- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
Természetesen a számítógép nem gondolatolvasó. A gyakrabban használt os lemezét a biosban kell első helyre tenni, a ritkábban használtat neked kell a gyorsmenüből kiválasztani. Nemis értem hogy gontoltad hogy majd ő kitalálja mit akarsz.?
Win10-en ki kell kapcsolni a gyorsindítást. [kép]
(uefi)bios már 20 éve lényegében ugyanúgy működik. (Csak kis egyszerűtés volt az uefi miatt). A hdd/ssd-k közül általában csak 1db szerepel a bios boot listában. Ez az egy a bios bbs menüjében választható ki.
-
Ha megy az angol, akkor nézd meg ezt: [link]
Röviden, jelentkezz be az adminisztrátori/rendszergazda fiókkal. Jobb klikk a start menü ikonjára -> Lemezkezelő (vagy vmi ilyesmi) -> kiválasztod alul az új, partícionálatlan meghajtót -> jobb klikk, új egyszerű kötet létrehozása (vagy vmi ilyesmi) -> Adsz neki egy tetszőleges betűjelet, a fájlrendszert NTFS-en hagyod (bőven jó), a partíció méretét pedig a maximumon hagyod. Ennyi. Megnyitod a Sajátgépet és látni fogod az SSD-t.
A "vagy vmi ilyesmit" azért írtam oda mindenhová, mert most Linuxon vagyok minden gépemen, nem tudom képekkel illusztrálni a hozzászólásomat, fejből meg nem is emlékszem rá.
Szerk.: amúgy azt szokták mondani az "öregek", hogy ha valami jól működik azzal a biossal/firmwarrel/stb.-vel, akkor nem frissítünk. Ennek ellenére személy szerint mindenemet frissíteni szoktam. Alaplap bios, router firmware, stb. Azért javasoltam az bios frissítést, mert talán valami bug miatt nem látja a lapod az SSD-t, de lehet, hogy teljesen másról van szó. Onnantól meg valamelyik alaplapos topicban érdemes érdeklődni. -
A Startmenü keresőjébe beírod, hogy diskmgmt, leenterezed.
Erre kis idő múlva megjelenik a lemezegységeid listája.
A bal oszlopban lesz egy "Lemez" valami, amitől jobbra egy üres sort találsz, "Nem lefoglalt" infóval. Ott kell jobb egérgombbal először talán (Ha még nincs.) meghajtót létrehoznod ("Új egyszerű kötet" - NTFS), aztán betűjelet adni neki ("Meghajtójel...").
MaCS
-
King Unique
titán
Igen, lásd az SSD kondíciója, tények és tévhitek cikkben leírtakat.
Hol ír olyat SSD-nél a W10 grafikus meghajtóoptimalizálója, hogy töredezettségmentesítés, ha lefuttatod, netán standard defrag történik? Sehol és nem! Max. jelenleg a 2004-es verzió érintett annyiban, amiről már ebben a topikban is volt szó. Ahol az az SSD specifikus spéci defrag eddig is lefutott állítólag havi 1x, csak most a 2004-es verziónál gyakrabban a bug miatt, ami vélhetően előbb-utóbb javítva lesz, lehet már a jövő heti patch kedden. Ha akarod, akkor opcionálisan és átmenetileg kikapcsolhatod a C-nél, de nem mintha okvetlenül kötelező lenne és akkora gondot okozna, pláne rövidebb távon, lásd más esetét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest