Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• net84

őstag

válasz hcl #34 üzenetére

"A szükségessége nem kérdés, a megvalósítással lehet vitatkozni." - jelen formájában nekem a szükségessége is kérdés. Nem a technikára, hanem a papírgyártásra helyeződik a hangsúly. Habár lehet ez is "helyi sajátosság".

"Tehát kell az a NIS2, GDPR" - van, de így sem tudják :DDD

NIS2-nél lehetett volna keményebben fogni a technikai megvalósítást (mármint EU-s szinten, szakemberekkel). De az eddig végigseggelt megbeszélések (különböző cégeknél technikai support révén) eredménye mindig az volt, hogy mennyi pénz kell fizetni és kinek, plusz milyen papírokat és dokumentációt kell elkészíteni. A legviccesebb az a cég volt, aki azért akart elrakni 7 számjegyű összeget, hogy összefogjon még 2-3 (egyet a jogi részre, egyet a dokumentáció elkészítésre és egyet a technikai megvalósításra) másik céget az ügyféllel - persze szerződjön külön-külön is az ügyfél velük. Aztán csodálkoztak, hogy miért lettek elutasítva.

#36 hcl - a hogyan a nem mindegy... Ebben pedig a fentiek is bizonyítják, hogy nem épp erősek ott csúnyavárosban :D . Vagy túltolják vagy olyan szabályzás születik, amit egy félhülye is megkerül.
    Továbbra is tartom, hogy nem a munkavállalót kell megakadályozni, a feltételeket kell olyanná alakítani, hogy megérje maradni.

#35 bambano - lehet, de komolyabban belemenni felesleges. Az ilyen dolgok évek ezeknek a bizotságosdiknak és úgyis valami nyakatekert őrület lesz belőle, amit majd a tagállamok tovább tekernek :F

Morbid példa:
    Felmondanál, mert egy másik cég többet fizetne, nagyobb név a piacon, fejlődni tudsz, magasabb pozíciót kínál. De van egy törvény, ami azt mondja, hogy nem mehetsz el máshova dolgozni, ha az a munkáltatódnak hátrányt okoz, és/vagy az a cég is hasonló/azonos területen tevékenykedik (szándékosan nem írtam, hogy konkurencia, mert tételezzük fel, hogy földrajzi vagy volumen alapon nem jelent a jelenlegi munkahelyed konkurenciát neki).
    Tehát ott vagy, hogy beadod a felmondásod, amit visszadob a HR, hogy jelöld meg, hova szeretnél menni dolgozni. (Mert ugye máskülönben nem tud érvelni, hogy miért nem ereszt - na itt megint viszket a hátam valami adatvédelem és "semmi közöd hozzá" elv alapján.) Megteszed. Válasz: nem mehetsz el, mert így veszélybe kerül a működésük, nem lesz, aki ellássa azt a feladatot, amit csinálsz. Azon kívül szerintük konkurencia a másik cég, így megint csak nem engednek el. Hol folytatódik a vita? Mennyi ideig? Addig milyen jó lesz a légkör? Mennyivel később tesznek elsőként Téged lapátra - csak, hogy jól megmutassák ki a főnök...
    Persze közben a jelenlegi munkáltatód nem kötelezik, hogy fejlesszen, fektessen a munkavállalókba és alakítson ki versenyképes környezetet.
    Helyi sajátosságba volt anno bevezetve valami röghözkötésnek csúfolt okosság a "zállam" részéről. Azon hogyan hőbörgött mindenki. Szerintem ez is egy ilyen eset lenne...

Tudom-tudom! A mutinak, a big-nek sokkal könnyebb, mert a világ pénze is rendelkezésre áll. Azonban nem én kapok sok ezer-tízezer eurót és ülök a tili-toli bizottságban, így nem is én akarom kiötölni az egészet. Csak az indok már kezd kicsit unalmas lenni.

Új hozzászólás Aktív témák