-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
cintula187 #43250 üzenetére
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
SSD-knél a kondíció esése normál esetben nem jelent hibát, csak az írásmenyiség növekedésének függvényében egyfajta elhasználódást, de ott is a 0%-ot megközelítő, azt elérő érték lehet kritikusabb. A majd 14 TB-os írásnál pedig ugye nem meglepő, ha már nem 100%-os a kondíció. A "visszaugrás" okát illetően több programmal (SSD gyártójának saját szoftvere, SSDOK) is rá kellene nézni, HDS esetében a naprakész (jelenleg 5.70) verziót használni, stb. Mert ugye ezeken a szépen összefabrikált screenshotokon pont nem látszik a lényeg, nem ismert a programverzió, milyen SSD-ről van szó, stb.
+ Ha a szöveges értékelés reális, akkor a fizikai csatlakozást sem árt ellenőrizni, azaz pl. a SATA adat- és tápkábelt, szükség esetén másik kábellel, másik porton is kipróbálni az SSD-t, stb.
A HDD esetében már más a helyzet, ott a kondíció esése nem normális, illetve a 2 db gyenge szektor sem. + Annál sem árt a legújabb programverzió (5.70) használata, valamint ha adatkapcsolati hibák vannak, akkor a fizikai csatlakozás (adat- és tápkábel) ellenőrzése, + azt is hogy pl. a tápegység rendben van-e.
-
Cs1csó
titán
válasz
cintula187 #43250 üzenetére
Mindig a legfrissebb HD Sentinelt szabad csak használni.
-
válasz
cintula187 #41393 üzenetére
Itt aze kapja a meleget.
-
Emperor_
addikt
válasz
cintula187 #41383 üzenetére
Mindkettő lehet. A paszta szokott elöregedni. Azt viszont gáz, hogy pár hónapos használat után ilyen megesik.
Ha nincs gari matrica a hűtőbordán, akkor szerintem le lehet kapni egy újrapasztázás erejéig.
-
válasz
cintula187 #41386 üzenetére
Szerintem is garis probléma ez
-
válasz
cintula187 #41383 üzenetére
Érzésre is van olyan meleg, mint amit ír?
-
Emperor_
addikt
válasz
cintula187 #41376 üzenetére
Lehetne a gyártónál futni még egy kört, ha a bolt elhajt.
Szétkapni és a pasztát valami profira cserélni. Pld Arctic MX-4.
Nagyobb borda, de ez már barkács megoldás.Erőforrás-figyelőben jobban látszik, ha van valami prücök.
-
válasz
cintula187 #41376 üzenetére
Játék közbe igen melegszik, ez nvme. Ha erről beszélünk: [link]
Ennek a működési tartománya 0-70°C, azaz ez az optimális neki. a 82°C-ot én is sokallom. -
Emperor_
addikt
válasz
cintula187 #41373 üzenetére
Az én megértésem szerint ez garis probléma. Ez a hűtőbordás verzió ugye?
Graphics
82 fok nekem soknak tűnik... -
válasz
cintula187 #41373 üzenetére
Folyamatos terhelés közben nem meglepő a hőfok.
Az NVME SSD-k melegszenek, játék közben fűt a proci, fűt a VGA, még ha jól szellőző is , ebben a 30 fokban be fog melegedni.
Ha gondolod futhatsz egy kört a garival.
A hőfokon kívül tapasztalsz lassulást, vagy bármi egyebet?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #41356 üzenetére
Kivettem, visszaraktam.
Semmi por, lerakódás. Ugyanúgy FS2020 közben 82 fok. -
stefi81
tag
válasz
cintula187 #41352 üzenetére
Egyébként nem is volt benne dvd, csak bent a házban van egy olyan hely kihagyva.
Esetleg más alternatva bekötni? Pcie a wifi helyére? -
válasz
cintula187 #41352 üzenetére
Írhatod, de mi a kérdés?
@stefi81: A CD helyén a HP laptopoknál sok esetben csak SATA2-es sebességet ha tudnak,
CD tok alatt mit értesz?Optibay, vagy beletetted egy USB-s házba a kütyüt? Ha optibay, akkor van-e rajta esetleg kapcsoló?
@varmi2: Egy újabb Ryzen-es laptop a SATA1-et felejtsük el ebben az esetben.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #34970 üzenetére
Sztorno. megvan.
-
Doky586
félisten
válasz
cintula187 #34225 üzenetére
8GB RAM esetén inkább min 800 MB legyen és max 4000 MB az SSD-n
(több nem kell, hacsak nincs valami extrém memóriazabáló progid) -
Emperor_
addikt
válasz
cintula187 #34221 üzenetére
Egyéni méret.
Csak a C:-re állítsd be! -
Emperor_
addikt
válasz
cintula187 #34219 üzenetére
2 finomhangolási tippem van:
- a hibernálást tiltsd le, ha nem használod,
- a virtuális memóriát érdemes kb így fixálni: 400 MB - 4000 MB.A TEMP folder pedig nyugodtan mehet az SSD-re; gyanítom, az E: partíció nem ott van. Vagy az egy RAM disk?
Az jó hír lenne, hogy az alap MS driverrel megy a 860-as AMD-s alaplapban.
A korábbi probléma jelzések egyel ez előtti chipsettel szerelt alaplapora érkeztek; AHCI módban problémák keletkeztek.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #34218 üzenetére
Ez pedig visszaszerelve a gépembe.
Ez alapján visszaállítva amd sata vezérlőről szabványos sata vezérlőre a samu magician teszt kékhalál nélkül lefutott. Jelentkezem ha ha ez tartós megoldásnak bizonyúl.
-
válasz
cintula187 #34184 üzenetére
Szánj rá időt és olvasd el ezt: [link]
-
válasz
cintula187 #34179 üzenetére
Az biztos nem az oka, ugyanis ha megnézed az adatlapom, akkor a hardverelemek pont megegyeznek az általad linkelt oldalon szereplő konfiggal és nálam nem volt gond a 860-as szériával (nekem ugyan nincs 860-asom(bár épp most meditálok rajta, hogy vegyek egyet), csak mivel 25 éve vagyok a szakmában, megfordul pár SSD a kezem alatt).
Ami más, az a alapvetően az, hogy pontosan tudom, hogy hogyan kell beállítani egy BIOS-t, meg nem használok Windows 10-t (csak másik gépemen, amin tesztelek dolgokat alatta).
-
Raymond
titán
válasz
cintula187 #34177 üzenetére
AMD vs. Samsung 860-as SSD-k. Volt mar itt rola szo parszor. Csereld le egy masikra (Crucial MX500 vagy Adata SU800 peldaul).
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ha csak a te gépedben rendetlenkedik mindenáron, akkor igen, vegyél valami mást helyette. Rengeteg időt és idegeskedést megspórolsz.
-
válasz
Dobj egy képet az SSDOK-ról (van screenshot funkciója, használd), akkor nem kell jó pár kérdést feleslegesen feltenni.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #34174 üzenetére
Beszereltem egy régebbi laptopba (ami nem AMD) és ott 2 perc alatt hibátlanul végigfut a teszt.
Namármost tehát pláne a legfrissebb ssd firmware összeakad az alaplapi sata vezérlővel. Az alaplapon a legfrissebb BIOS van de az is 6 éves.
Árukeresőn van is erről bejegyzés akinél szintén AMD van.500gb
[link]250gb
[link]Marhajó. De nekem nem SATA2 , hanem 3 van. Mit tudok tenni? BIOS -ban valami beállítás?
Vagy adjak túl rajta és csere? -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #34172 üzenetére
Eszközkezelőben lehet még valamit matatni ezügyben?
Alaplapi driver a legfrissebb, de nem mai darab. Ha nem maga a drive hibár, lehet ez is a gond? -
Bodz
nagyúr
válasz
cintula187 #34049 üzenetére
Jaa, azt hittem megállt a dolog.
Akkor nem tudom. Sata kábelt már cseréltél, más ötletem nekem sincs. Esetleg másik gépben kipróbálni, ha ott is csinálja, akkor lehet defektes az ssd-d.
-
Bodz
nagyúr
válasz
cintula187 #34034 üzenetére
Pont ez zavart. Megoldódott a gondod.
-
Bodz
nagyúr
válasz
cintula187 #34031 üzenetére
Roppant minimális a kockázat. Ez inkább olyan, hogy mindenki ismer valakit akinek a valakijének az ismerősénél gond volt.
Nem véletlenül van az a fimrware frissítés. Bár changelog nélkül nem lehet megmondani, hogy esetleg téged érint-e valamelyik változás. -
Frawly
veterán
válasz
cintula187 #34028 üzenetére
Elvileg tudja adatvesztés nélkül frissíteni, gyakorlatilag viszont mégis rizikós, mert nem garantálható, hogy nem gyalul le mégis mindent.
A rapid mód meg általában nem sokat ér, de próbából bekapcsolhatod. Egy próbát megér ingyen, ha van hozzá elég RAM-od. Felhasználási körtől függ, hogy mennyit segít.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #34027 üzenetére
-
TaylorPro
addikt
válasz
cintula187 #3528 üzenetére
Semmi. Nem kell defregmentálni. Nem is ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kuponkunyeráló
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest