Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz wwenigma #101 üzenetére

Itt 160W körüli, curve optimalizálóval játszottam anno (úgy másfél éve változatlan értékekkel megy a CPU).
    Így 4.35Ghz all-core megvan majdnem mindig IBT-vel [kép]

Cinebenchben hasonló a helyzet, de ott kicsit magasabb órajel is "belefér". [kép]

A Matcho Rev.A hűtő ezt elbírja még.
    Biztos, hogy vízre nem váltanák (legalábbis AIO hűtőre nem... zavaróan visít valamennyi amelyikkel találkoztam (engem zavartak)).

De mivel kb. emlékezetből írtam a dolgot... lehet 160W-volt a maximum és nem 180W.. nem tudom már biztosan (tényleg másfél éve játszottam vele)

lezso6:
    hasonló a tapasztalatom a korlátozásnál, úgy 35W-ig nem volt kritikus visszaesés alatta már erősen visszaesett (bár ott csak mint érdekesség néztem meg, nem mentem bele a feszültségekkel való játékba amivel sokat lehetett volna nyerni... anno Athlon TK-55 cpu-m esetében a laptopban plusz félórát jelentett az akkus üzemidőn a -0.2V amit letudtam faragni a gyári értékekből).

lényegében itt is a 65W-körüli gyári érték teljesen jó.. csak azért hagyom a PBO-t meg mást, mert igazából nem fogyaszt többet IDLE üzemmód esetén.. ha meg kell a nagy teljesítmény... annyira sokszor nem is kell a teljes, az egy szálas többet ér egy-egy esetben, ritka amikor a teljes CPU-t leterhelem (és észreveszem, hogy van ventilátor a gépemben, mert nagyon halk önmagában.. inkább a csendre "optimalizáltam", nem a hőmérsékletre)

Új hozzászólás Aktív témák