Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hauserjoci

    csendes tag

    Sziasztok.
    120gb-os Kingston ssd now v300as ssd-m van körülbelül 3 hónapja. Az elején nem volt vele semmi gond, nagyon gyors volt. Olvastam cikkeket a "beüzemeléséről" (trim, partíció stb), mindent megcsináltam, jól működött. Azonban az utóbbi időben észrevettem, hogy iszonyat lassan indul be a windows. Újratelepítettem, megint nagyon gyors lett, és most megint nagyon lassú...Eddig másodpercek alatt készvolt az összes induló program betöltése, most szerintem egy izmosabb winyó lenyomja. üdvözlő képernyőtől 20-30mp is lehet kedvétől függően, mire minden a helyére kerül. Utána, ha felállt a rendszer már viszont gyorsan indulnak a programok, 1 játék, a battlefield 3 van rajta, azis nagyon gyorsan betölti.

    Amire esetleg gondolni tudok, az az, hogy az alaplapomon sata2-es csatlakozó van csak, így arról üzemel, de nem tartom valószínűnek, hogy ez gond lenne, mert az elején nagyon gyorsan indult, illetve több embert is ismerek, akinek sata2ről megy, nem panaszkodtak ilyenre.
    Ahci driver az van, amit a windows felrakott magának, egyenlőre még nem kisérleteztem más driverekkel.
    Vírusra gondoltam még, hogy esetleg az nagyon visszafogja induláskor, lefutattam 2 vírusírtót is, egyik sem talált vírust az ssd-n. Esetleg még valami program foghatja vissza, de nem sok indul, catalyst, radeonpro, vipre, origin, utorrent, skype, easytune 6, xfire, illetve a audio programja.
    Trim működik.

    Próbáltam már egy programot is, AVG PC Tune up, van benne egy ilyen funkció, hogy oprendszer optimalizálás, azt is lefutattam, letiltott ilyeneket, hogy indexelés, érintőképernyő bevitel, emailezés outlookból(gmailról szoktam), bankkártya használat stb, de így sem változott semmit a helyzet, ugyan olyan lassú, más vírusírtóval is próbáltam (AVG), azzal sem gyorsabb.

    Esetleg ötletek, mitől lehet ez? vagy esetleg mit próbáljak meg?
    Köszönöm.

    Itt egy AS SSD benchmark kép:
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák