- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Én is Linuxon vagyok, ezért lepődtem meg, hogy Windows usernek ajánlott valaki Midnight Commandert.
Linux alatt a kernel automatán cache-el, mint állat, amíg van szabad RAM. Ilyen feautre Windowson is elérhető, de csak 1-2 SSD gyártónál, akik a saját szoftverükben biztosították ezt a funkciót.
De az NVMe ettől függetlenül sem szokott gyorsabbnak érződni átlag felhasználásnál. Ennek az az oka, hogy hiába gyorsabb, valahol máshol bottleneck hatás lép fel, proci, RAM, stb., vagy csak nincs kihajtva (nem teszik a felhasználói folyamatok elég terhelés alá). Általában csak spéci felhasználás szokta kihajtani, pl. aki nagy fájlokkal dolgozik, sokat másol, vagy extrém sok kis fájllal dolgozik (pl. valami SQL szerveres felhasználás).
Ráadásul a 850 Pro esete duplán speciális, mivel azon még 2D MLC NAND volt, ami fizikailag gyorsabb, mint a szóban forgó 3D TLC-s NVMe-n a NAND. Így az NVMe addig valóban gyorsabb, míg tud hová cache-elni, DRAM-ba, meg saját NAND cache-be, de amikor az kifogy, akkor meg belassul a 850 Pro szintje alá, ott pedig a 850-es elveri, mert az kb. mindig tartja a 500+ MB/sec-es sebességét, mivel az egész meghajtó egy nagy MLC NAND cache, ezért is drága a Pro verzió. Ezért szoktam mondani, hogy nem szabad a gyártó által leközölt benchmarkadatokon lovagolni, mert megtévesztő lehet.
-
gyapo11
őstag
A windows nem csak a ramban dolgozik. Pl. a böngésző elég szépen beterpeszkedik a temp folderbe, és a sok apró file-t írogatja-olvasgatja. Nálam most 664 MB és 8082 db file.
Vagy a swap file a 8 GB ram mellé 14 GB, és gondolom nem véletlenül növekedett ekkorára, hanem kellett a hely a viszonylag kevés ram miatt. Ha váltogatjuk a foregroundban a programokat, ebben a file-ban elég nagy forgalom lehet.
Tehát a gyors oprendszer viselkedéshez ram, ram, ram, utána ssd, és hdd -t csak adatok tárolására. -
Szia, megerősítésképpen a 850 pro az egy nagyon jó ssd még most is, nekem van 3db 850 evo ssd-m és nem adnám el.
. Én is osztom amit írtak, hogy a 850-en maradjon a rendszer. Bár valószínűleg, ha váltasz is teljes architektúrát, akkor "trükközésel" (ahogy írták is) de el fog indulni a rendszer, ilyenkor azért célszerűbbnek tartom a clean install-t.
-
finest
addikt
Nekem is eszembe jutott ez, éppen úton van egy ilyen bedugós PCIE 1x to M2 adapter Kínából, szerintem ha csak egy könnyebb felgumizós bordát teszünk rá, akkor ez nem lehet baj. Én így fogom megoldani.
Nekem olyan parám van még ezzel kapcsolatban, h (a) vajon nem csúszik-e ki az adapter, ha meglökik a gyerekek, vagy én a számítógépházat, (b) nem leszek-e lusta kivenni, amikor legközelebb szerelek pl. VGA-t cserélek és véletlenül kitöröm. Ez amostani VGA árak mellett nem most lesz szerencsére.
Ezért rendeltem olyat is, amit takarólemezzel adnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest