Hirdetés
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ebben elvileg szerepe volt a visszafelé kompatibilitásnak, ami a PlayStation 5 konzolcsaládnak is nagyon bejött.
Ja profit szempontból bejött csak emiatt nem láttunk még gyakorlatilag normális next gen címet csak cross gen fosokat raytracing-nek nevezett tükröződés effektel. Sebaj így legalább még 10 évig nem kell ps6-ot venni elég lesz ha majd kijön a 7.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
janeszgol
félisten
Gondolom mekkora versenyeztetés lehetett...
-
.LnB
titán
Te mekkora negatív arc vagy..! És a Concord!!?! Az nem volt elég nextgen?! Na ugye...
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Raysen623
addikt
Esetleg definiáld kérlek neked mit jelent a next gen cím, mert ez így semmit nem mond számomra. Van sejtésem de azért kiváncsi lennék...
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
"Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)
-
ripla
addikt
-
-
Baltazár123
senior tag
100 millió ps5 pro-t terveznek eladni? A korábban eladott 100 millió ps4-ből szerintem nem túlzás, hogy még 70-80 millió működik és még ott vannak a sima PS5-k is, mennyi? 60m és ezek nem avulnak el, ha el is adja valaki és ps5 pro-ra vált, a sima ps5 gépe tovább fog futni a vevőnél.
bár az aktív ps4/ps4pro-k száma nyilván csökken, ahogy telik az idő, de nem lennék abban biztos, hogy van-e ekkora a piac, ami felszívja a tervezett 100m gépet, főleg hogy elég drága is lesz.
Még a ps4 is tulajdonképpen, aki ilyen casual játékos, mint én, ha csak ps4-em lenne, azzal is ellennék még jó sokáig, amíg az engem érdeklő játékokat végig játszanám rajta.
Ez nagyon nincs átgondolva szerintem. Ha tegyük fel el is szednek vásárlókat az MS-től, ennyit nem lehet. Meg amúgy is már régóta van átjárás a konzolok között. Az csak régen volt divat, hogy valaki egy konzolgenerációval tolta végig. Az összes ismerősömnek van legalább egy switch, de soknál xseries meg ps5, aztán amelyikre olcsóbb a játék, arra veszik meg.
-
Sinesol
veterán
“.. szerepe volt a visszafelé kompatibilitásnak, ami a PlayStation 5 konzolcsaládnak is nagyon bejött. “
Szep megfogalmazas arra, hogy enélkül alig lenne ra játék.
Egyebkent annyi haszna lenne, ha mas szallitana, hogy muszaj lenne elkezdeni jatekot fejleszteni rá. Igy viszont tuti egy ujabb dead generation lesz, ahogy a mostani is az, maximum arra jo, hogy kicsit szebben lehessen futtatni a PS4 jatekokat.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
érdekes fejlemény. az mondjuk ugyancsak furcsa hogy ennyire csak az x86 játszik. kérjük vissza a PowerPC vonalat az még értelmes hardver volt.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fatpingvin #13 üzenetére
Az ARM játszott egy darabig a Broadcommal. A PowerPC-t már messze meghaladta mindkét uralkodó dizájn.
#11 Baltazár123 : A 100 millió a generációra vonatkozik szerintem. A PS4 eladások számolását 117 milliónál fejezték be, a PS5 hasonlóan áll, tehát a 100 millió biztos meglesz neki.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
GoldhandRent
őstag
Fordítva.
Nem a PS5 játékok kompatibilisek visszefelé, tehát játszhatóak PS4 konzolon, hanem a PS4 játékokkal kompatibilis a PS5 konzol. Ez a visszafelé kompatibilitás
Annyi extrát tud a PS4 játék a PS5 konzolon, hogy, ahogy adamssss írta, ráküldenek valami raytrace-nek nevezett effektet. Meg az erősebb vas, magasabb fps-el tudja futtatni-
-
veterán
Olyan cím ami kihasználja a PS5-ben rejlő erőt és nem csak a nyers TFLOPS-ot hanem azokat a spéci megoldásokat ami miatt egy konzolra írt program hatékonyabban tud futni.
Ott van a matrix demo. Na azt a grafikát és világot miért nem látjuk más játékoknál? MIért nincs egy Tlou3, vagy Uncharted 4 szintű alkotás ps5-re. Vagy egy Order 1886. Ezek a címek voltak azok amiért megérte anno ps4-et venni. Jelenleg kb nincs ilyen. Technikai megvalósításban és a használt engine-ben még bőven a prev genen vagyunk
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
KISDUCK
addikt
válasz philoxenia #9 üzenetére
Rossz ránézni a videóra, olyan mintha Aloy megkapta volna arc modellnek Nikocado Avocado-t.
-
PuMbA
titán
Vannak azért PS5-öt rendesen kihasználó címek: Spider-Man 2, Avatar, de az idő előrehaladtával több ilyen lesz, például GTA VI Manapság annyira sok idő kifejleszteni egy játékot, hogy a konzol első 3-4 évében nem lehet nagy dologra számítani.
Másrészt azt is bele kell számolnunk hogy ma 4K felbontás a cél és nem FullHD, mint az ezelőtti 2 generációnál. A konzolok plusz erejének nagy része csak arra megy el, hogy nagyobb a felbontás. Így kevés erő marad a grafika javítására.
A mai konzolozás már más, mint régen. Itt is egyre drágább lesz a gyártás, lásd PS5 Pro ára. Szerencse talán, hogy a 8K nem kap szárnyra, mert semmi értelme és a 4K-n maradás meghozhatja a nagyobb grafikai ugrást a következő generációra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Raysen623
addikt
válasz philoxenia #6 üzenetére
Ejjj telitalálat Most vettem csak észre nem a válasz gombra nyomtam elsőre, de mogoldottátok.
#16adamssss: Tőled szerettem volna megkérdezni, köszönöm a választ. Gyakorlatilag egyet is értek veled. Bár én megengedőbb vagyok picit. GT7, HZD Forbidden West, Paukembör és a társai már nálam next-gen tartományban vannak. A Mátrixos példád remek volt, valóban ez lenne az irány, amit talán a Wukong el is hozott valamennyire. Szóval ne add fel ilyen könnyen. Változnak a dolgok és sajnos úgy tűnik a hosszú távú exkluzivitást el kell engednünk. Annak a korszaknak vége, véleményem szerint az MS agresszív üzletpolitikája miatt is.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Sinesol
veterán
4 éves a gép es mar jön az ujabb verzio, kicsit fura arrol beszelni már, hogy majd az idö elorehaladtaval jönnek a jatekok.
Sok youtuber es cikkiro mar temeti az egesz konzolbizniszt es a jelenlegit tartják a lehroszabb generacionak, mivel nincs ra jatek, ami miatt megeri megvenni.
Plusz ugye szokas felhozni a Switchet, ami lassan minden idök legjobb konzolja, evente 3-4 nagy cimmel es tucatnyi kisebbel mar evek ota. -
PuMbA
titán
Új verzió jöhet, de tudjuk, hogy a PS5 Pro eladások relatíve kevesek lesznek PS4 Pro-t is csak 10% vett és a 90% az a sima PS4 mellett maradt. Most is így lesz, sőt a brutális ár miatt lehet, hogy még kevesebb.
PS5-re még egy jó ideig lesznek játékok. A GTA VI miatt sokan fognak majd gépet venni, ami előrejelzések szerint a legbrutálisabb játék nyitány lesz.
[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
nem sokat várok a PS6-tól
gyk. ugyanúgy egy spéci PC lesz, mint a PS4/PS5, csak aktualizált hardverrel, és legalább 800 eurós alapárral, lemezmeghajtó nélkül, ami ár/érték arányban majd meglátjuk, hogy milyen lesz
a legizgalmasabb dolog vele kapcsolatban kábé az, hogy milyen házba pakolják majd be
meg hogy milyen módszereket vetnek még be azért, hogy visszaszorítsák a lemezes játékokat és a használtpiacot. tippre jönnek a digital only exkluzívok, lemezes verzió meg vagy egyáltalán nem lesz, vagy csak 1 évvel későbbi megjelenéssel, vagy csak valami gyűjtői kiadásban, rengeteg extra pénzért
-
Alogonomus
őstag
Persze minden felmérés csak egy korlátozott játékoshalmaz alapján készül, de ez állítólag 37 térség számait tartalmazza összevonva.
2024 augusztusában állítólag ez volt a 20 legnépszerűbb PS5-ös játék.
1. Fortnite (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
2 Call of Duty: Modern Warfare II/III/Warzone 2.0 (PS5)
3 EA Sports FC 24 (PS5)
4 Grand Theft Auto V (PS4)
5 ROBLOX (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
6 Minecraft (PS3-ra érkezett, de később lett belőle PS4 verzió is)
7 Rocket League (PS4)
8 Valorant (PS5)
9 EA Sports College Football 25 (PS5)
10 Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
11 NBA 2K24 (PS5)
12 Apex Legends (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
13 Fall Guys (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
14 Elden Ring (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
15 Red Dead Redemption 2 (PS4)
16 Overwatch 1 & 2 (PS4-re érkezett, de később lett belőle PS5 verzió is)
17 LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS5)
18 Call of Duty: Black Ops III (PS4)
19 Marvel's Spider-Man 2 (PS5)
20 The First Descendant (PS5)A felsorolt 20-ból 7 játék esetében idővel kiadtak PS5-ös verziót is jobb grafikával, de az 5 vastag szöveggel jelöltből PS5-ös verzió nem is készült. Visszafelé kompatibilitást nem igénylő, kizárólag PS5-re kiadott játékból pedig 8 fér fel a 20-as listára.
-
GodGamer5
addikt
Kár, hogy az Nvidia nem szállt be, kigyúrhatták volna RT-re is az új PS-t...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
veterán
válasz Raysen623 #22 üzenetére
A HZD-vel nem játszottam. A GT7-től nem vagyok elragadtatva ráadásul abban még RT sincs a versenyek között, ennyire next gen. A spider man kb ugyanilyen látványt nyújtott anno a ps4 pro-n szóval én abban sem érzem a nagy next gen életérzést.
Az is igaz, hogy a PS4 korában nagyon magasan volt a léc ami az exkluzívokat illeti. Hozzáteszem tejelt is a platform a sonynak.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
Az Intel megoldása nem ide való, jobb is , hogy kiestek.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Bontatlan dobozos OnePlus Buds Pro 2 - Obsidian Black fülhallgató + Ajándék szilikon tok!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen