Hirdetés
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Magisk
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
firemanus82
üzenetére
Érthető csak nem kivitelzhető, az első fele még csak csak ha trükközik az ember. A lényeg a lényeg hogy képet csak rácsvonalhoz tudsz illeszteni középre nem. Középre úgy lehet betrükközni hogy valójában nem a kép lesz középen hanem a cellák körülette egy keretet alkotnak. Tehát ha van egy 5x5 cm-es képed akkor 7 sort és oszlopot beállítasz 1 cm szélességűre és magasságúra és akkor a második sor második oszlop rácsvonalához tudod illeszteni a képet ami így a 7x7-es kocka közepén fog elhelyezkedni.
Legalábbis én így oldottam meg egyszer a feladatot csak nem képpel hanem objektummal...
A második fele is kivitelezhetőség határán mozog minimum kell egy elérési út egy cellában, nekem erre a következő megoldásom van makróval (nem teljesen lesz jó neked szerintem de leírom)
A1 cellába beírom a kép nevét. dsc001
csinálok egy üres diagramot a lapon aminek beállítom a tulajdonságainál hogy kitöltés mintázattal vagy háttérképpel és magához a laphoz rendelek egy makrót:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 1 And Target.Column = 1 Then
Munka1.ChartObjects("diagram 1").Select
ActiveChart.ChartArea.Format.Fill.UserPicture ("c:\" & Target & ".jpg")
Target.Select
End If
End SubAmi az A1-ben lévő fájl nevével kitölti a diagramm hátterét így variálható a benne megjelenő kép. Elég a nevet beírni a kiterjesztést nem kell.
Itt egy működő verzió hozzá: [link] Ami a C:\ lévő képeket be tudja tölteni a "diagrammba" ha beírjuk a nevét az A1-be.
Alt+f11 kombinációval megnyitható a vba szerkesztő ahol át lehet írni az elérési utat és target.row 1 ill column 1-et arra a sorra illetve oszlopra melyikre akarjuk.
De aztán lehet lesz más megoldás valaki mástól, nekem csak ennyire futja ebben a témában...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Battlefield 6
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Suzuki topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3688, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50