- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57174 üzenetére
Nahát, nem gondoltam volna, hogy volt belőle ilyen verzió is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57172 üzenetére
Nekem is van RTX 3080, de az csak 10GB-os. Ez miféle különleges verzió lehet ami neked van?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57170 üzenetére
Hogy van neked 16GB-os RTX 3080-asaod?
-
gulupeti
senior tag
válasz
MaxxDamage #47326 üzenetére
Sorry, hogy ilyen fél éves kommentre válaszolok.
Hétvégén kipróbáltam egy másik procit az alaplapban és akkor szembesültem ezzel a dologgal, amiről az m.2 ssd hűtőborda vásárlása kapcsán beszéltünk és ami miatt akkor paráztam kicsit.
Kell-e kábelkötegelő az AXAGON CLR-M2L10 hűtőbordára? -
tasiadam
veterán
válasz
MaxxDamage #47320 üzenetére
Van 1 laptop az SSD-n
-
gulupeti
senior tag
válasz
Végül egy AXAGON CLR-M2L10-et rendeltem, majd kap még pluszban egy gyorskötözőt, biztos, ami biztos.
Bár tudom, hogy tré, de nem nézegetem.. épp ezért kicsit para, ha véletlenül mégis leesne. Kíváncsi vagyok hogyan alakul felhelyezés után a hőmérséklet. Jövő héten szerintem megjön, akkor már többet fogok tudni.
-
válasz
MaxxDamage #47322 üzenetére
Erre te sem vallalnal garit. :)
Van rá jobb megoldas asztali vonalon.
-
válasz
Jo, de nalad nem okoz bajt, ha leesik, egy asztalinal viszont simán zárlat lesz belőle.
Nem azonos felhasználási kör.
Amúgy jó borda ez is.
-
gulupeti
senior tag
válasz
MaxxDamage #47255 üzenetére
Jó, hogy nálad ennyire hűvös! A héten hozzám is érkezett egy ilyen SK Hynix PC711-es ssd, egy Asus Rog Strix B350-F alaplapba került, a sebességek hasonlóak, viszont nálam Windows indulás után rövid idő múlva már alapjáraton 48-50 fokos, terhelés alatt pedig volt, hogy elment 66 fokig is, ezt kicsit sokallom...
Épp most nézegetek hűtőt rá, valakinek van ajánlása, gyakorlati tapasztalata, hogy melyik legyen? Néztem ezeket a gumis rögzítésűeket, ugye ez a legolcsóbb megoldás, de több helyen azt olvastam, hogy a gumi néhány hét vagy hónap múlva feladta, ennek azért vannak veszélyei, ha egy alumínium borda beesik az alaplapra...
AXAGON CLR-M2 ALU vagy JONSBO M.2-3 NVME esetleg? -
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #47267 üzenetére
Mármint maga az adapter nem tud annyit (10 Gb/s) és azt is úgy, hogy a port, az eszköz és maga a kábel is Gen 2 (10 Gb/s), vagy csak a dokkolónál volt ez, vagy pontosan hogyan kell érteni?
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #47264 üzenetére
Mármint vélhetően ennek a felét akarja jelenteni ez a "feleződött sebességet produkált", a CDM teszt mutat annyit, ha jól értjük. Ahol ha a külső SSD a gyári kábellel hozza az itt lévő érteket 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 és Thunderbolt 3 - az is 10 Gb/s adatátvitelt támogat USB-nél - porton, ellenben az adapterrel megtoldva csak a felét, akkor az az adapter miatt lehet, annak a hibája. Bár itt nem derült ki, hogy ha már USB-C - USB-A adapter, akkor az USB-A végződésű kábel biztosan Gen 2 (10 Gb/s) típusú-e, mert ha csak Gen 1-es (5 Gb/s), akkor nem meglepő, ha feleződik, USB 3.0 szintűre redukálódik az adatátviteli sebesség. + Ha több, azonos vezérlőn lévő USB-C port van a laptopon és azok egyszerre vannak használatban, akár amiatt is megosztódhat, feleződhet az adatátviteli sebesség, ezért értelemszerűen úgy kellene tesztelni, hogy egyszerre csak 1 db port legyen aktívan használva.
-
Speed®
titán
válasz
MaxxDamage #47259 üzenetére
Fura, hogy nem maxolja ki (~1.25GB/s), előlapi csati vagy I/Oba van dugva direktben?
-
válasz
MaxxDamage #47257 üzenetére
Köszi kedves vagy. Friss még.
-
válasz
MaxxDamage #47255 üzenetére
Köszi a tapasztalatot.
-
Speed®
titán
válasz
MaxxDamage #47209 üzenetére
Variáltak a HWn vagy visszavettek a marketingből..őszintén, mindkét esetben tökmindegy, gondolom nem fileszerverben használod.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #47177 üzenetére
Azért, mert az USB-IF kavarása miatt újabban az USB 3.2 megnevezés használatos a korábbi szabványoknál is, az egyik előző válaszban linkelve lett már a wikipedia leírás, ahol 10 Gb/s alapon az USB 3.2 Gen 2 = USB 3.1 Gen 2, az USB 3.2 Gen 1 meg = USB 3.0.
Igen, USB-C alapon Thunderbolt 3 porton is működik az USB 3.2 Gen 2 / USB 3.1 Gen 2 interfészes külső ház, ahol a Thunderbolt 3 / 4 port USB alapon csak 10 Gb/s adatátvitelt támogat, a szabvány adta 40 Gb/s Thunderbolt 3 / 4 interfészes eszközzel használható ki. -
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #47176 üzenetére
A W10 alapvető működése az SSD-n nyilván nem SSD specifikus, ezért itt inkább OFF téma a mélyebb fejtegetése.
A biztonsági mentés lényege pont az, hogy időnként meg kell ismételni, frissíteni, aktualizálni a mentést a naprakész állapothoz, ahol ha közben változás történik a hardverkörnyezetben és / vagy a BIOS / UEFI beállításainál, akkor az is rögzítve legyen a mentésben, ellenben ha egy X héttel / hónappal / évvel korábbi mentés van előszedve amiben még nem volt, akkor nem meglepő, ha annál gondok lesznek a működésben.Visszaállítani értelemszerűen a forrásmeghajtóra kell szükség esetén, amiről a mentés készült, a külső SSD-n ilyenkor csak a mentések során létrehozott lemezképfájlok vannak tárolva, amikből a visszaállítás történik. + Ugye előzőleg már említve volt, hogy az eredetileg belső meghajtóra telepített Windows USB-n alapesetben nem fog bootolni, max. utólagos átkonvertálás vagy eleve WTG szerinti telepítés formájában.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #47174 üzenetére
Na, akkor adott a lehetőség a gyorsabb adatátvitelre, az NVMe SSD sebességének minél jobb kihasználására, nem véletlenül lett megemlítve a Gen 2x2 és a Thunderbolt 3. De ha elég az USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s), azaz a max. ilyen adatátviteli sebesség, akkor oké.
Az SSD melegedése meg remélhetőleg nem lesz gond, a linkelt külső házhoz is adnak hővezető alátétet, de a bordázott kivitelű kettős hőelvezető valamivel jobb ilyen téren, + vannak akár aktív hűtéses modellek is (példa), de ez ugye már nem ezen topik témaja, itteni téma összefoglalóban linkelve van az ezzel foglalkozó topik.A rendszer biztonsági mentése lemezképfájlba és szükség esetén annak visszaállítása is nyilván működő és gyakran alkalmazott módszer, a mentés utólag könnyen megismételhető a naprakész állapothoz, sőt különbségi / növekményes formában meg gyorsabb lehet, maga a mentés csak egy fájl / mappa és nem foglalja el - törli - particionálja a teljes meghajtót mint a klónozás, nem muszáj a Windowsban lévő beépített eszközt használni amikor számos 3rd party ingyenes program (pl. Macrium Reflect Free) van ilyen célra, stb. Vagyis az nyilván nem igaz, hogy nem ér semmit, max. esetedben nem ért a nem megfelelő alkalmazás vagy egyéb ok miatt.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #47164 üzenetére
Nyilván igen, van ilyen célra számos külső ház, dokkoló, stb. Azt viszont nem írtad, hogy pontosan milyen típusú USB 3.2 porthoz csatlakoztatva lenne használva, mert a linkelt külső ház csak Gen 2 (10 Gb/s) adatátvitelt tud ellenben vannak USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) és USB4 / Thunderbolt 3 / 4 (40 Gb/s) interfészes modellek (példák) is az M.2 PCIe NVMe SSD sebességének minél jobb kihasználásához, stb. Aztán hogy pontosan milyen NVMe SSD-kről van szó és azok mennyire melegednek működés közben, mert ha nagyon akkor előnyösebb lehet egy kettős hűtésű, bordázott kialakítású modell (példa).
"Ez a "külső SSD" megoldás arra kell, hogy egy új és full bekonfigurált telepítést/rendszert átklónozzam egy ugyanolyan M.2-s (NVMe) SSD-re és akár külső meghajtóként is használhassam, ha a belsővel bármi gond lenne (vissza átklónoznám újra pl.)"
Biztonsági másolat készítése és visszaállítása célra jó a rendszermentés is és a képfájlokat lehet tárolni, frissíteni a külső SSD-n, klónozni alapesetben pl. egy azonnal meghajtócserénél szokás. A belső SSD-ről külső SSD-re klónozott Windows USB-ről nem fog bootolni, max. utólagos átkonvertálás után, meg ahhoz normál esetben WTG szerinti telepítés kell. De mindegy, ezek már nem ennek a topiknak a témája, hanem értelemszerűen az adott Windows rendszer topikjáé.
-
Speed®
titán
válasz
MaxxDamage #47168 üzenetére
Amit javasoltam, tud UASPot, ha kimaxolnád a tempót, az is kell.
Emellett a TRIM is működik, ami az élettartamra nézve előnyös.. -
baro32
aktív tag
válasz
MaxxDamage #47168 üzenetére
Bocs a késésért akkor.
Nekem ez van azért mertem ajánlani.
Meg mintha rémlene hogy neked vannak/voltak SP SSD-id ugye? -
baro32
aktív tag
válasz
-
Speed®
titán
válasz
Pl. [link]
-
Gabesz87
veterán
válasz
MaxxDamage #44296 üzenetére
Adatlapomon van a konfig.
#44297 Graphics:
ez még nem is az EVO!Sima 840. FW-re up-to-date-et írt a Samsung Magician.
Ok, megpróbálok csinálni HD Sentinellel meg CDM-el képet.
-
válasz
MaxxDamage #44298 üzenetére
~160MB/s a gyári értéke
Minél nagyobb tárhelyes kivitel volt, annál gyorsabb volt az írás.
840 Evo-nak ez volt a gyenge pontja, illetve az FW. Amit lehet érdemes lenne frissítenie.
-
válasz
MaxxDamage #44296 üzenetére
Samsung 840 Evo 120GB-os írásban nem túl acélos
@Gabesz87: Sokat segítene egy HD Sentinel kép esetleg. És egy CrystalDisk Mark sebességinfó.
-
válasz
MaxxDamage #44276 üzenetére
-
DonDragonka
őstag
válasz
MaxxDamage #44267 üzenetére
Hogy váltak be?
-
Ciccuka
veterán
válasz
MaxxDamage #44148 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy idővel ezek a O gyűrűk elöregednek.
-
DonDragonka
őstag
válasz
MaxxDamage #44146 üzenetére
A nettó hőleadó terület, és a jobb "átjárhatóság" miatt talán a csoki minta az idálisabb, de nyilván ez már csak okoskodás ezen a szinten. Én csokit rendeltem.
-
válasz
MaxxDamage #44144 üzenetére
Végül is igen, gondolom nagy jelentősége, max a levegő áramlási útja, de ezt nem igazán tudom, még nem foglalkoztam ilyennel
-
DonDragonka
őstag
válasz
MaxxDamage #44133 üzenetére
Ez kb. ugyanaz a bóóót csak nem Amazon közvetíti hanem Ali...
-
válasz
MaxxDamage #44136 üzenetére
Akkor igen az is jó lesz, ha elfér
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #44137 üzenetére
Nem olcso a maratas, de akkor lehetne olyan hutod amibe a fin-ek helyett (vagy kozott) bele van maratva hogy MaxxDamage
-
válasz
MaxxDamage #44132 üzenetére
Te jó ég
ennyi NVMe-t egy rakáson.
Ide én már CNC maratnék valami bordát
-
válasz
MaxxDamage #44133 üzenetére
Igen neked ez lesz a jó, ez elfér, de az orico-s tuti nem fér el, már látszik
DonDragonka által linelt is jó. Bármelyik a 2 közül -
DonDragonka
őstag
válasz
MaxxDamage #44128 üzenetére
Már bocsika de ezeket, vagy ehhez hasonlókat mind mind próbáltam még a TUF-ban. Röviden pénzkidobás mind. 1. nem fértek el 2. nem voltak hatékonyak. Amazon.de-ről kéne rendelned ezt: [link] Ebből is ezt a csoki szeletes mintázatút, jobb a szellőzése. Spéci Graphene bevonatú tiszta réz, kevés helyet foglal, és iszonyat jó notiba... (PEAK_Mix 5x16GiB háromszor futtatva egymás után, minek a végén a max hőmérséklet nem érte el még a 60 fokot se... a Sabrenteken... nélkülük 80 fölé is mentek...) A gumiktól tartok egy kicsit, hogy mennyit bírnak de 2020 októberében vettem és azóta tartanak hiba nélkül. Mikor átszereltem őket a ROG-ba akkor néztem, sehol semmi fáradás vagy szakadásnak jele... Szóval egyelőre jók.
-
válasz
MaxxDamage #44129 üzenetére
Te tudod, majd szolj lehet kellhet.
-
-
válasz
MaxxDamage #44121 üzenetére
Axagonnak van 3mm-es, de nem réz
-
válasz
MaxxDamage #44118 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #44118 üzenetére
Igen benéztem. Fáradt vok. Szóval. 2280-as kell oda és pl axagon
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #44115 üzenetére
Elfér bordával?
-
Ciccuka
veterán
válasz
MaxxDamage #44007 üzenetére
-
MidnightBB
tag
válasz
MaxxDamage #43736 üzenetére
Ha én ezt tudom, hülye voltam nem olvastam utána és most baromira zavar, hogy ilyen forró...
Ha haza is vágja magát akkor is van legalább rá gari (már ha érvenyes ilyen esetben..) -
MidnightBB
tag
válasz
MaxxDamage #43733 üzenetére
Jézusom. Mondjuk most, hogy ment egy kis játék is 55fok, és még csak nem is arról a meghajtóról megy a játék....
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #42230 üzenetére
Nem kell reszletezni, de ennyi iras kerdeses tevekenysegbol jon ossze vagy valami melo/projektek?
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #42226 üzenetére
Igy is csak azert annyi mert kozel 3 evig ez volt a rendszermeghajto de utanna amikor jatekok vagy mas hosszabb tavon tarolt adatok vannak rajta akkor mar csak lassan kuszik felfele.
-
válasz
MaxxDamage #41977 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #41975 üzenetére
Kevés tapasztalat van ezzel is, meg igen az ára. A sabrent is “csak” oda kerülne max be egyenlőre, hogy várjuk a teszteteket, tapasztalatokat. Ha itthon nem lesz kapható, akkor meg csak a bevállalósok rendeljék. Valószínüleg az sem lesz elterjedt.
-
makoss
veterán
válasz
MaxxDamage #41941 üzenetére
-
DonDragonka
őstag
válasz
MaxxDamage #41824 üzenetére
Ok! Köszi szépen az infókat.
Igazság szerint ennek az erőműnek nem sok gondja van de a hőelvezetésben nem éppen nyerő.
Elsőnek rendeltem a Sabrentekhez hőelvezető bordákat. Sajnos alulról nem sok értelme van levegőt nyomatni rá, mert majdnem teljesen zárt az alsó burkolat. Meglátom mit tudnak a bordák kezdeni a szituval. Amíg megjönnek addig nem bikázom nagyon a rendszert :-) -
válasz
MaxxDamage #41683 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy inicializáláskor a Win adott neki egy ilyen akármit, particiónak nem nevezném. A rendszer meghajtón is látom ott van, csak nagyobb méretben. Igazán nincs jelentősége, engem mondjuk zavarna egy légypiszok az új SSD-men.
(#41684) Doky586
Aki meg ért hozzá az ésszel telepít és semmi sem kerül másik meghajtóra..!
Én nem értek hozzá, még se kerül semmi másik meghajtóra!
De egyébként is nekem sok dolga nagyon magas ennek a Windowsnak.
(#41685) MaxxDamage
Super!
Megvan a teszt is! majd megnézegetem és ha csináltam CDM klónszerű script-tel tesztet, összehasonlítom. Köszi, hogy beraktad!
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #41688 üzenetére
Ott linkelve volt a válaszban a leírás a probléma lehetséges okairól, azok megoldásáról, aminek semmi köze az MSR-hez.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #41675 üzenetére
Azért, mert mint már említették, az SSDOK ezekből csak a SATA-s változatokat kezeli, az NVMe SSD-ket eleve nem, meg pl. az USB-s típusokat sem, ellenben a HDS az utóbbiakat is.
Ha a telepített Windows alól GPT-re inicializálsz helyi lemezként kezelt meghajtót, akkor eleve létrejön az MSR partíció adatlemezen is, annak nyilván semmi köze a rendszermeghajtóra telepítéshez, meg hogy ott esetlegesen másik lemezre kerülnek a kicsi partíciók a felhasználó által nem megfelelőn végzett telepítés és a hozzáértés hiánya miatt, ez sem újdonság. Meg hogy az említett program problémázik az MSR eltolása miatt, mármint csak adatlemeznél, rendszermeghajtónál oké szokott lenni, de az előbbivel nem kell foglalkozni, vagy ha nagyon muszáj utólag módosítható. -
Frawly
veterán
válasz
MaxxDamage #41677 üzenetére
Igen, erre gondoltam, ezek szerint rendben van. Csak az MSRP eltolás nem jó, de azzal nem kell foglalkozni.
-
Frawly
veterán
válasz
MaxxDamage #41675 üzenetére
Az SSDOK csak a SATA, M.2 SATA alapú SSD-ket kezeli, az M.2 PCIe, NVMe-ket nem. Azért lát csak a 4-ből 2-t. A legutolsó képnél a WD Blue-n nézd meg a partícióeltolást, hogy mi nem jó. Ha csak valami bootpartíción nem jó, azzal nem kell foglalkozni. Csak a rendszer és adatpartíciókon legyen jó. Extended partíció nálad kizárva, mert az MBR partíciós táblán van csak, te meg GPT-t használsz.
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #39945 üzenetére
Igen.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39945 üzenetére
Attól függ, hogy mit javít.
Ajánlott a mentés, mert hiba bármikor felléphet és akkor elveszted az adataid, de általában nem szokott gond lenni. -
Laccoss
addikt
válasz
MaxxDamage #38573 üzenetére
A gyári lemezkép az miről készült? Mert sata ssd-ről nem (vagy csak nehezen) lehet átrakni már telepített rendszert NVME-re.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #38507 üzenetére
Lehet valtoztatni a mereteket a Macrium-al is (Cloned partition properties) vagy utanna is siman a Windows Disk Management-ben. Az utobbi van hogy nem megy (alltalaban nem) mert a vegen szok lenni meg egy kis system partition ami klonozas utann termeszetesen szinten a nagy particio utan lesz de az ures hely meg a kicsi mogott. Ilyenkor peldaul a Minitool Partition Wizard progiban lehet a poziviokat es a mereteket alligatni.
-
Frawly
veterán
válasz
MaxxDamage #38095 üzenetére
U.2 portos eszközt nem lehet SATA-ra csatlakoztatni. Fizikailag rádugható, de nem fog menni, mert más protokollt használnak.
Nemi is tudok olyanról, ami NVMe-t SATA-ra alakítana. Max. olyat, ami NVMe-t USB-re, de állítólag elég megbízhatatlanok azok az adatperek.
-
Ciccuka
veterán
válasz
MaxxDamage #37100 üzenetére
Mindenképp értékcsökkentő tényező, hogy nincs rajta matrica, vagy le lett szedve már.
-
válasz
Hát azért eladáskor egy 1024GB -os NVMe -t lehet gáz lenne eladni matrica nélkül (ha úgy alakulna)
Igazad lehet, tutira sokan inkább vennének egy házilag visszaragasztgatott, összecsirizelt SSD-t!
Mindenkinek magánügye amúgy, de én még soha nem feszültem egy eszközöm állapotáért olyan szempontból, hogy milyen legyen, ha majd eladom. Ezek szerint nem mindenki használni vesz dolgokat.......
-
Frawly
veterán
válasz
Mert miért lenne gáz? Csak a modell van ráírva, meg gariztatási célt szolgál. De az SSD típusa megállapítható anélkül is, legfeljebb egy kicsit keresőzni kell a chipekre és nyákra írt infó alapján. Még szívességet is teszel az új tulajnak a matrica eltávolításával, egy jobban szellőző, jobban hűthető SSD-t tudsz neki eladni. Garanciát úgyse adsz tovább vele, mert már neked sincs rá.
-
Frawly
veterán
válasz
MaxxDamage #37098 üzenetére
Akkor meg nem értem miért aggódsz a matricán. Arra csak jótállási okból kell vigyázni, egy eltűrt kényszermegoldás. De ha neked nincs rá garid, meg másnak is mondanám, hogy ha már nincs rá, szedje le a matricákat, csak rontja a hűtési hatásfokot. Nem vissza kell ragaszgatni, meg dobozba eltenni, hanem a klotyón lehúzni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #37096 üzenetére
Mi értelme lenne? Tedd el a dobozába a matricát és csak akkor ragaszd rá, ha gariztatni kell.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #37094 üzenetére
Szerintem semmivel. Amúgy sem tesz jót a hőátadásnak hogy közte van a matrica...
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #36689 üzenetére
Ha már MiniTool és partíciók tologatása, akkor vagy átmozgatod vele a WinRE partíciót a lemez végére, vagy a C-t kapásból kiterjeszted az unallocated területtel, ami egyúttal a WinRE átmozgatását is megcsinálja. Aztán, hogy kell-e hozzá ez esetben restart és PreOS mód, majd elválik. Vagy másik opció Live környezetből elvégezni pendrive-ról bootolva, viszont ilyet míg pl. az AOMEI ingyenes verziója is enged készíteni, addig a többinél rendszerint csak a fizetős változatoknál érhető el.
-
Raymond
titán
válasz
Elinditod a programot, ott lesznek a diszkek es a particiok. Jobb klikk arra a 819MB-osra ott az E: utan es "Move/Resize". A kis ablakban elhuzod a diszk vegere (a negynyilas ikont mutassa amikor fole mesz) utanna OK gomb. A vegen pedig az Apply ott balra fent. Ennyi volt. Most mar van ures hely az E: utan es kiterjesztheted a Win-es kezelovel. Kiterjesztheted a MiniTool-ossal is, de ha nem jon be a kinezete akkor csinald azzal amit ismersz.
(#36690) MaxxDamage
Igen
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Közbe rájöttem és elvileg így rendben is lesz ügye? [link]
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #36685 üzenetére
Azért nem megy, mert ott van a 2 között a helyreállítási partíció, pont mint a linkelt példában. Vagyis nem destruktív módon annak mintájára csak külső particionáló programmal lehet megoldani a kiterjesztést. Vagy újraklónozni és legózni, vagyis a klónozás előtt a Macrium drag & drop módszererével vagy a C elé rakni, vagy a C után (default) a lemez végére úgy, hogy előtte a C-t az előzőleg linkelt módon kiterjeszteni. Ami úgy érhető el, ha a célmeghajtó kijelölése után át vannak copyzva a partíciók, majd a partíció tulajdonságaira kattintva, amit az alábbi screenshot szemléltet. Vagy egy következő opció esetleg kihagyni a klónozásnál, (vagy utólag törölni). Mármint csak a WinRE partíciót, mert a lemez elején lévő ESP nyilván kell. De ha ahhoz a telepítéshez tartozik a WinRE is, akkor nem feltétlen javasolt ez, meg az előbbiek mintájára meg lehet oldani máshogyan is.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #36685 üzenetére
A MiniTool Partition Wizard kell hozza. Azzal eltolod azt a 819MB-os kis particiot a lemez hatuljara es utanna menni fog az E: kiterjesztese.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #36680 üzenetére
Igen, a kötet kiterjesztése opció használatával. Vagy akár még a klónozás előtt is meg lehetett volna oldani, van a partíciók méretének módosításához lehetőség a Macrium Reflect programban. De mindezek csak akkor működnek, ha a C után közvetlenül a nem lefoglalt (unallocated) terület van. Ellenben ha a 2 közé van ékelődni pl. egy Windows által létrehozott kicsi partíció, akkor viszont nem, ilyenkor külső particionáló programmal lehet megoldani (példa).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36680 üzenetére
-
Emperor_
addikt
válasz
MaxxDamage #36676 üzenetére
Értem.
Ezek pont erre jók. A vastagsága számít, tudsz e.bay.ről is rendelni, ha ráér. -
Emperor_
addikt
válasz
MaxxDamage #36673 üzenetére
Szerintem igen.
Az nem világos, hogy most akkor ezt egy hűtő borda és az ssd közé szánod?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36672 üzenetére
Vagy ez is megfelelő lehet (méretre vágva persze) az NVMe SSD -re.
-
dugo_
veterán
válasz
MaxxDamage #31005 üzenetére
Bekapcsolod a samsung rapid mode-ot, ami egy ram disk gyakorlatilag.
Értelme nulla, cserébe eszi a memóriát és az adatvesztés kockázata növekszik a ram-ba írt adatok miatt.
-
dugo_
veterán
válasz
MaxxDamage #29906 üzenetére
70°C
-
dugo_
veterán
válasz
MaxxDamage #29904 üzenetére
Mivel a lapodon a slot közvetlenül a vga mellett van, ezért nincs abban semmi meglepő, hogy egy kicsit langyosabb. 50 fok nem probléma, nem kell rá hűtés.
-
bocsika
aktív tag
válasz
MaxxDamage #26755 üzenetére
Köszönöm. Működik.
A 3. A Meghatározott olvasás TRIM után az még mindig nem aktív.
De a 4. ki van pipálva és a teljesítmény sem 80% hanem 100%.(#26757) Emperor_
[kép] -
varmi2
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26749 üzenetére
Leveszed a gép oldalát, megnézed, hogy melyik portba van csatlakoztatva, és az alaplap leírásában megkeresed, hogy az adott port melyik vezérlőre van kötve. Ha jól értem a problémádat.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #26604 üzenetére
Megint a régi nóta
Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik az a "vezérlő port" amin van az SSD ?
Névre ugyanaz mind... "NVIDIA nForce Serial ATA Controller"
Egyet már cseréltem és indulásnál kékhalál, majd a rendszer azért javította, de ezt szeretném elkerülni.L
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26623 üzenetére
Jobb is ha nem telepítgetsz mindenféle Optimizereket, Driver és Codec packokat..
-
varmi2
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26620 üzenetére
Minden program, játék legyen az ssd-re telepítve, mert különben nincs értelme az egésznek. Nem kell annyira vigyázni rá, mint pár éve gondoltuk.
-
varmi2
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26618 üzenetére
Az ssd-n legyen a virtuális memoria, ne hdd-n. Csak így van értelme...
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26616 üzenetére
"amin ugyancsak kikapcsoltam. (gondolom ennek sem árt)"
De. Mindkettőnek árt. Persze ha pont azt a fél GB helyet nem tudod nélkülözni... főleg mivel az SSD-n 400-4000 MB beállítás mellett csak akkor nő 400 fölé a mérete ha valóban igényli valami.. és mindenképp SSD-n legyen ha nem akarsz lassulást.. -
Emperor_
addikt
válasz
MaxxDamage #26614 üzenetére
Első körben teljesen kikapcsolnám.
Aztán ha nyikog valamilyen program a hiányára, akkor fix 400 MB - 2000 MB-re beállítanám. -
Emperor_
addikt
válasz
MaxxDamage #26607 üzenetére
A virtualis memoriat megzabolaznam. Bar nem tudom mit futtatsz a gepen...
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26607 üzenetére
Örülök hogy sikerült..
Szerintem minden rendben.(esetleg kipróbálhatod a raid/ide/enhanced bios üzemmódokból az utóbbit választani a sebesség visszanyerésére, de nem biztos hogy javulna, így sincs ok panaszra, jól megy.)
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26604 üzenetére
Mivel nem AHCI módban megy a lapod, ezért ne is próbálkozz vele!
Maradj annál a Szabványosnál amit mutattál: ...kétcsatornás pci-ide
Hogy a 3-ból melyikre van fizikailag dugva az ki kell kisérletezni.. (és csak azt az egyet leváltani) -
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26602 üzenetére
Így van. Itt kell lecserélni az NVIDIA(kat) Szabványos-ra.. Utána jóváhagyás, ujraindítás, és mutathatod az ssdok képet..
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26600 üzenetére
Kettővel feljebb az IDE ATA/ATAPI mappában a két ATA eszközön kívül nálad valami nForce izé szerepel gondolom, ott driverfrissítés, helyi, meglevők... és ott a Szabványos..
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26597 üzenetére
-
Doky586
félisten
válasz
MaxxDamage #26593 üzenetére
Az összefoglalóban benne van hogy kell engedélyezni a trim-et (akár nvidia-n is)..
Persze akkor nem fog menni ha W98-at v XP-t használsz.Amúgy az én SATA2 lapomban SATA3 SSD van, mert a én nem kedvelem az öreg lemezeket és a sata3 visszafelé kompatibilis..
-
Ueda
senior tag
válasz
MaxxDamage #26593 üzenetére
A trim hiánya nem vészes. Másrészt lefutatthatod néhanapján az Intel SSD Optimizert. [link]
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #26591 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest