Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
wwenigma #101 üzenetére
Itt 160W körüli, curve optimalizálóval játszottam anno (úgy másfél éve változatlan értékekkel megy a CPU).
Így 4.35Ghz all-core megvan majdnem mindig IBT-vel [kép]Cinebenchben hasonló a helyzet, de ott kicsit magasabb órajel is "belefér". [kép]
A Matcho Rev.A hűtő ezt elbírja még.
Biztos, hogy vízre nem váltanák (legalábbis AIO hűtőre nem... zavaróan visít valamennyi amelyikkel találkoztam (engem zavartak)).De mivel kb. emlékezetből írtam a dolgot... lehet 160W-volt a maximum és nem 180W.. nem tudom már biztosan (tényleg másfél éve játszottam vele)
lezso6:
hasonló a tapasztalatom a korlátozásnál, úgy 35W-ig nem volt kritikus visszaesés alatta már erősen visszaesett (bár ott csak mint érdekesség néztem meg, nem mentem bele a feszültségekkel való játékba amivel sokat lehetett volna nyerni... anno Athlon TK-55 cpu-m esetében a laptopban plusz félórát jelentett az akkus üzemidőn a -0.2V amit letudtam faragni a gyári értékekből).lényegében itt is a 65W-körüli gyári érték teljesen jó.. csak azért hagyom a PBO-t meg mást, mert igazából nem fogyaszt többet IDLE üzemmód esetén.. ha meg kell a nagy teljesítmény... annyira sokszor nem is kell a teljes, az egy szálas többet ér egy-egy esetben, ritka amikor a teljes CPU-t leterhelem (és észreveszem, hogy van ventilátor a gépemben, mert nagyon halk önmagában.. inkább a csendre "optimalizáltam", nem a hőmérsékletre)
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell notebook topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest