Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hokunda

    aktív tag

    válasz maddionmax #84958 üzenetére

    Nem minden esetben kötelező a megsemmisítés, csak a gyakorlatban a legtöbbször az. Értelemszerűen élelmiszereknél kötelező, felelős pozícióban embert nem találna senki aki engedélyt adna akár kereskedelmi forgalmon kívüli értékesítésre (óvodák, bölcsődék, hajléktalanszállók...), ha nem beazonosítható a származási helye, tárolási kondíciói... még így is szoktak szakértőket kirendelni, de egyszerűen nem lenne költséghatékony a tárolás, kivizsgálás majd az esetleges pozitív - azaz felhasználható minősítés utáni - értékesítés.

    Másrészt van két állami feladatkör ami esetén nem kell megsemmisíteni, ezek különböző vis maior károk esetén való felhasználhatóság vagy energetikai célt szolgáló termékeke felhasználása.

    A harmadik és egyben legszerteágazóbb kör a szellemi alkotásokat érintő termékek meg-vagy nem megsemmisítése. Itt elviekben a szellemi jogtulajdonost megilleti a jog, hogy karitatív célokra lemondjon a termék megsemmisítéséről közérdekű célokra. Itt jöhetne képbe az Adidas aki lemond az adidos ruhák megsemmisítéséről, annak ellenére, hogy a márkanevet rombolja vagy az MS belemehetne az okosított xboxok árvaházaknak ajándékozásába, de mivel náluk sem sültbolndok ülnek nem mennek bele.

    (persze ez nagyon leegyszerűsített verzió)

Új hozzászólás Aktív témák