- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
addikt
Külföldi oc fórumon olvastam, olyanoktól akik napi szinten ezzel foglalkoznak és versenyeznek. Én is tapasztaltam érdekes dolgokat AM5-ön, 8-10 órát teszteltem minden féle programmal egy sima gyári EXPO profilt, és egy szimpla újraindítás után(ram tréning) nem tudott már normálisan elindulni a gép, pedig előtte jó volt órákon keresztül. Ezt többször is sikerült megcsinálni. Ez az én személyes tapasztalatom, más meg csak megvesz a boltból egy random DDR5 memóriát és használja probléma nélkül a gyári EXPO-nál jobb időzítésekkel. De erről én tényleg nem szeretnék itt többet beszélni mert felesleges. Én se vagyok szakértő de vannak dolgok amiknek működniük kellene, legalább úgy ahogy régen Intelnél az XMP profilok. Semmi nem bizonyítja jobban ezt ha megnézed hogy hány Improve system stability-bios frissítés jött a 7000-es lapokhoz az utóbbi 1 évben. Régen ilyen nem volt, Anno a z77-es Intel lapomhoz volt 1!db bios frissítés ami biztonsági javítás volt.
-
Dragon3000
nagyúr
Mivel nem egyértelmű a teszt, sose tudod meg milyen beállítást használt a tesztben.
Vagy van olyan videó amint nyomja a beállítást is?A pubg nálam miért lagol, VR Jani 14900k miért nem?
A régi 10900k-nál miért nem volt lagom?
Azért vettem 2 milláért a gépet, ilyen gondom ne legyen, és én ezekkel játszom.
Az Insurgency 2 is egy fos.Gyengébb gépem van, mint neked és nem laggol a pubg, vagy beállítás vagy valami más bekavar és azért laggol.
-
hokuszpk
nagyúr
A 10900k egy monolitikus proci volt, alacsony memória késleltetéssel ha beállítottad normálisan a memóriát, a procit megtuningoltad fix 5Ghz-re nem volt már mit tenned vele, tartotta stabilan az órajelet, míg egy ryzen össze vissza küldözgeti a chipleten belül az adatokat, eltér a chipleten belül a memóra-infinity fabric-proci órajele ez rengeteg felesleges plusz késleltetést okoz, és hiába állítod be fix órajelre a processzort, kapcsolod ki a parkoltatást meg mindenféle energia profilt (C-state-ek) a magok órajeleit a ryzen alapból másodpercenként rengetegszer leszabályozza, vagy a magokat elküldi sleep módba, arról nem beszélve hogy a 8 magnál több processzorok a magok között is küldözgetik a dolgokat a fabricon keresztül ezek összessége meg az hogy egyre lassabb és bonyolultabb memóriát használunk mint a DDR5(ami AMD-nél nem is a Jedec szabvány szerint van használva, míg intelnél igen) együttese okozhatja a problémádat, amellett hogy a windows 11-is egyre rosszabb oprendszer nagyobb késleltetéssel mint a windows 10. A másik fele hogy a játékok is sokkal bonyolultabbak lettek, és a jelenlegi hardvereket is rosszul használják. Persze ez az én magán véleményem, ha ezzel bemész a Ryzen topikba meg fognak kövezni a fanboyok az 100%.
"mint a DDR5(ami AMD-nél nem is a Jedec szabvány szerint van használva, míg intelnél igen) "
hm. ha nem kapcsolsz xmp -t vagy expo-t, akkor hasraüt kétszer meg elmormol egy imát vagy hogygondolod eztetezt ?
-
X2N
addikt
Mivel nem egyértelmű a teszt, sose tudod meg milyen beállítást használt a tesztben.
Vagy van olyan videó amint nyomja a beállítást is?A pubg nálam miért lagol, VR Jani 14900k miért nem?
Az Insurgency 2 is egy fos.A 10900k egy monolitikus proci volt, alacsony memória késleltetéssel ha beállítottad normálisan a memóriát, a procit megtuningoltad fix 5Ghz-re nem volt már mit tenned vele, tartotta stabilan az órajelet, míg egy ryzen össze vissza küldözgeti a chipleten belül az adatokat, eltér a chipleten belül a memóra-infinity fabric-proci órajele ez rengeteg felesleges plusz késleltetést okoz, és hiába állítod be fix órajelre a processzort, kapcsolod ki a parkoltatást meg mindenféle energia profilt (C-state-ek) a magok órajeleit a ryzen alapból másodpercenként rengetegszer leszabályozza, vagy a magokat elküldi sleep módba, arról nem beszélve hogy a 8 magnál több processzorok a magok között is küldözgetik a dolgokat a fabricon keresztül ezek összessége meg az hogy egyre lassabb és bonyolultabb memóriát használunk mint a DDR5(ami AMD-nél nem is a Jedec szabvány szerint van használva, míg intelnél igen) együttese okozhatja a problémádat, amellett hogy a windows 11-is egyre rosszabb oprendszer nagyobb késleltetéssel mint a windows 10. A másik fele hogy a játékok is sokkal bonyolultabbak lettek, és a jelenlegi hardvereket is rosszul használják. Persze ez az én magán véleményem, ha ezzel bemész a Ryzen topikba meg fognak kövezni a fanboyok az 100%.
-
Dave567
veterán
Az Insurgency 2 is egy fos. -
brabbitz
senior tag
Csak az a szép, hogy ma már az AMD vs AMD van. Intelesek még nagyon hozzá se szóltak ma.
En vegyesen Inteles-AMDs vagyok, mindig azt néztem ami a pénztárcámnak garantált, így lettem FX-estől 3570k/4790k-től egészen 1/2 gen ryzentől az 5700X-ig.
És most is itt fekszik mellettem a 3570K biztonság kedvéért.
nekünk csak jó ha mindkét cég fejleszt. Én külön díjazom az AMD-t hogy a Bulldozer után feltudtak állni, és nagyon kompetens cég lett az Intellel szemben. (Bárcsak az NVIDIA-val is felvenné megint így a versenyt mint régen.)
Ma már, a főként említett két procinál (14900KS/7800X3D) tényleg igazán csak azok függ a teljesitmény, hogy a fejlesztők hogy optimalizáltak, és mire.
Én személy szerint most az AMD fele húzok mert több okból jobban kedvez (számomra), de teljesen megértem azt akinek ez nem elég, és az intel megoldásait keresi. Nem értem milyen vérre menő versenyt üztök kettő lapkából.Várom nagyon az új procikat, bár sajnos a váltás nekem elmarad anyagi okoból, lehet a mostanit is el kell adnom
-
X2N
addikt
Csak az a szép, hogy ma már az AMD vs AMD van. Intelesek még nagyon hozzá se szóltak ma.
Inteleseknél már lefagyott vagy túlmelegedett a gép ebben a melegben.

-
Dr. Akula
félisten
Látom nálad nem beszélhetünk gépvásárláskor ár/értékről, mivel fogalmad sincs mi az. Csak megvetted az aktuális legdrágábbat/legjobban promózott terméket. A 7800X3D-processzorod továbbra sem annyival gyorsabb mint amennyibe kerül így nem éri meg megvenni. Ha most megvenném az AM4-et a f@szom se venné meg utána az AM5-öt mégegyszer. amikor alig gyorsabb. Majd az AM6-ot ha már tényleg kell.
"Azok a "külföldi szarok" (GN, HU, stb) nem kicsit komolyabbak és hitelesebbek mint valami pistike egy fórumról."
Ezek a nagyon hozzáértő külföldi oldalak meg youtuberek mint Linus-ék videói is tele vannak hibával, amiből volt pár hónapja botrány is ment a cicaharc rendesen, úgyhogy így igazodjál ki bármin is.
Nem nekem kell hinni hanem nekiállni és letesztelni magadnak.
"Ezek a nagyon hozzáértő külföldi oldalak meg youtuberek mint Linus-ék videói is tele vannak hibával"
Szerencsére a fórumos pistikék csakis tévedhetetlenek, azoknak érdemes ám hinni... Főleg akik saját bevallásuk szerint mindent is jobban tudnak mint mérvadó szakmai oldalak.
-
Valamivagyok
tag
-
brabbitz
senior tag
összefujta a szemetet a szél.
-
fudi2002
nagyúr
Miért nem a tokozás szine? Kiválogatsz itt neked tetsző értékeket, amiben meg nem jó a kedvenced, azt meg inkább hagyjuk ki... Csak ez épp az fps-t nem zavarja, hiába csűröd-csavarod, az akkor is annyi!
#177X2N: Ez neked a himihumi bolt?

Lassan 20 évesek, és még mindig nincsenek bezárva, ez azért valamit elmond. De a külföldi (szlovák) gari az biztos jobb...De inkább azt mondjad mitől olcsóbb megvenni az AM4-et, majd utána az AM5-öt is, mint csak az AM5-öt!
#179zebra_hun: A 30W-os Intelt pedig megelőzi az 5W-os AMD, ilyeneket én is tudok mondani...
#180Dave567: Azok a "külföldi szarok" (GN, HU, stb) nem kicsit komolyabbak és hitelesebbek mint valami pistike egy fórumról.
Ennyire nem lehetsz elvakult. Akkor a nyers erőben szerinted a 7800x3d letolja a 64 magos threadrippert? Ezt Te sem gondolhatod komolyan.
-
X2N
addikt
Miért nem a tokozás szine? Kiválogatsz itt neked tetsző értékeket, amiben meg nem jó a kedvenced, azt meg inkább hagyjuk ki... Csak ez épp az fps-t nem zavarja, hiába csűröd-csavarod, az akkor is annyi!

Lassan 20 évesek, és még mindig nincsenek bezárva, ez azért valamit elmond. De a külföldi (szlovák) gari az biztos jobb...De inkább azt mondjad mitől olcsóbb megvenni az AM4-et, majd utána az AM5-öt is, mint csak az AM5-öt!
#179zebra_hun: A 30W-os Intelt pedig megelőzi az 5W-os AMD, ilyeneket én is tudok mondani...
#180Dave567: Azok a "külföldi szarok" (GN, HU, stb) nem kicsit komolyabbak és hitelesebbek mint valami pistike egy fórumról.
Látom nálad nem beszélhetünk gépvásárláskor ár/értékről, mivel fogalmad sincs mi az. Csak megvetted az aktuális legdrágábbat/legjobban promózott terméket. A 7800X3D-processzorod továbbra sem annyival gyorsabb mint amennyibe kerül így nem éri meg megvenni. Ha most megvenném az AM4-et a f@szom se venné meg utána az AM5-öt mégegyszer. amikor alig gyorsabb. Majd az AM6-ot ha már tényleg kell.
"Azok a "külföldi szarok" (GN, HU, stb) nem kicsit komolyabbak és hitelesebbek mint valami pistike egy fórumról."
Ezek a nagyon hozzáértő külföldi oldalak meg youtuberek mint Linus-ék videói is tele vannak hibával, amiből volt pár hónapja botrány is ment a cicaharc rendesen, úgyhogy így igazodjál ki bármin is.
-
Dr. Akula
félisten

-
hokuszpk
nagyúr
Ezt tudja out-of-the-box. Ez a valódi nyers erő.
"az amd is játék-cpunak adta ki"
Akkor miért cinebenchekkel hasonlítgatjuk? Akinek olyan kell, az vesz 7950X-et, a maradéktól meg kérdezem, hogy csókolom, napi hányszor van otthon elindítva a Cinebench? És a játék? Arról nem is beszélve hogy az előbb még elég volt egy régebbi 6 magos Intel az átlagembernek, akkor egy 8 magos AMD nem? Valahogy nem látom a tömegigényt az Intel szotyi magjaira otthoni környezetben. Melóban is csak kényszermegoldás, mert nem tudnak 16 rendes magot beletenni mint az AMD, mert már így is szétfagynak a gyári tuningtól, és leszívja fél Paksot.
"Azért nem lenne rossz, ha kicsit gyanakvóbban néznétek meg az ilyen videókat...
1% 2fps
0.1% 1 fps"Így van, elég gyanús hogy a 12600K nyers erőben nyomában sincs a 7800X3D-nek. De hát ezt tudtuk az elején is, csak van aki direkt nem akarta látni. Annak itt a bizonyíték.

jobb ma egy 5800X, mint holnap egy degradált 14900KS !
-
zebra_hun
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
"A 14400 az az 5800X3D szintje, ennél a 7800X3D sokkal jobb. Nem egy kategória. Szóval lehet hogy neked ez untig elég játékra, de az a játék valószínűleg pasziánsz lesz, nem Cyberpunk."
7800X3D meg alig gyorsabb mint az 5800X3D, de linkelj még pár 1080p-s tesztet, abban lehet igazán veretni egy 145eFt-os processzorral 2024-ben 1008p felbontásban,

játékra továbbra is videokártya kell, ha nincs LEGALÁBB 4090-esed és nem 1080p felbontáson játszol FELESLEGES a 7800X3D."A vicces az amikor valaki egy 2x drágább, de semmivel többet nem tudó prociról akarja ezt bebizonyítani, csak mert már megvette, és savanyú a szőlő. Ja de, többet fogyaszt, ez a "tudása".
Pontosan mit is vettem én? Jelenleg 7950X-en vagyok ami launchkor vettem használtan 100eFt-al olcsóbban, 2600-as ryzen-ről váltottam fel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha pedig a 14900K-ra gondolsz én eddig se írtam hogy azt kellene venni. Te hasonlítgatod itt a 2x drágább Intel processzort a 7800X3D-hez. Olvass vissza mit írtam.,
"Az X3D-nek nem annyira számít a ram órajel, akkor már inkább a kisebb CL: [link]"
Örülök hogy sikerült megtalálni a tesztet, eddig is tudtam hogy 6000MHz-re érdemes állítani a ryzeneket, ha visszaolvasol már le is írtam 1x.
Megsúgom nem csak a CL primary időzítéseket lehet állítani egy memória tuningnál, hanem a secondary-t is, az többet is számít latency-ben, Intelnél, AMD-nél egyaránt."játékra továbbra is videokártya kell, ha nincs LEGALÁBB 4090-esed és nem 1080p felbontáson játszol FELESLEGES a 7800X3D."
ahogy a 13900..14900KS is
-
hokuszpk
nagyúr
-
Dave567
veterán
A Cinebench teszt pontosan mitől nyersebb erő mint a játék? Csak mert másban nem tud győzni az Intel? Amire az előbb még nagyon emlegetett "régebbi 6 magos Intel" is elég, ahhoz miért is kéne 32 szotyimag? Valahogy nem konzisztens ez a dolog.
"Majd most a 9es széria beéri az intelt"
Ez már megvolt a 7000-esnél is (Cinebench 1.4% difi). Most inkább az Intelnek kell beérnie a 9000-eseket, mert az már villantott, az Intel még nem.
"Amúgy pedig az intel a hulladék emagokkal mégis lemossa az összes jelenlegi amdt játékon kívül. Tehát akkor?"
Mit mos le? 253W-al a 170-et, maximum. Teljesítményben meg akár 1.4%-ot is sikerül rávernie, +70W árán. Még a 10 kV-os felsővezetékkel próbálkozhat a +2%-ért is...
#175Dave567: Magas az én óradíjam, hajlandó vagy megfizetni?
Semmiképpen, mert nekem is ez a gép van, veled ellentétben és sírva fakadok a tudásán.
Nálam nincs tuning, csak alapon megy, Expo val.
Ha nem áldoztad bele az életed a tuning a, akkor semmit nem tudnál villantani.
Sajnos olyan vagy mint a barátom googlizzam ki, AMD a király, közben, senki nem rakott be még tesztet, videóval igazolva, otthon kornyezetben, csak lökitek itt a külföldi szarokat.
-
zebra_hun
veterán
A Cinebench teszt pontosan mitől nyersebb erő mint a játék? Csak mert másban nem tud győzni az Intel? Amire az előbb még nagyon emlegetett "régebbi 6 magos Intel" is elég, ahhoz miért is kéne 32 szotyimag? Valahogy nem konzisztens ez a dolog.
Ez már megvolt a 7000-esnél is (Cinebench 1.4% difi). Most inkább az Intelnek kell beérnie a 9000-eseket, mert az már villantott, az Intel még nem.
"Amúgy pedig az intel a hulladék emagokkal mégis lemossa az összes jelenlegi amdt játékon kívül. Tehát akkor?"
Mit mos le? 253W-al a 170-et, maximum. Teljesítményben meg akár 1.4%-ot is sikerül rávernie, +70W árán. Még a 10 kV-os felsővezetékkel próbálkozhat a +2%-ért is...
A cikk ahová kommentelsz, Geekbench, kiírva a hatalmas előrelépés.
Egyszálas feladatokban viszont egyértelműen a Zen 5 magoknak áll a zászló, hiszen a Granite Ridge teljesen elfoglalja a felső részt, maga mögé utasítva minden vetélytársat.
A régi Intel proci leelőzi 30W átlagfogyasztással Intel BaseLine profillal.
Régi, nem az új ami ki sem jött.
30W avg. -
fudi2002
nagyúr
A nyers erő az ipc és órajel párosa. Szívesen, ezt most még ingyen kaptad.
-
X2N
addikt
A 7800X3D csak 140k a 155 helyett, a többit nincs kedvem egyesével átnézni, de biztos hogy egész platfromra valamivel drágább. Viszont AM5-be még érkeznek procik, pl. a cikkbeli 9000-eseket is belerakhatod, így a következő váltás sokkal olcsóbb lesz (1 proci és kész), mintha megvennéd a tovább már nem fejlesztett AM4 platformot, majd utána az AM5-öt is.
A videóval semmi baj nincs, 1-2% tuning ekkora különbségen nem segít.
Az összes árat zöldufos boltból néztem ahol ér is valamit a garancia nem ilyen himihumi boltokból. 31%-al kerül többe az AM5, 1080p-n ~20%-al gyorsabb 4090-essel, ami 1440p-ben még kevesebb, 4K-ban meg mérési hiba tartományba esik. Biztos megéri majd megint processzort cserélni a legújabb 9000-es X3D processzorra, miután most valaki vesz egy 7800X3D-t amit még be se jelentettek, sok pénzért, további 15% teljesítményért 1080p-ren. Megérős. Ja nem.
-
Dr. Akula
félisten
Csak akkor ne írd, hogy nyers erő. Mert nyers erőben még a 7950x sem előzi le. Egyszálasban is elmarad, de allcore is. Majd most a 9es széria beéri az intelt, kíváncsian várja mindenki, én is. Amúgy pedig az intel a hulladék emagokkal mégis lemossa az összes jelenlegi amdt játékon kívül. Tehát akkor?

Ami játék cache-re érzékeny, ott az amd3d elhúz.Fura ez, mert a topikjában senki nem tapasztalt hasonlót. Ettől még biztos, hogy valós problémáról beszélünk.
-
Dave567
veterán
Akkor miért cinebenchekkel hasonlítgatjuk? Akinek olyan kell, az vesz 7950X-et, a maradéktól meg kérdezem, hogy csókolom, napi hányszor van otthon elindítva a Cinebench? És a játék? Arról nem is beszélve hogy az előbb még elég volt egy régebbi 6 magos Intel az átlagembernek, akkor egy 8 magos AMD nem? Valahogy nem látom a tömegigényt az Intel szotyi magjaira otthoni környezetben. Melóban is csak kényszermegoldás, mert nem tudnak 16 rendes magot beletenni mint az AMD, mert már így is szétfagynak a gyári tuningtól, és leszívja fél Paksot.
"Azért nem lenne rossz, ha kicsit gyanakvóbban néznétek meg az ilyen videókat...
1% 2fps
0.1% 1 fps"Így van, elég gyanús hogy a 12600K nyers erőben nyomában sincs a 7800X3D-nek. De hát ezt tudtuk az elején is, csak van aki direkt nem akarta látni. Annak itt a bizonyíték.

Miért nem sajátot raksz be?
Az érdekel, nem ezek a semmit mondó szarok.
Jó géped van villanás már valamit.
-
DraXoN
addikt
Az a CPU/GPU kihasználtsági szám egy jelző az IO műveleti terheltségre. De ez nem lineárisan arányos azzal, hogy mekkora teljesítmént is tud kiadni, az időzítés talán az ami számíthat, hogy folyamatosan kapja, jól időzítve a csomagokat, vagy "blokkokban, egyszerre, túlterhelve az IO-t". Emiatt hatalmas teljesítmény különbségek lehetnek ha architektúrálisan más a két rendszer, de az adott szám alkalmatlan pontosan arra, hogy tudjuk mennyi is a tényleges leterhelése a kártyának (alkalmas lenne, de túl lassú a frissítés, és egy pillanattyi állapotot tükröz).
-
Dr. Akula
félisten
Akkor számoljunk:
AMD Ryzen 7 5800X3D 119 990 Ft
G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 25eFt
ASUS PRIME B550M-K 31390Ft
Össz:176380FtAMD Ryzen 7 7800X3D 155890Ft
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO 46690Ft
ASUS PRIME B650M-K 53 990 Ft
Össz: 256570Ft31%-al kerül többe de csak 23%-al gyorsabb a teszt szerint, mindezt úgy hogy 4090-es van mellette...gyengébb GPU-val még kevesebb lesz a különbség...a legjobb esetben +23% átlag teljesítmény csak 4090-essel lesz jelen és az is csak 1080p felbontásban...
A 7800X3D csak 140k a 155 helyett, a többit nincs kedvem egyesével átnézni, de biztos hogy egész platfromra valamivel drágább. Viszont AM5-be még érkeznek procik, pl. a cikkbeli 9000-eseket is belerakhatod, így a következő váltás sokkal olcsóbb lesz (1 proci és kész), mintha megvennéd a tovább már nem fejlesztett AM4 platformot, majd utána az AM5-öt is.
A videóval semmi baj nincs, 1-2% tuning ekkora különbségen nem segít.
-
fudi2002
nagyúr
1% 2fps

Csak akkor ne írd, hogy nyers erő. Mert nyers erőben még a 7950x sem előzi le. Egyszálasban is elmarad, de allcore is. Majd most a 9es széria beéri az intelt, kíváncsian várja mindenki, én is. Amúgy pedig az intel a hulladék emagokkal mégis lemossa az összes jelenlegi amdt játékon kívül. Tehát akkor?

Ami játék cache-re érzékeny, ott az amd3d elhúz.Fura ez, mert a topikjában senki nem tapasztalt hasonlót. Ettől még biztos, hogy valós problémáról beszélünk.
-
Dr. Akula
félisten
1% 2fps

-
Dave567
veterán
-
X2N
addikt
-
fudi2002
nagyúr
Ezzel a videóval az a baj hogy az Intel 12600k-nál jelentősen alacsonyabb a processzor kihasználtság, nem látni azt se milyen órajelen megy, intelnél lehetne gyorsabb memória frekit használni, az is kérdés hogy egyáltalán be van-e állítva normálisan a memória. Az is furcsa hogy még így is jobban kitekeri a 3090Ti-t... még ha ez fps-ben nem is látszik
Azért nem lenne rossz, ha kicsit gyanakvóbban néznétek meg az ilyen videókat...
1% 2fps
0.1% 1 fps
-
X2N
addikt
Ezzel a videóval az a baj hogy az Intel 12600k-nál jelentősen alacsonyabb a processzor kihasználtság, nem látni azt se milyen órajelen megy, intelnél lehetne gyorsabb memória frekit használni, az is kérdés hogy egyáltalán be van-e állítva normálisan a memória. Az is furcsa hogy még így is jobban kitekeri a 3090Ti-t... még ha ez fps-ben nem is látszik
-
X2N
addikt
Akkor számoljunk:
AMD Ryzen 7 5800X3D 119 990 Ft
G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 25eFt
ASUS PRIME B550M-K 31390Ft
Össz:176380FtAMD Ryzen 7 7800X3D 155890Ft
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO 46690Ft
ASUS PRIME B650M-K 53 990 Ft
Össz: 256570Ft31%-al kerül többe de csak 23%-al gyorsabb a teszt szerint, mindezt úgy hogy 4090-es van mellette...gyengébb GPU-val még kevesebb lesz a különbség...a legjobb esetben +23% átlag teljesítmény csak 4090-essel lesz jelen és az is csak 1080p felbontásban...
-
fudi2002
nagyúr
Na ez pont nem a nyers erő. Ez a 3d cache és a cache nélkül összehasonlítása.
A nyers erőben a 7800x3d kb sehol sincs. Tehát játékon kívül kb mindenhol elvérzik.
Ezt nem árt helyén kezelni. Amúgy pedig az amd is játék-cpunak adta ki, tehát rendben is van ez így. -
vrob
aktív tag
32 szállal se tud több fps-t, mint a 7800X3D 8 maggal (16 szál). Csak többe kerül. Sokkal.
A 14400 az az 5800X3D szintje, ennél a 7800X3D sokkal jobb. Nem egy kategória. Szóval lehet hogy neked ez untig elég játékra, de az a játék valószínűleg pasziánsz lesz, nem Cyberpunk.
"A ram sebesség teszt meg fent van a Gamersnexus-on tessék megkeresni."
Hajrá! Nem én fogom helyetted.
"addigra már kipatchelték bios update formályában a SOC feszültséget és 1.2V-ban maximalizálták. Látom képben vagy..."
Tehát már saját bevallásod szerint se nem is áll fenn. Az már csak részletkérdés hogy soha nem is állt. Utoljára valamikor a P4 korszakban égtek az AMD-k, de hát ehhez némi képben levés is kéne.
"De vicces hogy feleslegesen próbálod itt igazolni hogy amit vettél az mindenki másnak is megéri..."
A vicces az amikor valaki egy 2x drágább, de semmivel többet nem tudó prociról akarja ezt bebizonyítani, csak mert már megvette, és savanyú a szőlő. Ja de, többet fogyaszt, ez a "tudása".
-
Dr. Akula
félisten
"A 14400 az az 5800X3D szintje, ennél a 7800X3D sokkal jobb. Nem egy kategória. Szóval lehet hogy neked ez untig elég játékra, de az a játék valószínűleg pasziánsz lesz, nem Cyberpunk."
7800X3D meg alig gyorsabb mint az 5800X3D, de linkelj még pár 1080p-s tesztet, abban lehet igazán veretni egy 145eFt-os processzorral 2024-ben 1008p felbontásban,

játékra továbbra is videokártya kell, ha nincs LEGALÁBB 4090-esed és nem 1080p felbontáson játszol FELESLEGES a 7800X3D."A vicces az amikor valaki egy 2x drágább, de semmivel többet nem tudó prociról akarja ezt bebizonyítani, csak mert már megvette, és savanyú a szőlő. Ja de, többet fogyaszt, ez a "tudása".
Pontosan mit is vettem én? Jelenleg 7950X-en vagyok ami launchkor vettem használtan 100eFt-al olcsóbban, 2600-as ryzen-ről váltottam fel.
Ha pedig a 14900K-ra gondolsz én eddig se írtam hogy azt kellene venni. Te hasonlítgatod itt a 2x drágább Intel processzort a 7800X3D-hez. Olvass vissza mit írtam.,
"Az X3D-nek nem annyira számít a ram órajel, akkor már inkább a kisebb CL: [link]"
Örülök hogy sikerült megtalálni a tesztet, eddig is tudtam hogy 6000MHz-re érdemes állítani a ryzeneket, ha visszaolvasol már le is írtam 1x.
Megsúgom nem csak a CL primary időzítéseket lehet állítani egy memória tuningnál, hanem a secondary-t is, az többet is számít latency-ben, Intelnél, AMD-nél egyaránt."7800X3D meg alig gyorsabb mint az 5800X3D"
Alig??
1% low: 164 vs 128 = +28%
Average: 210 vs 170 = +23%
[link]"én nem oldalakat választok hanem ár/értéket"
Mi is.
-
X2N
addikt
kék szemüveg? Utoljára intel gépem 2012-ben volt E3-1275-V2 Xeon, én nem oldalakat választok hanem ár/értéket. Olvasd már el az adatlapomat
-
wwenigma
Jómunkásember
Magas fps kell akkor mivel tolja? GT1030-cal? Lenyeg hogy azt mondod hogy jajj az a felbontas 2024-ben hol van mar, a statisztika meg rohadtul mast mond. Fajdalmas ez a kék szemuveg ahogy minden erőddel probalod bizonygatni....
-
X2N
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember

Megsúgom nem csak a CL primary időzítéseket lehet állítani egy memória tuningnál, hanem a secondary-t is, az többet is számít latency-ben, Intelnél, AMD-nél egyaránt.Steam stat szerint az emberek 57%-a 1920*1080-ban jatszik, 1440p-be 20% és 4K-ba 3% de ki törődik ezzel...

-
X2N
addikt
32 szállal se tud több fps-t, mint a 7800X3D 8 maggal (16 szál). Csak többe kerül. Sokkal.
A 14400 az az 5800X3D szintje, ennél a 7800X3D sokkal jobb. Nem egy kategória. Szóval lehet hogy neked ez untig elég játékra, de az a játék valószínűleg pasziánsz lesz, nem Cyberpunk.
"addigra már kipatchelték bios update formályában a SOC feszültséget és 1.2V-ban maximalizálták. Látom képben vagy..."
Tehát már saját bevallásod szerint se nem is áll fenn. Az már csak részletkérdés hogy soha nem is állt. Utoljára valamikor a P4 korszakban égtek az AMD-k, de hát ehhez némi képben levés is kéne.
"De vicces hogy feleslegesen próbálod itt igazolni hogy amit vettél az mindenki másnak is megéri..."
A vicces az amikor valaki egy 2x drágább, de semmivel többet nem tudó prociról akarja ezt bebizonyítani, csak mert már megvette, és savanyú a szőlő. Ja de, többet fogyaszt, ez a "tudása".

Megsúgom nem csak a CL primary időzítéseket lehet állítani egy memória tuningnál, hanem a secondary-t is, az többet is számít latency-ben, Intelnél, AMD-nél egyaránt. -
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Az egy 32 szálas processzor nem kicsit jobb több szálas teljesítménybe mint a 7800X3D...továbbra sem értem az összehasonlítás tárgyát, amikor van 14400,14500,14600, 14700-is ami nem kerül annyiba mint a 14900K és játékra is untig elég...
De van 5800X3D-is sokkal olcsóbban kiforrott DDR4-el(ami fél árba van DDR5-höz képest) aki anno azt vette nem volt semmi oka 7000-esre váltani, mert nem volt gyorsabb.A ram sebesség teszt meg fent van a Gamersnexus-on tessék megkeresni.

"Azokat meg nem is érintette a dolog." Mert addigra már kipatchelték bios update formályában a SOC feszültséget és 1.2V-ban maximalizálták. Látom képben vagy...

-
PuMbA
titán
-
realme
tag
Nem is a Meteor Lake re gondoltam hanem a régebbi szériákra akit olcsóbban megvehetsz. De gondolom a szövetkörnyezetből nem esett le. Tudom hogy chipletes az új Intel is. Mond már el melyik játékra nem elég ma egy megtuningolt 12600k.
Ezeket a régebbi Inteleket jobban lehet tuningolni és nagyobb memória frekit bírnak, míg egy ryzen 1xxx-2xxx-3xxx-ma már annyira nem jó játékra(alacsony órajel).
5000-es szériánál meg ott van már az X3D-is, jó kis DDR4-el alacsony latency-vel, csak az már lehet nem éri meg ma a 7000-es széria mellett. 7000-es X3D széria meg drága. 144eFt-ért kapsz egy 8 magos processzort, az szerintem egy vicc, amikor 2012-ben is már 4 magos procim volt. Nem véletlen váltottam amint tudtam 16 magra. A 7800X3D-t meg ha lehet egy 8 magos intel procival vesd már össze ne a legújabb legdrágább Intellel...
"...akkor az AM5-ös leégésekbe se futottál bele, az ugyanis csak a tuning EXPO feszültségek aktiválásakor jött képbe."
AM5-ön mindenki legalább 6000MHz-en hajtja a ramot EXPO sebesség felett,(amivel kapásból bukod a garit)(ráadásul a régi biosok 1.3V feletti SOC feszültséget állítottak be a processzornak ami túl sok, de gondolom ez is elkerülte a figyelmedet) szóval jó nagy hülyeséget mondtál.realme-Az ilyeneknek mint te kár volt regelni az oldalra ha ez a legértelmesebb amit hozzá tudsz szólni.
A memória tuning játékokban annyit jelent hogy 3000 DDR4 és 4000 DDR4 + 1-2 FPS -t jelent, biztosan megéri a többletet.
-
X2N
addikt
"Én csupán az árát sokallom a 8 magos 7800X3D-nek."
És a 2x annyiba kerülő 14900K-nak nem?
"le lett tesztelve hogy a sima 7000-esek elég sok teljesítményt buknak ha Jedec standard 4800MHz-en használod"
Igen? Hol? Mert eddig csak olyan teszt volt, ahol az X3D-t alig érintette a ram órajele, ellentétben az Intellel, és még így is arról a szintről indult, ahova az Intel tuningolt ramokkal éppenhogy csak elért.
"A régi biosok a nem X3D-s processzorokat égették, ugyanis akkor még a piacon sem volt az 78000X3D"
Azokat meg nem is érintette a dolog.
A 4090-hez persze alap a 7800X3D ha 1080p-ben akarsz játszani(2024-ben
??), mindenki másnak aki nagyobb felbontásban játszik vagy gyengébb kártyája van felesleges. De vicces hogy feleslegesen próbálod itt igazolni hogy amit vettél az mindenki másnak is megéri... -
X2N
addikt
"le lett tesztelve hogy a sima 7000-esek elég sok teljesítményt buknak ha Jedec standard 4800MHz-en használod"
Igen? Hol? Mert eddig csak olyan teszt volt, ahol az X3D-t alig érintette a ram órajele, ellentétben az Intellel, és még így is arról a szintről indult, ahova az Intel tuningolt ramokkal éppenhogy csak elért.
"A régi biosok a nem X3D-s processzorokat égették, ugyanis akkor még a piacon sem volt az 78000X3D"
Az egy 32 szálas processzor nem kicsit jobb több szálas teljesítménybe mint a 7800X3D...továbbra sem értem az összehasonlítás tárgyát, amikor van 14400,14500,14600, 14700-is ami nem kerül annyiba mint a 14900K és játékra is untig elég...
De van 5800X3D-is sokkal olcsóbban kiforrott DDR4-el(ami fél árba van DDR5-höz képest) aki anno azt vette nem volt semmi oka 7000-esre váltani, mert nem volt gyorsabb.A ram sebesség teszt meg fent van a Gamersnexus-on tessék megkeresni.

"Azokat meg nem is érintette a dolog." Mert addigra már kipatchelték bios update formályában a SOC feszültséget és 1.2V-ban maximalizálták. Látom képben vagy...

-
Dr. Akula
félisten
Ha 8 magot lekezel a játék engine, akkor marad több az oprendszernek hogy azt használja, vagy tudsz streamelni háttérben videotömörítéssel ami a processzoron fut. Én csupán az árát sokallom a 8 magos 7800X3D-nek. Több mag nem jó játékra a több ccx miatt AMD-nél.
"a gyári 4800 MHz is elég,"-mondja ezt akinek X3D processzora van, közben meg le lett tesztelve hogy a sima 7000-esek elég sok teljesítményt buknak ha Jedec standard 4800MHz-en használod.
Kicsit furcsa nekem hogy megvettél feleslegesen akkor egy nem olcsó 6000Mhz-es CL30-as kitet hozzá hogy a gyárihoz közel fele sebességgel használd amikor sokkal olcsób lett volna a 4800MHz CL36...
A régi biosok a nem X3D-s processzorokat égették, ugyanis akkor még a piacon sem volt az 78000X3D, az később jelent meg. X3D-t nem is lehet úgy tuningolni mint a nonX3D-t és órajelben is kevesebbet tud mint a non X3D-k.hokuszpk-2 ram slotos lapban lehet oc-zni
-
hokuszpk
nagyúr
Ha 8 magot lekezel a játék engine, akkor marad több az oprendszernek hogy azt használja, vagy tudsz streamelni háttérben videotömörítéssel ami a processzoron fut. Én csupán az árát sokallom a 8 magos 7800X3D-nek. Több mag nem jó játékra a több ccx miatt AMD-nél.
"a gyári 4800 MHz is elég,"-mondja ezt akinek X3D processzora van, közben meg le lett tesztelve hogy a sima 7000-esek elég sok teljesítményt buknak ha Jedec standard 4800MHz-en használod.
Kicsit furcsa nekem hogy megvettél feleslegesen akkor egy nem olcsó 6000Mhz-es CL30-as kitet hozzá hogy a gyárihoz közel fele sebességgel használd amikor sokkal olcsób lett volna a 4800MHz CL36...
A régi biosok a nem X3D-s processzorokat égették, ugyanis akkor még a piacon sem volt az 78000X3D, az később jelent meg. X3D-t nem is lehet úgy tuningolni mint a nonX3D-t és órajelben is kevesebbet tud mint a non X3D-k.hokuszpk-2 ram slotos lapban lehet oc-zni
"2 ram slotos lapban lehet oc-zni "
ilyen 7800 feletti sebessegekhez Intel mellé is ritkán pakolnak 4 modult.
-
Dr. Akula
félisten
Mindenkinek más a preferenciája. Szerintem a tudás és az egyéni igények szorosan összefüggnek. Nagyon sok jó érv és ellenérv elhangzott egyik vagy másik mellett.
Viszont a cikk lehetett volna picivel tájékoztatóbb jellegű. AMD köztudott, higy nem kezeli a magasabb órajelen tuningolt ramokat. 8000mhz-es ram az játékban 10-20 fps-t hoz az asztalra plusz késleltetést is javítja. Nemsokára jönnek a 10ezer feletti ramok sőt rebesgetik, hogy 20 ezer feletti. Amd mellett meg 6000mhz-en ketyegnek?? Ez komoly? Nagyon jó teljesítménye van ezeknek a prociknak elismerem, de, hogy az intelt nem fogja tudni leelőzni bizonyosan tudom. Eddig is nagyon sokan ezért vettek intelt ahogy én is. De mondjuk akik nem foglalkoznak a témával ilyen mélységekben azok egy kicsit szélesebb körű tájékoztatást kaphatnának... Mezei felhasználónak az AMD 10/10 amúgy.
Már most megteszi, féláron.
"At 1080P 7800X3D 5% faster
At 1440P 7800X3D 4% faster
At 4K 7800X3D 1% faster""Nemsokára jönnek a 10ezer feletti ramok sőt rebesgetik, hogy 20 ezer feletti."
Azt is rebesgették vagy 20 éve, hogy nemsokára jönnek a 10 GHz feletti procik...
A tuning meg olyan mint a kutya vacsorája, azért mert valaki másnak válogatott cuccokkal összejön, neked még nem fog. És az extra villanyszámlát se biztos hogy megéri.
-
X2N
addikt
De épp az a lényege, hogy azt az Intel is dobja, mert csak tesztprogramokban villogni jó, aztán amit tibcsi0407 is belinkelt, ha az AMD-t is szénné húzza az ember Intel módon, akkor látszik hogy az is tudna alázni, csak nem mindenhol cél fél Paks felszippantása. Nincs itt semmilyen mágikus csodaarchitektúra, csak állandó lefagyásig tolt gyári tuning. Erre nem a "jobb" a megfelelő szó, hanem a kétségbeesett vergődés.
"7000-es X3D széria meg drága. 144eFt-ért kapsz egy 8 magos processzort"
Amíg nincs 8 magnál többet kezelő játék motor, addig mit csinálnál a többivel? Nem véletlen hogy a 7950X3D seteljesít jobban, pedig 16 magos. Ráadásul az is úgy kezd, hogy lekapcsolja a másik 8 magot, és csak akkor hajlandó visszaengedélyezni, ha esetleg nagyon kéne. Csak ez meg olyan engine hiányában nem fordul elő. Ahogy az Intel is az E szotyi lekapcsolásával indít (van 1-2 játék ahol nem, oda meg külön meg kell írniuk az ütemezést, nehogy az izmos teljesítményt igénylő programszálak kössenek ki az E magokon, mint általános helyzetben gyakori).
"AM5-ön mindenki legalább 6000MHz-en hajtja a ramot EXPO sebesség felett"
Én pl. nem, a gyári 4800 MHz is elég, ugyanis X3D esetén nem olyan nagy előrelépés a gyorsabb ram, mint a sima prociknál. Korábban berakott erről valaki táblázatot is valamelyik topikba, aztán kiderült belőle, hogy szénné tuningolt ramokkal ott hagyja abba az Intel a műsort, ahol az X3D alapjáraton elkezdi.
"a régi biosok 1.3V feletti SOC feszültséget állítottak be a processzornak ami túl sok"
Kulcsszó: régi. Tudod: engem is gyíkká változtatott, de már elmúlt... Ja és ugyanezt az Intel is megcsinálja a K-s procikkal, de nekik még külön tuning se kell hozzá, gyárilag adják.
"szóval jó nagy hülyeséget mondtál."
Nem én.
-
hokuszpk
nagyúr
Mindenkinek más a preferenciája. Szerintem a tudás és az egyéni igények szorosan összefüggnek. Nagyon sok jó érv és ellenérv elhangzott egyik vagy másik mellett.
Viszont a cikk lehetett volna picivel tájékoztatóbb jellegű. AMD köztudott, higy nem kezeli a magasabb órajelen tuningolt ramokat. 8000mhz-es ram az játékban 10-20 fps-t hoz az asztalra plusz késleltetést is javítja. Nemsokára jönnek a 10ezer feletti ramok sőt rebesgetik, hogy 20 ezer feletti. Amd mellett meg 6000mhz-en ketyegnek?? Ez komoly? Nagyon jó teljesítménye van ezeknek a prociknak elismerem, de, hogy az intelt nem fogja tudni leelőzni bizonyosan tudom. Eddig is nagyon sokan ezért vettek intelt ahogy én is. De mondjuk akik nem foglalkoznak a témával ilyen mélységekben azok egy kicsit szélesebb körű tájékoztatást kaphatnának... Mezei felhasználónak az AMD 10/10 amúgy.
"de, hogy az intelt nem fogja tudni leelőzni bizonyosan tudom"
Delphoiban végeztél ?
azárt van olyan AMD proci, amivel megy a magasabb memfreki. -
csuszapka
csendes tag
"Kultúrált hangnemben is lehet, úgy már jobban tetszik."
Ezt most hirtelen sajnos nem tudom, miként érted. Egyszerű kérdést tettem fel, ha esetleg bántó lett volna, elnézést kérek.Másrészt köszönöm a válaszod! Nekem fontos a fogyasztás ill. a telj./fogyasztás aránya, full load alatt egy 280 AIO is már bőven elég hangos egy 5800X3D-vel. Egy 4070TI Super + egyéb komponensek mellett azért nem szeretném kis túlzással az 1kW/h-t súrolni.
@#48 X2N: Igen AMD-nél fontos a szinkron. FCLK és MEMFreki szinkronba 1:1 állítható így optimális szintre csökkentve a késleltetést. Nálam 5800X3D FCLK@1900MHz stabil, illetve -30 all core CO. Memória 3600 --> 3800MHz stabil OC. Kicsit sikerült faragni a TDC / EDC-n is, így elég szépen tartja a boost clockot.
Intelhez sajnos nem sokat tudok hozzászólni, 6600k volt az utolsó CPU-m tőlük.
-
tibcsi0407
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Ennyit bír ez a node, így is túlfeszelték bőven már az előző szériát hogy meglegyen az 5.7Ghz single core boost, és versenyképesek maradjanak 1 szálon, már a 7000-es szériánál is rezgett a léc a SOC túlfeszeléssel, jó lenne ha ezúttal értelmesebben állítanák be(nem fogják) és nem kellene attól félni hogy hány hónap múlva ég le a cucc, gondolom nem akarnak egy akkora fiaskót ami most megy intelnél.
Az tovább rombolná az amúgy is kiváló AMD renomét.
Ha lenne annyi eszük hagynának benne 10-15%-ot hogy aki tuningol az is élvezkedhessen."már a 7000-es szériánál is rezgett a léc a SOC túlfeszeléssel"
Egyáltalán nem rezgett semmi, kizárólag az X3D cache nem bírta a túlfeszt, amit a procira tettek, nem az alatta levő proci. Az Intelnél meg ugye a proci nem bírja, azért kell visszavenni a gyári értékeket, akár 30% lassulásig.
-
Dr. Akula
félisten
Nem is a Meteor Lake re gondoltam hanem a régebbi szériákra akit olcsóbban megvehetsz. De gondolom a szövetkörnyezetből nem esett le. Tudom hogy chipletes az új Intel is. Mond már el melyik játékra nem elég ma egy megtuningolt 12600k.
Ezeket a régebbi Inteleket jobban lehet tuningolni és nagyobb memória frekit bírnak, míg egy ryzen 1xxx-2xxx-3xxx-ma már annyira nem jó játékra(alacsony órajel).
5000-es szériánál meg ott van már az X3D-is, jó kis DDR4-el alacsony latency-vel, csak az már lehet nem éri meg ma a 7000-es széria mellett. 7000-es X3D széria meg drága. 144eFt-ért kapsz egy 8 magos processzort, az szerintem egy vicc, amikor 2012-ben is már 4 magos procim volt. Nem véletlen váltottam amint tudtam 16 magra. A 7800X3D-t meg ha lehet egy 8 magos intel procival vesd már össze ne a legújabb legdrágább Intellel...
"...akkor az AM5-ös leégésekbe se futottál bele, az ugyanis csak a tuning EXPO feszültségek aktiválásakor jött képbe."
AM5-ön mindenki legalább 6000MHz-en hajtja a ramot EXPO sebesség felett,(amivel kapásból bukod a garit)(ráadásul a régi biosok 1.3V feletti SOC feszültséget állítottak be a processzornak ami túl sok, de gondolom ez is elkerülte a figyelmedet) szóval jó nagy hülyeséget mondtál.realme-Az ilyeneknek mint te kár volt regelni az oldalra ha ez a legértelmesebb amit hozzá tudsz szólni.
De épp az a lényege, hogy azt az Intel is dobja, mert csak tesztprogramokban villogni jó, aztán amit tibcsi0407 is belinkelt, ha az AMD-t is szénné húzza az ember Intel módon, akkor látszik hogy az is tudna alázni, csak nem mindenhol cél fél Paks felszippantása. Nincs itt semmilyen mágikus csodaarchitektúra, csak állandó lefagyásig tolt gyári tuning. Erre nem a "jobb" a megfelelő szó, hanem a kétségbeesett vergődés.
"7000-es X3D széria meg drága. 144eFt-ért kapsz egy 8 magos processzort"
Amíg nincs 8 magnál többet kezelő játék motor, addig mit csinálnál a többivel? Nem véletlen hogy a 7950X3D seteljesít jobban, pedig 16 magos. Ráadásul az is úgy kezd, hogy lekapcsolja a másik 8 magot, és csak akkor hajlandó visszaengedélyezni, ha esetleg nagyon kéne. Csak ez meg olyan engine hiányában nem fordul elő. Ahogy az Intel is az E szotyi lekapcsolásával indít (van 1-2 játék ahol nem, oda meg külön meg kell írniuk az ütemezést, nehogy az izmos teljesítményt igénylő programszálak kössenek ki az E magokon, mint általános helyzetben gyakori).
"AM5-ön mindenki legalább 6000MHz-en hajtja a ramot EXPO sebesség felett"
Én pl. nem, a gyári 4800 MHz is elég, ugyanis X3D esetén nem olyan nagy előrelépés a gyorsabb ram, mint a sima prociknál. Korábban berakott erről valaki táblázatot is valamelyik topikba, aztán kiderült belőle, hogy szénné tuningolt ramokkal ott hagyja abba az Intel a műsort, ahol az X3D alapjáraton elkezdi.
"a régi biosok 1.3V feletti SOC feszültséget állítottak be a processzornak ami túl sok"
Kulcsszó: régi. Tudod: engem is gyíkká változtatott, de már elmúlt... Ja és ugyanezt az Intel is megcsinálja a K-s procikkal, de nekik még külön tuning se kell hozzá, gyárilag adják.
"szóval jó nagy hülyeséget mondtál."
Nem én.
-
X2N
addikt
Ennyit bír ez a node, így is túlfeszelték bőven már az előző szériát hogy meglegyen az 5.7Ghz single core boost, és versenyképesek maradjanak 1 szálon, már a 7000-es szériánál is rezgett a léc a SOC túlfeszeléssel, jó lenne ha ezúttal értelmesebben állítanák be(nem fogják) és nem kellene attól félni hogy hány hónap múlva ég le a cucc, gondolom nem akarnak egy akkora fiaskót ami most megy intelnél.
Az tovább rombolná az amúgy is kiváló AMD renomét.
Ha lenne annyi eszük hagynának benne 10-15%-ot hogy aki tuningol az is élvezkedhessen. -
hokuszpk
nagyúr
Erre a mondatra hívnám fel a figyelmedet: The performance per power scaling beyond 230W is minimal and it is better to stick with the 230W PPT if you are aiming for the best performance or if you want that extra 5%
Jobb 7950X-ek is mentek 5.5GHz-et allcore, ha volt rajta megfelelő hűtés, úgyhogy a 9000-es széria nem lesz hű de nagy előrelépés...én szóltam.épp időben szóltál; bár már egy ideje tudjuk, hogy órajelben +0 ; ipc up to 40% average 16%
-
X2N
addikt
Na így már jobban tetszik: [link]
AMD helyébe én felmosnám most a padlót az Intellel amíg még van rá lehetőség(ha Intelnél elkezdenek a TSMC-nél gyártatni ez a hajó elúszott), 24-32 maggal adnám ki az új 9950X-et, a 16 magba már semmi újdonság nincs, volt már 2 széria is, tessék továbblépni...de úgy látszik marad a régi mondás, AMD-Never fail to disappoint.
-
X2N
addikt
Erre a mondatra hívnám fel a figyelmedet: The performance per power scaling beyond 230W is minimal and it is better to stick with the 230W PPT if you are aiming for the best performance or if you want that extra 5%
Jobb 7950X-ek is mentek 5.5GHz-et allcore, ha volt rajta megfelelő hűtés, úgyhogy a 9000-es széria nem lesz hű de nagy előrelépés...én szóltam. -
X2N
addikt
"miért jobb egy intel ami monolitikus és nem chipletes mint a ryzen"
El kell hogy keserítselek, a Meteor Lake óta az Intel is chipletes. És csökkent is az egyszálú teljesítménye, AMD szintre.
"játszogat egy 6 magos intel mindenre elég, nincs szüksége se drága X3D processzorra, még talán olcsóbban is kijön egy régebbi Intel procival"
Egy mégrégebbi AMD procival pedig mégolcsóbban kijön, mint egy kevésbé régi Intellel. Ilyen hasonlatokat én is tudok mondani. Ha meg rendesen játszik, egy "drága" 144k-s 7800X3D nagyon megterheli a pénztárcáját, bezzeg egy "olcsó" 240k-s 14900K az simán belefér, 2 is...
"leégtek processzorok és mindenki a bios frissítésekre várt. Ha nem vagy power user(nem tuningolsz, nem tudod beállítani a memória másodlagos időzítéseket)"
...akkor az AM5-ös leégésekbe se futottál bele, az ugyanis csak a tuning EXPO feszültségek aktiválásakor jött képbe.
-
tibcsi0407
félisten
-
realme
tag
Én meg azt nem értem minek kellett Ryzenre váltani egy 12600K-ról. Feleslegesen égetted a pénzt. Ennyire nem érdekes a ryzen, teljesítményben ugyanaz, max kevesebbet fogyaszt. Gondolom te nem rögtön az elején ugrottál bele amikor még memória problémák voltak meg leégtek processzorok és mindenki a bios frissítésekre várt. Ha nem vagy power user(nem tuningolsz, nem tudod beállítani a memória másodlagos időzítéseket) nem is fogod érteni miért jobb egy intel ami monolitikus és nem chipletes mint a ryzen. Átlag user aki csak netezik, játszogat egy 6 magos intel mindenre elég, nincs szüksége se drága X3D processzorra, még talán olcsóbban is kijön egy régebbi Intel procival, mint anno egy új Rzyne 7000-essel, ami akkor még gyerekcipőben járt és botrány volt a DDR5 támogatása. Ahogy az előző 1600-as ryzen széria indulása se volt problémamentes.
Azért jó sok hülyeséget sikerült besűríteni.
-
Dr. Akula
félisten
Én meg azt nem értem minek kellett Ryzenre váltani egy 12600K-ról. Feleslegesen égetted a pénzt. Ennyire nem érdekes a ryzen, teljesítményben ugyanaz, max kevesebbet fogyaszt. Gondolom te nem rögtön az elején ugrottál bele amikor még memória problémák voltak meg leégtek processzorok és mindenki a bios frissítésekre várt. Ha nem vagy power user(nem tuningolsz, nem tudod beállítani a memória másodlagos időzítéseket) nem is fogod érteni miért jobb egy intel ami monolitikus és nem chipletes mint a ryzen. Átlag user aki csak netezik, játszogat egy 6 magos intel mindenre elég, nincs szüksége se drága X3D processzorra, még talán olcsóbban is kijön egy régebbi Intel procival, mint anno egy új Rzyne 7000-essel, ami akkor még gyerekcipőben járt és botrány volt a DDR5 támogatása. Ahogy az előző 1600-as ryzen széria indulása se volt problémamentes.
"miért jobb egy intel ami monolitikus és nem chipletes mint a ryzen"
El kell hogy keserítselek, a Meteor Lake óta az Intel is chipletes. És csökkent is az egyszálú teljesítménye, AMD szintre.
"játszogat egy 6 magos intel mindenre elég, nincs szüksége se drága X3D processzorra, még talán olcsóbban is kijön egy régebbi Intel procival"
Egy mégrégebbi AMD procival pedig mégolcsóbban kijön, mint egy kevésbé régi Intellel. Ilyen hasonlatokat én is tudok mondani. Ha meg rendesen játszik, egy "drága" 144k-s 7800X3D nagyon megterheli a pénztárcáját, bezzeg egy "olcsó" 240k-s 14900K az simán belefér, 2 is...
"leégtek processzorok és mindenki a bios frissítésekre várt. Ha nem vagy power user(nem tuningolsz, nem tudod beállítani a memória másodlagos időzítéseket)"
...akkor az AM5-ös leégésekbe se futottál bele, az ugyanis csak a tuning EXPO feszültségek aktiválásakor jött képbe.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Mennyi szép emléket jutattál eszembe. Akkor vettem a 2700x-et amikot kijött a 3000-es sorozat. A "támogatott" memóriák konkrétan sehol (talán Samsung B-die vagy mi) nem voltak/vagy elképesztő drága kitekben. Vettem 3000Mhz Kingston Furyt és reménykedtem. Hibátlanul ment vele. Nemrég kaptam 3600-as 2*16-os kitet, azt is xmp profillal vitte mókolás nélkül. Mindig van valami felkapott dolog (biztos van alapja) de nem mindenkinél üt ki. 52000Ft-ért akkor nagyon piszkálta a csőröm azért vettem AMD-t. A 3700x 110e a 9700k 130e volt.
2600 és 2700 mellett sem volt gondom, pedig egyik alaplapom qlv listájában sem szerepelt a memóriám, mégis ment 3466cl14-ben, valamilyen hynix chipes kingston volt. A memória gondok főleg az 1000-res szériánál volt jelen, mire jöttek a 2000-res megoldások, addigra sokat javítottak ezen a téren, 3600 mellett ugyanaz a ram 3600Mhz-en is ment, majd jött a ballistix memória, amivel gond nélkül ment 3800MHz-en is.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Itt nem azon volt a hangsúly hogy megéri-e vagy sem... Tapasztalatszerzés és kíváncsíság. Ennyi, belefért

-
JasL
őstag
-
Valamivagyok
tag
Mennyi szép emléket jutattál eszembe. Akkor vettem a 2700x-et amikot kijött a 3000-es sorozat. A "támogatott" memóriák konkrétan sehol (talán Samsung B-die vagy mi) nem voltak/vagy elképesztő drága kitekben. Vettem 3000Mhz Kingston Furyt és reménykedtem. Hibátlanul ment vele. Nemrég kaptam 3600-as 2*16-os kitet, azt is xmp profillal vitte mókolás nélkül. Mindig van valami felkapott dolog (biztos van alapja) de nem mindenkinél üt ki. 52000Ft-ért akkor nagyon piszkálta a csőröm azért vettem AMD-t. A 3700x 110e a 9700k 130e volt.
-
wwenigma
Jómunkásember
leégtek processzorok

Dragon3000 pont rólad/rólatok beszélt.... [link] alapból jobb és ha több kell akkor lehet feljebb lépni jobb procira.
-
X2N
addikt
Én több mint 2 év után 12600K-ról váltottam Ryzen 7600-ra nemrég és nem azért mert bármi probléma lett volna az Intellel. Csak szimplán kíváncsiság, az utsó AMD-m egy négymagosított Phenom 2 volt. Szóval hajtott a kíváncsiság.
Ez is megy szépen, szeretem ezt a konfigot.
Szóval ezért se értem,miért megy állandóan itt a ph-n az oltogatás...Én meg azt nem értem minek kellett Ryzenre váltani egy 12600K-ról. Feleslegesen égetted a pénzt. Ennyire nem érdekes a ryzen, teljesítményben ugyanaz, max kevesebbet fogyaszt. Gondolom te nem rögtön az elején ugrottál bele amikor még memória problémák voltak meg leégtek processzorok és mindenki a bios frissítésekre várt. Ha nem vagy power user(nem tuningolsz, nem tudod beállítani a memória másodlagos időzítéseket) nem is fogod érteni miért jobb egy intel ami monolitikus és nem chipletes mint a ryzen. Átlag user aki csak netezik, játszogat egy 6 magos intel mindenre elég, nincs szüksége se drága X3D processzorra, még talán olcsóbban is kijön egy régebbi Intel procival, mint anno egy új Rzyne 7000-essel, ami akkor még gyerekcipőben járt és botrány volt a DDR5 támogatása. Ahogy az előző 1600-as ryzen széria indulása se volt problémamentes.
-
Dragon3000
nagyúr
Én több mint 2 év után 12600K-ról váltottam Ryzen 7600-ra nemrég és nem azért mert bármi probléma lett volna az Intellel. Csak szimplán kíváncsiság, az utsó AMD-m egy négymagosított Phenom 2 volt. Szóval hajtott a kíváncsiság.
Szóval ezért se értem,miért megy állandóan itt a ph-n az oltogatás...Mert egyeseknek személyes sértés, ha valaki leszólja azt a terméket, ami neki is van, illetve vannak olyanok is, akik ezekkel a kötözködésekkel győzködik, hogy megérte ennyit elkölteni az adott termékre. Aki ezeket leszarja és a pénzéért az adott kategóriában keresi a legjobb megoldást az soha nem fogja az ilyen embereket megérteni, vannak és lesznek is, ez van nem lehet velük mit csinálni.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Szóval ezért se értem,miért megy állandóan itt a ph-n az oltogatás... -
tibcsi0407
félisten
-
Angie™
addikt
Értelme amúgy sincs, mármint racionális magyarázat nincs a váltásra.
Vagyunk egy páran akiknél a racionalitás egy ismeretlen fogalom
-
tibcsi0407
félisten
-
Angie™
addikt
Bő. Nálam is csak a gyári 320-as limit van.
Pár apró finomhangolás és kész a jó eredmény.Arra azért kíváncsi leszek, hogy az AMD-ben mennyi marad, lassan kiderül.
Úgy is jövőre akarok váltani, addig lesz új KS és X3D is.Igen olvasgattam, hogy ez a terved én sem nagyon akarok addig váltani, amíg nincs vele tapasztalatotok
-
tibcsi0407
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Itt 160W körüli, curve optimalizálóval játszottam anno (úgy másfél éve változatlan értékekkel megy a CPU).
Így 4.35Ghz all-core megvan majdnem mindig IBT-vel [kép]Cinebenchben hasonló a helyzet, de ott kicsit magasabb órajel is "belefér". [kép]
A Matcho Rev.A hűtő ezt elbírja még.
Biztos, hogy vízre nem váltanák (legalábbis AIO hűtőre nem... zavaróan visít valamennyi amelyikkel találkoztam (engem zavartak)).De mivel kb. emlékezetből írtam a dolgot... lehet 160W-volt a maximum és nem 180W.. nem tudom már biztosan (tényleg másfél éve játszottam vele)
lezso6:
hasonló a tapasztalatom a korlátozásnál, úgy 35W-ig nem volt kritikus visszaesés alatta már erősen visszaesett (bár ott csak mint érdekesség néztem meg, nem mentem bele a feszültségekkel való játékba amivel sokat lehetett volna nyerni... anno Athlon TK-55 cpu-m esetében a laptopban plusz félórát jelentett az akkus üzemidőn a -0.2V amit letudtam faragni a gyári értékekből).lényegében itt is a 65W-körüli gyári érték teljesen jó.. csak azért hagyom a PBO-t meg mást, mert igazából nem fogyaszt többet IDLE üzemmód esetén.. ha meg kell a nagy teljesítmény... annyira sokszor nem is kell a teljes, az egy szálas többet ér egy-egy esetben, ritka amikor a teljes CPU-t leterhelem (és észreveszem, hogy van ventilátor a gépemben, mert nagyon halk önmagában.. inkább a csendre "optimalizáltam", nem a hőmérsékletre)
Nálam a gyári érték az, hogy 100+ wattra turbózik, szóval fűt. Mint írtam, a kiengyenlített energiaprofil van, akkor csak 109, ha maximális teljesítmény, akkor 154 watt. Én beállítottam 75 wattot maximális turbónak, szerintem ez az, ami úgy kb oké.
-
DraXoN
addikt
Itt 160W körüli, curve optimalizálóval játszottam anno (úgy másfél éve változatlan értékekkel megy a CPU).
Így 4.35Ghz all-core megvan majdnem mindig IBT-vel [kép]Cinebenchben hasonló a helyzet, de ott kicsit magasabb órajel is "belefér". [kép]
A Matcho Rev.A hűtő ezt elbírja még.
Biztos, hogy vízre nem váltanák (legalábbis AIO hűtőre nem... zavaróan visít valamennyi amelyikkel találkoztam (engem zavartak)).De mivel kb. emlékezetből írtam a dolgot... lehet 160W-volt a maximum és nem 180W.. nem tudom már biztosan (tényleg másfél éve játszottam vele)
lezso6:
hasonló a tapasztalatom a korlátozásnál, úgy 35W-ig nem volt kritikus visszaesés alatta már erősen visszaesett (bár ott csak mint érdekesség néztem meg, nem mentem bele a feszültségekkel való játékba amivel sokat lehetett volna nyerni... anno Athlon TK-55 cpu-m esetében a laptopban plusz félórát jelentett az akkus üzemidőn a -0.2V amit letudtam faragni a gyári értékekből).lényegében itt is a 65W-körüli gyári érték teljesen jó.. csak azért hagyom a PBO-t meg mást, mert igazából nem fogyaszt többet IDLE üzemmód esetén.. ha meg kell a nagy teljesítmény... annyira sokszor nem is kell a teljes, az egy szálas többet ér egy-egy esetben, ritka amikor a teljes CPU-t leterhelem (és észreveszem, hogy van ventilátor a gépemben, mert nagyon halk önmagában.. inkább a csendre "optimalizáltam", nem a hőmérsékletre)
-
Angie™
addikt
Nice
Nálam 253W-os limittel
:
-
tibcsi0407
félisten
-
hokuszpk
nagyúr
nagy megnyugvás ez nekem
-
Dr. Akula
félisten
Az utolsó pár % sose éri meg az extra energiát... legalábbis szerintem nagyon kicsit az amikor "azon a kicsin múlik" és nem csak arról van vele szó, hogy "jobban esik az egónak".
a saját 5700X-em esetén is, eleresztett automata PBO-val olyan 180W, szép számokat hoz, de nem olyan sokkal többet mint 125W-ra korlátozva. De tök jó elvan 105W-al is, a gyári 65W azért már érződik kicsit, de még 35W-ra visszafogva se kritikus a teljesítmény esés (közel se lineáris a skála). Fejből pontos értékeket most nem tudok, de a gyári 65W hoz képest valahogy így nézett ki a teljesítmény CB20 alatt (mikor egy 2 éve "játszadoztam vele"):
35W ~80%
65W 100%
105W 110%
125W 120%
180W 130%
bár a curve optimalizáció az ami sokat számított főleg a nem PBO-s értékeket... PBO esetén viszont az én példányom (a macho rev.A hűtéssel) 4.85Ghz-ig felturbóz (a gyári érték 4.65Ghz HWInfo szerint, AMD csak 4.6GHz-nek mondja az oldalán).. De igazából erősen "aszkéta" hajlamú a CPU (ha nem figyelek, télen hidegenhagyja a szobát
).Gyakorlatilag erről szólt az Nvidia Max-Q is. Mégrégebben pedig alapértelmezett tervezési mód volt mindenkinél.

-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az utolsó pár % sose éri meg az extra energiát... legalábbis szerintem nagyon kicsit az amikor "azon a kicsin múlik" és nem csak arról van vele szó, hogy "jobban esik az egónak".
a saját 5700X-em esetén is, eleresztett automata PBO-val olyan 180W, szép számokat hoz, de nem olyan sokkal többet mint 125W-ra korlátozva. De tök jó elvan 105W-al is, a gyári 65W azért már érződik kicsit, de még 35W-ra visszafogva se kritikus a teljesítmény esés (közel se lineáris a skála). Fejből pontos értékeket most nem tudok, de a gyári 65W hoz képest valahogy így nézett ki a teljesítmény CB20 alatt (mikor egy 2 éve "játszadoztam vele"):
35W ~80%
65W 100%
105W 110%
125W 120%
180W 130%
bár a curve optimalizáció az ami sokat számított főleg a nem PBO-s értékeket... PBO esetén viszont az én példányom (a macho rev.A hűtéssel) 4.85Ghz-ig felturbóz (a gyári érték 4.65Ghz HWInfo szerint, AMD csak 4.6GHz-nek mondja az oldalán).. De igazából erősen "aszkéta" hajlamú a CPU (ha nem figyelek, télen hidegenhagyja a szobát
).Én anno kiméregettem 12850HX-szel laptopban, Cinebench R23 alatt, ThrottleStoppal limitálva a fogyasztást. A százalékos értékek a teljesítmény / fogyasztás, gyárilag 55 watt alap, 109 / 154 watt turbó balanced / performance módban:
40% / 36% - 20W ~5800 (max --°C) -- 290 p/W
64% / 45% - 25W ~7600 (max --°C) -- 304 p/W
66% / 54% - 30W ~9400 (max --°C) -- 313 p/W
74% / 63% - 35W ~10600 (max --°C) -- 302 p/W
80% / 72% - 40W ~11500 (max 61°C) -- 287 p/W
88% / 81% - 45W ~12500 (max 70°C) -- 277 p/W
100% / 100% - 55W ~14200 (max 74°C) -- 258 p/W
110% / 118% - 65W ~15700 (max 79°C) -- 241 p/W
116% / 136% - 75W ~16500 (max 86°C) -- 220 p/W
125% / 163% - 90W ~17800 (max 93°C) -- 197 p/W
133% / 190% - 105W ~19000 (max 100°C, thermal throttling) -- 180 p/W
hűthetetlen - 120W ~19100 (max 100°C, thermal throttling) -- ua
hűthetetlen - 157W ~19100 (max 100°C, thermal throttling) -- uaFelfelé a turbó +33% teljesítményért cserébe dupla fogyasztást kér, már ez nonszensz. Lefelé 30 watt körül van a sweet spot, alatta már romlik a teljesítmény / fogyasztás, mert nagyon vissza kell fogni az órajeleket a fix fogyasztók miatt, meg ugye a Windows 11-nek is van egy alapterhelése.
Ez ugye ugyanaz a lapka, ami a 12900-ban is van, csak a mobilos verzió, valószínűleg ezért van ilyen alacsonyan a max teljesítmény / fogyasztása.A turbónak szvsz leginkább kevés magos szituációnál van értelme, főleg egy magon. Alapórajele ennek a procinak 2.1 GHz, a turbó meg 4.8 GHz, szóval 228%-on tud pörögni, ami jól jöhet. De itt is az utolsó pár száz MHz, ami nagyon sokat fogyaszt.
A fenti eredmények gyári pasztával készültek, azóta kapott fémet, amivel frissen 20300 pöttyöt is tudott, 120-140 wattot disszipálva. De most meleg van, 100 wattnál nemigen tud többet kezelni a hűtés.

-
tibaimp
nagyúr
Persze mert az a megoldás hogy rögtön kibannolsz mindenkit aki veled ellentétes véleménnyel van valamiről, elhiszem h nem tetszik ahogy leírta amit csak abba gondolj bele hogy lehet hogy nem kevés pénzt, időt,energiát belefektetett mondjuk az új konfigjába és messze nem hozza azt amit a tesztek beharangoztak, vagy amit a pár évvel ezelőtti szériák mint pl a te 10900-as processzorod. Ha meg ilyen hibák előfordulnak hogy tönkremennek processzorok, és utólag 10-20%-os teljesítményt vesztesz bios update miatt az nem kicsit kellemetlen, főleg hogy sokan kapásból garit buknak intelnél deliddel, lapiingal így a gariztatás is problémás lehet későbbiekben egy 13-14-es processzornál. A resale értékét is lecsökkenti az adott eszköznek, úgy ahogy ma épeszű ember nem akar használt 30-as szériájú nvidia kártyát se venni mert agyon bányászták és csak idő kérdése mikor enged el rajta a bga forrasztás vagy hibásodik meg a vram...
Mondanám hogy vegyél egy 14900k-és meg hozzá 8000-es XMP ramot meg valamilyen alaplapot amire rá van írva hogy viszi a 8000Mhz-et és próbáld ki hogy tényleg úgy működik-e ahogy az Intel marketingelte ezt az egészet de szerintem felesleges.
Az én 10900-ammal tökéletesen meg vagyok elégedve. Most tuti nem váltok platformot még pár generációig, nem is ez volt a terv, a terv a 4070TiS volt, meg az SSD-re váltás még a nagy áremelkedések előtt, amiket meg is vettem.
Majd kiforrja magát ez az Intel féle heterogén CPU rendszer, és majd akkor váltok.szerk: Amúgy nem az ellentétes véleményen van a hangsúly, mert az OK, hanem ahogy előadja azt, azt kellene nézni, állítva valótlanságot bármiről.
-
X2N
addikt
Persze mert az a megoldás hogy rögtön kibannolsz mindenkit aki veled ellentétes véleménnyel van valamiről, elhiszem h nem tetszik ahogy leírta amit csak abba gondolj bele hogy lehet hogy nem kevés pénzt, időt,energiát belefektetett mondjuk az új konfigjába és messze nem hozza azt amit a tesztek beharangoztak, vagy amit a pár évvel ezelőtti szériák mint pl a te 10900-as processzorod. Ha meg ilyen hibák előfordulnak hogy tönkremennek processzorok, és utólag 10-20%-os teljesítményt vesztesz bios update miatt az nem kicsit kellemetlen, főleg hogy sokan kapásból garit buknak intelnél deliddel, lapiingal így a gariztatás is problémás lehet későbbiekben egy 13-14-es processzornál. A resale értékét is lecsökkenti az adott eszköznek, úgy ahogy ma épeszű ember nem akar használt 30-as szériájú nvidia kártyát se venni mert agyon bányászták és csak idő kérdése mikor enged el rajta a bga forrasztás vagy hibásodik meg a vram...
Mondanám hogy vegyél egy 14900k-és meg hozzá 8000-es XMP ramot meg valamilyen alaplapot amire rá van írva hogy viszi a 8000Mhz-et és próbáld ki hogy tényleg úgy működik-e ahogy az Intel marketingelte ezt az egészet de szerintem felesleges.
-
tibcsi0407
félisten
Nagyon impozáns. Ja nem.
Többet vártam, ezek szerint nem váltok platformot.
-
Dragon3000
nagyúr
Attól, hogy valaki hülyeséget mond, még nem megy a szabályok ellen, viszont a személyeskedés már igen.
-
tibaimp
nagyúr
Elhiszem,hogy nehéz neki megemészteni ezt a sok hülyeséget és hogy nehéz szó nélkül hagyni.
De meg kell tanulni ingorálni és elengedni ezeket a dolgokat...
Én ezt teszem évek óta itt és tökéletes lelki békében élek
+ jókat röhögök az elvakult fanokon legyen az akármilyen.Egyetértek! Annyi, hogy engem inkább elszomorít ez

Még hozzátenném, hogy van itt pár fórumozó, aki szerintem direkt kelti az egészet, őket is ki lehetne akkor zárni, sőt, őket kellene csak igazán és kb. béke lenne!
Csak meg kell nézni a vonatkozó szakmai fórumokat! -
wwenigma
Jómunkásember
35W ~80%
65W 100%
105W 110%
125W 120%
180W 130%
).Ez a 180W hogy néz ki hwinfo-ban? Mert hacsak nem LN2-vel hűtöd akkor nem gondolom hogy elpárolgás nélkül képes annyit enni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Így lopja el Kína a nyugati frontier modelleket
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DraXoN: Steam machine, árazás gondolatok...
- Apple MacBook
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 235T / 245 / 265T / 265 / LGA1851 CPU!
- Intel Core I5 13600KF - 14mag/20szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.06.06. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.02.21. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9850X3D BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 13900K - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.03.09. -ig - Eladó!
- Lenovo L14 Gen 1.,FHD,14",i5-10310,8GB DDR4, 256GB NVMe SSD,WIN11
- Add el nekünk!Apple iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPad A16 128 GB Wi-Fi 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 120Hz HDR Ultra9 285H 16mag 32GB RAM 1TB SSD Intel ARC 140T Win11 Garancia
- Megkímélt Apple iPhone 16 Plus 128GB Kártyafüggetlen, Fekete, Akku 92%, 12 hónap garanciával!

7800X3D-nál 80%-os GPU kihasználtság, Intelnél 95%
Azért nem lenne rossz, ha kicsit gyanakvóbban néznétek meg az ilyen videókat...

??), mindenki másnak aki nagyobb felbontásban játszik vagy gyengébb kártyája van felesleges. De vicces hogy feleslegesen próbálod itt igazolni hogy amit vettél az mindenki másnak is megéri...