- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeteePeti
őstag
válasz
Kolondrum #20 üzenetére
És ez mit jelet a gyakorlatban? Mármint milyen előnyökkel jár?
OnePlus 12 5G 16/512 Black (ELADÓ) | Oppo Find X8 Pro 16/512 Black (ELADÓ) | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
sohajda90
tag
De amúgy ti teszteket néztetek amgy az Open-ről, mert ott mindenhol kiemelik, hogy milyen jó a kamera rendszere, itt meg mindenki szídja. Legtöbb tesztben kiemelik, hogy foldablek között abszolút best (jó ez talán a Honor V Magic 2 vagy mi a neve előtt jelent meg, ahhoz viszonyítva nem tudom) és még sima flagshippek között is jó a Lytia szenzorral, a három látószöggel, a veszteségmentes 6x nagyítással, stb...
Szóval én pont a kamerát nem kifogásolom benne, főleg amúgy a Galaxy S24 Ultrában ugyanazok a lencsék vannak, mint egy S22 Ultra-ban, nekem inkább a mostmár 2 éves SoC-cal van bajom, pedig az Apex Edition gyöngyörű és nem értem miért nem lehetett benne (vagyis tudom, mert akkor külön kellene a frissítéseket optimalizálni, na de egy special edition ennyi figyelmet megérdemelne) feltolni a chipset-et egy Gen 3-ra... -
"Ha 1400-1600€ egy iPhone akkor egy hajtogatós telefonért sem sok ennyi "
Ebben egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy az iPhone is olyan árszinten mozog már, amit semmilyen fejlesztés nem indokolhat.
Tényleg minden relatív egyébként, mert engem pedig éppen a kamera képességek nem érdekelnek telefonban egyáltalán. A jó kijelző és a tartósan rendelkezésre álló teljesítmény viszont annál inkább, ahogyan a töltés sebessége is.
Ami miatt nekem az Open, és úgy összegészében a teljes foldable kínálat optimális lenne, hogy szemüveg nélkül (és lassan már azzal is) nehezen látom a kijelzőt. 40+ évesen nagyon nagyon jól jönne, ha például egy email megírásakor nagyobb betűméretet tudnék választani. A klasszik kijelzőnél hiába tolod fel a betűméretet, a többi részen (menü) feleslegesen batár és sokszor átláthatatlan nézetet kapsz. De az maximálisan igaz ,hogy csúcs áron csúcs hardvert is kell adniuk, nem lehet kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
Minden relatív....Ha 1400-1600€ egy iPhone akkor egy hajtogatós telefonért sem sok ennyi.
Engem főleg a kamera és az akku érdekel, ezeket érzem amikor a telefont a hétköznapokban használom.
1000-1200€-ért se venném meg emiatt.
A kijelzőt nyilván nézem, de nem borulnék kardba ha csak 1000nit van csak a 2000 helyett. Ugyanígy az Elite helyett 8gen3 SoC se szempont - de hülye név ez is, miért nem volt jó a 100-as növelés...Nehezen tudom magamnak amúgy megindokolni, hogy mire lenne jó a belső kijelző, cserébe sok nyűggel járna.
Egyedül azt tudnám elképzelni, hogyha ugyanazt tudja mint a sima párja, de drágább, akkor fontolóra lehet venni. De amíg gyengébb kamera és jelentősen kisebb akksi jár hozzá... Hát nem annyira vonzó ajánlat.Az AI... Egyelőre nem érdekel annyira. Hagyom a többieknek a béta tesztelést, de nyilván kipróbálnék ezt-azt.
-
PeteePeti
őstag
válasz
sohajda90 #14 üzenetére
Jah értem, az AI-ra nem gondoltam, mert engem abszolút hidegen hagy! Emiatt nem is jutott eszembe annak a hardveres követelménye!
OnePlus 12 5G 16/512 Black (ELADÓ) | Oppo Find X8 Pro 16/512 Black (ELADÓ) | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
-
Busterftw
nagyúr
A kek kovethette volna a kamera semat, lehetett volna a kek ott is.
-
PeteePeti
őstag
Az erő az sok évig elég lesz majd az biztos!
Feleségem egy sima OnePlus 9-et használ SD888-al! Semmivel sem lassabb a hétköznapi használat során, mint az én 12-esem SD 8 gen 3-al! Ha van is különbség bármiben (mondjuk app telepítés, vagy komolyabb dolgok betöltési ideje) az inkább az UFS tároló miatt van! Ugye abban még 3.1-es nem 4.0-ás!OnePlus 12 5G 16/512 Black (ELADÓ) | Oppo Find X8 Pro 16/512 Black (ELADÓ) | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
Túl vannak ezek még mindig árazva; nagyjából ezen az áron kellett volna nyitnia az Opennek, és most ilyan 1200 euró között is sok lenne, ha csak a chipsetet nézem. Ugyanakkor, azt nehezen tudom elképzelni, hogy bármire is kevés legyen ez az erő, és ha túllépünk azon, hogy pusztán technikai szempontból vannak erősebb mobilok már, és ehelyett ár/érték arányt nézünk, végső soron nem olyan rossz választás lenne ma sem, egy nyomottabb árcédulával. De ettől még baromi drága maradt így is, az 1500 euró pedig még mindig számottevően több,, mint amit a technikai tartalom indokol. Kifutó modellként, 1000 euró környékén vinnék, mint a cukrot, annyiért én is behúztam volna most egyet, 8gen2 ide, vagy oda.
[ Szerkesztve ]
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
Az 1Tb valóban To Much. Talán eljött az idő a 256/512 váltásnak. A RAM nem fontos, elvannak a Samsungok is 8 gigával.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Nekem még nem is a chipset a problémám az Open-nel, most is egy Snapi 865-öt pörgetek és teljesen jó, hanem az akksi és az elavult kamera.
Ha már kifizetek 1800€+ pénzt, akkor szeretném a jelenlegi legjobb elérhető hardvert is.
Várunk tehát az Open 2-re, hátha...A Samu tapasztalatokat köszönöm én is. Nagyon szép telefon, a toll is menő lenne, de az ilyen kis apróságok egy csúcs telónál nálam nem elfogadható kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
PeteePeti
őstag
Ez egy korrekt válasz volt!
Pedig nem is nekem szólt!OnePlus 12 5G 16/512 Black (ELADÓ) | Oppo Find X8 Pro 16/512 Black (ELADÓ) | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
sohajda90
tag
Igazából az S24 Ultra egy OnePlus 11-et váltott, és mindkettő második telefonként funkcionál egy iPhone 15 Pro Max mellett. Régebben az OP11-hez sokkal szívesebben nyúltam, mint az iPhone-hoz ha csak munka mellett le akartam csekkkolni 1-2 dolgot vagy egy gyors üzenetíráshoz, mert azon ment a magyar nyelvű swipe, IPhone-on meg nem...de az S24 Utlránál azt vettem észre, hogy:
-nagyobb, nehezebb, rosszabb fogni
-gyorsabban merül - ez lehet nem a Samsung sara, csak a Snapdragon 8 Gen 3 erősebb, de többet eszik az elődjénél, hátha az Elit "efficient"-ebb lesz
-mivel gyárilag nem volt rajta fólia ezért tetettem rá tempered glass-t, ami elcseszte az ultrahangos ujjlenyomat olvasót, OP11-nél imádtam az optikait, remélhetőleg 13-nál a gyári fólia nem fogja befolyásolni...
-marhára hinyzik a 80/100W-os gyorstöltés, S24 Ultra borzalmasan lassan tölt a papíron 45W-tal, ami gyakorlatban még annyi sincs
-plusz mivel jelenleg ha megyek valahova viszem az iPhone-t, a 24 Ultrát, a OnePlus Pad-et hiába type-C mind3, 3 különböző töltőt viszek hozzá, hogy mindnek működjön a "gyors" töltése, ez a 13-mal lecsökken 2-rePlusz OP gyorstöltőkből már annyi van itthon, hogy tarthatok egyet itthon, vidéken a családnál meg egyet az irodában és már hurcolni sem kell majd
Egyébként tapasztalatom szerint S24 Ultrában lomhább a menü, mint az OP11-ben volt, de lehet ez csak a system animációk miatt van
-nem használom túl gyakran, de mondjuk a galériában az AI radír OnePlus Pad 2-n sokkal jobban működik, mint S24 Ultrán, így gondolom az OP13-an is jobb lesz
-S24 Ultrát a ceruza miatt vettem, ami igazából 2 alkalommal jön jól nekem: ha selfiezéshez akarom távirányítónak használni, meg mondjuk amit 1-nél többször megesett velem az elmúlt hónapban, ha véletlen Instán kommentelésnél melléütök és hamarabb elküldöm a kommentet, azt utólag nem lehet szerkeszteni, de a tollal intelligens kijelölés/másolás funkcióval gyorsan tudom replacelni, de ezeket tényleg kb. havi 1x szoktam használni...
Erősen csábít még amúgy a OnePlus Open Apex edition, mert gyöngyörűmeg a OnePlus Pad 2-n használom az open canvast és nagyon meggyőző, tök jól jönne ha szintén havi 1-2 alkalommal valami szolgáltatást veszek igénybe, amit helyszíni átutalással rendezek és be tudnám tenni full size-ban egymás mellé a kapott számlát meg a mobilbank alkalmazást, plusz mostmár az S24 Ultrát beszámítva egész emberi áron elérhető lenne, de pl. pont a minimális AI feature-ok miatt, amit használok 2024 végén már nem érezném elég "future proof" vásárlásnak a Snapdragon 8 Gen 2-es Opent, főleg ennyiért...
Amúgy 3 dologban lenne csak jobb a Samsung:
-Dex, amit abszolút nem használok
-6x zoom feletti nagyításban, ami szintén ritka, mint a fehér holló nálam, de ma pl. pont csináltam egy képet a teliholdról
-hosszabb szoftvertámogatás, de nálam általában nem szokták a készülékek megélni a szoftvertámogatásuk végét, vagyis mostanában nem, az Android korai szakaszában, azért a Motorola Milestone csak 1, Huawei Mate 8 meg talán 2 főverziót kapott és szevasz, azokat pedig 2 évnél tovább használtam...[ Szerkesztve ]
-
MMiklos86
csendes tag
Tudom, hogy 24GB/1TB verzió erősen overkill volt, de igen komoly vonzereje volt a szememben ennek a telefonnak. Nem nagyon lehet máshol ilyen brutális hardvert kapni nem-játékos telefonban, normális szoftver, frissítés és kamera mellett. Meglátjuk, az is lehet, hogy hanyagolom a frissítést, jó lesz még egy évig a OP11.
-
sohajda90
tag
Csak jöjjön minnél gyorsabban, eléggé viszket rá a kezem, váltani fogja az S24 Ultrát...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Három szín és két konfiguráció közül lehet majd választani, állítólag hamarosan érkezik a OnePlus 13R is.
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- MIUI / HyperOS topik
- Háztartási gépek
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest