Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Babetta-X

senior tag

Sziasztok!

Tuti nagy pancser vagyok, de egy szintezés végeredményét szeretném grafikus formában megjeleníteni, kicsit küzdök vele.
    Két oszlop van, az első oszlopa mért pontok magassága a második oszlop a mért pontok közti távolság, ami legtöbbször egyforma, csak néhány eltérés van. Az első sorban 0 szerepel, a második sorban pedig az első és második pont közti távolság, a harmadik sorban a második és harmadik közti távolság és így tovább. Illetve van egy két pont, amit külön színnel szeretnék jelölni. Tehát a végcél az lenne, hogy legyen egy vonal (vagy bármilyen más) grafikonom, amiben a függőleges sík a magasságot mutatja a vízszintes pedig a távolságokat de az előbb leírt módon, illetve egy-egy pontot tudjak színessel kijelölni.
    Az utolsó nehézség - bár ettől el tudok tekinteni- hogy a függőleges skálának felülről lefelé kéne növekednie és nem csökkennie, mivel a mérések úgy alakulnak, hogy minél nagyobb a szám annál alacsonyabb a pont, és ugye ez grafikusan fordítva nézne ki. :Y
    Ez nagyon durván megoldhatatlan? Kicsit kezdő vagyok a témában azt hiszem :) Köszi előre is.

• Babetta-X

senior tag

Sziasztok! 2016-os Magyar nyelvű excellel lenne kérdésem. Adott egy oszlopdiagram, tegyük fel csütörtök, péntek, szombat,vasárnap. Namost én szeretném megcserélni az oszlopok sorrendjét, hogy vasárnap, péntek,csütörtök legyen tegyük fel. Hogy tudom ezt legegyszerűbben megtenni? Az a baj a táblázat ahonnan az adatokat szedi további más táblázatokra hivatkozik, és sajnos a dollár jel nem került bele, így a táblázat módosítása az adatokat is folyton módosítja, nekem pedig elég lenne a kinézetben felcserélni a napokat, tehát az oszlopok sorrendjét csak megjelenítés szempontjából. Van erre valami egyszerű megoldás? Válaszotokat előre is köszönöm.

• Babetta-X

senior tag

Sziasztok!

Kéne egy kis gyors segítség, nagyon megköszönném, mert délután vizsgázok, és sajnos a solverrel nem boldogulok úgy ahogy szeretném :)

Van egy feladat, amihez jár csinálni kell egy táblázatot, ezt képen így néz ki:

[képfeltöltés linkje]

Ezt kéne solverrel megoldani, a kérdés, hogy mi a célfüggvény, mennyit költsünk csokoládéra összesen ha a darabszámot nem változtatjuk? (Ez még akár solver nélkül is jó lenne, nekem nem jött össze)

A másik bonyolultabb kérdés, hogy mennyi pénzt tudunk maximum elkölteni csokoládéra? Itt a feladat szerint simplex lp-t kell használni, 1E-10 számítási pontosággal, illetve meg kell adni melyik csokoládéból vehettünk a számítás szerint a legtöbbet.

Ha csak valaki nagyvonalakban leírja azt nagyon megköszönöm, néztem youtubeos videókat, de egyszerűen nem látom át mit kellene itt összehozni, hogy jó legyen. Válaszotokat segítségeteket előre is nagyon köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák