Hirdetés
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- IFA 2026: 4K-s, 144 Hz-es kijelzővel jönnek a Lenovo csúcstáblái
- Elárasztották az utakat a Tesla robotok
- IFA 2026: Új TCL táblagépek két méretben, kétfajta kijelzővel
- IFA 2026: Nem az AI tüntette el a kávát, a Tecno szabadult meg tőle
- Extrém üzemidőt ígér a Garmin Fenix 9 Pro Solar
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- Google Pixel 11 Pro XL – új szoftverhez új hardver dukál?
- Apple Watch
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Egyébként a Kingdom Come: Deliverance II-nél miért nem lehet ezt a DLSS5-öt bekapcsolni?
-
MasterDeeJay
veterán
Alakul ez AMD kártyával is.
Run DLSS 5 Neural Rendering on AMD Radeon RX 9000 (RDNA4) cards, in any DirectX 12 game that uses FSR. -
VIPowER
őstag
Kipróbáltam én is pár játékban. Elsőre nem hatott meg, Forza Horizon 6 szebb vele, de úgy voltam vele, hogy tudok az nélkül élni. Viszont a Hogwart's Legacy az elég brutál minden maxon, és ez a DLSS 5-tel. Arra úgy azt mondom, hogy az már valami. De például a Death Stranding 2-ben én nem láttam különbséget kapcsolgatva az effektet, ott sztem (nálam?) nem működik.
Milyen videokártyád van?
-
.LnB
titán
Kipróbáltam én is pár játékban. Elsőre nem hatott meg, Forza Horizon 6 szebb vele, de úgy voltam vele, hogy tudok az nélkül élni. Viszont a Hogwart's Legacy az elég brutál minden maxon, és ez a DLSS 5-tel. Arra úgy azt mondom, hogy az már valami. De például a Death Stranding 2-ben én nem láttam különbséget kapcsolgatva az effektet, ott sztem (nálam?) nem működik.
-
dongettó
aktív tag
-
i2k
őstag
lol, semmi offense aztán meg grafóra ráizguló gémerről irogatsz

optimalizáció erőből kerül megoldásra - szép kis paradoxon

Tisztába vagyok a grafikus világ problémáival és bőven tartalmaz ezek közül az Unreal-eket, de annak ellenére, hogy state of the art látvány nyújt, mint game engine sem látok vele nagy problémákat.
Kb amire azt tudom mondani, hogy tisztes megoldások az a Rockstar Rage engine-je és az ID Tech engine-k.
Mert neked szólt, hanem a linkelt csatihoz. Nem ok nélkül van megjegyzésben.
-
hapakj
addikt
Ismerem a manus videóit, de eléggé elterjedt nézet, hogy fele se igaz annak amit mond, a nézőszám okán mondja amit mond. Nekem nincs annyi ismeretem és tapasztalatom, hogy ezt biztosan el tudjam dönteni. Viszont ha az ember néz olyan videókat, amikor valaki optimalizál dolgokat, azok alapján az is hamar átjön, hogy a fejlesztők 98%-nak nem szokása az ilyen pepecs meló.
Igen én is néztem már pár videóját, s nem mondom hogy nincs igaza sok mindenben, csak olyan mintha soha nem fejlesztett volna renderert

Kicsit populistán adja elő, hogy mi mennyi szarul van megcsinálva.
Custom agyon optimalizált engine-t mindig lehet csinálni, ami jobb lesz mint az Unreal vagy a Unity vagy a Cry Engine. De univerzális megoldásoknak szerintem egyik sem rossz.
Most engem a Fusion Engine-ben az nyűgözz le, milyen marha jó arc animációt / rendert csináltak 2016/2020-ban a Mafia III és Mafia: Definition Editionben, de sok helyen amúgy olyan bájosan artifactos az engine HDR és lighting szempontjából

-
Komplikato
veterán
Semmi offense:
Igen - erről van szó, amikor a grafóra ráizguló gémer a téma, és az optimalizáció erőből kerül megoldásra.
De légy szíves, tényleg, nézd meg azokat a videókat, mert szakértő módon el van magyarázva, miért gáz az, amit a cukormázas UE5 előad ezen a téren (is)...//és látszik, hogy a 256 bites gémer már azt hiszi, hogy ez alatt nincs is élet.
Ismerem a manus videóit, de eléggé elterjedt nézet, hogy fele se igaz annak amit mond, a nézőszám okán mondja amit mond. Nekem nincs annyi ismeretem és tapasztalatom, hogy ezt biztosan el tudjam dönteni. Viszont ha az ember néz olyan videókat, amikor valaki optimalizál dolgokat, azok alapján az is hamar átjön, hogy a fejlesztők 98%-nak nem szokása az ilyen pepecs meló.
-
hapakj
addikt
Semmi offense:
Igen - erről van szó, amikor a grafóra ráizguló gémer a téma, és az optimalizáció erőből kerül megoldásra.
De légy szíves, tényleg, nézd meg azokat a videókat, mert szakértő módon el van magyarázva, miért gáz az, amit a cukormázas UE5 előad ezen a téren (is)...//és látszik, hogy a 256 bites gémer már azt hiszi, hogy ez alatt nincs is élet.
lol, semmi offense aztán meg grafóra ráizguló gémerről irogatsz

optimalizáció erőből kerül megoldásra - szép kis paradoxon

Tisztába vagyok a grafikus világ problémáival és bőven tartalmaz ezek közül az Unreal-eket, de annak ellenére, hogy state of the art látvány nyújt, mint game engine sem látok vele nagy problémákat.
Kb amire azt tudom mondani, hogy tisztes megoldások az a Rockstar Rage engine-je és az ID Tech engine-k.
-
i2k
őstag
Semmi offense:
-
hapakj
addikt
Unity-t szokták felhozni, de abba egy csomó dolog, ami az UE5-ben újdonság, csak a most kijövő 6.7-ben, meg a közelgő 7.0-ban lesz benne. Ami meg komolyan jól optimalizált Unity-s játék, azokba általában elég mélyen belenyúltak, custom engine verziók.
A fejlesztői eszközeik viszont jobbak, és most erre rátesznek pár lapáttal.
Az érdekes, hogy jelenleg fejlesztés alatt álló játékok legnagyobb része Godot Engine alatt van, se nem Unreal, se nem Unity.Igen a Unity is jó engine, csak kissé más szerintem a target.
Unreal nagyon elment fotorealisztikus filmszerű irányba.
Igen, egy engine-ből akkor lehet kihozni a maximumot, ha belenyúlnak vagy legalábbis értenek hozzá, s szerintem sok Unreal-es projekt itt vérzik el.
Én húztam a számat, hogy a Mafia széria átállt Unreal-re de pozitívan csalódtan a Unreal-ben. Ilyen geometriai részletességet én még a 9 éves gépemen nem láttam
Múltkor néztem höhö, itt low res az árnyék, aztán rájöttem hogy az a pure geometry hullámpala árnyéka a háztetőről 
-
hapakj
addikt
Csak az első rész van meg. Persze szép meg minden, de őszintén nem estem hanyatt a teljesítmény / látvány arányon. Ezt az Unreal is simán hozza.
-
Komplikato
veterán
Unity-t szokták felhozni, de abba egy csomó dolog, ami az UE5-ben újdonság, csak a most kijövő 6.7-ben, meg a közelgő 7.0-ban lesz benne. Ami meg komolyan jól optimalizált Unity-s játék, azokba általában elég mélyen belenyúltak, custom engine verziók.
A fejlesztői eszközeik viszont jobbak, és most erre rátesznek pár lapáttal.
Az érdekes, hogy jelenleg fejlesztés alatt álló játékok legnagyobb része Godot Engine alatt van, se nem Unreal, se nem Unity. -
i2k
őstag
-
hapakj
addikt
Választ adhat sok mindenre, és aki mélyen bele akar menni, hogy mennyire elcseszett az Unreal Engine 5 --- hiába kalapálják még mindig --- annak ajánlott a https://www.youtube.com/@ThreatInteractive csatorna.
A 10-11 hónappal ezelőtti videókra érdemes rámenni.S miért annyira elcseszett az Unreal? S ha már itt tartunk, melyik széles körben elérhető engine jobb?
-
DigitXT
félisten
Nekem amúgy akkora hűha látványban (egymás után kapcsolgatva a nagy képet!), mint anno a TR:Legend a Next Gen módja... Van egy kvázi árnyalatlan felület, tipikus béna PC grafika, meg egy sokkal jobban kinéző árnyékokkal kiegészített kép. (Csak hát ebben az esetben már szinten fényképszerű megjelenítésről beszélünk, míg a TR nem tartott ott.)
Ui: amúgy abban sajnos egyetértünk, hogy ki kellett kapcsolni, mert annyira lenyomta az FPS-t, hogy élvezhetetlen volt a játék, adott esetben játszhatatlanságig beszaggatott.
Valóban Next Gen volt, talán nem is a következő, hanem az utána következő generáción ment élvezhetően. Lehet, hogy itt is ezt látjuk. Szép, szép, csak kéne alá nagyobb vas.
-
i2k
őstag
Ja az ott rossz helyre ment válaszként. Azt én nem értem a TSR-t miért nem fejlesztette az Epic olyan szinten, mint pl. a Lument. Elég gáz ha még az Intel skálázóját is előbb kapcsolja be a user, mint ezt. Csak hát konzol fronton volt belőle nemrégen gond, hogy adott vason csak TSR ment, a konkurenciánál meg ott virult az FSR átdolgozás.
Választ adhat sok mindenre, és aki mélyen bele akar menni, hogy mennyire elcseszett az Unreal Engine 5 --- hiába kalapálják még mindig --- annak ajánlott a https://www.youtube.com/@ThreatInteractive csatorna.
A 10-11 hónappal ezelőtti videókra érdemes rámenni. -
Komplikato
veterán
Mármint micsoda? A TSR bármelyik UE5 játékban elérhető, ha erre gondolunk.

Ja az ott rossz helyre ment válaszként. Azt én nem értem a TSR-t miért nem fejlesztette az Epic olyan szinten, mint pl. a Lument. Elég gáz ha még az Intel skálázóját is előbb kapcsolja be a user, mint ezt. Csak hát konzol fronton volt belőle nemrégen gond, hogy adott vason csak TSR ment, a konkurenciánál meg ott virult az FSR átdolgozás.
-
xandrush0831
senior tag
Nem is akartam elhinni, amikor olvastam.
Azt már megszoktam hogy ellenérv helyett gyakran oda nem illő mondatokkal jönnek, de eddig ez a top wtf moment amivel találkoztam. -
CptAdamica
nagyúr
Egyikben sincs jelenleg, de nyilván ha hivatalosan lenne benne, csak beállítanák, hogy ne csessze el.

Mármint micsoda? A TSR bármelyik UE5 játékban elérhető, ha erre gondolunk.

-
hapakj
addikt
UE TSR a legcsövesebb felskálázó jelenleg.
Hát lehet, de mégis az adta a legélesebb, legkevésbé artifactos képet

Persze DLSS kívül
-
Komplikato
veterán
Egyikben sincs jelenleg, de nyilván ha hivatalosan lenne benne, csak beállítanák, hogy ne csessze el.

-
CptAdamica
nagyúr
Igen, és nem is gondolom hogy a DLSS 5 megközelítése lesz a végleges megoldás. Ez csak az nVidia early adoption megoldása a Neural Renderingre.
S, ha majd a mátrix szorzók megfelelően szabványosítva lesznek a grafikus api-kba, akkor majd az engine-k is szállítanak saját megoldásokat a problémára.Pl nemrég próbálgattam az Unreal TSR-jét (Temporal Super Resolution), ami egy mélyebben integrált upscaling az engine-be és egészen meggyőző és gyors eredményt adott XeSS vagy FSR-rel szemben is.
-
hapakj
addikt
Hogwarts Legacyban elég hülyén néznek a leharcolt 30 évesnek látszó gyerekek.

Gondolom nincs is a játékban hivatalos DLSS 5 támogatás
-
hapakj
addikt
Én úgy látom jó dolog lesz ez, de jelenleg ezzel is ugyanazokat a köröket futjuk mint amikor RTX 2080-al megjelent a Ray Tracing, később meg a Path Tracing. Hogy az első generáció kvázi használhatatlan, de techdemónak tök jó. Ennek is kell majd még 1-2 RTX generáció hogy kiforrja magát, kérdés hogy bírjuk-e majd rammal és pénztárcával. De a jelenlegi 5090 árakat nézve vannak kétségeim afelől, hogy ~3 milliót valaki kiadjon egy kártyára. De egyelőre a 6090 még a kanyarban sincs, amit persze én nem bánok.
Igen, és nem is gondolom hogy a DLSS 5 megközelítése lesz a végleges megoldás. Ez csak az nVidia early adoption megoldása a Neural Renderingre.
S, ha majd a mátrix szorzók megfelelően szabványosítva lesznek a grafikus api-kba, akkor majd az engine-k is szállítanak saját megoldásokat a problémára.Pl nemrég próbálgattam az Unreal TSR-jét (Temporal Super Resolution), ami egy mélyebben integrált upscaling az engine-be és egészen meggyőző és gyors eredményt adott XeSS vagy FSR-rel szemben is.
-
gabor0928
aktív tag
Én úgy látom jó dolog lesz ez, de jelenleg ezzel is ugyanazokat a köröket futjuk mint amikor RTX 2080-al megjelent a Ray Tracing, később meg a Path Tracing. Hogy az első generáció kvázi használhatatlan, de techdemónak tök jó. Ennek is kell majd még 1-2 RTX generáció hogy kiforrja magát, kérdés hogy bírjuk-e majd rammal és pénztárcával. De a jelenlegi 5090 árakat nézve vannak kétségeim afelől, hogy ~3 milliót valaki kiadjon egy kártyára. De egyelőre a 6090 még a kanyarban sincs, amit persze én nem bánok.
-
Kansas
addikt
Az nem mindegy azert, hogy 100+ fps 1080p high-t skalazol fel egy regi 3060ti-vel is, a konzolon meg sokszor nincs meg 60 fps sem, sokszor 30 meg 40 fps módokkal szorakoznak 4K eseten. Plusz ugye amit nemreg emlitettek, hogy csak ha kozel mesz akkor jelennek meg tereptargyak a semmiből, habar gondolom ez a low/med beallitasok miatt lehet.
Nem mondod...! Egy RX6700-nál(kb PS5 GPU) a mai PC-s VGA kártyák többet tudnak ?
Hogy mik vannak...!
-
Sinesol
veterán
Az két szaros példa, amiből az egyik félig techdemó, bugos upscalerrel(nem tudom, azóta javították-e), a másik pedig azért vicces, mert a PS5Pro-t hozták fel a sima PS5 szintjére, ami előtte is 1080p-ben renderelt, tehát nyilván nem az az alapeset a játékok többségében...
Kicsit több példa, ahol viszont nem ez történik.
Ezért mondtam azt hogy csúsztatsz, nem azt, hogy hazudsz, mert valóban vannak példák szarul optimalizált játékokra meg olyanokra amiknek nem elég a PS5 hardvere, de azok a kivétel, nem a szabály.
Kb mintha én hoznék két példát és aztán nekiállnálak győzködni hogy márpedig a PS5-ön natív 4K/120Hz-en mennek a játékok... mert olyan is van, nem is csak 2...Arról nem beszélve, hogy amúgy a transzformeres DLSS Balanced is 1080p-ről skáláz fel 4K-ra, a Performance meg 720p-ről...
Az nem mindegy azert, hogy 100+ fps 1080p high-t skalazol fel egy regi 3060ti-vel is, a konzolon meg sokszor nincs meg 60 fps sem, sokszor 30 meg 40 fps módokkal szorakoznak 4K eseten. Plusz ugye amit nemreg emlitettek, hogy csak ha kozel mesz akkor jelennek meg tereptargyak a semmiből, habar gondolom ez a low/med beallitasok miatt lehet.
-
Kansas
addikt
Az két szaros példa, amiből az egyik félig techdemó, bugos upscalerrel(nem tudom, azóta javították-e), a másik pedig azért vicces, mert a PS5Pro-t hozták fel a sima PS5 szintjére, ami előtte is 1080p-ben renderelt, tehát nyilván nem az az alapeset a játékok többségében...
Kicsit több példa, ahol viszont nem ez történik.
Ezért mondtam azt hogy csúsztatsz, nem azt, hogy hazudsz, mert valóban vannak példák szarul optimalizált játékokra meg olyanokra amiknek nem elég a PS5 hardvere, de azok a kivétel, nem a szabály.
Kb mintha én hoznék két példát és aztán nekiállnálak győzködni hogy márpedig a PS5-ön natív 4K/120Hz-en mennek a játékok... mert olyan is van, nem is csak 2...Arról nem beszélve, hogy amúgy a transzformeres DLSS Balanced is 1080p-ről skáláz fel 4K-ra, a Performance meg 720p-ről...
-
vérjancsika
kezdő
Ezzel megy:
https://github.com/rakanki911/DLSS5-SwapperDX9 → dgVoodoo2 → DX11 → shared NT handle → DX12 → DLSS → shared texture → DX11 → Present.
RTX 20/30/40 is működhet már ezzel.
De ez mind korai verzió még nagyon az elején vagyunk.
Áhh, kösz!
-
PuMbA
titán
Amúgy a GTA VI konkrétan 1440p-n fut, ami aztán felskálázódik 4K-ra, szóval elég jól sikerült megcsinálniuk így az életciklus végére. Mindent kileheltek a PS5-ben lévő tök gyenge VGA-ból, bravó nekik

-
dongettó
aktív tag
Amúgy már nincs 4K 60fps-sel promózva, az csak a kezdeti időszakban volt. A generációk végére a helyzet ez szokott lenni, hiszen a játékok egyre több erőforrást igényelnek. De az eddigi konzol generációknál ilyen sok 60fps-es játék sem volt és 30fps esetén tényleg nem megy 1080p alá a PS5 Pro, ahogy a linked is mutatja

És akkor még csak a konzol első évéről beszélünk. De aztán kapott FSR-t, és még mindig nem jött az újabb konzol, pedig a jelelegi is térdel.
-
PuMbA
titán
Amúgy már nincs 4K 60fps-sel promózva, az csak a kezdeti időszakban volt. A generációk végére a helyzet ez szokott lenni, hiszen a játékok egyre több erőforrást igényelnek. De az eddigi konzol generációknál ilyen sok 60fps-es játék sem volt és 30fps esetén tényleg nem megy 1080p alá a PS5 Pro, ahogy a linked is mutatja

-
dongettó
aktív tag
Annakidején az amd truform sokkal nagyobb durranás volt, alig használta valami.
Most meg pistike vegye meg a legujabb AI kompatibilis csodakártyát, mert csak ezen pörög az AI .De 3 hét múlva már ezen se.
#36 864p az teljesen normális a konzoloknál, inkább az hogy a fű is csak 4 méteren belül nő ki a földből, meg a többi csoda.
Konzol optimalizált játékok = 40 méter után köd, fű tereptárgyak 4-5 méteren belül jelennek meg, és 900p upscale fix 30 vagy 60on. -
Sinesol
veterán
-
WayneGace
őstag
Mondjuk speciel epp az amd hazalt azzal a 9xxx szerianal dgpu téren h fsr4 az biza csak itt mert olyan csodamagok vannak ezekben a gpukban ami visszafele ááá kizárt. Ezt halistennek abu jol meg is magyarazta joszokasa szerint.
Aztan amikor rajottek h a nepek tovabbra se ugy veszik az amd kartyat mint az nV-t, akkor az fsr4 hirtelen megerkezett a 7xxx gpu-k ra is hat ez a hulyites nem jott be cimszoval..
Szval hagyjuk mar ezt az nV +intel gonosz vs amd jo szupereposzt mert mar rohadt faraszto. Mikozben utobbi ahogy jon x ev utan vmi hasznalhatoval, nem szegyelli elkerni o se elkerni a pofatlan arat a termekert.
Vicces, hogy azt mondod, hogy hagyjuk már, mert fárasztó, miközben ő meg se említette, de te rögtön arról beszélsz, ami szerinted fárasztó és hagyni kell.

-
ddekany
nagyúr
Ha a 3D pozíciókkat korrigálod, az felvet fundamentális problémákat, ha valós időben kell csinálni, és nem útólag kell valamit "megfilmesíteni". Pl. valaki nyúl az asztal felé, és fel fog onnan venni egy poharat. De amikor még csak azt mutatod, hogy nyúl az asztal felé, akkor az AI model ezt még nem tudhatja, nem lát a jövőbe. Ha korrigálod a mozdulatot, hogy természetesebbnek hasson, lehet koppansz, mert lehet későn ismered fel, hogy milyen céllal nyúlt oda, és így az AI videóban kicsit odébb van a kézfej a pohárhoz képest.
-
RoyalPredato
tag
Pont ezért leszokhatna róla az NV, hogy szándékosan nem ad ki semmit az előző genre. MFG-t is nyomom a 4080-nal, meg hétvége óta a DLSS5 is megy. Kicsit bekaphatják azért. Ha én csak mondjuk 2 generációnként szeretnék venni xx80-at, az NV-nek nem vagyok elég jó vásárló.
Ezt rühellem én is bennük. 3080 után most 5080, aztán DLSS5-re szerintem úgy is váltanom kell majd 6080-ra ideje hamar, mert olyan dolgokat blokkolnak visszafelé akár hardware-sen is, amit amúgy szoftver elég jól megold (FSR, LoslessScaling).
Sőt, a DLSS5 NR reshade-be kalapálása se okozott olyan 4 FPS-es diavetítést, mint amit beharangoztak (4K ultra beállítások mögött suttyogva).
Egyébként én majd 15 éve várok a Neural Rendering techre, és nagyon is tetszik! Csak sokkal sokkal okosabban kéne ezt, mert tényleg filterként használják jelenleg, ami szerintem erős butaság...
Igazából, mivel ReShade-el meg szoktam oldani a tónusokat, kiegészíteni az effekteket, reshade+moddal akár még erősebb textúrákat, egyetlen nagy dolog ami grafikai szinten zaklat, az tényleg a béna arcok karaktereken... És itt kifejezetten jót tesz.
Szóval remélem nagyon, hogy lesz "only faces" opció is majd, hogy kb olcsón megoldjuk ezt a problémát.
És ne legyünk álszentek, rengeteg játékban pont jobban áll a megviseltebb arc, mint a final fantasy féle zekszualizált gumibabák. -
Yutani
nagyúr
Jó, hát ez majd kiderül a valóságban, hogy mindenféle kaotikusabb jelenetekben mennyi glitch lesz. Meg hogy megéri-e visszavenni a szokványos megjelenítési minőséget, hogy aztán legyen kapacitást ezt rárakni.
De a kamerás csávó képe rámutat arra, amit valahogy soha sem sikerült kezelni. Ez a kínosan 3D játékos béna anatómia. Nagyon bábu szerű benyomást kelt, főleg az erősen behajtott karoknál. Aztán még ha animálni kezdenek ezek, húhú... oda a valósághűség. Gyakran beszart/rogyasztott járás, korcsojázva fordulás, és hát ismét, a bábu szerű végtagok és vállak az erősebb mozdulatoknál. Meg az egyész tipikusan/klisésen játékos mozgáskultúra. A jobb árnyékolás, meg textúra ezen ugye nem segít. Tán csak rádob az uncanny valley érzésre.

Talán az animálásban is tud majd segíteni az AI. Mert ugye a generált videókban is mozgatni kell a figurákat, és azzal már jól halad az AI.
-
Kansas
addikt
-
ddekany
nagyúr
Jó, hát ez majd kiderül a valóságban, hogy mindenféle kaotikusabb jelenetekben mennyi glitch lesz. Meg hogy megéri-e visszavenni a szokványos megjelenítési minőséget, hogy aztán legyen kapacitást ezt rárakni.
De a kamerás csávó képe rámutat arra, amit valahogy soha sem sikerült kezelni. Ez a kínosan 3D játékos béna anatómia. Nagyon bábu szerű benyomást kelt, főleg az erősen behajtott karoknál. Aztán még ha animálni kezdenek ezek, húhú... oda a valósághűség. Gyakran beszart/rogyasztott járás, korcsojázva fordulás, és hát ismét, a bábu szerű végtagok és vállak az erősebb mozdulatoknál. Meg az egyész tipikusan/klisésen játékos mozgáskultúra. A jobb árnyékolás, meg textúra ezen ugye nem segít. Tán csak rádob az uncanny valley érzésre.

-
HThomas
őstag
Elsőre nem rossz ezzel a paraméterezéssel, bár a felezett teljesítmény mellett nem vagyok benne biztos, hogy megéri.
-
MasterDeeJay
veterán
Ez oké, engem inkább a technikai oldala érdekel. Mert maga a DLSS5 postprocessing csak DX12/Vulkan API-n keresztül érhető el, ezért érdekelt volna, hogy pl. egy dx9-es swapchain-ből hogyan szedik ki, adják oda a dx12-nek, és adják vissza a dx9-nek a képet. DX11 és 12 között lehet shared resourceként felvenni textúra típusú resource-okat, de más api-k között tudtommal nem.
Ezzel megy:
https://github.com/rakanki911/DLSS5-SwapperDX9 → dgVoodoo2 → DX11 → shared NT handle → DX12 → DLSS → shared texture → DX11 → Present.
RTX 20/30/40 is működhet már ezzel.
De ez mind korai verzió még nagyon az elején vagyunk.
-
.LnB
titán
Jó, nyilván a kamus bőrdzsekis bácsin nem lepődök meg, de mondjuk jó kérdés a render fps az natív e, vagy plusz dlss quality.
Az én értelmezésemben az a valós számolt FPS. Mert a DLSS-es az már mindig kamu szám.
-
CptAdamica
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Mondjuk speciel epp az amd hazalt azzal a 9xxx szerianal dgpu téren h fsr4 az biza csak itt mert olyan csodamagok vannak ezekben a gpukban ami visszafele ááá kizárt. Ezt halistennek abu jol meg is magyarazta joszokasa szerint.
Aztan amikor rajottek h a nepek tovabbra se ugy veszik az amd kartyat mint az nV-t, akkor az fsr4 hirtelen megerkezett a 7xxx gpu-k ra is hat ez a hulyites nem jott be cimszoval..
Szval hagyjuk mar ezt az nV +intel gonosz vs amd jo szupereposzt mert mar rohadt faraszto. Mikozben utobbi ahogy jon x ev utan vmi hasznalhatoval, nem szegyelli elkerni o se elkerni a pofatlan arat a termekert.
Én úgy tudom, hogy AMD-n a számítási pontosság/mód más 9 és régebbi kártyákon. Aztán kiderült, hogy a régebbi mód is elég jó. Nem tudom NV-nél mi az indok. Ott is van valami technikai oka, vagy csak és kizárólag "lassú lenne"?
-
vérjancsika
kezdő
Már ps2 emulatorral is megy.
Dx, opengl, vulkan mindegy csak szedje ki az apiból a szükséges adatot.
Hardverből meg jelenleg tensor magok szükségesek azaz volta és Rtx de keményen optimalizálni kell a régiekre hogy használható sebességgel fusson. Igazi az lenne ha lenne Amd megfelelője vagy továbbmegyek univerzális lenne.
Nvidia csak azért írja dx12 és 5000-es+ szériára mert arra szánta üzleti megfontoásból. Teljesen érthető hogy nem akar plusz munkát a régebbi dolgokra.Ez oké, engem inkább a technikai oldala érdekel. Mert maga a DLSS5 postprocessing csak DX12/Vulkan API-n keresztül érhető el, ezért érdekelt volna, hogy pl. egy dx9-es swapchain-ből hogyan szedik ki, adják oda a dx12-nek, és adják vissza a dx9-nek a képet. DX11 és 12 között lehet shared resourceként felvenni textúra típusú resource-okat, de más api-k között tudtommal nem.
-
VoltanIgor
senior tag
-
Sinesol
veterán
Ezek a prezentációk annyira parasztok, rátolják a 6x-os frame gent és 594 fst tud így az 5090!!!! Miért nem tolnak rá legalább 10x-es frame gen-t? Úgy még drámaibb lenne!

A konzol meg 4k 60 fps-el van promozva, miközben 720p upscale... ez kb ugyanaz.

-
MasterDeeJay
veterán
DX9-cel?? Az meg mégis hogyan?
Már ps2 emulatorral is megy.
Dx, opengl, vulkan mindegy csak szedje ki az apiból a szükséges adatot.
Hardverből meg jelenleg tensor magok szükségesek azaz volta és Rtx de keményen optimalizálni kell a régiekre hogy használható sebességgel fusson. Igazi az lenne ha lenne Amd megfelelője vagy továbbmegyek univerzális lenne.
Nvidia csak azért írja dx12 és 5000-es+ szériára mert arra szánta üzleti megfontoásból. Teljesen érthető hogy nem akar plusz munkát a régebbi dolgokra. -
.LnB
titán
Ezek a prezentációk annyira parasztok, rátolják a 6x-os frame gent és 594 fst tud így az 5090!!!! Miért nem tolnak rá legalább 10x-es frame gen-t? Úgy még drámaibb lenne!

Tényleg most kell meglepődnöd azon, hogy egy marketing/reklám dia ferdít/hazudik?

De amúgy ott a render fps, szóval még korrektnek is tekinthető. -
CptAdamica
nagyúr

-
bobalazs
nagyúr
DX9-cel?? Az meg mégis hogyan?
It a link #11ben.
-
janeszgol
félisten
Jó lesz ez, csak nem a ma kapható kártyákon.
-
vérjancsika
kezdő
-
MasterDeeJay
veterán
A leakedet próbáltam 5070Ti-vel és vegyes a kép, mindenképpen kell a játékokhoz valami profil, elég sok még a grafikai bug. Majd kiforrja magát.
Modderek dolgoznak az RTX 2/3-as támogatáson is. [link] De ez még kezdetleges és nem sok játékban működik.
-
.LnB
titán
és nagy átlagban 50-60%-os teljesítményvesztéssel jár

Azért az elég extrém teljesítményveszteség. Ennek akkor egy új generációs VGA sorozattal együtt kellett volna megjelennie. De az sem kizárt, hogy két generáció múlva.
Cunningham és Haliburton egyébként jól néz ki. De kinek van arra szüksége, hogy az a kameraman "megszépüljön"? Meg ki fogja játék közben azt észrevenni? Na mindegy én eddig is elvoltam kizárólag DLAA-val, ez után is ez lesz azt hiszem.
-
dongettó
aktív tag
Ez az az effekt" amit 10-20 éve mindenki OFF-ra állitott volna, csak legyen 10% fps-el több.
Demost,
DDD aaaaaaszzzzta -
bobalazs
nagyúr
-
Sinesol
veterán
+1
Ez az uj, finomhangolt verzió tényleg nagyon sokat dob a látványon, viszont jocskán ugrani kell teljesitményben a következő generációval, mert azért rendesen eszi is a kártyát.Na és a másik dolog, hogy nem tudom optimalizációs gond volt-e, vagy csak szimplán a hardver régi és ennyit tud, de asszem egy 3080-on futtatva 94%-os fps esést mértek, ami eléggé extrém. Bár az is igaz, hogy már a DLSS 4.5 is nagy fps drop-ot okozott a 3000-es és régebbi kártyákon.
-
Komplikato
veterán
-
xandrush0831
senior tag
Ez tök jó, csak én egy szót nem szóltam az AMD-ről. Meg engem NV tulajként az nem igazán vígasztal, hogy az AMD tulajokat is hülyének nézik.
Abuval kapcsolatban egyetértünk. -
ggbuffon1897
őstag
Pont ezért leszokhatna róla az NV, hogy szándékosan nem ad ki semmit az előző genre. MFG-t is nyomom a 4080-nal, meg hétvége óta a DLSS5 is megy. Kicsit bekaphatják azért. Ha én csak mondjuk 2 generációnként szeretnék venni xx80-at, az NV-nek nem vagyok elég jó vásárló.
-
xandrush0831
senior tag
-
Yutani
nagyúr
Vagy a tiktok filterek korának.
Éppen ellenkezőleg: a sima arcú modellekből csinál megviselt arcú átlagembert. A tiktok filtered a megviselt arcú átlagemberekből csinál sima arcú modellt.
-
Citrone39
tag
-
GodGamer5
addikt
Beletákolással már kb minden játékban elérhető, már dx9-en is működik. Elképesztő a látvány, főleg maxra húzva a beállításokat.
Sokan félreértik, de ez nagyon nem egy filter.... -
CptAdamica
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Most már tényleg itt a fotorealisztikusság kora, köszönhetően az Nvidiának és a DLSS5-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Extrém üzemidőt ígér a Garmin Fenix 9 Pro Solar
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Amazon
- Elektromos autók - motorok
- Fogyjunk le!
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- További aktív témák...
- SPARKLE Intel Arc B570 GUARDIAN OC 10GB
- RTX 5090/5080 Founders Edition KERESEM
- BESZÁMÍTÁS! MSI Suprim X RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 9070 16GB GDDR6 Challanger - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix GTX 1050Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT - GAMING PC! i7-13700 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Apple Watch Series 10 97% 46MM Cellular (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Add el nekünk!Apple iPhone 16 Pro/16/16e/16 Plus/16 Pro Max
- Apple iPhone 15 128GB Bontatlan Független / 27% áfás ár
DDD

Valóban Next Gen volt, talán nem is a következő, hanem az utána következő generáción ment élvezhetően. Lehet, hogy itt is ezt látjuk. Szép, szép, csak kéne alá nagyobb vas.

Ezt rühellem én is bennük. 3080 után most 5080, aztán DLSS5-re szerintem úgy is váltanom kell majd 6080-ra ideje hamar, mert olyan dolgokat blokkolnak visszafelé akár hardware-sen is, amit amúgy szoftver elég jól megold (FSR, LoslessScaling).