- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
ricsip #52230 üzenetére
Igen, szvsz valami "béta" NVME driver-t töltöttem le (nem, nem a sebesség miatt), hanem a 980/990 miatt...
Ha ma még lesz kedvem, akkor ránézek, de az tuti volt, hogy V4.xxx.xxx. BETA volt (mármint a Samu NVME driver)
Remélem meg van "valahol"...UI: Idén februárban volt, mert, akkor mozgott a föld( Horvátoknál mozgott a föld, ami, ide ért)
-
-
válasz
ricsip #52115 üzenetére
Nem egyszerű és nem is feltétlenül van publikus fw minden server meghajtóhoz. Lenovo még annyira nem is nevezi át Lenovo ThinkSystem PM883 Entry SATA 6Gb solid-state drives , de például a Dell teljesen megváltoztatja még a külső megjelenését is a PM883-nak... 0Y24T6 Dell 1.92-TB 2.5 SATA 6G RI SSD w/G176J
Hewlett Packard Enterprise P09691-B21 SSD - erről se mondanád, hogy PM883 lenne amúgy...
Github-on is látható egyes SSD-knél, hogy több gyártó fw-je is fenn van. Nyilván bele kéne nézni a firmware readme-jébe, onnan sok minden kiderülne, de home userként nem mentem ilyen mélyre...
Cisconál a fw megnevezés/számozás alapján nyilván jó lenne a HXT79F3Q a HXT76F3Q-os fw-re, de a többi gyártónál már nem merném megkockáztatni!
-
5leteseN
senior tag
válasz
ricsip #52047 üzenetére
Az a "W11 átállítás menet közben AHCI-ra a Legacy-ról" dolog érdekelne. Mivel írtad, hogy többször volt beírva, nem kérném újra beírni, hanem inkább privátban el tudnád küldeni, hogy mi(hilvan, stb...)?
A meglepően gyors 600GB-os HDD meg egy ATA szerveres sepckójú vinyó(adták az ML350p G8-cal
), a maga speckós (ATA-SCSI ?) illesztőjével. Valószínűleg ezért tudja a hasonló méretű civil őskövületekhez képest jobb sebességet.
Gondolom én.
-
válasz
ricsip #52046 üzenetére
Nem lehet egyetlen gyártót hibáztatni, ahogy változnak a PC platformok, minden gyártó minden komponensének megnevezése idegen lesz a usernek, ha nem kifejezetten szakmabeli! Itt most a marketinges leírások nem lényegesek, minden CPU, alaplap, RAM, etc... gyártói adatlapján ott vannak azok az adatok, amikre szükség van a pontos beazonosításhoz, ha ezek a usernek kínaiak, akkor érdemes rákérdezni szakmai fórumokon, itt a PH-n is mindenre is van megfelelő topik.
Fire/SOUL/CD ft itt kb mindent leírt és igaza van ebben.
Egyébként bármilyen műszaki terméket veszel, érdemes tájékozódni a paramétereit illetően és bizony számítástechnikában ez hatványozottan igaz! Ezt nem lehet megúszni, ez van...
-
válasz
ricsip #52046 üzenetére
1. Ez egy szakma, mint a pap, holtig tanulsz benne.
2. Nem, nem wikizünk, gyártónál vagy régóta elismert szakmai oldalakon nézünk utána pl. CPU-knak (ha fejből nem megy)
3. AMD Ryzen 5 5600g
Nem kell CPU család, codename meg semmi, oda van írva, hogy PCIE3.0 támogatott, teljesen mindegy, hogy mi a kódneve, de ha valaki mégis kíváncsi rá, akkor See full specification.Ha valaki nem néz utána/nem kérdez ilyen topikokban vásárlás előtt (itt konrétan pl. M.2 NVME SSD-k/alaplap támogatja-e stb stb kapcsán), akkor lehet azt rákenni bárkire/bármire, az akkor is user error és pötty.
-
konci79
őstag
válasz
ricsip #51941 üzenetére
Tudom, megnéztem mindkét variációt. Az első 2 érték mindig annyi, az alsó 2 az már nem tudom melyiknél, jelentősen kisebb.
Lényeg hogy a kezdeti értékekhez képest mitől lehet kevesebb?
Nem változott semmi a win 11-en kívül a gépben.
Nem szoktam méregetni, csak most ránéztem. -
King Unique
titán
válasz
ricsip #51815 üzenetére
• Ezt a "20 évvel az első NT-s oprendszer a windows2000 után is, ami először tudta nativan kezelni a fat32-t" nem világos hogyan kell érteni, amikor nyilván voltak ott közben más Windows rendszerek is, amik szintén natívan olvasták és írták a FAT32 fájlrendszert.
• Nem rémlik, hogy valaha is lett volna olyan, hogy 1909-es verzió előtt lehetett 4 GB-nál nagyobb méretű fájlt FAT32 fájlrendszerű partícióra másolni egy darabig, amikor pont az a lényeg, hogy azt ilyenkor eleve nem lehet és már az elején leáll hibaüzenettel.
• Ez a "lehetne még jobban szájbarágós" szintén nem világos, amikor pl. Linux és macOS rendszereknél sem ír litániát a fájlkezelő ilyenkor, hanem csak röviden azt, hogy túl nagy méretű a fájl a cél fájlrendszerhez (példa).
• Nem világos itt mért a Windows 10 van kiemelve, akkor ugyanúgy működik ez a FAT32 fájlméret limit és annak kezelése a másolásnál pl. 7, 8/8.1, 11 esetében is.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #51782 üzenetére
Mármint ez a program, aminél valami "védett területről" írnak nem a lemezfoglalási egységről, meg hogy azt állítólag nem formázza, ellenben más programokkal és az operációs rendszerek beépített formázó eszközeivel, a téma topikjában is ezt a programot javasolják.
SSD-knél viszont nem rémlik ilyen a formázásnál, ott nyilván nyugodtan használható a Windowsok beépített eszköze. -
válasz
ricsip #51762 üzenetére
A controller szabad lemezterületet lát és használ, nem foglalkozik particiókkal, sem particionálatlan területekkel. Usernek ennyit elég tudnia, talán ezért is lett leírva itt is sokszor már. Ha még azt is tudod, hogy a NAND-ok mérete is azonos, ahogy imént kicsit túl bőven leírták, akkor mindent tudsz.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #51764 üzenetére
Az SSD tárolókapacitásából lehet rá következtetni, ami a linkelt cikkekben is le van írva.
"ugyanis az erre épülő SSD-k jellegzetessége, hogy a szokásos 64, 128, 256 és 512 GB helyett 60, 120, 240 és 480 GB-os tárkapacitással bírnak"
Tehát a 480 GB-osnál elég esélyes a gyárilag lefoglalt OP, de ilyen alapon lehet akár az 500 GB-osnál is, mert ugye alapesetben 512 GB lenne a tárolókapacitás. Bár az utóbbinál lehet nincsen, mert pl. az 500 GB-os Crucial MX500-nál a Storage Executive szoftverben van külön beállítási opció OP célra, ami nem lefoglalt területet választ le és alapértelmezetten 10%-át a teljes lemezterületnek.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #51762 üzenetére
• Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
• SSD Over Provisioning (OP)Mindkét megoldás oké lehet.
Az előbbi, azaz a nem lefoglalt terület leválasztása OP célra inkább csak azon felhasználóknak javasolt, akik nem figyelnek oda arra, hogy mindig legyen kellő méretű szabad terület az SSD-n. Bár egy windowsos rendszermeghajtóként használt SSD-n amúgy is figyelni kell erre, máskülönben jön a figyelmeztetés és ilyen-olyan problémát okozhat, ha nincsen kellő méretű szabad terület a C rendszerpartíción.Egyébként az az 500 GB max. az SI szerinti amolyan bruttó tárolókapacitása az SSD-nek, ellenben IEC szerint az nettő 465 GB (GiB) lesz, annyi lesz használható.
Amelyik SSD meg pl. csak 480 GB-os névlegesen, akkor annál már elvileg gyárilag le van foglalva a tárolókapacitás egy része OP célra és azoknál elég max. 3-5% szabad területet hagyni. -
válasz
ricsip #51760 üzenetére
Ez attól függ melyik WD Green.
Mert már van vagy 2-3-4 széria.
Nekem egy M.2 SATA pihen az asztalon, mert valami problémája van.
WDS240G2G0B-00EPW0 - 2019-05-19 - Made in MalaysiaMegakasztja a gépet igazából. De most hogy említetted rádugtam és látja.
Lehet kéne egy FW frissítés neki.
De most a A fájl vagy könyvtár sérült és nem olvasható...
Formáztam, na majd tesztelgetem.
De úgy látom ez az FW frissítés már az újabbszéria. a G3 és T3
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
ricsip #51666 üzenetére
Az az igénytelenség, hogy valakinek egy műszaki eszköznél amit nem is látsz fontosabb a dizájn mint a funkcionalitás. Az lenne az ideális, ha minden pontosan oda kerülne, hogy legrövidebb úton jusson el a jel. Nem ilyen idióta módon kockába rendezve, mert valakinek ez tetszik. Ami persze azért alakult így ki valszeg, mert a chip beültetőnek egy bonyolultabb eszközt kellene tervezni, hogy bármilyen szögbe is oda tudja rakni.
Szerintem. -
válasz
ricsip #51666 üzenetére
Kérdezem, műszakilag-szakmailag ez milyen problémát okoz?
AKkor leírom. SM2258-59-es vezérlőket javarészt így helyezik el a nyákon.
45 fokkal elforgatva.Mi ezzel a probléma, mitől igénytelenebb ez neked, mint egy másik felhelyezés?
Van persze kivétel, mert az Intensokban máshogy áll, illetve a Yeestore vezérlőket is elkezdték felrakni így.
De műszakilag semmi kifogásolható nincs benne. A vizuális dolgoknál megértem ,ha mondjuk forrasztás taknyolva lenne a tápokban, és abba kötsz bele, de így nem igazán értem, ezzel mi a baj.....
Szakmai topicban vagyunk. Technikailag feltételezem a beültetőgép így képes hatékonyabban dolgozni.
De van példa sima állásúra is, ami kevésbé "igénytelen"...
-
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #51546 üzenetére
Az a bizonyos Microsoft már konkrétan 2009-ben, vagyis majd 15 éve a Windows 7 megjelenésekor / előtte már kiadott egy közleményt, amiben eleve le van írva, hogy már a Windows 7 is fel van készítve az SSD-k kezelésére és nem feltétlen szükséges felhasználói beavatkozás. Vagyis nem "pár éve még valóban így működött", hanem már jó 15 éve így van, az hogy ezzel egyes felhasználók nem voltak akkor és a rá következő években valamint akár most sem tisztában, az már egyéni probléma.
A lapozófájlt méretét leginkább csak tárhelysprórolás miatt lehet értelme egyéni méretre állítva csökkenteni, ha sok RAM esetén annak teljes méretét lefoglalja. De ez egyrészt pl. a Windows 7 esetén volt inkább téma, ellenben a modernebb Windowsok már nem feltétlen foglalják le egyből a teljes méretet, hanem eleve dinamikusan változtatják, terheléstől függően csökkentik / növelik a lapozófájl méretét, ami megint nem pár éves téma. Másrészt amikor manapság már SSD alapon is az X 100 GB-os vagy akár X TB-os rendszermeghajtók használata egyre elterjedtebb, sőt kb. majdnemhogy alap, akkor nyilván nem a lapozófájl mérete lesz a téma.
A leírt egyéb "okosságoknak" nem világos mi köze az előbbi Windows - SSD témához, bár mindegy is, mert amúgy sem releváns és eleve több ponton is hibádzik.
-
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #51448 üzenetére
Az ilyen USB-s külső házaknál, adaptereknél kb. alap manapság a S.M.A.R.T. támogatása, ami az említett modell weboldalán is fel van tüntetve. Meg ha a HDS megfelelően kezelte esetében korábban is, akkor egyértelmű, hogy a Samsung Magician a hunyó, az nem támogatta rendesen az USB-n csatlakoztatott SSD-ket (másik példa). Ami nem meglepő, a többi SSD gyártó diagnosztikai szoftverénél is általában elsődlegesen a belső SSD-k monitorozása támogatott, ellenben USB-n csatlakoztatva nem feltétlen.
-
torma1981
veterán
válasz
ricsip #51353 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van. A tudatosság sokat segítr, hogy ne verjenek át. Kiben bízol meg, utána jársz a dolgoknak stb. Nem megvenni ami elsőre szembe jön, stb. Azért vannak a fórumok, hogy az ember érdeklődjön, stb. Akár gázkazán stb. Meg, ha van garancia akkor nincs bukta.
-
SRII
őstag
válasz
ricsip #51211 üzenetére
Mert azonnal kellet, személyes voltam a boltba és mert ezt ajánlották, sajna senki nem olyan pro mint egyesek, elég lett volna annyi, hogy sajna ezek nem megfelelő ssd-k legközelebb nevesebbet vegyél! (ennyi tényleg elég lett volna)
UberMutant köszönöm a segítséget neked is!
-
pluto1969
aktív tag
válasz
ricsip #51211 üzenetére
Nem éppen noname ismeretlen kínai szar. Nekem is van intenso sm2259xt vezérlő Sandisk 112L TLC nand, miért lenne szar? A belsőt kell nézni, nem azt mi van írva a külsejére. Szerintem ott a rendszer újrarakáskor lett elcseszve valami, nem az ssd hibája. Abban igazad van, hogy a márkásabb sem sokkal drágább jelenleg, érdemesebb most azt venni.
-
PROTRON
addikt
válasz
ricsip #51201 üzenetére
Amennyire tudom a PM981 az a sima 970 EVO-nak az olcsósított változata, míg a PM981a, ami nekem is van, az meg az EVO PLUS-nak.
Mind a ketten sebességben elmaradnak a consumer változatoktól, mert ugye ha nincs számonkérve, akkor a parasztnak jó lesz az is.
De elvileg mivel munkaállomásokba vannak szánva, így a QA teszteken jobban odafigyeltek rájuk, még az átlagos Samuhoz képest is, tehát a sebességért cserébe hosszabb biztonságosabb üzemelést kap a felhasználó, már ha van különbség. Aztán hogy ebből mennyi igaz, azt nem tudni. -
válasz
ricsip #41545 üzenetére
Az is lehet, hogy komoly különbségek vannak az egyes megoldások között. Számomra az lenne a logikus, hogy az ilyen átnyúló köteteknél menjen két paralel adattábla.
Én eddig három RAID-kártyás, illetve NAS-os JBOD-ból tudtam csont nélkül visszamenteni, ráadásul legalább kétszer a "második" lemezről.
Mondjuk nem tegnap volt, tehát nem zárom ki, hogy valami egyszerű struktúravisszaállító programot lefuttattam, de nagy varázslat nem lehetett, mert akkoriban a jelenleginél is nagyságrendileg kevesebbet konyítottam az adattároláshoz.
MaCS
-
válasz
ricsip #41527 üzenetére
Ez szerintem nem így van.
A sima összefűzött kötetek (lagalábbis JBOD-nál) a rájuk írt állományok teljes tartalmát tartalmazzák. Ha tehát valamelyik kötet kiesik, a másik kötet olvasható vagy olvashatóvá tehető. Az már más kérdés, hogy az felhasználói oldalról a véletlen kérdése, hogy ez az információ éppen mi és mennyire teljes, de nincs az, mint a csíkozásnál, hogy a fájlok is darabolódnak. Tehát adatbiztonság szempontjából olyan, mint két külön meghajtó, csak nem én mondom meg, hogy melyik fájl melyikre kerüljön.
Nem egy ilyen tömbről állítottam már vissza adatot nagyon egyszerű módon.
MaCS
-
-
Frawly
veterán
válasz
ricsip #41306 üzenetére
Még mindig inkább ez, mint az, amit egyik-másik SSD gyártó csinál, hogy a kódban sem tüntet fel semmilyen különbséget, közben meg sunyi módon a NAND-ot gyengébbre cseréli, meg kiveszi a DRAM cache-t. De nem csak SSD-nél, lásd a WD Red HDD körüli legutóbbi botrányt, amikor a WD szép sunyi módon, bárkinek a tájékoztatása nélkül SMR-osra cserélte a drive-okat.
(#41308) Ga3rieL: nem sok tapasztalat van vele. Alig vettek páran, nekik is vegyes tapasztalataik vannak, 1-2 embernél gyorsan tönkrement, másoknál meg nincs vele baj. Speckójával nem lenne baj. De inkább nézz át a Milyen SSD-t vegyek topikba, és ott töltsd ki az összefoglalóban lévő kérdőívet, különösen azok a kérdések fontosak, hogy milyen gépbe, milyen felhasználásra lesz, és mennyit szánsz rá, sanszos, hogy fognak ott ajánlani jobb vételt, minimális árkülönbözetért.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #41306 üzenetére
Nem világos miért, amikor a gyártó a kínálatában eleve megkülönbözteti a 2 terméket, más modell a kettő, eltérő a számuk (modellszám, cikkszám, stb.), egyik USB 2.0, másik USB 3.0, stb. Ezek pedig fel vannak tüntetve a gyártó weboldalán, + ráadásul a "Hol lehet megvenni" résznél még egyes hazai webshopok linkjei is ott vannak célirányosan az adott (nem másik) termékre mutatva (+ országonként a beszállítók, boltok), vagyis még csak külön rákeresni sem kell. Ha mindez nem teljesülne, max. akkor lehetne reklamálni, ellenkező esetben viszont nem nagyon. Vagyis nem, ez nem az Axagon hibája, hanem inkább a várárlóé, ha nem tájékozódik megfelelően előtte. Szóval nincs miről beszélni.
Meg ezért aztán igazán felesleges volt ideírni ezt a litániát...
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #41188 üzenetére
Hát mondjuk úgy, hogy ténylegesen kipróbálod, aztán kiderül. De az adott hardvertől, illetve alaplaptól, előlapi kivezetéstől függő is lehet, hogy az előlapon lévő USB-port is van-e olyan stabil, mint a hátlapon lévő, vagy sem. Ha nincsen, akkor lehet adatkapcsolati, tápellátási stb. probléma, ahol pl. az utóbbinál ismert jelenség, hogy míg az előlapi USB 2.0 porton kattog a külső meghajtó, addig a hátlapon lévőhöz csatlakoztatva stabilabban megy.
Az USB 3.0-nál névlegesen 900 mA-t tud a port, de ezt is akkor adja le teljes egészében, ha igényli/felveszi az eszköz, máskülönben alapesetben csak 150 mA-t. Meg attól is függ milyen port, ha töltéshez használt, akkor ott lehetnek akár 1,5(+) A és 7,5 W értékek is (példa). Az USB 2.0-nál 500 mA a névleges érték és alapesetben 100 mA-t ad le. De hardvertől is függhet, hogy csak a névlegeset képes, vagy akár annál nagyobbat (1-1,5 A) is, lásd pl. egyes tévék esetét. -
Tommedli
csendes tag
válasz
ricsip #41108 üzenetére
Köszi a részletes infót, igen ezért tiltom őket, mert irreálisan sokat foglalnának ha engedélyezve lennének. (page tízen... + hiber vagy húsz GB fölött) swapfile.sys -ről nem is hallottam, bár ez sincs ott a C-n. Viszont felmerült bennem egy gondolat. Ha a gép tétlen, nem nyúlok a billentyűzethez vagy az egérhez, akkor 30 perc után elmegy aludni. Nézek egy filmet, amikor vége, rögtön leáll. Teljesen leáll, még a winyók is! Ha ébreszteni akarom csak nyomok egy space-t, vagy egy egér klikket és kb 5 másodperc és itt van újra, betöltve minden: pl: chrome vagy 10 ablak torrent a tálcán, az óránál is minden, miegymás... Nem szoktam újraindítani, ki-be kapcsolni csak ritkán...
Akkor ez most mi? Nincs, de mégis van hibernálás? Biztosan tiltva van a hiberfile.sys.
Bocsánat az off-ért... -
King Unique
titán
válasz
ricsip #41095 üzenetére
Egyrészt Windows 8 óta SSD-knél a meghajtóoptimalizálás = TRIM futtatása, ütemezett formában és manuálisan végrehajtva egyaránt. Az egyes cikkekben mostanában említett SSD smart defrag + ban van futtatva állítólag havonta 1x. A 2004-es verziónál a bug miatt nem tárolódik el megfelelően az utolsó futtatás ideje, ezért futtatja szükség esetén mindkettőt gyakrabban a Windows az eddig megszokottnál, ennyi a gond.
Másrészt érdekes módon nem mintha eddig bárki is beszámolt volna az eddigi Windows 10-verzióknál, vagy éppen most a 2004-esnél arról, hogy a meghajtóoptimalizálás miatt állítólag tönkrement volna az SSD-je, vagy elérte, túllépte volna a TBW-t / tényleges íráslimitet - lásd az előbb linkelt példát is - , szóval ennyire kell ezt túlreagálni... -
Frawly
veterán
válasz
ricsip #40994 üzenetére
Ezt a szavankénti fordítást te liheged túl. Nem kell a szavakon rugózni. A gyártó csak arra hívja fel a figyelmet, hogy az adatvesztésnek nem csak elméleti, hanem gyakorlati esélye is van. Ezért használnak may mellett will-t is. Ha csak may-t írnak oda, akkor sok fatökű inkább megkockáztatja, hogy csak elméleti esély, őt biztosan nem érinti, és menni fog a sírás, hogy nem csak may, hanem ténylegesen el is veszett minden.
Ments mindent az SSD-ről, ami kellhet, és nyomd végig rajta az .iso alapú firmware-frissítést, letöltöd az .iso-t, kiírod Rufus-szal pendrive-ra, bebootolsz róla, 1 mp. alatt frissíti a fw-t. Nagyon valószínűtlen, hogy bármi is törlődne róla. Persze, ha törlődik, ne gyere sírva, nem vállalunk itt a topikban sem felelősséget, ha mégis törlődik. Nem hinném, hogy bármi is törlődik, legalábbis a sok éves topikban te lennél rá az első példa.
-
Brekkk
őstag
válasz
ricsip #40986 üzenetére
Az alábbi van rajta.
RVT01B6Q
A legfrisseb RVT04B6Q. Az az érdekes, hogy egyszerre 2 ilyen SSD-t vettem.
Az egyik egy AMD-s gépben van másodlagos meghajtóként ott felajánlotta a frissítést.
Az Intel gépben (amin az 860 EVO a rendszer meghajtó), pedig nem lehet frissíteni.
Mindkét drive serial numberje: Genuine.
Samsung Magican pedig 6.1.0-ásKi érti ezt.
Köszi, kipróbálom.
-
válasz
ricsip #40957 üzenetére
Tegyük offba. Már nem is kapcsolódik ide.
Egyszerű a dolog. Olvasni tud az ember. Ennyi.
Én tovább ezt nem is magyarazom, infót leírtam, a többi total nem kapcsolódik ide. Mindegy mit írok.
Az én logikam, hogy utanaolvasok, ezen nem fogok semmit se tovább magyarázni.
Hozzáteszem az SSD-hez kanyarodj vissza
Nekem durroghatsz, hogy védjük a fogyasztókat, csak nem jó embernek magyarazod...
-
-
-
-
válasz
ricsip #40708 üzenetére
Nézd, nem igazán kapcsolódik a témához. Értem a haragod, de bármennyire is meglepő, mi ezen nem tudunk segíteni, és ha emiatt további dolgokat vonsz bele sem leszünk előrébb.
Ne én legyek már a gonosz..Foglalkoztam vele, fél órát szántam rá Google kereséssel, és külföldi fórumokkal, nem találtam számodra megfelelő infót. Szívesen.
Lehetek én a gonosz, mert nem találtam infót... Lehet persze személyeskedni is, de sok értelme nem lesz annak se.
-
válasz
ricsip #40703 üzenetére
Még egy olyan időszakban volt szerencsém a munkám során találkozni ezzel a problémával, amikor még sokkal inkább voltak felhasználóbarátak a cégek. Szó szerint azért küzdöttek, hogy minél kevesebb információt és szolgáltatást kelljen teljesíteniük. Ha egy cég jófejnek tűnik, az azért van, mert egy tanulmány szerint éppen az éri meg nekik.
Láttam egy esetet, amikor egy még tényleg normális, a vásárlóit fontosnak tartó gyártót felvásárolt a nagy hal. Döbbenetes volt látni, hogy pár hét alatt (persze nyilván készültek rá) hogyan számolják fel mindazt, ami a kis cég értékét adta.
MaCS
-
válasz
ricsip #40701 üzenetére
Ööö, mit harcoljak most ennél jobban érte?
Választ kértél. Nincs. Ennyi, többet én se fogok tudni tenni. Mit szeretnél megtudni, milyen plusz információra van szükség?
Kicsit ilyen " rohadjon meg az összes gyártó" érzésem van a hozzászólásaid tartalma alapján, amiről őszintén szólva... Senki nem tehet itt. Kidühöngted magad, jó'van, lapozzunk.
Nem tudom mennyivel lesz jobb a dokumentáció után... Vaaagy, hogy miért kell annyira?
-
Raymond
titán
válasz
ricsip #40703 üzenetére
Nezd, felolem folyatathatod az osztalyharcot de ettol a realitas meg nem valtozik. Az hogy valamilyen vagy ertelmes relese notes van egy firmware update melle az sajnos nem egyertelmu dolog. Ha nem talasz es nagyon kell akkor irsz a Samsung-nak hogy neked igenis adjanak es megvarod mit valaszolnak. Aztan vagy kapsz valamit vagy nem. Ha kapsz akkor unnepelhetsz ha nem akkor pedig meggondolhatod hogy irsz nekik meg egyszer es lezavarsz meg egy kort.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest