- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #26588 üzenetére
Érdekes lapkád van.
Hol vetted?
Nem sűrűn látni ilyet gondolom.
Bocsi de érdekelne. -
Emperor_
addikt
válasz
MaxxDamage #26588 üzenetére
Ha visszaállítottad az alap win driverre, akkor próbát kéne tenni az SSDOK-kal megint. Hátha elindul.
-
válasz
MaxxDamage #26575 üzenetére
Chipkészlet: nVidia. Óh! Hát remélem rosszul emlékszem arra h ez a vonal nem nyerő SSD-vel. Azt hittem "sima" gép sima driver gond.
-
Vakegérke
félisten
válasz
MaxxDamage #26583 üzenetére
Ha minden igaz, erről van szó.
-
válasz
MaxxDamage #26578 üzenetére
dugø megoldását is próbáld ki. Aztán már csak a pár beállítás SSD-hez windows alatt és kész. Pár napja van meg és ez új SSD? Jól tolod, mert nekem 10 nap (24x10óra) valós üzemidővel épp átléptem az 500 gigát, aztán erre a Yt bufferel ezerrel egész nap. Jó azért nem kell félteni, csak feltűnt.
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26579 üzenetére
A parancssoros kép csak azt jelenti hogy a win küldi.. De nem jelenti azt hogy az ssd meg is kapja.. Ez egyébként a win7 óta alapértelmezés hogy küldi (akár ssd van akár hdd)..
-
dugo_
veterán
válasz
Eszközkezelőben megkeresed az SSD-t, driver uninstall, reboot, megvárod, amíg Windows felpakolja a sajátját, utána újra leellenőrzöd a HDS-ben.
-
válasz
Mióta mehet így? Költői! SSDLife?
[link] - Ha 0 az érték akkor megy. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #25228 üzenetére
Sziasztok,
Adott SSD-rol vannak tapasztalatok? (nem igazán szerepel az ajánlott darabok között)
Adatai:
Liteon 512GB
Model: LCH-512V2S
Rated: DC +5V 2A
F/W: FC92202
3C01140242
512 GB SATA IIIL
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #25644 üzenetére
Ha azt hiszed hogy a PCIX eléri vagy meghaladja a PCIE sebességeit akkor keresd tovább a bűnbakot.. sok sikert.
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #25642 üzenetére
a PCI még nem volt olyan gyors mint a PCIE vagy a PCIEv3...
Ennyit tud a lap.. -
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #25639 üzenetére
Most az a problémád hogy nem elég gyors a 12 éves alaplap..?
-
xuldar
addikt
válasz
MaxxDamage #25630 üzenetére
Az nvidia chipsetes gépbe tetted? Az nvidia driver szokott bekavarni. Kell az alaplap típusa és az eszközkezelőből a merevlemez drivere, mivel hajtja meg a windows.
Ssd-nél a windows saját driverét érdemes használni, nem az őskori nvidiát, ami nem tudja, mi fán terem az ssd. -
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #25228 üzenetére
Normalisak, kb. ilyesmik voltak a regi SATA2-es gepemen, max 230-240MB/s
-
fer
őstag
válasz
MaxxDamage #16037 üzenetére
Hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt ilyen sok újraindítást csinálnod?
-
Doky586
félisten
válasz
Nem muszáj ragaszkodni minden program 1.0-ás verziójához.
Azóta vannak frissebb programverziók.. -
varmi2
nagyúr
válasz
Az alaplapod nem tud ahci módot? Mert ha nem, akkor jó, de ha tud, akkor ahci módban jobb lenne.
-
válasz
MaxxDamage #15535 üzenetére
Kösz a riportot! Sajnos nem volt különösebb meglepetés a riportban sem. Eddig sem terveztem és a jövőben sem tervezem, hogy RAID kártyák és azok driverei támogatva legyenek, így sajnos az SSDOK-t nem fogod tudni használni.
Viperator
Bizonyos SATA vezérlők vagy azok driverei okozhatják ezt. Melyik SATA portra kötötted a meghajtót? Ahhoz telepítettél driver-t?
(SSDOK-ról dobsz képet, az megmondja milyen driver van használatban) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #15535 üzenetére
Ne telepítsd, a w7 alap driverek jók lesznek hozzá.
-
Balage76
senior tag
válasz
MaxxDamage #9162 üzenetére
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #9166 üzenetére
Csak egy szoftveres RamDisk cache. [link]
-
PofaJenö
senior tag
válasz
MaxxDamage #9156 üzenetére
semmit nem csináltam csak ezt indítottam el
-
PofaJenö
senior tag
válasz
MaxxDamage #9153 üzenetére
Bocs
elírtam Rapid lesz az
-
student
őstag
válasz
MaxxDamage #9080 üzenetére
de uploadnál nincs írás csak olvasás
-
student
őstag
válasz
MaxxDamage #9078 üzenetére
hát ha leosztom a tiéd akkor végülis "csak" 24gb/nap
nekem 13gb/nap de én még ezt se értem hogy jön össze mert ennyit egyátalán nem torrentezek
-
student
őstag
válasz
MaxxDamage #9071 üzenetére
56nap alatt 1.33tb az szép torrentezel-e
-
Doky586
félisten
válasz
Vidd szervizbe, ott majd megoldjak hogy csak 99% os legyen, ha neked nem jo a 100%.. ;-))
-
Bodor
veterán
válasz
Korábban a 4.00-ás HDS-lel mértél, most meg a legfrissebb verzióval, ne csodálkozz, ha van különbség.
Mérd meg újra a 4.00-ással . -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #7148 üzenetére
Nagykerben vásárolt terméken kisker számla nélkül nem érvényesíthető garancia. Kérdezz rá erre abban a nagykerben, de a legtöbb ilyen helyen elhajtanak, mivel onnantól indul a garancia, hogy tovább értékesítetted az SSD-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #7145 üzenetére
Ha van róla papírod, hogy 5 év garos akkor annyi van rá.
mod:
student: Van egy 3 éves Samsungom, köszöni jól van. De nem lehet belőle következtetést levonni a mai ssd-k várható élettartamára mert ez még SLC-s.
-
peu407
senior tag
válasz
MaxxDamage #5835 üzenetére
A Samsungoknál valamiért nem ad ilyen infót. Nálam a 830-asnál is ez a helyzet. A Corsair SSD-mnél viszont írja.
-
Zlin50
senior tag
válasz
MaxxDamage #5286 üzenetére
Na, az nem olyan biztos...
Nekem az elmúlt hónapokban romlott 1%-ot bő másfél év után az M4. Az SSDlife szerint 48 év múlva krepál be. Ha valóban így van meg sem élem. -
HZoli87
veterán
válasz
MaxxDamage #5283 üzenetére
Először is frissítsd a programot (HDS), egyébként Samsung meghajtók esetén teljesen normális a jelenség.
-
r4z
nagyúr
válasz
MaxxDamage #5031 üzenetére
Befolyásolhatja. Biztosat nem tudok mondani, talán az alaplapod topikjában van már valaki, aki próbálkozott ugyanilyen SSD-vel és a külön alaplapi driverrel. Mindenesetre az OS eredeti AHCI drivere az ajánlott, hibaelhárításnál nagy segítség tud lenni, hogy nem kell a különböző drivereknél a hibát keresni.
-
r4z
nagyúr
válasz
MaxxDamage #5029 üzenetére
Nekem úgy tűnik, minden rendben van.
Írásban azért lehet lassabb a gyári értéknél, ha a CrystalDiskMarkban a Fill mode Randomra van állítva. A Sandforce vezérlős SSD-k tömörítenek, és ha csak 0-t vagy csak 1-et kell rájuk írni, nagyobb az írási sebességük, mintha véletlenszerű adatot írnál rájuk.
-
r4z
nagyúr
válasz
MaxxDamage #5027 üzenetére
Ezzel a programmal dobj egy screenshotot.
-
Bodor
veterán
válasz
MaxxDamage #4993 üzenetére
Gyors lesz.....
( ha nem a piros Asmedia-s SATA vezérlős csatlakozóra kötöd az SSD-t, és nem pakolsz fel chipset driver csomagokat)
-
válasz
MaxxDamage #3969 üzenetére
Az ADATA az egyik olyan RITKA cég, ami tisztességesen tudja moddolni az FW-t. (bátorkodom visszafejteni a kódot, ergo nem egy fatökű lepkevadász vagyok
Az ezidáig visszafejtett kód teljesen rendben van )
-
válasz
MaxxDamage #3726 üzenetére
Sok új infót ne várj tőle, mert szvsz azt a választ kapom, amit eddig tudtam, azaz csak arégebbi modellek kapják meg az 5.0.7-es FW-t, az újabbak nem, mert az újabbakon az 5.0.2-ben is már javítva van az a súlyos hiba (és a TRIM xarakodása is), amit az 5.0.7 is tartalmaz...
Persze azért írok majd nekik, de szvsz ilyesmi választ fogok kapni...
-
válasz
MaxxDamage #3721 üzenetére
Első bekezdést olvasd el. (Az a HSZ egy SP900-as kapcsán íródott, de az elv teljesen ugyanaz, mint az SX300-nál)
-
Balázs1986
őstag
válasz
MaxxDamage #2675 üzenetére
Mindkettő teljesen jó.
Ne hasonlíts SSD kapacitást HDD kapacitáshoz. Az SSHD-ban az SSD rész csak egyfajta nagy méretű cache-ként működik. Sebességtesztnél a meghajtó HDD részét tesztelted. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #465 üzenetére
A gyártó által megadott értékek nem mindig fedik a valóságot.
Például van, hogy csak akkor éri el az SSD, ha nem azon fut az oprendszer. De SSD-t leginkább oprendszer alá veszünk... -
válasz
MaxxDamage #463 üzenetére
"Ha ez "compatible" akkor elvileg minden ami "mSata" csatlakozo van (mini-Sata) megfelelő ! (szerintem)"
Szerintem is, pont ezt írtam(nem látom akadályát, hogy az a Crucial mSATA meghajtó ne menne a laposdban, függetlenül attól, mit írt ki a honlap)
Ettől függetlenül azért ilyen esetben alaposan körbe kell nézni a neten a témában, mert ha pl számos helyen olvasható, hogy mégsem megy, akkor nyilván nem kell megvenni, nem kell kockáztatni. -
kerekfej
őstag
válasz
MaxxDamage #434 üzenetére
Már megvan az SSD? Kipróbáltad? Egyébként az mSata az nincs annyira szabványosítva, mint kéne.
-
Daffni2
addikt
válasz
MaxxDamage #434 üzenetére
Talán a Lenovoban nem mSATA csatlakozó aljzat van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Crucial P1 1TB 2280 M.2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest