- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
M4T4D0R
tag
válasz
ricsip #54537 üzenetére
Igen ezeket olvastam viszont nem találtam benne a kérdéseimre a választ. Engem alapvetően az SSDk közötti különbség(amiket linkeltem) érdekelne melyik miben jobb.
Illetve melyik éri meg egyáltalán a felárat.Pl. Melyik nem lassul be? Melyiknek lehet a legmagasabb élettartama? Melyik melegszik kevésbé?
És ehhez hasonlók. -
válasz
ricsip #54527 üzenetére
Nekem még az elosztó is olyan közelségben van, hogy ha jön egy ilyesmi, pár másodperc után azt is ki tudjam kapcsolni (a gépet amennyire lehet leválasztván), aztán ha már stabilabb minden más, mehet a gép vissza, ha kell akkor még egyáltalán. Hallottam olyanról, hogy a visszakapcsoló rendszer egyből túlterhelődik, mert minden akkor kapcsol vissza, így újbol lekapcsol. Részlek kérdés, specifikus kritikus helyzetben meg életmentő lehet.
-
Raymond
titán
-
-
UberMutant
őstag
válasz
ricsip #54414 üzenetére
ez az én tippem. láttam én már pazarlást rengeteg cégnél. nekem elképzelhető. (feleségem is vett fillérekért céges autót, amit milliós haszonnal adott azután el)
5 év után leírják nullára és a szemfüles alkalmazott megkapja bagóért, és mivel nincs ismertsége áron alul árulja. ezzel beindítva a gyanúsan olcsó vészcsengőket, majd mindenki mindenféle elképesztő elméleteket kezd gyártani.
Szerk: leltárból nem hiányzik, hiszen ez nem dobozban volt, hanem egy eszközben (nyilván kiszerelve) , ami selejtezésre került.mindegy, nem tisztem megmagyarázni, a fenti smart adatok magukért beszélnek.
-
koby11h
őstag
válasz
ricsip #54289 üzenetére
Nem tudom, ügyfélnél amiket látok storage-ban/NAS-ban, ott ugyan ez a helyzet egy RAID 10 mögött pl. De ott sajnos jegyzőkönyvezni kell a megsemmisítést a használati idő lejárta és kiváltás után. Pedig ügyfél is tudná tovább használni ezeket.
Mivel ment "700 órát, de alig írt", így pl. új laptopból bővítés miatt kivett ssd nem lehet, mert azok általában pár nap és pár száz giga körül vannak. Nekem is van olyan új laptopnál, hogy 256 GB ki, 1 TB be, 256 GB mehet máshová. Csak ott ugye nincs ennyi nap futás, csak pár óra/nap.
És mivel csak pár tíz/száz GB-ot írtak sokra így rendszer meghajtó sem lehet, max. második meghajtó.
De jöhetnek máshonnan is, amiket én nem gondolnék. Lehet pl. tartalék eszköz is, de azok általában meg bontatlanok... -
válasz
ricsip #54284 üzenetére
Nem értem ezeket a marhaságokat, amiket írsz, főleg a széthajtott német BMW hasonlatod egy ólajtóméretű marhabaromság.
Visszakerestem a 2022 novemberi hsz-t 2nap 3óra és 60GB írással vettem a PM883 1,92TB-ot és azóta is tökéletesen működik.
700+ napos SSD-t nyilván nem vettem volna meg 50000 HUF-ért. (az akkori SSD árakhoz viszonyítva még csak olcsó sem volt)
-
válasz
ricsip #54232 üzenetére
RAID1- nek esetleg, de biztosabb ha több helyre ment az ember, pld nagy gond esetén, ha az egész gépnek annyi, viharban villámcsapás, vagy ilyesmi, akkor mindkét drive elszállhat.
Tavaly volt is ilyen az utcában, közelben csapott be, jó sok kárról hallottam. Hirtelen jött, kikapcsoltam mindent, aztán szaladtam a fürdőbe, eszembe jutott hogy a mosógép áram alatt van, nyúltam volna az elosztó kapcsolójához, akkor csattant, a szemem előtt meg ív, a mosógéptől a bojlerig, mondom ennek kampec, de megúsztam, működik azóta is. -
válasz
ricsip #54230 üzenetére
Ha nekem kell egy funkció, akkor utána nézek, ha nem látok igen-t nem gondolok nem említett nem-et, sem nem elmített igen-t, mert az igen a vállalás! Máspiaci példa, hogy azért nem mindegy, hogy egy adag tejföl, vagy egy adag tengeri só, amin rajta van hogy laktózmentes >> nem működő funkciókat végtelenségig lehetne sorolni mindenen, feleslegesen, de egy alaplap biztos "kevesebb mindent tud, mint amit nem", így elég csak azt leírni amit tud!
Millió olyan fícsört fel lehet hozni a fentebbi logika cáfolására, ahol az alaplap doksijában 1 szó nem esik a fícsörről, tehát a logika szerint az egy nemműködő-nemszapportált-nemlétező dolog. Közben meg működik.
Kérnék egyről (alaplap) egyet (feature), használatija PDF-jének linkjével!Jöhetne a kérdés, h. oké hogy "sata", de az csak a sata-sata-t fedi le? Ha az M.2 csatlakozó olyan key-es lenne, h. sata és pcie-t is fogadna, akkor ezzel egyértelmű lenne h. a RAID az csak a sata-sata portokra érvényes, a M.2 sata portokra nem?
Csak az a lenne ami az egész kontextust módosítja, ami pl az általad linkelt használatival kapcsolatba pont értelmezhetetlen... Biztos van olyan lap ami NVME-is és SATAs M.2-vel rendelkezik. Abban biztos említve van, hogy mi mivel miként kombózható, mert az alaplap gyártója nem akar azért RMA-zni, extra pénzt költeni, mert nem zárt ki valamit, ami gondot okozhat. De kérdem én, mennyire a gyártó hibája, ha hiába említi, hogy olvassuk el a használatit, szépen ábrán közli benne, hogy minek mi a neve, le is írja, hogy mit miként lehet használni, erre a felhasználó próbálkozik, vagy feltételez...?
Lehet az is, hogy én vagyok a különleges azzal, hogy utánanézek annak amit keresnék, ha valamilyen funkció kell, akkor végképp, és a megvételi/átvételi szeánszomnak része, hogy elejétől a végéig végig olvasom a használatit, még ha tényleg órákba is telik (és akár már részleteiben láttam korábban is)..., így olyan sosem volt még, hogy én azt hittem, az amit vettem tud valami nekem kellőt, és kiderült hogy nem tudta... míg az inkább, hogy én nem tudtam, hogy képes rá, míg a használatiból nem kiderült, hogy tudja! (az hogy pl fél évre rá jön az igényem másra az más tészta)
Emellett azért a "védelmezett kérdező" ezt írta:
Enyit az asusról. Szemétség . Az embernek eladják drága pénzért azt késöbb szembesül vele.köszönöm, adhatom el.
Nekem ebből nem az jön le, hogy a használati utasítás információtartalmán múlott volna a történet, hanem inkább az hogy a kérdezőén, és feltételezései alapjáén... -
pidzse4
aktív tag
válasz
ricsip #54230 üzenetére
Köszönöm, igazad van teljesen. Mindegy már nem számit mert eladtam az alaplapot. Az új alaplapom meg ez lesz GIGABYTE Z790 Aorus Elite X ami elvileg tudja a raid0 m.2 vel is. Igaz, hogy nem tudja a PCIe 5,0 öt csak a PCIe 4 et de ha raid 0 ba rakom a 2 db 2 tb os 990 prot akkor hozza a PCIe 5,0 sebességet elvileg. Ez a lap csak 135.000 Azok a lapok amik tudják a PCIe 5,0 és a ddr5 8000 vagy a fölötti sebességet azok 200.000 ft környékén mozognak az meg iszonyú sok annyit nem adok érte. Irreálisan drágák lettek a lapok amik már a 8000 mhz ramokatis kezelik . 7600 ig még mindegyik kezeli kb de a fölött már horror áron vannak a lapok. Majd ha megjött beüzemeltem dobok pár atto sebességtesztet hogy lássátok mit tud.
Teljesen jó a 47 fok is még a 60 fok is. Vehetsz rá ha akarsz, de felesleges. Nem árt ha veszel rá de anélkül is teljesen jól elfutnak nekem is pont olyan van 3 db is 2 db 2 TB és 1 db 1 Tb os. Most akarom raid 0 ba kötni csak szivatnak a gyártók és nehéz olyan lapot találni ami tudja . Csak a sata ssdt lehet raid0 ba kötni az meg kinek kell ma már mindenki m.2 használ .
-
válasz
ricsip #54228 üzenetére
Hát...egy NVMe RAIDnek sztem sincs sok értelme, ez már 1 drive esetén is bőven elég gyors. Hiba esetén pedig bonyolódik a dolog, bár pont ez ellen találták ki, de volt már hogy pont ez akadályozta az adatmentést. Én is csak single driveként alkalmazom, és gyakori adatmentés több helyre, a fontosakról, az a biztosabb.
-
válasz
ricsip #54170 üzenetére
Ha csak infót kell kiolvasni (read-only) az nem kellene h. tönkrevágja bármelyiket is.
Igazad van, nem kéne ettől leülni az SSD-nek, nyilván lehetett valami gond is ott. Firmware-t meg ezekkel csak az piszkáljon, aki tökéletesen tisztában van vele, mit csinál. Egyébként ha a gyártó vagy OEM esetén a beépítő notebook gyártó fw-ét nem találja valaki, akkor inkább prickoljon szenteltvizet az SSD-re, azzal is kevesebb eséllyel nyírja ki!
Amúgy nem is egyszerű laikusként beazonosítani, melyik program éppen melyik eszközhöz megfelelő. Nyilván akik ezeket tudják használni, náluk úgy vannak az SSD-k, mint a krumpli, megnyeklik, kidobja, szóval home usereknek ilyet tuti nem javasolnék. Magamnak se!
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #54125 üzenetére
A havi kumulatív frissítésekben biztonsági és egyéb hibajavítások vannak, + a Windows 10-nél max. esetleg apróbb fejlesztések, mivel a komolyabb fejlesztés már leállt és nem lesz újabb verzió a 22H2-nél. A #54129-ben lévő meg vicc a köbön, mert pl. nálam továbbra is ugyanúgy működik az alapértelmezett böngésző beállítási lehetősége Windows 10 és 11 rendszereknél egyaránt, Edge helyett eleve szabadon beállítható Chrome, Firefox, stb. A "kb változatlanul fog kinézni 5 évig" pedig megint nem érv, mert ennyi erővel a Windows 10 is, mivel az már pont nem fog kapni jelentős módosításokat, mivel a 22H2 verziónál leállt a fejlesztése.
A "windows 10-el kb. 2025-ig szabad csak számolni" szintén pontatlan / téves, mivel eleve lesz +3 év ESU is, ami akár a magánszemélyeknek is elérhető lesz. Ahogyan az "utána beindul a mikroszoftos "get windows 11" úthenger, és folyamatosan fogja nyaggatni hetente a gazdáját" állítás ugyancsak az, mivel egyrészt már rég beindult (példa) ami akár ki is kapcsolható, másrészt értelemszerűen csak és kizárólag azokon a PC-ken és Windows 10 rendszereknél jelenik meg a verzióváltás lehetősége, amelyek maradéktalanul megfelelnek a Windows 11 rendszerkövetelményeinek.
Ezek a mostani állítások is gondolom hasonlók mint a korábbiak a FAT32 és 4 GB-os fájlméretlimit, lemezhiba kijelzés, stb. témákban, ahol ahogyan azok is eleve cáfolhatók voltak és meg is lettek cáfolva, úgy a mostaniak is, mivel gyakorlatilag pontatlan és téves állítások tömkelege.
Egyébként nem világos ezek most hogyan is kapcsolódnak az SSD témához, mert kb. sehogyan és a Windows 10 specifikus dolgokat bővebben értelemszerűen azon téma topikjában kellene fejtegetni.
-
Doky586
félisten
válasz
ricsip #54131 üzenetére
Tehát 2025. nov. 11.-én nem kapja meg először a szokásos havi biztonsági frissítéseket.
Ha valaki rányom előző nap a szokásos 5 heti frissítések szüneteltetésére gombra (mint az elmúlt 10 évben bármikor) akkor 2025 szilveszteréig fel sem fog tűnni semmi neki hogy az eddigi gyakorlattól eltérés van. -
KROK640
nagyúr
válasz
ricsip #54070 üzenetére
Ez viszont már nem a színezés hibája, hanem a WD-é.
De SSDknél is hányszor van, hogy ugyanazon tipus szám alatt többféle hardver kapunk, megy a változtatás, általában a gyengébb irányba.
Gondolom van egy erős első széria, amit kiadnak a tesztelőknek, utána a többi meg mikor megy a tömegeknek, akkor az olcsóság a lényeg, ha már úgyis megveszik. -
PlayMax
nagyúr
-
-
roseA580
tag
válasz
ricsip #53918 üzenetére
Jártam már úgy hogy mondvacsinált ürüggyel (hajszálkarc a burkolaton, foltos doboz) visszaküldték, kijavítottam ezeket a "problémákat" újra elküldtem, indoklás nélkül visszaküldték.
Így már 2x megjárta Görögországot a cuccom.
"Sajnos a Stechi elutasította visszaküldési kérelmét, mert a termék nem felel meg a visszaküldési folyamat alkalmassági feltételeinek." (EMAG Marketplace Partner) -
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ricsip #53725 üzenetére
Régen amíg volt Compaq, az, meg a HP szerette a saját inkompatibilis alkatrészeket. Az HP-t nem tudom hol tart ma, nem veszek olyat, de az összes többi komoly OEM (Fujitsu, Lenovo, Dell) szabványosat használ, NAS-ból meg a Synology amelyik saját, irreálisan túlárazott alkatrészeket akar rádkényszeríteni, de még ott is van 1-2 alap dolog amiben megkerülhető (nem minden alkatrész és nem minden NAS-ban).
-
-
-
-
válasz
ricsip #53545 üzenetére
- Retrózással én nem foglalkozok. Elfogadom, hogy van, aki igen.
- "Költségcsökkentési" céllal kellene ezeket a nagy mamutokat péklapáttal pofánverni!
Ha valaminek nekikezdtek és azon kialakult egy értelmes tartalom, akkor azt nem zárhatnák be, maximum csak nem fejlesztik tovább, de az addig összegyűlt anyagot továbbra is elérhető formában kellene tartaniuk! -
-
Icamingo
tag
válasz
ricsip #53524 üzenetére
Nem futtattam rajta, csak partícionáltam, klónoztam az egyik partícióra az Ubuntut és a Linux Mintet a másikra.
Fel sem merült bennem az update.
Az számít valamit? Pl. mondjuk eltűnik a bad sector, vagy nem romlik tovább? Törölnöm kell a teljes tartalmat a firmware update-hez?
Köszönöm -
válasz
ricsip #53521 üzenetére
De nem is biztattam semmivel.
Azt írtam, de írom neked is, hogy használja és figyelje.
Itt meg nem garanciaztathatod. De adj már valami javaslatot, ha tudsz.
mert O ezzel nem lesz előbb, és én is csak baszogatásnak fogom venni, meg ha nem is annak szánod.
Ne nekem írd a javaslatot. Neki!
-
5leteseN
senior tag
válasz
ricsip #53447 üzenetére
Ezért is pötyögtem be!
Aki ebből(más kárából) sem tanul, az megérdemli!Válasz Doky586 -nak(#53448): "Sajnos" nem tudok, nem az enyém volt, +elvitte a
"cica"posta már vissza.
De, annyira, de annyira sajnálom...Viszont a szomszédban meg lett ígérve az "Asszonynak"(mint a döntés támogatója vagy inkább kierőszakolója?), hogy ha visszajön eredménytelenül a csomag(vagyis nem lesz visszafizetve), akkor a "Felbujtó" megkapja emlékeztetőül, teljes joggal!
-
-
GAbre
veterán
-
válasz
ricsip #53351 üzenetére
A 850 EVO igen rég megvan, a 860 EVO-k se mai darabok, jó pár eszközben voltak már és egyébként épp ezek, amikből rengeteget eladtak és elég valószínű, hogy lehetne olvasni, ha gondok lennének velük. A Dell Precisionban lévő PM 830 eszméletlen mennyiségű 3D rendert kiszolgált már, a PM883 1,92TB Cisco firmware-ével se nagyon van kedvem kísérletezgetni.
De mindegy, mind elég régen van használva, felőlem akinek mániája a fwupdate, az csinálja.
Az persze fura, hogy bedobsz egy olyan szöveget ide, amit tényekkel nem tudsz alátámasztani.
Vagy van valami konkrét infód is?
-
-
-
-
-
pluto1969
aktív tag
válasz
ricsip #52832 üzenetére
Leírom még egyszer. Vadonat újonnan kibontva már az első bekapcsoláskor 524305 adatkapcsolati hibát írt. Van több A400-am is, eddig csak ez a 960 verzió csinálta, amelyik belseje meg lett változtatva, mert ez már Phison S11 és intel 144L QLC lett. A változtatásnál lehetett elcseszve valami firmware, vagy csak helytelen diagnosztikai visszajelzést ad. Persze olyan is előfordul amit te írsz (hajtogatás, feszülő kábel stb) de abban az esetben nem működik az ssd hibátlanul, vannak jelei, de itt nincs ilyenről szó. Semmi hibára utaló jel nincs, ezen a hibás smart adat visszajelzésen kívül. Azért mondtam használja nyugodtan, semmi baja.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #52776 üzenetére
Ha komoly lemezhiba van, akkor eleve megjelenik arról az értesítés és tájékoztatja a felhasználót a Windows, felajánlja a(z) ellenőrzést / javítást, ami nyilván nem rendszerfájlok vs. egyéb fájlok függvénye. Aztán az már más dolog, hogy ha komoly hardverhiba van, szektorhibás / firmware hibás az SSD, akkor azzal önmagában az operációs rendszer nyilván nem nagyon tud mit kezdeni, nem tudja megjavítani, ahhoz pl. a firmware frissítése szükséges, meg az is lehetőleg még előtte és nem utólag.
Amúgy nem világos az ilyen állítások honnan jönnek, gondolom ez is olyan mint az egyik korábbi, ami megint nem feltétlen úgy van, kipróbáltam és pont pl. egy 21.2-es Mint kezdi el másolni FAT32 fájlrendszerű partícióra a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat és akad ki a végén egy nehezen értelmezhető hibaüzenettel, nem a Windows 10/11.
-
quailstorm
félisten
válasz
ricsip #52768 üzenetére
Mivel át kellett állítani az egész gyártósort, és hardveresen mást gyártanak a rossz széria helyett, így én azt gondolom, hogy ez egy szoftveresen nem javítható hiba. Viszont hivatalos megerősítésre max akkor van esély, ha valamelyik hacker csoport megint ellopja a Samsung adatait és dokumentációit.
-
.:bld:.
csendes tag
válasz
ricsip #52628 üzenetére
FW nem a legfrisebb (eggyel előtte).
https://support-en.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/50208/~/wd-blue-sa510-sata-ssds-critical-firmware-update-availableOctober 27, 2022 – Firmware v52020100 -> ez van nekem fent.
AOMEI Partition Assistant-al futtattam surface test-et, ezt találtam, ami ingyenes így hirtelen.
-
devast
addikt
válasz
ricsip #52479 üzenetére
Maxio controllerrel szerelt ssd-khez valo "Maxio nvme flash id" tool-al amit [link] lehet letölteni.
Pl fut nálam kettő 1tb-os lexar nm790 is, azok ilyenek:v0.34a
Drive : 2(NVME)
Scsi : 2
Driver : W10
Model : Lexar SSD NM790 1TB
Fw : 11296
HMB : 32768 - 32768 KB (Enabled, 32 M)
Size : 976762 MB [1024.2 GB]
LBA Size: 512
AdminCmd: 0x00 0x01 0x02 0x04 0x05 0x06 0x08 0x09 0x0A 0x0C 0x10 0x11 0x14 0x80 0x81 0x82 0x84 0xC1 0xC2
I/O Cmd : 0x00 0x01 0x02 0x04 0x05 0x08 0x09
Firmware id string[0C0] : MKSSD_100000000112963100,Apr 6 2023,21:18:57,MAP1602,1SSYAA3C
Project id string[080] : r:/1602-YMTC-X3-9070-SVN08705-Retail-SVN11296
Controller : MAP1602
NAND string : CYAxxTE1B1xC3B
List may not be complete
Ch0CE0: 0x9b,0xc5,0x58,0x71,0x30,0x0,0x0 - YMTC 3dv4-232L(x3-9070) TLC 16k 1024Gb/CE 1024Gb/die
Ch1CE0: 0x9b,0xc5,0x58,0x71,0x30,0x0,0x0 - YMTC 3dv4-232L(x3-9070) TLC 16k 1024Gb/CE 1024Gb/die
Ch2CE0: 0x9b,0xc5,0x58,0x71,0x30,0x0,0x0 - YMTC 3dv4-232L(x3-9070) TLC 16k 1024Gb/CE 1024Gb/die
Ch3CE0: 0x9b,0xc5,0x58,0x71,0x30,0x0,0x0 - YMTC 3dv4-232L(x3-9070) TLC 16k 1024Gb/CE 1024Gb/dieSajnos utóbbi időben már ezek is megdrágultak, talán black friday volt az utolsó jó lehetőség.
-
válasz
ricsip #52387 üzenetére
Sorry, nem akartalak megsérteni, ez esetben a károgás alatt magát a jelenséget kell érteni, írhattam volna azt is, hogy indokolatlanul fested az ördögöt a falra.
Az egyedi problémád, ha az egyáltalán, meg úgy kezelem, mint amikor valaki írta, hogy neki melegszik xy SSD-je és senki ne vegye, hogy képzelik itt a népek, hogy ajánlgatják...egyedi eset, mert senki másnál nem melegedett az SSD.
Összetévesztesz a papagájoddal?
Az nálunk éppen nyávogni szokott.
Egyébként nem egy parancs a sectorméret átállítása? (ezt csak kérdezem, mert sose használtam még, nehogy ettől is a plafonon legyél)
sudo hdparm --set-sector-size ...... /dev/sdX
For drives which support reconfiguring of the Logical Sector Size, this flag can be used to specify the new desired sector size in bytes. VERY DANGEROUS. This most likely will scramble all data on the drive. The specified size must be one of 512, 520, 528, 4096, 4160, or 4224. Very few drives support values other than 512 and 4096. Eg. hdparm --set-sector-size 4096 /dev/sdb
-
válasz
ricsip #52383 üzenetére
Ja, hogy 2 perc alatt megoldod és nincs gond...előző hsz-edben meg ezt írod:
Ez az enterprise ssd mókolás is csak időmilliomosoknak való hobbi, szóval aki nem ennyire vérprofi IT-ban, annak nem biztos h. szabad ezeknek a vásárlását ajánlani.
Mitől kéne vérprofinak lenni, aki ilyet vesz? Bármi gond van az eszközzel, kicserélik, visszaküldik a pénzt. De ha itt a topikban olvasunk olyat, hogy a boltból érkezett origi SSD-t gépbe rakva meg se nyikkan, akkor nem biztos h. szabad ezeknek a vásárlását ajánlani*, hogy a szavaiddal éljek?
Pár hete 100+ darab SSD-t rakott fel a kolléga az apróra, becsúszott egy ilyen, ami hozzád került, nyilván nem szándékosan.
Szerintem totál feleslegesen károgsz ezek miatt. Az eszközök jók, az eladók megbízhatók, becsúszott egy nem kellően előkészített darab...teljesen életszerű.
Amúgy én szerverekhez annyit értek, mint nagyanyám, megjött a server SSD, kivettem dobozból, beraktam HP Elitebookba és ugyanúgy OS install, mint a bolti 860 EVO-nál.
*be is lehetne zárni a Milyen SSD-t vegyek topikot?
-
válasz
ricsip #52375 üzenetére
Sokan vettünk már ezekből az enterprise SSD-kből, nem írhatom le kiről van szó, de régóta árul és maximálisan megbízható eladó, most is ezt írja: Szerver SSD, laptopba is jó. Ha nem lenne normál müdon formázott és laptopban is használható az SSD, akkor értelemszerűen nem írná ezt. Biztosan van az aprón egyedi darabot hirdető eladó is, akinek nem lényeges, hogy ezután is vegyenek tőle...
SZIGORÚAN SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!!
lehet játszadozni firmware upgrade-el, itt van 1 gyűjtemény mindenféle samsung DCT ssd firmware-kkelEnterprise/server SSD firmware frissítése nem ajánlott home usereknek, ezt írtam is. Azon SSD-k, amik jól működnek, azokon nem fontos fw-t frissíteni. Nekem több 860 EVO, 580 EVO is van, van is hozzájuk friss fw, de mivel jól működik minden, nem akarom frissíteni. Server SSD-nél meg nyilván nem a gyártó adja ki a fw-t, így annak frissítése nem úgy megy, mint egy konzumer SSD esetén.
Szóval megbízható régi eladó nem fog használhatatlan SSD-t eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- E-roller topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest