- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocs, valahogy elkallódott a hsz-be szúrt kérdésed, most látom csak!
A félterás a PCIe 3.0
Drives:
Local Storage: total: 1.4 TiB used: 67.03 GiB (4.7%)
ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Toshiba model: KXG50ZNV512G NVMe 512GB
size: 476.94 GiB speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 tech: SSD serial: 681B70GKKAWP
fw-rev: AADA4105 temp: 29.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/nvme1n1 vendor: SK Hynix model: HFS001TEJ9X101N
size: 953.87 GiB speed: 63.2 Gb/s lanes: 4 tech: SSD
serial: AMCAN00501070AQ4R fw-rev: 51000A20 temp: 34.9 C scheme: GPT -
Raymond
titán
Akkor azert erzed hogy hol van az a tiz ev alatti 30TB a 220TB-hez kepest?
Na ezert lenyegtelen a garis TBW. A legalacsonyabb TBW-al rendelkezo SSD-k valami 50 es 75 volt par eve nagyon olcso nagyon belepo szintu par darab az elso/masodik gen TLC termekek kozul. Meg annak is csak a fele a 30TB. Az ami manapsag van hogy 100-150TBW kozott vannak a legkisebb kapacitasok (256GB TLC vagy 512GB QLC) es az egyel nagyobb mar mint boven 200 folott van attol van hogy a gyartoi garis TBW a legjelentektelenebb ertek egy SSD valasztasanal.
-
ViZion
félisten
-
Raymond
titán
"Ez meg ugye rendszer + adat lesz egyben, szóval swapet is fog kapni."
Ez a gyakorlatban lenyegtelen, mondom, azt nezd meg (nem kell beirni ha nem akarod) hogy azon a HyperX-en mennyi iras volt hogy ezt lasd.
"Melóban elég sok ilyen 10-20% körülire leharcolt SSD-vel találkozok."
Hat nem tudom, sima PC-s es laptopos SSD-nel se lattam hogy az iras miatt lelombozodtak volna corp kornyezetben. Ez 8GB RAM a 128GB SSD mellett volt amik allandoan tele voltak a profilok miatt es allandoan swappelt a 8GB RAM miatt. Elkopni nemigen kopott ott se semmi es 4-5 eves gepekrol volt szo.
A TBW-t szerintem feleseleges nezni, foleg az 1TB es nagyobb modelleknel, soha meg se fogod kozeliteni es az is csak a garis TBW, nem az amit a valosagban bir.
-
Azért az megvan, hogy rendszer futtatásnál a szekvenciális másolási sebesség nem számít sokat, az access time annál inkább!
Amúgy amikor a Dell Latitude 5520-ban a PCIe 3.0 SSD-n lévő Linux Mint fut a PCIe 4.0 SK Hynix helyett, semmi különbséget nem érzek a kettő között.
Ha drága a Samsung, akkor maradj a WD SN580-nál.
-
-
-
És erről futna oprendszer is, meg adat is ezen lenne.
OS alá inkább TLC NAND-os SSD-t vennék. Az említett Samsung 980-ból anno vettem kettőt is, az mindenesnek tökéletes és nem melegedős, a rendszernek jó a HMB a DRAM cache helyett. Vagy vadászol az aprón SK Hynix PC801-et. Nemrég egy ilyet csíptem meg 24eft-ért notebookba, még DRAM cache is van benne. De bármelyik SK Hynix OEM NVMe jó.
-
Micron 176 Layer QLC NAND van benne, ennek emiatt kevés a TBW-je (220TB per TB capacity), mint általában a konzumer QLC NAND-oknak. De amúgy jó ez, tárolásra tökéletes. A P3 Plusban is ugyanez a NAND van, csak az PCIe 4.0.
Amúgy ne a TBW-t nézd egy SSD-nél.
Általános használatra én se a QLC-sek közül választanák. Mondjuk Samsung 980 kicsit drágább...
-
Raymond
titán
A TBW-vel nem kell foglalkoznod, az a 220 is boven tuleli a geped hasznalati idejet. A problema inkabb ott van hogy a sima P3 helyett P3 Plus amit nezned kene a Crucial termekekbol. Mindenes drivenak azert inkabb az egyik nem-budget opciot neznem, mint az emlitett SN580 vagy valamelyik frisebb Samsung termek. Nekem van 2 darab P3 Plus (2TB) a gepben, nincs veluk problema, de en tarolasra hasznalom (jatekok, LLM modellek es hasonlo).
-
Plasticbomb
addikt
Dobd ki azt az alaplapot. Csak IDE módban tud futni a Drive, ha felteszed a drivert, akkor meg nincs TRIM. KB kinyírod az SSD-t. Arra gyűjtünk öcsémmel, hogy ugyanezt a vacak nvidia chipsetes hulladékot kidobjuk az ablakon. Csak a mienkben még DDR2 RAM van és azt is cserélni kell a váltáskor. (ASROCK N68C-S UCC)
-
-
Glaz-dozfhut
őstag
A registry módosítást nem próbáltad IDE-ről AHCI-re váltásra? link (4/6)
-
Scholes9
nagyúr
Nekem volt egy Corsair Nova SSD-m, az csinálta ezt. 2x cserélték bontatlanra és mind2vel ugyanolyan volt, megpróbáltam mindent, de lehet, h nem szerették egymást az akkori lapommal. Eladtam végül és vettem egy Samu 830 64 gigás SSD-t, azzal tökéletes lett minden
Nem nagy segítség, de talán infónak jól jöhet
kerekfej: érzel bármi lassulást, miközben használod a gépet? Lassan már nem fogok a benchmarkokkal foglalkozni, ha használat közben meg hibátlan és tökéletesen gyors, mint ahogy eddig is volt.
xuldar:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest