Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez igaz az USA-ra. bemegy az ottani tesco-ba amit ott a Valtmart. levesz a polcról jellemzően egy 1000-1500 dolláros számítógépet aztán használja pár évig. de nem igaz magyar jövedelem mellett. Azért mi nem csereberéljük a gépeket olyan sürün főleg az átlag nem. Rendszergazda vagyok így folyamatosan jöttek a kollégák a 8-10 éves notebookokkal, hogy mit lehet velük kezdeni, ha cserélni kell mire és mennyiért. az asztali gépek dettó. Az átlag magyar nem cseréi sürün a gépet. az okos meg olyan gépet vesz, amit lehet fejleszteni. aztán idönként fejleszt benne valamit. egy új cpu, plusz memóra, több háttértár, jobb grafika, Aztán mikor már tényleg nincsen tovább a gépnek jön a tabula raza és újgép, hogy aztán legyen mit fejlesztgetni amikor van rá pénz. mondjuk ezért is szeretem otthonra az asztali gépet. azt úgy alakítgatom, ahogy nekem tetszik. igaz 40 éve én építem a saját otthoni számítógépemimet. Ha már rendszergazda vagyok vagy 35 éve....
-
Robitrix
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mi fogyasztok annak örülnénk ha legalább 4-5 gyártó volna a piacon. mert akkor versenyeznének még inkább árban és innovációban a monopol helyzet soha nem jó a fogyasztónak. na meg a monopol helyzetben levő cég elkényelmesedik konkurencia hiányában.
-
Robitrix
senior tag
Azért annak oka volt. hogy mondjuk a 3-4 évvel ezelötti intel részvény árak az akkori 62-65 dolláról leestek 18-23 dollár környékére. majd most, hogy az Intel hóna alá nyúltak felment 30 dollár fölé. azért a jóval kisebb részfény árfolyam mutatja, hogy gondok vannak a céggel.
-
Robitrix
senior tag
ezért is jöttek be a modosított AM 4-es alaplapok ahol emeltek a chipset hütésén illetve megemelték duplára a bios memória méretét a duplára. így lettek például msi b450 tomahawk alaplapokból MAX alaplapok. késöbb MAX 2-es.... felkészülve 2019 tavaszán a megjelenú ZEN 2-es CPU-kra. lehetővé téve az összetettebb nagyobb tudási BIOS-ok irását.
-
Robitrix
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
a mostani gépem egy 2019 öszén épített gép am 4 akkor egy Ryzen 5 3600-as cpu na ugyan abban a cucban(egy 5600.as cpu van. Közben az alaplapon és a házon kívül minden fejlesztve lett. de valóban azért jelentős teljesítmény ugrások vannak az Ryzen generációk közt. ha az eredeti 3600-ast nézam amai 5600 +30% teljesítmény, ha volna most egy 7600-as ryzenem az ismét 30% körüli teljesítmény növekedés, a 9600 ryzen már csak úgy 7% ugrés van. de generácionkét azért érezhető a változás maradva ugyan azon a 6 mag 12 szálon.
-
Robitrix
senior tag
Az AMD-nál az a jó, hogy hosszú évekig támogatják a proci foglalatot. Az AM5-nek azért még jó pár évig van jövője. és még jó pár évig bőven lehet CPU-t kapni AM 4 cuccba is az intel 1-2 évente kicseréli a proci foglalatot hasra ütés szerűen. ha most elindul valaki egy AM 5 alaplappal az még évek múlva is tudni fog valami akkori belevaló CPU-t fejleszteni. Nekem még mindig egy 2019-es AM 4-es alaplapom van, de még mindig tudnék bele ZEN 3-as erősebb CPU-t venni. eredetileg ZEN 2-es CPU-m volt. az AMD az következetes ilyen téren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bittorrent topik
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy Intel i7 7800x
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest