Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Blaise #22279 üzenetére

    Amit te írtál, hogy nem kell konfigolni semmit, bedugod és playin', az az xinputnak köszönhető.

    Ez az MS szabványa, ők nyomják, GFWL-hez alap feltétel, Xboxon is ez van, és egyre több játékba implementálják (a modernebb játékokban már alap évek óta).

    Ez előtt volt a directinput, ami egy szélesebb szabvány, de valamivel kevesebbet tud, és nem annyira egységes, mint az xinput, konfigolni kell, ami szívás.

    Xinput kompatibilis gamepad viszont nagyon kevés van. Amiről én tudok, az az X360 pad, a Logi F széria és a Logi chillstream egyik verziója (ABXY gombos, a másik, ami ezüst, és PS gombjai vannak, nem az). A speedlink is csinál egyet, de itthon még nem láttam.

    Gyakorlatikag ezeket a padokat érdemes csak megvenni (véleményem szerint) pontosan az xinput miatt. Annyival többet ad, hogy minden szinten egységes, minden ott van, ahol lennie kell, nincs felesleges gomb, és nem hiányzik egy sem, nem kell külön szuttya emulátorokkal szórakozni, ami megéri a felárat.

    Nem mellesleg ezek a padok minőségben is messze kiemelkednek az átlag dzsunka mezőnyből.

    ps:
    ja, még van egy xinputos, amit elfelejtettem, a razer onza, amit viszont sokan szidnak, mert a joyok gumírozottak, és ezek hamar elkezdenek foszlani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák