzenetére
Még 1x sorry, nem akartalak feleslegesen túráztatni, de tényleg úgy nézett ki, hogy megint a szakink téved, de szerencsére most tényszerűen bebizonyosodott, hogy úgy van, ahogy mondta!
Akkor SATA3 lesz, nagyszerű döntés, legalább nem derül ki, ha mégse tökéletes megoldás....de valóban jobb lenne egy SATA oda, most viccen kívül. (Airfryer topikban békésebb az élet amúgy is)
-
válasz
#95712068 #46376 üzenetére
Graphics szakinak igaza van, M.2 SATA kell ezekbe a Lenovokba, DE! egyetlen kivétel van, az pedig a L-seria, amibe kifejezetten PCIe M.2 kell*, feltéve, ha a gépedben egy olyan slot van, amibe WWAN card vagy M.2 SSD is tehető!
*https://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express#Physical_dimensions
Ebben a 75. oldalon van a rajz, ha neked ilyen van, akkor 90% esély van arra, hogy jó érzékkel kiválasztott SSD kell neked.
Egyébként egész olcsó és ez pont az az eset, ha mégsem lenne jó (10% esélye van), akkor 14 napon belül gond nélkül visszaküldheted.
Nem egy könnyű eset ez a Lenovo L540, jobban járnál, ha a SATA helyen lévő meghajtó helyett vennél egy nagy kapacitású jó SATA3-as SSD-t bele. De először próbáld ki, amit találtál!
Elég speciális megoldásnak tűnik, szóval jónak kéne lennie abban a foglalatban, mindegy hol mit írnak normál esetekre, de mindent vegyél figyelembe, mielőtt kipróbálod.
Épp ez is az ellen dolgozik, hogy valóban megértsd, mi miért van, de ez egy ilyen műfaj!
-
válasz
#95712068 #46378 üzenetére
De én leírtam neked egyszerűen az SSD topicban, ha már szög, hogy 2242-es M.2 SATA SSD-t kell venned. Pont.
Az való bele, nem más.
-
válasz
#95712068 #46376 üzenetére
Ha jók az emlékeim, márpedig azok, én írtam neked ezügyben, hogy M.2-es SSD-t tehetsz bele ( 2242-es SATA).
Vagy ez az infó elment melletted?
Habár egyszerűbb lett volna, ha Thinkpad topicban megkérdezed, és kapásból rávágják, hogy melyik SSD mehet bele.Én ezt az infót megírtam neked, tehát a gépedbe 2242-es m.2 SATA SSD tehető.
-
válasz
#95712068 #46363 üzenetére
Igazán nincs mit, remélem ha elmazsolázgatod az írásokat, jobban összeáll majd a kép benned is!
Ott akadt el a gondolatmenet, hogy miért léteznek b+m key pcie ssd-k?Ez az SSD-k evoluciója miatt van, mindig vannak átmenetek, mint ez az M.2 közös csatoló is, egyszerű user ilyenkor csak pislog, hogy most akkor jó-e ez az én alaplapomra vagy sem!? A gyártók, főleg notebookokra igaz ez, nagyon nem könnyítik meg a user életét, épp a linkelt hsz-nél is látható, hogy olyan notiról van szó, aminél többféle csatoló/protokoll-lal is készült az adott sorozatú eszköz*. Szóval senki ne érezze magát hülyének amiatt, mert egyszerűen képtelen eldönteni, melyik SSD kategória kéne a gépébe....és akkor még ott van a NAND, controller, DRAM cache kérdése is a választásnál.
*nekem esetenként csak az könnyebbség, ha visszaemlékszem, egy adott sorozatot milyen csatolókkal szerelt SSD-vel kellett paramétereznem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Apple MacBook
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest