Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Az utolsó pár % sose éri meg az extra energiát... legalábbis szerintem nagyon kicsit az amikor "azon a kicsin múlik" és nem csak arról van vele szó, hogy "jobban esik az egónak".
a saját 5700X-em esetén is, eleresztett automata PBO-val olyan 180W, szép számokat hoz, de nem olyan sokkal többet mint 125W-ra korlátozva. De tök jó elvan 105W-al is, a gyári 65W azért már érződik kicsit, de még 35W-ra visszafogva se kritikus a teljesítmény esés (közel se lineáris a skála). Fejből pontos értékeket most nem tudok, de a gyári 65W hoz képest valahogy így nézett ki a teljesítmény CB20 alatt (mikor egy 2 éve "játszadoztam vele"):
35W ~80%
65W 100%
105W 110%
125W 120%
180W 130%
bár a curve optimalizáció az ami sokat számított főleg a nem PBO-s értékeket... PBO esetén viszont az én példányom (a macho rev.A hűtéssel) 4.85Ghz-ig felturbóz (a gyári érték 4.65Ghz HWInfo szerint, AMD csak 4.6GHz-nek mondja az oldalán).. De igazából erősen "aszkéta" hajlamú a CPU (ha nem figyelek, télen hidegenhagyja a szobát).
-
Ennyi különbség van egy szabadjára engedett 327W és az intel 253W korlátja között. Ezt 33C szobában mértem egy ősrégi Win10-en. Ez egy friss W11-en még egy +1K pont lenne hozzá.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
joysefke
veterán
Az a baj hogy míg Intelen natív az AVX512, és ők pusholják ezt, addig AMD-n nem hiszem hogy olyan jól működik ez a dolog, meg ki tudja mennyire volt prioritás, AVX512-t főleg konzol emulációnál számíthat gamereknél, ilyet én nem használok úgyhogy nincs vele tapasztalat.
Jól működik a ZEN4-en az AVX512 erről tesztek is vannak pld a Phoronixon. (Az hogy Linux vagy Windows a proci illetve az AVX 512 támogatás szempontjából nincsen relevanciája). Az intel pedig az utóbbi időben nem pusholta az AVX-512-t. -
hokuszpk
nagyúr
"belenyultam abba a memoriatipusba ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) es sokat szenvedtem miatta."
na. mondom én, hogy ha iszok, akkor ne akarjak beszélni. itt kimaradt egy aprosag.
helyesen :belenyultam abba a memoriatipusba, ami a problemak ~90%-a eseten jelenvolt ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) ; es sokat szenvedtem miatta.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #91 üzenetére
na. nemtom mit kovettel el, hogy kiszurkultel. ???
szoval ket party kozott epp azon filoztam, hogy anno az elso Zent is támadták, hogy mennyire hulladek a memoriavezerlo ; a szaktopikban vissza lehet olvasni, mert pont belenyultam abba a memoriatipusba ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) es sokat szenvedtem miatta.
szóval maximálisan eggyüttérzek a kiforratlan memória miatt kritizált Intellel ; bár azt is gondolom, hogy még a 4400 is egy elég konzervatív ddr5 órajel ; mondjuk az nem a képen szereplő cuccra mondta, hanem olyan általánosságban ; és valóban azt nem osztotta meg, hogy mennyiről vették vissza.
Szóval ismét hangoztatnám szélsőséges nézezteimet amiszerint az Asus kapja be -
Mondja is benne, hogy a 3600 csak a fail safe defaultja a crash után, ettől még teljesen más értéken használhatták.
Ahogy írtam nézd meg milyen fejet vág és röhög amikor azt említi hogy 4200-re vissza kellett állni.
Pedig a videóban, az előző képkockán ott virít az alaplap leírása: 4400MT/sec a maximum (ha minden 100% klappol)De könyörgöm,
ne csináljunk már úgy mintha nem látnánk miről van szó.
Csak láttad, hogy itt a PH fórumban 7000-8000 értékeken tesztelik 300-400 Watton ezeket a procikat.Miért kell úgy csinálni, mintha ez hihető lenne, hogy ezek a szerencsétlenek 50% hibaarányt tapasztalnak meg 125 Watton, és egyéb nevetséges körülmények között, és ez proci gond.
Egyértelműen kompatibilitás problémáról vagy rossz összeállításról vagy rossz körülményekről van szó.
Semmi köze magához a processzorhoz.Olyan mintha jönne egy hír, hogy a 7000x AMD procikról kiderült, hogy igazából csak 2GHz-en mennek, mert valaki szerencsétlen ezzel szív a munkahelyén.
Ezt elhinnéd, hogy igen akkor minden AMD procira igaz? Azok után hogy soha senki nem jelzett ilyet sem a PH sem egyéb fórumokban?Meg a support levele.
Oda kell menniük néha ki-bekapcsolni egy E-coret.
Persze, ilyen marhaságokat kell kitalálniuk amikor átalányban járnak ki fix support költségen. Ez a fingreszelés.Ilyen világot élünk.
Fake hírek, cancel kultúra. -
zebra_hun
veterán
Jelenleg szolgálatban egy irgalmatlan hangzavarban, így videózás kizárva, de elhiszem.
Ami biztos, 3 rpl cpu-m van, maga a cpu mind megy rendesen.
Ami szintén biztos, hogy mindegyiknél jelen van az instabilitás ha az xmp módot választom.
De.
Csakis az elmeroggyant, verseny kit-tel (8400MT/s G.Skill).
Maga a kit hibátlan, ugyanis be tudtam fogni vele a 8200MT-t.
De az alaplap olyan zavart tesz a jelre, hogy a 8200 felett szinte lehetetlen.
Ez az egyik legdrágább, legjobb lap.
Egy TUF szintű lap ha mestere vagy ~7000-7200MT/s.
Ennél vannak sokkal rosszabbak. Z690-nél régen még 6000 is álom volt.
Figyelem a fórumokat, de eddig ilyet nagyon nem láttam.
Azt is hozzáteszem, hogy ahol én járok, nem "kommersz" lapokkal tuningol senki, Apex, Dark, szóval ~250-300e Ft-os lapok. Ezekkel is kepeszteni kell.Videóra vissza, szép árkülönbözet...
Én nem fogom dícsérni egyiket sem, de mérlegelni kell.
Ár érték fontos tényező.
Ajánlani sosem szoktam épp ezért.Ez az egész mizéria létezhet, attól hogy én nem találkoztam vele, nem zárja ki.
Amikkel találkozunk, mind orvosolható kézi beállítással.
Csak xmp kiválaszt osz' haddszójjon', az nem megy.
Az "új" BIOS-ok nem fogják ezt megoldani, hiszen az, hogy tesznek bele limitet, az ezt nem orvosolja.
Gyenge lapoknál ugyan előfordulhat a gyenge vrm végett instabil fesz, erre jó a mostani BIOS a limittel.
Sajnos képbe jön a minőségbeli különbség is, hogy a "gyenge" procik erősen túlfeszeltek, ebből adódóan fel is forrnak.
SP szám ezt tükrözi, és nagyon rossz érzés egy olyan zsákbamacsát venni, ami a kibontás után a szemünkbe virít, hogy ez egy átlagon aluli, forrni fog.
Példával éljek, egyik 14900k-m sp93/1.50V/6G, másik sp102/1.43V/6G.
Előbbi default-on (igen, azt is nézem, hiszen van olyan aki nem csinál semmit) 100°C egy béna Cb alatt, míg a másik cpu ami gyárilag alacsonyabb VID-es, csak 75°C Cb alatt.
Gyengébb minőségű egy gyenge vrm-es lapban a nagyobb Amper miatt (mert nagyobb a VID), instabilabb fesz esetén ez elképzelhető.
Mondjuk 125W esetén ez kizárt.
253W azért az nagyobb.
Szóval elképzelhető, de én mint Apex tulaj, és csak olyan körökbe járok ahol túlnyomó részben drágább szegmensből vásárolunk, nem jellemző.
Hogy ma ilyen olyan vereny van, ezért kisajtolva az utolsó szusz is egy termékből, ez nekem nem bejövős.
Attól tartok, hogy ez csak fokozódni fog, silányabb minőség az élet minden területén. Ebbe nem is akarok belemenni, elég off már így is.
Sőt, lehiggadtam, vérszívó és társai írjanak amit akarnak. Licitáljunk, legyen 800Wez elég jól hangzik.
Vidijót megsasolom ha egyszer nyugalomba leszekTudom, tisztában vagy ezekkel, de ha már ide kanyarodott a téma, így jobban zárható. Kék topikban folytathatjuk.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #89 üzenetére
igen erre én is gondoltam, de aszondja a ficko, hogy a felhős játkszerver-szolgáltató nem tuningol, mert ilyen méretben nem éri meg ; kész gépeket vesznek, meg hozzá supportot.
tényleg nézd meg, mert olyan állítás is elhangzik, hogy az Intelre hirtelen $1000 többe kerül a support... -
zebra_hun
veterán
Ebben az esetben amikor visszaáll alapra, lehet nem a célértéket írja ki, hanem az alapot, hiszen arra teszi vissza.
Erre meg nem esküszöm, mivel azonnal F1.
Majd megírom ha ilyen lesz, de már melóban.
Jelenség ue amikor elérhetetlen ram frekit megcélzok, de a training nem sikerül, 3 próba után automatikusan alapon indul készen az újabb béna beállításaimra
Ha jedec-en is instabil, ott nagy a baj. -
Rákeresve w680 lapokra, nem mindegyik támogatja a 13-14 gent.
Ezekhez a w790 jött ki.
A memóriatámogatása még karcsúbb lehet a régi 680-aknak, főleg ha sokat raknak bele.
Kiakad, pofát vág a 4200-es memóriára hogy miért kellett ennyire lemenni vele, miközben 4800 a maximum amit ezek bírtak, azt is csak akkor ha nem volt minden foglalat tele.
De akkor ezek szerint éppen hogy a memóriák lehetnek túlhajtva ezekben a gépekben.Nyilván, eddig az influenszerek nem jutottak el, könnyebb leírni ilyen marhaságokat, hogy AMD-re kell váltani, mert csak az lehet stabil.
Azt mondja 125 Wattra vannak korlátozva a procik, soha nem láttak még annál többet.
Majd később azon diskurálnak hogy biztos a proci van túl hajtva.Egyértelmű, hogy nem akarják észrevenni a fától az erdőt, annyira beleloholják magukat a hülyeségbe.
A 125 Wattos proci, datacenterben, oda való hűtéssel, 20 fokos hideg oldallal hogy produkál 83 fokot?
Szép kis datacenter. Gondolom a kínai tulaj lakása átalakítva, telenyomva gépekkel, berakva egy split klíma.Szokásos wccftech.com hírek, mint amikor a másik kínai "datacenter"-es csóka az ASUS Prima lapokkal, összetolt dzsunkákon, játékosokat szolgált ki. Náluk 90%-os volt a hibás Intel proci arány.
Érdekes módon újra a wccftech.com hozza és újra ugyanazt, hogy a "datacenter"-ben mekkora bajok vannak.Az influenszerek persze kapva kapnak az alkalmon, terjesztik az igét.
4 a 10.000-hez mondja az arányt, hogy mennyire instabil az AMD-het képest. De hogy ilyen eredménynél az nem jut eszébe, hogy Ő b@szott el valamit az nonszensz.A Nexusos figura már hónapokkal ezelőtt eladta a lelkét. Más területeken jók a videói, de processzor téren sajnos térfelet választott.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
Ja, valóban nem 400W-ot fogyaszt, mert az alaplapi default limit az 4096W, kis szerencsével megáll az 600-nál is. Ha már annyira létfontosságú mindenáron ráverni 1%-ot az AMD-re, hogy az se baj ha még így is széjjel fagynak.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Valamivagyok #73 üzenetére
Azért igencsak meg kell "dolgozni".
Az a 8000C36 46 46 stabil Y Cruncher vadállat teszten is.
Intel topikba beraktam a legdrágább 8400-as xmp ram eredményét. Egy, azaz 1 mp alatt feküdt ki stressz alatt.
Hát, köszönöm, az olyanból nem kérnék.
Jelenleg a DDR5 alaplapi drótozása nem alkalmas magas frekire. Legdrágább lapokkal is kézibe tudjuk elérni az Y stabil magas frekiket.
Sokan csak dobálják a számokat és azt sem tudják, hogy mi a stabil. Mi az Y Cruncher...
Én kinagyítom a kékek hibáit, nem is tetszik sok embernek. -
Dragon3000
nagyúr
Gondolom majd a zen6 esetében nyúl jobban hozzá az IF-hez az amd, ha visszaemlékszel a zen3 esetében is csak finomhangolás volt az IF részről, hogy magasabb memória órajelet lehessen elérni szinkron hajtás mellett (zen2 esetében 3733, míg zen3 esetében 4000MHz volt az alap, persze kézzel lehetett azt is feljebb állítani, ha bírta a rendszer), ami a zen5 esetében is így van, mert az eddigi 6000MHz, helyett 6400-at írnak. Persze ettől még a topikot követve elég sok embernek megy gond nélkül 6200 és 6400MHz-en is zen4 mellett a memória.
-
Valamivagyok
tag
-
hokuszpk
nagyúr
másik topicban már véleményeztem ezt ; röviden: cicaharc ; olcsóbb Intel procit akarnak kapni a lejárt szerződésű gyártók.
-
realme
tag
Az Intel 13. és 14. generációs Core lapkáinak instabilitási problémája kezd olyan mértékűvé duzzadni, ami már a cég renoméját, sőt, piaci részesedését is veszélyeztetheti. Egyes PC-gyártók ugyanis már azt fontolgatják, hogy gépeikben inkább átállnak az AMD Ryzen lapkáinak használatára - azokra ugyanis sokkal kevesebb vásárlói reklamáció van.
-
X2N
őstag
válasz
Valamivagyok #73 üzenetére
Nem csak jobban kezeli a memóriát hanem alacsonyabb a latency is nem is kevéssel(10-20ns). Azt meg a játékok szeretik, meg a nagy memória sávszélességet is. 8000MHz meg már processzor függő is, melyikben sikerült jobban a memvezérlő, meg olyan alaplap is kell hozzá ami 2 ram slotos. 7200Mhz felett lottó hogy mi lesz stabil Intelen, egyre nehezebb stabilizálni, és egyre nagyobb a valószínűsége hogy XMP-ide vagy oda nem fog működni. De ugyanez van AMD-nél is csak ott 6000MHz-ig érdemes elmenni, mert többet nem bír stabilan az infinity fabric lekezelni. A probléma ott van hogy úgy látszik ezt nem is akarják nagyon fejleszteni, inkább ráteszik a 3DVcache-t és megvan oldva a probléma AMD részről, közben marad ugyanaz a sokat fogyasztó(értsd, ahhoz hogy menjen 6000MHz-en a ram azért sok feszt kell adni az Infinity Fabric-nak(ami gyakorlatilag ugyanaz amint az előző 5000-es szériában mert nem tud nagyobb órajelet) chipletes több ccx-es architektúra amin még lenne mit csiszolni.
-
Végre normális mederben folyik a kommunikáció.. wtf
-
Valamivagyok
tag
válasz
zebra_hun #72 üzenetére
Csak ez is szokott, egy érv lenni az Intel mellett, hogy mennyivel jobban kezeli a memóriát az AMD-nél. AMD 6000-6400Mhz-ig nagyon jó, de felette elvérzik, bezzeg az Intelt húzhatod a végtelenségig. Csak bratyó is megkapta, hogy a 7800x3d mellett miért 6000MHz-es mem van.
-
zebra_hun
veterán
Köszi szépen.
Jelenleg az időjárás pont "kedvez"az ilyen teszteknek.
Memorizálom, hogy hol található ilyen kép
Igen, ilyet szerettem volna látni.
Hőmérséklet mérés bugos kicsit, az a -70C nyekereg Thermal Throttling-ra.
Mindenesetre köszi még egyszer, nem sok HWINFO-s Y Cruncher-t látni.
Megmondom őszintén, ez az első.
Bits/sec most nem érdekes, az mem sebességtől, cpu sebességtől, mindentől függ.*******************************
Más (nem is neked) :
Halkan megsúgom, hogy a kékeknél 100-ból ~ fele tudja az Y-t teljesíteni. Simán kimutatható az instabilitás amiről szólnak a hírek.
DDR5 okozza az instabilitást a nagyra értékelt magas freki miatt. JEDEC-en egyik sem instabil. 4800-5600MHz-en. CPU-knak semmi közük hozzá. A 8000+ memós gépek rendre elhasalnak az Intelnél. Ez nem az Intel hibája. Védeni nem fogom, mert valóban rossz, csak oc nélkül meg jól mennek 5600MHz ram-mal. XMP borzalom, egyetlen másodpercet sem mennek. (A 8000 és feletti xmp persze)
Ez csakis az Y Cruncher futása alatt jön elő. Ezért is fontos teszt a másik oldalon azoknak, akik ilyen 7-8000MHz ram-ot hajtanak. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
nekem a melós vasam még csak 5800X ; úgyhogy mivel még nem tört ki a hétvége, most ennyi fért bele, majd ha megint lesz Zen4(5) összerakós, és nemfelejtem el, nomeg idő is lesz rá, akkor kapsz többet. Megjegyzések : ez a régi yc volt kéznél ; illetve jobb bits/sec -et tud a cucc ha csak tesztelek és nem dolgozom meg videozok. Ja és a hwinfo kb. ennyit tud a Ryzenről.
** Láthatóan a 150A -s EDC limit fogja meg a cuccot ; elgondolkozom rajta, hogy emelek picit.
*** megneztem, a panelben a homerseklet 33 fok. -
Soulles
aktív tag
Érdemes végignézni: Link
-
zebra_hun
veterán
Sajnos ez a túlhajtás dolog trendi lett manapság.
Sztem, de ez privát vélemény, semmi szükség oc-ra egyik oldalon sem. Veszekedésre sem, mert az nem jó.
Hasonlítani, összemérni kultúráltan semmi gond, az csak jó.
Sok embernek segít a döntésben. Nem kis pénzekről beszélünk sajnos.
Én az optimálisra szavazok, nem feltétlen kell egyetérteni.
Ma az a helyzet sztem, hogy a cpu-k bőven "sok" is egy átlag játékosnak, használónak.
Gpu fronton van "emaradás", de az más téma.
Örülök neki, hogy beszéltünk
X3D sztem nagyon jó, többi is biztosan, de azok játékteljesítményei tetszenek.
Nincs kizárva a jövőben a kipróbálása. -
X2N
őstag
válasz
zebra_hun #66 üzenetére
Nekem eléggé alul van méretezve a léghűtésem, inkább halk mint hatékony, és nem is használok 3D renderelésnél komolyabb load-ot így erre van beállítva a rendszer, néha videó konvertálás is van, pillanatok alatt megcsinálja. Játékok alatt meg nem jelentős a proci terhelés. Keveset fogyaszt a gép még így is hogy sokat renderelek, ennek örülök, annak ellenére hogy a memória támogatáson meg az infinity fabricon kéne még dolgozni AMD-nek... Az a baj hogy míg Intelen natív az AVX512, és ők pusholják ezt, addig AMD-n nem hiszem hogy olyan jól működik ez a dolog, meg ki tudja mennyire volt prioritás, AVX512-t főleg konzol emulációnál számíthat gamereknél, ilyet én nem használok úgyhogy nincs vele tapasztalat. Linus Torvalds elég beszédes véleménnyel volt erről...
Az újabb szériás Intelek is túl vannak hajtva gyárilag is ami nagyon nem jó irány, legutóbbi szériánál visszanyalta fagyi rendesen...ha nekiállsz optimalizálni sokat lehet ott is nyerni hatékonyságban.
Ez a yt-cruncher rövidtávú stabilitás tesztre biztos jó, sokan írják hogy a memória hibákat gyorsan előhozza, de azért az itt látott fogyasztás értékek alapján nem vonnák le messzemenő következtetéseket. -
zebra_hun
veterán
Köszönöm. Ha kép nincs is, elhiszem. Ugyanis egy forraló, égető teszt, brutális.
Erre írják, hogy sok száz Watt, igen. Ha szabadjára engedem nálam is ~230W.
AMD is képes akkor ugyanerre, mivel a fizika rá is vonatkozik.
5.4GHz-re engedtem, ott produkálja ezt limitek nélkül.
5.6GHz-en már ~280W ha elengedem.
A fogyasztó (Y Cruncher) fogja meghatározni az Ampert, ami Watt-ban is számolható.
Ezért szoktam írni, hogy hazugság a 400W és ilyenek.
Mi a kékeknél Y-t teszteltetünk, persze hogy nagy Watt-okat látni. Nem 5GHz-en, sokkal magasabban. Oda kell a stabilitás.
Cinebench közelébe nem ér, de nem a fogyasztásban, hanem egyéb más okokból.
Az csakis cpu-t terhel, Y Cruncher pedig iszonyat megrántja az IMC-t is, azaz full rendszer stabilitás IMC, RAM, és CPU.Örülök neki, hogy korrektül válaszoltál, köszi.
Geekbench alatti 30W az egy valós, hétköznapi használatot tükrözi.
A sok károgó 400 Wattosnak ajánlom.
Én nem kötekedtem, helyre tettem a fogalmakat semleges állásponttal.
Sosem dicsérném egyiket sem, nem fizet egyik cég sem.
Hazugságokat viszont nem tolerálom.
400 Watt... ökör aki mondja.
Ennyi erővel 30W, hiszen átlag Geekbench alatt annyi. Persze az is ugyanúgy hülyeség.
Na ez kész, Intel vs AMD dolgot nem kezdtem, de megígérem, hogy a következő cikk alatt is ha lesz, ott sokkal durvábban fogok reagálni, olyat még a világ nem látott.
Csakis ha hazudik valaki, amúgy nem. Teljesen mindegy, hogy A vagy B, hazudni nem illik! -
X2N
őstag
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
Y Cruncher VST/VT3 váltót 8.2-vel. Ezt én biztos nem fogom neked futtatni egy órán keresztül. Eleve AVX512 utasításkészlettel működik ami baromi gyilkolja a procit, amellett hogy semmilyen program a büdös életben ki nem használja...persze lehet intel tulajként erre veretni hogy van. Nekem ~80fokon megáll renderelésnél a proci most a melegbe fix 5Ghz órajelen, mindezt léghűtéssel, alulfeszelve, 120W fogyasztással. Ez a vacak teszt meg felküldte 110fokra a procit 2 perc alatt 190W fogyasztással...kb ennyire reális reális a yt cruncher VT3.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #60 üzenetére
"HWINFO-n a lényeges adatok, példakép."
ilyet így ebben a formában nem fogsz látni, mert AMD-n egy csomó minden nincs vagy nem úgy hívják.
Pl : SA vs Core Vids
Sokkal kevesebb fesz van, amit lehet monitorozni; pl. szepen bekeretezted, de ha nincs kulon fesz az L2 -nek, odafotosoppoljam vagy hogy ? vagy pl. nincs offset az avx -re, mert a boost amugyis a limitek szerint mukodik ; vagy nincs VCCSA ( barmilegyenisaz, valahol olvastam, hogy a VTT átnevezve ), stb. Lehet neked ezek "szabvanyosak, de ez egy masik szabvany. Szoktamvolt mondani, ha pont ugy mukodne, mint az Intel, akkor azlenne ráirva, hogy "Intel". Altalaban hwinfo default layert szoktunk screenshotolni, elvileg azon minden rajtavan ami rajtalehet. -
zebra_hun
veterán
Köszi.
X2N:
Valóban, az nem erős cpu terhelés. Egy átlagos terhelés, de a ram piszkosul megnyomja.
DDR4 gépemen 26e DDR5 alatt 30e ha tuningolom a ramot.
Béna lassú, ócska xmp ami semmire se való, -4e pont.
Teljes rendszer fürgeségre alkalmas, jó a TS 3. menet.Kérnék én is vmit ha lehet.
Egy normális HWINFO kíséretében készített:- 10 perc Cb R23 loop utolsó másodperceit.
- 1-2 óra Y Cruncher VST/VT3 váltót 8.2-vel.
- 5 perc Y Cruncher SFT-t (Overclock E & R + limitmentes).Az a baj, hogy ilyet soha az életbe nem láttam, olyan mint a kolombó' felesége.
10 perc loop egy átlagos óvodai, gyermekterhelés.
1 óra VST/VT3 a bitrátával azt is megmutatja, hogy mekkora rakás sz*r az egész gépünk amellett hogy a cpu-t piszkosul beterheli a ram-mal együtt.
Ez egy alap teszt, ez a minimum. Aki ezt nem csinálja végig legalább 10*10 kbits/s-on, az nem tudja mit épített, és mennyire fürge a masinája.
SFT teszt pedig ue, csak ram-ot nem terhel, Vcore beállításra hasznos, ezért is "csak" 5 perc.
HWINFO-nak a stressz elott kell indulni ~ 5mp-cel, hogy rajta legyen a min oszlopban az idle állapot.
Fotó csakis futás közben készülhet, hiszen ha nem fut, kalap sz*rt ér az egész.
Szívesen megnézném bármely AMD procit, hogy mit tud, de szabályos, adatokat közlő képet sajnos nem találtam, láttam.HWINFO-n a lényeges adatok, példakép.
Itt ráadásul erős oc-t is adtam.Szóval a cpu-knak ilyen teszteken kell átmennie, ha ilyen nincs, az semmitérő adat.
Nagyon kíváncsi lennék az Y C VST/VT3 váltóra, az a világ legjobb stressz tesztje.Tesztek, hogy mennyire különböznek. Tegnap a kérdéses Geekbench 6-nál futtattam HWINFO-t, 147W volt a peak, de átlag 30W...
Az minden, csak nem terhelés. A 4p 8mp-ből 4 perc a GB6, ~8mp az idle. -
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #56 üzenetére
Hurrá, nekem a 16 magos 7950X és a 7900XTX fogyaszt 500W alatt úgy hogy egyszerre megy a furmark és a prime95 ami mindkettőt beterheli 100%-ra. A 3DMark továbbra sem processzor tesztelő program.
-
tibaimp
nagyúr
Én, a i9-10900-al, 5 SSD-vel, 2 HDD-vel és 4070TiS-el (adatlapon ott van pontosan) konnektoros mérést csináltam, monitorostul minden egyben volt a Shadows of Tomb Raider alatt 510W (menü és teszt alatt is) a fogyasztás! Szóval a kW még igen messze van, és az a 5800x3d nem is fogyaszt annyit, mint a 10900-am.
(csak összehasonlítás képen totál ugyan ez a konfig csak a régebbi 2070-el volt 340W)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- 3D nyomtatás
- Windows 10
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Wuthering Waves
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest