- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz
ToniSoprano #18113 üzenetére
Na, ezen meglepődtem!
Ha 14½k ft-ért adnak 1 TB-os HDD-t, felesleges adattárolási céllal SSD-zni egyelőre, amíg ki nem jön a Toshiba találmánya.
De azért tartsuk szárazon a puskaport! -
HSM
félisten
válasz
ToniSoprano #18118 üzenetére
Nem mondtam, hogy bajt csinál, csak falnak megyek, mikor ez van "BOOT"-olásként lemérve, mikor nagyon nem az.
(#18121) Bodor: Ebben az online médiáknak és a gyártóknak is komoly ráhatásuk volt, a mai napig emlékszem, egy időben még a csapból is ez folyt, mennyivel hamarabb BOOT-ol a rendszer SSD-ről...
-
HSM
félisten
válasz
Egész jó HDD így első ránézésre, bár eléggé le kellene csípni belőle, hogy értékelhető keresési idejei legyenek.
Alvás közben amennyire tudom, maximum 15W-ot fogyaszthat, a gyakorlatban modern asztali gépek 5W alatt elvannak, a notim 8GB rammal 1W alatt marad.
450MB/s az mindenképpen sok lett volna az SSD-n belüli másolási sebességnek. Ugyanakkor az általad mért 85MB/s az valóban kritikán aluli. Szerintem amúgy itt nem az volt a baj, hogy SSD, hanem hogy a nálad lévő példány egyszerűen gyenge. Amúgy ebben nagyon igazad van, sajnos sok az elferdített információ bizonyos gyártóknál, mivel a valóban potens technikát tartalmazó egységek igen drágák, így az olcsóbb eszközöknél eléggé bevett a számháború, gyenge tartalommal.
(#18115) ToniSoprano : Ez a kép a lényeg:
Hibernáláshoz hasonlóan tölti be a windóz alaprendszert (driverek, kernel, szolgáltatások), ez jóval gyorsabb, mintha rendesen kéne betöltse (lásd kép), majd kap a user egy friss üres munkamenetet, mint a rendes bootolásnál, mivel jóval gyorsabb üreset csinálni, mintha ezt is "hibernálásból" kéne visszaállítani. Ennyi a trükk a hagyományos hibernáláshoz képest, és ezért jóval gyorsabb annál. Cserébe nem kapod vissza a korábbi munkamenetet. -
Kernel
nagyúr
válasz
ToniSoprano #18115 üzenetére
Kikapcsolt állapotban mindenképp üzemel az 5Vsb tápegység, hiszen anélkül be sem lehetne kapcsolni, nem kapna 5 V készenléti tápot a billentyűzet, annak USB vevője stb.
Az 5Vsb készenléti feszültséget előállító áramkör a nagy tápegységen belül egy "kis tápegység", 5V x 2A = 10W maximális terhelhetőséggel, ami folyamatosan működik.
Az UEFI-ben található egy "Fast Boot" opció, ha azt engedélyezem, onnan kezdve az UEFI menübe be sem tudok lépni, átugorja. Két lehetőség van ezután, ha mégis szükséges:
- Vagy az alaplaphoz mellékelt Restart to UEFI programmal Windowsban rebootolok.
- Vagy egy CMOS clear és visszaáll a normál boot.Egyébként a számítógép billentyűzetről való indíthatósága független a hibernálástól, Windowstól. Én is billentyűzetről indítom, ehhez csak engedélyezni kell az UEFI-ben a lehetőséget. Sok alaplap csak PS/2 portról indítható, én direkt olyat kerestem, ami USB bill/egérről is (ezzel együtt USB vezeték nélküliről is, ez már mindegy neki).
Ez egy külön opció az UEFI-ben, kimondottan az USB eszközre vonatkozóan.
Hibernálást használtam egy időben, később problémák jelentkeztek valamelyik driver miatt, néha kékhalállal indult újra. Azóta rászoktam arra, hogy a Feladatütemezőbe tettem egy Shutdown parancsot, ami üresjárat esetén egyszerűen lelövi a gépet (Win7). Ha nem mentettem valamit az elvész, számomra ez nem jelent problémát.
Sokkal többet ér, hogy ha elalszom egy sorozaton, epizód lemegy, gép leáll, utána a TV is kikapcsol, mert nem kap jelet, és ennyi.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Én csak simán kikapcsoltam a gépet és utána bekapcsoltam. Nem alvóból meg stb jött fel.
Szerk:
nyomok egy újraindítást is mert a kollega ezt javasolta. -
LámaZ
addikt
válasz
ToniSoprano #18100 üzenetére
Annyiszor le van írva, tán egyszer utána is néztem a wikin, de amíg itt valaki két keresetlen szóval nem mondja meg, hogy mi a csoda az uefi, nem fogom megjegyezni. ☺
Linuxos csel?
Mert azt sejtem, hogy nem hálózati meghajtóról való OS betöltés, annak valami más furcsa rövidítése van. -
worxland
addikt
válasz
ToniSoprano #18106 üzenetére
"Nekem régebben azt mondta egy informatikus, hogy a hideg indítás terheli legjobban gépet, bár lehet ez már nem igaz. Én a 10 éves XP-s Acer notebookom már 6-7 éve jellemzően csak hibernálgatom" - a hibernálás hidegindításnak számít az elektronika szempontjából. Pont ugyanannyira terheli meg a gépet, mind a rendes leállítás.
-
tom_tol
addikt
válasz
Nekem viszonylag gyors merevlemezeim vannak, de még játékot sem telepítek rájuk, mert multiban mire betölt, addigra a többiek lejátszották a fél meccset. Felesleges SSD-t HDD-el összehasonlítani.
-
Gergosz2
veterán
válasz
most lőttem egyet csak kíváncsiságból: [link]
-
HSM
félisten
válasz
Ilyenkor mindig azért vakargatom a fejem, hogy mégis mire jók ezek a boot videók, hogy 18 helyett 13 másodperc alatt kapcsol be a gép.
Lehet, velem van a gond, de ha ráérek, akkor édesmindegy, 10 vagy 60 másodperc alatt bootol be, ha viszont sietek, akkor mindkettő fájdalmassan sok idő. Ezért ilyenkor mindig csak altatom a masinát. Videót nem csináltam róla, de 2-5 másodperc, mire elalszik, és kb. 2, mire visszajön. Na az gyors. De ez HDD-vel is ennyi.
-
+Techno+
tag
válasz
ToniSoprano #17990 üzenetére
Van benne igazság bár ez is egyénenként változik én pl beállítottam hogy soha ne lépjen alvó állapotba a hibernációt meg kikapcsoltam! mert nem használom persze vannak előnyei de nekem ha merül a telep(aksit) pl csak leveszi a fényerőt monitoron a gép(notebook) de nem kapcsol alvóba!
-
426os
őstag
válasz
ToniSoprano #17982 üzenetére
Az nem hibernálás, ha billentyűzettel fel tudod ébreszteni.
Erre valaki:[link] ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Trollok komolyan
- VR topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fogyjunk le!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest