- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Azt értelemszerűen pl. Samsung LCD és LED TV-k topikban kellene megkérdezni, hogy az adott tévénél van-e tartalomvédelem, titkosítja-e a felvett tartalmat, milyen fájlrendszerre formázza az USB-s külső SSD-t, ezen megoldás működik-e az adott tévénél, stb., mivel eleve nem ennek a topiknak a témája.
-
King Unique
titán
Az alapvetően egy partícionáló program, függetlenül attól, hogy van benne pl. Windows To Go, vagy éppen partíciómásoló & migrálás funkció. A rendszer lementésére, illetve klónozására viszont egy AOMEI Backupper / Macrium Reflect azért profibb szoftverek.
-
King Unique
titán
Mondjuk az általános megoldás az, hogy fizikálisan is csatlakoztatva van a másik meghajtó és úgy történik a klónozás. A Macrium át tudja klónozni 1:1-ben a kiválasztott partíciókat, illetve akár a teljes lemezt is és még az MBR / GPT partíciós sémát is beállítja. Tehát nem szükséges külön létrehozni a partíciókat a célmeghajtón.
(#26260):
Ez csak a szoftveres része a dolognak (ami fentebb már említve volt), illetve ennyi erővel a telepített Macrium is tud WinPE megoldással pendrive-ról bootolható (naprakész) rendszert készíteni... -
Doky586
félisten
-
King Unique
titán
Az első megoldáshoz spéci mSATA - USB adapter / külső ház kell. De, amit a kolléga mondott (USB HDD), akár az is működhet, bár én eddig csak az előbbiekre épülő megoldást próbáltam.
A CloneZilla amúgy egy elég jó program, illetve live rendszer, de szvsz a használata egy kicsit túl van bonyolítva
—►
[link]. Sokkal egyszerűbb és átláthatóbb a Macrium, amivel szintén lehet pendrive-ról bootolható változatot készíteni.De amúgy létezik live Windows is, megpakolva mindenféle hasznos programmal, ha valakinek nagyon az kéne
—►
[link]. -
Raymond
titán
Az erdotol nem latod a fat problemanak tunik. Ne mSATA->mSATA klonozason gondolkodj hanem Regi_mSATA->USB_HDD->Uj_mSATA, valami kulso HDD csak akad otthon. Egy USB kulcs nem art meg ha van hogy a Live Linux-ot (Clonezilla) vagy a Macrium Reflect-et valamire fel tudd rakni, aztan ahogy a #23253-ba irva vala.
-
dugo_
veterán
Elméletben tudom a megoldást.
Csinálj egy linux live usbt, bootolj be róla, keress valami klónozó/hdd backup programot, tükrözés helyett mentsd le a teljes rendszerpartíciót, kikapcs, ssd csere, bootolj be újra linuxra, pakold rá a lementett lemezképet az új ssdre.
Ha bevállalod, akkor számolj be az eredményről.
-
Laraxior
titán
Van PCI-E-msata is
De nem tudni, hogy kinek van készleten, talán az aprón találsz valamelyik SSD árusnál.Árban sem tétel, csak kb két hét mire megérkezik, ezért itthon érdemes keresni.
msata-sata asszem van itt aprón is.
-
-
Nem sok info van róla a neten, mármint ami a SMART adatokat ill. ráadásul úgy tűnik, hogy ez is egy olyan gyártó, aki arra nem képes, hogy különböző modellszámot használjon, azaz ugyanazon modellszám több sorozatot is takarhat, ezért nem biztos, hogy be lehet azonosítani a meghajtót.
bzoly
Nem a V300-t nem ismeri, hanem egyes nVidia/nForce chipsetes vezérlőket nem kezel. Cseréld le az OS alap AHCI driverére(vagy AHCI hiányában IDE driverére) az Nforce driver-t és egyből el fog indulni az SSDOK. (Nforce driverek nem támogatják a TRIM küldését, egy-két igen ritka kivételtől eltekintve) -
-
Doky586
félisten
lapozófájl: Aki önnön felsőbbrendűségi érzése szerint okosabbnak tartja magát a Microsoft ezernyi programozójánál és semmibeveszi az előírt minimális lapozófájl méretét (16MB) az magára vessen, aki nem tud az ssd-n legalább ½ GB helyet biztosítani (a tárhely ~fél %-át sajnálja rá) az szerintem orvosi eset...
a hdd lassú, így oda ne tegyél lapozófájlt; csakis az SSD-re tedd.
-
Kernel
nagyúr
Ez géphasználat és igények függvénye, én például semmi lapozófájlt nem használok, szintén 4 GB RAM-nál.
Bárki kipróbálhatja, nem fog szétesni a Windows. Amikor megtelik a RAM, figyelmeztetni fog, hogy zárj be programokat és ennyi. Így ki lehet tapasztalni, hogy kell-e vagy nem.
-
Doky586
félisten
Ugyebár én NEM a sys partícióról beszéltem hanem azokról amik incorrect-ek voltak. Azaz a hdd-n meglevő rendszerrel kijavíthatók voltak segédeszköz és hibalahetőség nélkül egy eszközzel egyszerre. Persze van aki szereti bonyolítani a dolgokat mint te.
Az Intel vs M$ driver közti váltáshoz nem kell semmit un/installálni, simán az eszközkezelőben szoktam váltani köztük ha kedvem tartja.
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, a programodnál van-e ilyen opció, de ha nincs, az EaseUS segítségével talán még lehetne korrigálni, SSD-re optimalizálva, ami a kezdőszektort csak a megfelelő helyre engedi igazítani.
Egy partíciós táblában 4 db bejegyzés lehet az elsődleges partíciók számára, tehát a 4. partíció is lehetett volna elsődleges.
Nálad a 4. egy kiterjesztett és azon belül egy logikai meghajtó, ilyen módon négynél több részre is lehet osztani az MBR-alapú lemezt, csak ezt felesleges volt csinálni, ha úgysem kell több partíció.
A EaseUS programmal valószínűleg lehet végezni logikai --> elsődleges konverziót is, ami a kiterjesztést megszünteti.
Vagy maradhat így is, csak egy kis átméretezést kellene indítani, hogy a partíció kezdetét SSD-re tudja optimalizálni. Ilyen szempontból mindegy szerintem, hogy a partíció elsődleges vagy kiterjesztett/logikai, legfeljebb kicsit csúnyán néz ki, de a fájlkezelőben ezt nem látod, csak a meghajtókat.
nagyúr
Particionálatlan meghajtóra így települ, ha előzetesen magam particionálom, akkor a kis bootpartíció elhagyható.
Utólag is el lehet távolítani, szinte csak a szórakozás kedvéért, mert amúgy nem oszt, nem szoroz. Esetleg klónozásnál is előfordulhat, hogy jobban szeretnénk egy partícióban kezelni / átvinni máshová.
A rendszerpartícióra át kell másolni a bootmgr kernelindítót, valamint a rejtett Boot mappát, partíciót aktívként megjelölni, BCD-fájlt korrigálni az új konfigurációnak megfelelően. Később a kis partíció törölhető, amikor már nincs benne a bootfolyamatban. BCD-fájl a telepítő javító funkciójával generálható, vagy az EasyBCD programmal is szerkeszthető.
A második partíció kezdete például az EaseUS programjával előrébb húzható, az SSD-kompatibilitást bejelölve (eltolás).
-
Minden meghajtóra így települ a Win7, csinál egy rendszer számára fenntartott nevű boot partíciót.
Ha nem főleg játékra használod, érdemes felrakni rá egy jó home user Linuxot.Ha valaki Linuxot telepítene SSD- re, nemrég szedtem össze az ellenőrzéssel, optimalizálással kapcsolatos parancsot, infógyűjteményt - kezdőknek!
Linux SSD-n - de hogyan? - tippek nagyon kezdőknek is
Haladóknak: Linux és SSD gyorstalpaló ez benne van a téma összefoglalóban is
-
Kernel
nagyúr
Az IRST telepítése lecseréli a Windows saját AHCI-driverét, ami gyakorlatilag semmi előnnyel, sebességváltozással nem jár. Telepít egy GUI programot, aminek különösebb haszna nincs, amellett a tálcán értesít, ahányszor bekapcsolok egy SATA eszközt.
Lehet vele RAID-konfigurációt kezelni, valamint egy érdekes szolgáltatása, amihez SSD és HDD-t RAID-be kell állítani, ezáltal biztosítja a gyakran használt programok, illetve a Windows gyors betöltődését.
Ez manapság már úgy baromság, ahogy van, hiszen azért veszünk SSD-t, hogy arra telepítsük az egész Windowst. Korai időkben volt ilyen módi, ha jól tudom, amikor az SSD csak kisegítette a HDD-t, utóbbira telepítették a Windowst.
A mátrix dolog szintén RAID-témában lehet érdekes, amivel én nem foglalkozom. Házi szinten egyszerű másolással tartósítom az adatot, nem RAID-ben, meg egyéb okokból sem érdekel, amire még jó lehetne.
Az Intel AHCI-driver (F6 floppy-csomag) egyébként telepíthető az IRST GUI nélkül is, kétféle módon: Windows telepítés közben betallózni, vagy később az Eszközkezelőnél frissíteni.
-
Emperor_
addikt
pro
A technikai adatai ígéretesek.
A visszajelzések pozitívak /az orosz nyelvűeket nem olvastam el/.
kontra
Csak kalandványóknak. Inkább bevált modellt vennénk kishazánkban.
Nem látom mennyi a gari.
Nincs TBW adat.
Ha vissza kell küldeni az kb 2000 Ft lesz. Az ára kb 14e Ft. Szóval összeségében nem biztos, hogy megéri.A döntés Te kezedben van
.
-
LámaZ
addikt
Visszaolvastam, de nem boldogulok.
Az SSD-t formáztam HDD Low Level format-tal, majd migráltam rá a merevlemez oprendszerét (előtte törölni kellett róla minden partíciót - Aomei Partition Assistantal csináltam, mint régebben is, akkor jól sikerült ugyanezen az SSD-n).
Minden okés, átmásolás stb., de amikor indítani akarom róla a rendszert, akkor el sem indul:
Többször próbáltam, semmi.
Beraktam a vinyót, elindítottam a rendszert, csatlakoztattam az SSD-t USB-re, és olvasható.
Azonban, az SSDok nem fut rajta, mert szerinte nem kompatibilis SSD.Pár hónapja lefutott, be is tettem ide egy képet, ebbe a fórumba, akkor kompatibilis volt.
-
Emperor_
addikt
Kiváncsiságból lefutattam, nem talált semmit, csak bekapcsolta az Előtöltést. Annyira nem volt okos, hogy megnézze miről fut az oprendszer. (SSD-ről fut.)
Elindítottam az Intel SSD Toolboxot, az meg azt javasolta, hogy kapcsoljam kiaz Előtöltést, a gyakran használt programokat tegyem az SSD-re.
-
HSM
félisten
Elárulja pár dolog... Pl. milyen garanciát vállalnak rá, mire szánják, esetleg a gyártó rokon szériái, az attól való különbségek/hasonlóságok.
Pl. a Samsung-nál a Pro széria az "Üzleti" sorozat [link], és még ennél is vannak komolyabb SSD-ik, pl. a 845DC. Ez a meghajtó pl. a 840 Pro MDX vezérlőjét használja, elsőgenerációs V-nand lapkák mellett, kifejezetten adatközpontokba szánva.
Intelnél is voltak a komolyabb SSD-iknek kevésbé horror árú, megfizethető, de kitűnő minőségű "asztali" verziói.
(Lehet másoknak is, én főleg ezeket ismerem közelebbről.)
Én csak azt tudom mondani, érdemes résen lenni, vásárlás előtt alaposan körbenézni, szakikat megkérdezni, akkor nem lehet nagy gond.
Ja, igen, és ritkán szabad a legolcsóbb konstrukciókat megvenni. -
HSM
félisten
Az ugye megvan, hogy a leggyengéb meghajtó is kibírt 700 Terabyte írást?
Az azért nem rossz. Én másfél év alatt írtam rá összesen 4,5TB-ot. Ezzel a sebességgel használva még 100 év múlva is működni fog.
Persze, tudom, lehet sokkal gyorsabban is elhasználni.Főleg vállalati környezetben. De azért 700TB-hoz ott is meg kell dolgozni.
-
LámaZ
addikt
Hű, a mindenit!
Ha a windózos Eszközkezelőben az AHCI-vezérlőnél az illesztőprogi frissítés opciót választom – gondolván ugye, hogy a Windows Frissítéshez hasonlóan itt is csak a Microsoft-féle driver frissítése történik! – azonnal visszateszi az Intel-féle drivert.
Most akkor tudom, hogy az a csodabogár hogy került oda, mert eredetileg nem én raktam fel. Ezek szerint a Microsoft a saját driverét (AHCI) már nem is frissíti. Persze, nekem jó úgy ahogy van, többet istenbizony nem kattintok a Frissítés gombra, ha jól működik minden. -
LámaZ
addikt
Megvilágosodtam!
szerintem azért nem tudott elindulni a rendszerem néha, mert Intel AHCI-driver volt telepítve, de a Registry-ben a driver nem indítódott el.
Most eme cikk alapján leszedtem az inteles drivert, helyette visszaállítottam a Microsoft Windows alap AHCI-vezérlőjét. Szerintem, monstantól már nem lesz semmi probléma, és a hibernálás is valszeg rendesen fog működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kerékpársportok
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest