Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én nem felejtem el, az alaplapgyártók felejtik el... Biztonsági játék
-
E.Kaufmann
veterán
Én értem, hogy a PCIe nem megy át egy pár rozsdás zongorahúron és hozzá kell igazítani a nyákot
, minél újabb változat annál kevesebb zaj, rövidebb adatutak, kisebb kapacitás és ellenállás szükséges, de nem erről van szó.
A mai CPU-knak van több PCIe sávja, ami nem a chipset-tel kommunikál, hanem direktbe a GPU-val, SSD-vel, stb. Na most az AMD azt mondja, hogy adott chipset esetén vissza kell fogni a CPU lehetőségeit, akár felkészítenék a nagyobb adatátvitelre az alaplapot, akár nem.
Na ez nem tetszik nekem.
CPU bírná, periféria bírná, jelen esetben az alaplap is fel van készítve, de az AMD meg morcos, hogy az olcsóbb híd mellett is működik a nagyobb sebesség azokkal az eszközökkel, amik nem kapcsolódnak a hídhoz. Vagy rosszul értem? -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az AM4 óta röhely ez a chipset dolog, nagyjából minden benne van a CPU-ban, a chipset meg leginkább a régi terminológia szerint déli híd szerepét tölti be. Az ok, hogy a chipset és a CPU közötti kommunikáció valamint a chipset többi PCIe sávja mit tud, az egy adottság. De a többi, a CPU-val direkt kapcsolatban lévő eszközt miért kell szivatni?
-
E.Kaufmann
veterán
Amúgy ezt nem szerettem az AMD-ben mostanában, hogy beleszól, adott chipset mellett maga a processzor azokkal a perifériákkal, amiknek senmi közük a chipsethez, milyen sebességgel kommunikálhat, meg a "tuningot" is ellehetetlenítik.
Meg amúgy is minek a 3-4 féle chipset adott CPU "évadhoz" . Az alaplap gyártó had fűszerezze úgy az belép chipset-et, ahogy adott piaci szegmensnek kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő