Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • reelc

    veterán

    válasz Crus #132486 üzenetére

    Miles Morales... Igen, 2011-es. A 2000-ben létrejött Marvel Ultimate világ Pókemberének helyére lépett.
    Egy figurát általában akkor váltanak le vagy rendezik át gyökeresen az életét, ha pl. már nem tudnak vele mit kezdeni. Mivel képregény, később szinte biztos, hogy visszajön, vagy retconolják.
    Az "eredeti" Pókember is kapott már erőteljes retcont pl. amikor az évtizedek óta építgetett kapcsolata Mary Jane Watsonnal házasságban végződött, majd egy esemény miatt ez semmis lett. Azzal magyarázták a szerkesztők, hogy szerintük a gyerekek kevésbé tudnak azonosulni egy házas szuperhőssel.
    Vagy ott van Jean Grey. Főnixként felfoghatatlan hatalma lett, ezért megölték az írók. Jóval később hozták vissza. Ember legyen a talpán aki tudja, hányszor halt már meg. :)
    Volt már olyan is (és ez nem alt. univerzum volt), hogy bizonyos okok miatt nem Bruce Wayne volt Batman egy ideig.

    Nagyon Miles Morales ellen vagy. Akkor az nem érdekes, ha jól megvan írva egy karakter és a történetei?
    A jó öreg PP megmaradt a "normál" univerzumban. Szerintem becsülendő, hogy nem az eredetit rakták akkor félre, hanem egy alt. univerzum Pókembere helyébe lépett.
    Lehetett választani. Akit nem érdekelt az alt. univerzum, nem érte semmi változás.
    Miles Morales fiatal, és más személyiség, mint PP.
    A bőrszín egy dolog, de ugye ott van a saját környezete, a családi háttér, a neveltetés, stb. szóval ez "nem mintha maszk mögött látszana, hogy milyen a bőre színe" netto hülyeség.
    Ráadásul a Pókember karakter mindig arról volt híres, hogy igen nagy százalékban volt benne a magánélete, hangsúlyos volt mint PP, nem csak a zúzásról szólt. Esendő volt, tökéletlen, problémákkal, és erre jött rá a Pókember lét sötét és napos oldala.

    Amúgy meg, egy 1960-as években "született", többezer füzetben és rengeteg médiumban szereplő figurának rengeteg hullámvölgye van sztori minőség szempontból. Ez természetes. Főszerkesztők, írók jönnek-mennek, egyéni elképzelésekkel. Vannak akik többet akarnak annál alkotni, hogy 35-jére visszahozzák az eredeti Zöld Manót.

    Van ám női Pókember is, alt. univerzumban Peter Parker lánya. Abban az univerzumban nem halt meg a kisbaba. Spider-Girl, aki 1998-ban jelent meg először.

    De menjünk visszább az időben... ott van Spider-Man 2099 vagyis Miguel O'Hara, aki mexikói származású. A 2099-es alternatív jövőbeli univerzumban született, 1992-es a karakter.

    Mindhárom figura eléggé érdekes lett, elérték a maguk sikereit.

    Akkor ezekbe is bele lesz magyarázva, hogy a mai vonulatok előtt sok-sok évvel már ilyeneket kellett(!) csinálni? Akár 28 éve? Nem lehet arról szó, hogy próbáltak ismert figurákat új szemszögből bemutatni, új egyéniséggel, háttérrel? Új olvasók bevonzására?
    Pl. konkrétan ezért jött létre anno az Ultimate Univerzum.

    Ne értse félre senki, ezzel nem tagadom mi folyik egy ideje. Csak azt mondom, hogy vannak dolgok amik korábban történtek és senki nem magyarázta xy-nal, hanem akit érdekelt, megismerhetett egy új karaktert és rajta keresztül egy új univerzumot.

    Ami a filmeket illeti más univerzum, mint a képregények.
    Más a Sam Raimi féle trilógia, más ami utána volt, és a legújabb is.
    Az eredet valamennyire stimmel, ahogy a szereplők egy része is, de élve azzal a jogukkal, hogy ez egy alternatív univerzum, történtek változások.
    Nem tetszett az új Flash, és "MJ" sem, de ez van, megnéztem egyszer és kész. Annyit nem ért, hogy felhúzzam magam rajta.
    A Pókverzumos rajzfilm meg kifejezetten tetszett. Jó volt ennyi alt. Pókit látni.

    Amúgy meg mindig ott vannak a régebbi képregények, rajzfilmek.

Új hozzászólás Aktív témák