- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Taktoj #21991 üzenetére
"Pifuka pár hsz el ezelőtti lapozófájl bekapcsolása kb mennyivel rövidítheti az élettartamot?"
NAGYON jó kérdés! Ugyanez fogalmazódott meg bennem is az eddigi tapasztalatok során. Hamarosan leírom, hogy miért.
"Én is úgy veszem észre hogy kell a lapozófájl, de minden mást az ajánlott cikk szerint én is letiltottam."
Én Bodor fórumtársunk, és SSD szakértő kiváló cikke alapján semmit nem tiltottam le.
Én ezt a cikket tekintettem alapnak az SSD telepítése során.
Alignálás, TRIM, kellő mennyiségű szabad tárhely az SSD-n...
"A most már lassan 4 éves Flash SSD topikbeli tapasztalatok, és a nemzetközi oldalakon olvasható írási terhelésről történt beszámolók és eredmények alapján ki merem jelenteni, hogy semmilyen más, SSD kímélő beállításra nincsen feltétlenül szükség."[..]"Bizony, sokkal többet bírnak az SSD-k, mint azt pár éve hittük."
Sajnos a a jelenlegi tapasztalataim alapján ebben már nem vagyok annyira biztos!
-
Doky586
félisten
válasz
Taktoj #21991 üzenetére
Szerintem évtizedekkel megnöveli az ssd élettartamát ha a lapozófile is az ssd-n van..
Ugyanis ha egy lassú lemezen vagy fdd-n lenne a lapozófile akkor valószínű hamar szétverném egy bunkósbottal és leselejtezném az egészet mindenestül; de ha az ssd-n van a lapozófile és így gyorsan megy a rendszer nagy memóriahasználat esetén is, akkor elégedetten használhom tovább és tovább..
-
varmi2
nagyúr
válasz
Taktoj #21928 üzenetére
Ha nincs ahci attól még mehet az ssd-re win8.1. Csak ide módban lesz telepítve. Ez még nem tragédia. Telepítés után nézd meg, hogy a trim megy-e, ha igen, akkor ennyi kész is vagy. Ja még valami valószínű, hogy nem sata3 képes a lap,ez sem baj, csak marad plusz sebességaz ssd-ben, amit nem tudsz majd kamatoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial P1 1TB 2280 M.2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest