Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem teljesít rosszul az Exynos a Galaxy S24 FE-ben
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Poco M3 - felújított állomás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Hirdetés
-
Ekkor jönnek az új Apple szoftverek mindenkihez
ma Az iOS és iPadOS 18 és a watchOS 11 is jövő héttől lesz telepíthető azoknak, akik nem vettek részt a bétában.
-
Bemutatkozott a PS5 Pro - Összeszedtünk mindent, amit tudni lehet róla!
gp A PS5 Pro a kompromisszummentes 60 fps élményét ígéri a pénztárcájukat nem sajnáló játékosok számára.
-
Elegáns és igen fürge külső SSD-t dobott piacra a GoodRAM
ph Az 1 GB/s-os szintet jócskán megugró, fémházas adattár két színben, 500 GB-tól 2 TB-ig bezárólag kínál opciókat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
neopeti
tag
De miért cseréli le? Miért nem marad hű az elveihez és kivonul Európából?
Senkinek sem hiányozna...
Ja! A pénz.... Majd elfelejtettem
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Most ez mennyire Apple-ös már megint?
Tényleg ennyit venne el a "gyengébb" modelleken realizált profitból, ha nem USB 2.0 lenne? Tudom, hogy rengeteg telefont eladnak, de ez akkoris furcsa.[ Szerkesztve ]
-
swayze
tag
Szerintem ez tipikus olyan, különbség ami az adatlapon jól mutat majd, de a felhasználók 90%-a nem is foglya észrevenni. Egyszerűen azért, mert eddig se dugta soha gépre 🤷♂️.
Aki meg profi fotós/videós az eddig is a pro-kat vette.
-
joey04
titán
bezzeg az android!
-
Sys85
veterán
Már régóta pletykálják,hogy a sima és a Pro vonalat mégjobban távolítani akarják egymástól.
Egyre nagyobb szakadékot kell csinálni a 2 kategória között hogy a Pro modelleken nagyobbat lehessen szakítani.Persze nem úgy hogy a sima széria olcsóbb lesz.
Apró,aránylag olcsón előállítható különbségek,de felhasználói oldalról azért igencsak vonzó pluszok amivel a Pro felé lehet terelni az embereket jó vastag felárért.
Az lesz a szép ha a Pro sem marad csúcs iPhone,hanem esetleg a Pro Max is kap plusz extrákat,aztán akinek ez kell az tejelhet vastag sugárban a pénztárnál. -
Silenzio
addikt
"Az lesz a szép ha a Pro sem marad csúcs iPhone,hanem esetleg a Pro Max is kap plusz extrákat,aztán akinek ez kell az tejelhet vastag sugárban a pénztárnál."
Ez már megvalósult két éve. A 12 Pro Max kapott egyedül jobb főkamerát.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
ShadowX
őstag
Valahogy ezt az érvet sem tudom elfogadni, mert ez csak egy USB csatlakozó. Így is elkezdték már annyira szeparálni a modelleket, hogy aki akarja ennyiért már simán a Pro modelleket választja. 60hz vs. 120hz, tavalyi vs új chip, dinamic island vs notch, kamerákbeli különbség, AOD vs nincs AOD (ami meg ugye ráadásul szotveres, ami külön genyóság).
Akkor már inkább hozzák vissza a műanyag készülékházat.
-
Felesbandi
senior tag
A 12-es iPhone ota egyre nagyobb a kulonbseg a Pro es a sima modellek kozott. Szemely szerint en meg egy XS-rol se valtanek sima 14-re, annyira nincs az alapmodellekben ujdonsag. Nagyon latvanyosan terelnek mindenkit a Pro modellek iranyaba, ahol tenyleg vannak (iPhone vonalon) ujdonsagok es lathatoan ez meg csak erosodni fog tovabb.
Azt ketlem, hogy az USB sebesseg a vasarlok 1%-anal tobbnek feltunik majd, de latvanyosan mindent megtesznek, hogy az alapmodellek a leheto legjobban stagnaljanak.
-
janeszgol
félisten
Hozzá kell szokni a hardveres különbségekre is már. Mondjuk ez valamilyen szinten megvolt régen is (a Plus modellben valamikor több ram volt, mint a simában, akkor ott a felbontás), illetve a szoftveres különbségekre is, ami szintén megvolt eddig is, csak most látványosabb az utóbbi.
-
strogov
senior tag
Ha Pro és TB akkor lesz külső kijelző is? Annak legalább lehetne értelme ... néha ... talán.
-
Ricardo
titán
Félelmetes hogy rákapcsolt a gyártó. Egy nap két hír.
Már választható, hogy ne világítson folyamatosan az egész kijelző AOD (mondjuk eleve csak a pro verziókban van AOD , mintha egy felsőkategóriás tulajdonság lenne) esetén.
És megkapják a 3.2-es sebességet USB-n. Természetesen ezt is csak a pro széria
Mindezt 2022-2023-ban. Mert ugye a gyorsabb csatlakozó csak jövőre érkezik a drágább verziókba.
Bámulatos a fejlődés, csak kapkodom a fejem -
janeszgol
félisten
Sosem ertettem, hogy az evek ota piacon levo technologiakkal miert kell presztizskent banni.
Nfc: A Xiaominal sokaig isten szinten volt ez. Nevetseges. Egy galaxy s4 miniben is van nfc, sot egy gakaxy ace-ben is. 2013.
Vezetek nelkuli toltes: 100k alatt nincs. A telekom a kisebb kiadasabol is elhagyta. Megjegyzem a Lumia 730, 830 es 930 rendelkezett ezzel. 2014.
Nevetsegesek a gyartok.
-
kakuk.tamas
addikt
Szóval akkor a 15 és a 15 Plus marad A16-on, a 15 Pro és ProMax pedig megkapja az A17-et.
Igazából várható volt.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Sys85
veterán
válasz hegedus001 #15 üzenetére
Nem fotózni veszik a profik,hanem sokan használják videózásra.
Sok helyen láttam,hogy kiegészítő videózáshoz a komolyabb gépek mellé szifont is használnak.Sok esetben könnyebb egy könnyű telefon+gimbal kombinációval rohangálni,vannak helyezetek amikor nagyon jól jön,leginkább vágóképekhez.
Az iPhone pedig videóban eléggé ott van,főleg mióta van ProRes is.Egy usb 3.2 tempó elég jól jönne ezeknek a nem éppen apró felvételeknek a gépre felmásolásához.
Majd mindjárt megint jól megkapom,hogy minek gyors usb,ott a felhő,meg a wifi másolás,1000éve nem dugtam gépre a telefont,te ülsz fordítva a lovon,stb kommenteket. -
swayze
tag
A profit azért nem úgy értettem, hogy a természet fotósok, hanem pl aki jó minőségű videókat/képeket készít munka miatt vagy hobbiból. Gondolok itt akár a Horváth Andrásra aki fantasztikus videókat rak össze és sokszor használ iPhonet is ezekhez.
-
Ricardo
titán
válasz janeszgol #17 üzenetére
Vicc. Még egy olcsóbb készülék esetén is bosszantó ha "ok nélkül" kispórólnak egy olyan dolgot ami belekerülhetne. Értem ezalatt, hogy nem drága, nem frissen bevezetett (ahogy írod is) régóta a piacon van.
A vezeték nélküli töltés mondjuk pont határeset, bár ott is kisebb összegnél kellene lennie a határnak.
De Itt van például az AOD. Mi a logikus magyarázata, hogy csak a Pro szériába került bele? Mi az amitől a sima nem alkalmas rá? vagy mekkora + költség a 3.2 es usb mint a 2.0?
Főleg hogy nem ötvenezre kategóriáról beszélünk.
2022/23 ban Ilyenekkel megkülönböztetni a Pro szériát szerintem nevetséges. Gyártótól függetlenül.
Például a Xiaominál a közelségérzékelő szenzor kihagyása (ennek a legolcsób telefonokban is alapnak kellene lennie), az amit ugyanilyen szánalmasnak tartok.
2022-ben azzal szívnak az emberek, hogy ha nincs szerencséjük, akkor telefonálás közben mindenfelé kószálnak a menüben, és ha még pechesebbek bontják is a vonalat?Tényleg egy vicc, csak sajnos a rosszabbik fajtából.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Pontosan. Semmi ertelme sincs a 2.0 vs 3.2 usb eseteben. Az "olcsobbikba" (ha a 14-es szeriabol indulok ki, akkor a minimum 380 ezres telefonokrol beszelunk) menjen akkor a 3.1, a dragabbikba meg a 3.2. De a 2-es usb hasznalata vicc ennyiert.
AoD detto. Nem tartalmaz a Pro kijelzoje olyan elemet, ami miatt csak ott lenne megvalosithato. -
kakuk.tamas
addikt
válasz janeszgol #23 üzenetére
A 14-be ugyanaz a kijelző és SoC van, mint a 13-ba.
A Pro-kban más kijelző van, tudja az 1-120hz-et, ami az AOD-hoz kell. Plusz ott a SoC, ami tud extraalacsony frekin is futni az AOD-hoz.A cikkhez: mint írtam fentebb, ugyanaz lesz a SoC szisztéma jövőre, mint idén.
A jelenlegi SoC NEM támogatja az USB3.x specifikációt. Érti?!
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #24 üzenetére
" tudja az 1-120hz-et, ami az AOD-hoz kell"
1-12hHZ kell az AOD-hoz?Ugye ezt te sem hiszed el?
-
kakuk.tamas
addikt
Ha 120hz-en ketyeg állandóan a kijelző, elég hamar leszívja az akksit, nemde?! Az összes AOD-os kijelző 1 vagy 10hz-en ketyeg, ha aktív az AOD.
Plusz ugye nem árt, ha a SoC letud menni szinte nulla fogyasztásra emellé.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #26 üzenetére
Nem tudom melyik volt az első telefon ami tudta az AOD-ot, de már anno a Galaxy S6-on is kifogástalanul működött, és nem merült tőle mint a balta, pedig annak nem volt alapból sem túl nagy akkuja.
Nemde? -
janeszgol
félisten
Biztos tudjatok, de azert belinkelem. Es a tevhitekkel ellentetben nem csak az idot, hanem egyes feature phone-ok grafikat is megjelenitettek AoD-kent.
"This technology was first introduced by Nokia in on the Nokia N70 and Nokia 6303 (on TFT display in 2008), and more widely adopted with its next generation AMOLED Symbian phones in 2010 (the Nokia N8, C7, C6-01 and E7). It became a standard feature on most Nokia Lumia Windows Phones in 2013, paired with the Nokia Glance Screen app."
-
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #26 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Még egy gondolat."Ha 120hz-en ketyeg állandóan a kijelző, elég hamar leszívja az akksit, nemde?! "
Valószínű a fogyasztás volt a fő szempontjuk. Azért is csinálták meg alapból úgy, hogy az egész kijelző világítson, még ha 1HZ-en is.
Hiszen biztos kevesebbet fogyaszt az egész kijelző 1HZ-en, mint mint pár pixel ugyanennyin. -
Ricardo
titán
válasz janeszgol #28 üzenetére
Tényleg. már azokon is volt. Mondjuk értelme az Amoled paneleknél lett, pont az energiatakarékosság miatt, mert képes csak a szükséges pixeleket megvilágítani.
Ezért sem értettem hogy mire gondoltak az Apple mérnökei, amikor behozták úgy hogy bár minimális fényerőn és képfrissítésen, de az egész kijelző világítást meghagyták.
Aztán mint látjuk (bár kellett egy kis idő) de rájöttek, hogy meg lehet oldani jobban is. -
arn
félisten
Az usb 2.0 utoljara 20 eve hangzott menoen.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
batai15
félisten
Mondjuk a sima iPhone is már annyiba kerül hogy már kezd nevetséges lenni némelyik specifikációja. Értem én hogy valamivel a pro modell felé kell terelni az embert de azért tényleg kezdi ki verni nálam a biztosítékot a cég , megint kezdek az Android felé kacsintgatni.
-
DrDoktor
tag
válasz kakuk.tamas #24 üzenetére
Huawei P20 pro is tudja az AOD-t pedig az 60 HZ.
Tonna mobilt tudnék még mondani.-Ugyan már...Lelekes félrevezető plecsnit megnyerted.[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
kakuk.tamas
addikt
A Galaxyk 90%-ban 1 és 24Hz között mozognak ha aktív az AOD. (Samsung és GSMArena fórum userjei szerint).
A 14 Pro és ProMax (és még a OnePlus 10 Pro is például) javarészt fix 1Hz-en van.AOD alatt minél kisebb a kijelző aktivitása, annál kevesebb energiát fogyaszt (amúgy sírhatnál a kijelző 500mW-os fogyasztása miatt ) És ugye se a SoC-nak, se a GPU-nak nincs semmi dolga, csakhogy percenként nyomjon egy pixelrefresht.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Felesbandi #34 üzenetére
A lighting is USB…
-
joey04
titán
válasz kakuk.tamas #35 üzenetére
Minek eteted őket?
-
janeszgol
félisten
válasz kakuk.tamas #35 üzenetére
Mi nem ezt vitatjuk. Hanem azt a kijelentesed, hogy azert nincs AoD a sima 14-en, mert nem 1Hz-es a kijelzoje.
-
mad823
őstag
Jövőre jó eséllyel a nem Pro modelleken már csak monokróm kijelző lesz, hogy végre megértsék a vevők a termékpozícionálás fontosságát.
-
Usgyi
aktív tag
Azért az USB 2.0 kicsit furcsán hangzik egy vélhetően nem olcsó készülék esetében. Tipikus Apple modszer arra, hogy a még drágább modellek felé tereljék a vásárlókat.
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Silenzio
addikt
Sokan használnak másodkameraként iPhone-t, én is. Kurva könnyű a videók képi világát a Dolbyvision miatt LUT-okkal és némi manuális állítgatással akár egy Blackmagic-éhez hangolni.
Továbbá: SOSEM téveszt fókuszt, nem kell focus puller, nem kell gimballal vesződni félóráig, nem foglal szinte semmi helyet, ami rendezvények kamerázásánál külön előny.
Fotózási oldalról nem nyilatkoznék, de abban szinte biztos vagyok, hogy közösségi médiában ill. képernyőre tökéletesen megfelelne egy iPhone is, de ha van elég fény, akár még A3-as méretre is.
A technika elsősorban azért kell, hogy lenyűgözd az ügyfelet, de (spoiler alert) az is csak másodsor, a legfontosabb, hogy a fotós-videós mennyire ért ahhoz, amit csinál.https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
BoneDragon
veterán
Gondolom rádobnak az árra +50k-t, mert egy 2 forintost eszközt kell beleépíteniük a szaruk helyett.
-
Ricardo
titán
válasz BoneDragon #47 üzenetére
Ha egy törlőkendőt tízezerért adnak, menyiben számolhatnak egy gyorsabb portot?
-
janeszgol
félisten
Egy fan a fácsén már meg is magyarázta. (Nem nevezem meg az illetőt, de amúgy sokszor egyetértek vele.)
Mivel a jövőévi szett az idei SoC-t kapja meg, és ebben még nincs beépítve az említett vezérlő, ezért lesz a cikkben említett helyzet. Ami igaz is lehet és el is fogadnám, ha nem 400+ ezer forintos termékekről lenne szó. (Amcsiban számolva meg 800 usd felett áfával.)
Tehát ha valaki a csúcsligában játszik, akkor a terméke minden porcikája legyen az. Ez már a magánvéleményem. -
kakuk.tamas
addikt
válasz janeszgol #49 üzenetére
Jelen!
Az a 800 dolláros iPhone áfa nélkül annyi, illenék hozzá számolni az áfát. Igaz, így is olcsóbb mint nálunk, de itt vannak még sarcok, amik máshol nincsenek. Erről mindenki tehet, de leginkább az Apple nem. Rossz helyen lakunk/rossz a kormányunk. Döntsd el melyikre szavazol…Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen