- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom, hogy PONTOSAN milyen alaplapról van szó (ha tippelnem kellene, akkor vélhetően Intel chipset-es lapról(elnézést ha korábban írtad)) van szó. Menj be a BIOS-ba és az XHCI Support-t (vagy hasonló néven) opciót keresd meg és kapcsold ki(tiltsd le/Disabled).
Ha települt a rendszer így az USB-ről, akkor engedélyezd, mert ez az opció felelős Intel chipset esetén a nagy sebességű USB3 sebességértUI: Ha lehet, akkor USB2-es portra kösd a pendrive-t...
-
fer
őstag
Az 1. partíció nem teljesen üres, 100Mb-al kevesebbet mutat, meg neked nem hozott létre rendszerpartíciót! Ha még nem próbáltad volna, akkor formázd le egy másik gépben teljesen, és fuss neki újra! Meg nem ártana minden felesleges dolgot lehúzni, amennyiben ez lehetséges!
-
-
janos666
nagyúr
Írtam is rá javaslatot, hogy törölj minden partíciót a 0. lemezről és utána jelöld ki a szabad területet, hogy ő hozzon létre partíciókat...
---
Más: ha már nekimentünk, most próbálom alaposabban tesztelgetni az NTFS AU hatását, ezúttal olyan formában, hogy a 128Gb-os 840 Pro-n minden LBA-t megtömtem adattal, és csak egy 128Mb-os kis partíción tesztelek random írással (itt váltogatom az AU-t anélkül, hogy újra fel kéne írnom ~127Gb adatot a többi LBA-ra, amit TRIM-elne formázáskor).
Nincs még sok adat és főleg nem kiértékelés, viszont most nagyon tetszik, hogy egyszerűen nem hajlandó lehasalni ilyen körülmények közt a 840 Pro. Ezzel az xx6xx-os firmware-el hihetetlen állóképessége van ahhoz képest, ami a talán xx4xx-es lehetett, amivel megvettem és utána egyszer iszonyat bedugult agresszívebb stílusú, de normál használat közben (akkor nem szintetikus tesztekkel kínoztam, csak aktívan használtam).
Ritkán mondok ilyet, de gratulálok a Samsung-nak.Már csak azt nem tudom, hogy így mivel lehetne még vizsgálgatni az AU hatását, mert a másik SSD, ami kéznél van, az pedig egy Intel 320, de annak is olyan jól bejáratott vezérlője és éveken át csiszolt firmware-e van, hogy az sem láttam még sohase térdre rogyni (anélkül pedig nem igen jön ki a bokorból a különbség -- már HA van egyáltalán 4k és 8k közt...).
-
janos666
nagyúr
Az SSD-nek biztos nem kell driver (és nincs is, nem találsz ilyet).
Esetleg a SATA vezérlőnek kellhet. De annak sem szabadna gondot okozni (fel kéne ismernie a Windows-nak az ISO-ban mellékelt driver-ekkel a hétköznapi szokásos vezérlőket).Esetleg valamilyen PCI-E bővítőkártyára, vagy valami olyan SATA portra van kötve az SSD, ami egy külön alaplapra integrált PCI-E vezérlőből és nem az Intel vagy AMD chipsetből származik?
Amúgy pedig Vista felett, ha nincs valami speciális igényed és/vagy nem értesz hozzá és vagy maximalista, akkor ne hozz létre partíciót, hanem bízd a telepítőre: törölj minden partíciót a lemezről és jelöld ki magát a lemezt, mint telepítési cél, aztán tovább-tovább, majd ő szétosztja a helyet, ahogy ő szereti.
Ha Windows XP, akkor ott a gond. Az nem fog felismerni semmi SATA vezérlőt floppy nélkül, csak ha előre belefőzöd a telepítőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Házimozi belépő szinten
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- RAM topik
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest