Aktív témák
-
norbiphu
őstag
UP! #2
-
norbiphu
őstag
UP!
-
norbiphu
őstag
Milyen játékokkal lehet fedora alatt játszani? Jöhet stratégia, fps, tulajdonképpen minden, esetleg linkek is
.
Kell vmit állítgatnom, vagy csak leszedem a játékot és játszok?
(csak mert nvidia kártyákhoz láttam leírást de atihoz nem)
Üdv
Screammm -
SS
csendes tag
UP
-
norbiphu
őstag
Hi!
Én a Fedora Core Update progijával frissítettem a kernelt.
Ha csak kernelt akarsz frissíteni, akkor a többi frissítésről x-et levszed, vagy azokat is frissíted tetszés szerint.
Saját kernel fordítása jobban ajánlott a tapasztaltabbak véleménye szerint, de kezdő linuxos lévén én a frissítőprogisat választottam.
Üdv
Screammm -
SS
csendes tag
Hi all!
Azokhoz szeretnék leginkább szólni, akik már voltak szerencsések kipróbálni a Fedora Core 3-at. Azon belül is azokhoz, akik esetleg már egy kernel frissítéssel is megpróbálkoztak.
Az lenne a gondom, hogy szeretnék az alap telepített kernelt helyett egy másikat. Red Hat alatt ezzel nem is volt gond, azonban a Fedoránál megakadtam. Leszedtem a kernel.org-ról a 2.6.9-es kernelt, aztán kicsomagoltam, configoltam lefordítom, bemásolom a bzImage-t a /boot-ba ez eddig ok, úgy csináltam mint máskor. Beírtam a liloba, (mert hogy a grubot kicseréltem lilora) de nem indul a gép az új kernellel.
Bootolsákor kernel panic:
VFS: Cannot open root device ''<NULL>'' or unknown-block(253,0)
Please append a correct ''root='' boot option
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(253,0)
A lilo pedig így néz ki:
prompt
timeout=50
default=linux
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
linear
image=/boot/vmlinuz-2.6.9
label=Linux
initrd=/boot/initrd-2.6.9.img
read-only
root=/dev/VolGroup00/LogVol00
append=''rhgb quiet''
image=/boot/bzImage
label=Linux2
Azt hiszem a Logical Volume miatt van ez. Mert ugye a telepítő alapból így partícionálja a gépet. Ha jól tudom lvm2-t használ, és így jön létre a VolGroup00/LogVol00.
Az alap kernel initrd-vel indul, de elvileg ezt ki lehet hagyni, ha jól tudom. Csak a megfelelő dolgot be kell fordítani a kernelbe és nem modulban kell legyen. Vagy lvm2nél ez nem így van?
Valamit csak kihagytam a kernelből és azért nem megy?
Szóval összefoglalva röviden, valaki tudja, hogy lehet kernelt frissíteni (cserélni) a Fedora Core 3-on. Mit kell befordítani, hogy be tudja csatolni a Logical Volumet?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest