Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • velizare

    nagyúr

    válasz #48613632 #5059 üzenetére

    a bázist látod a navigációs listában, ahogy beugrasz a rendszerbe. hogy milyen égitest körül kering, azt már nem feltétlenül.

    @BP71: ismeretlen rendszerben a rendszer fő csillagánál rak ki. ezt elég könnyen le tudod scannelni. ha ez többcsillagos rendszer, akkor a csillagnak lesz egy pályája, amelynek síkjában (sic!) fogod megtalálni a többi csillagot. ezek néha elég messze tudnak lenni. az esetek többségében a bolygókat már befogta az egyik csillag gravitációs mezeje, ezért ezeket körülötte egy adott síkban található elipszis/körszerű pályán fogod megtalálni. ha az égitestscannelés a napnál nem hozott eredményt, vagy ezeket már mind lescannelted, akkor jó öreg newton bácsi segítségével fogod tudni megtalálni a többi bolygót. bemész a csillag alá, és onnan átlósan a csillag (elképzelt) pályájának irányába tartasz, nagy sebességgel (20 ls felett már jó), vele enyhe szöget bezárva, és nézel a kabinból jobbra-balra kifelé. a csillagos háttér nem fog mozogni, viszont egy kis gyakorlattal ki fogsz szúrni olyan kis pöttyöket, amelyek mintha mozognának (persze nem ők mozognak, hanem a hajód). na az egy bolygó. 500ls.en bellül megtalálod az alap scannerrel is.
    ehhez a módszerhez persze kell bolygó, és legalább egy elég fényes csillag a rendszerben. barna törpékkel eléggé be tud olvadni minden a háttérbe, pláne, ha messzi bolygókról van szó.
    ez így leírva nem kicsit hangzik zöldségnek, de van a youtubeon egy csomó oktatóvideó erről, nézegesd őket. az elsőt viszonylag nehéz megtalálni, utána viszont menni fog, mint az ágybavizelés.
    lehet kérni a közönség segítségét is, néha be-beugrik 1-2 npc hajó, ők általában ellátogatnak legalább egy égitesthez, lehet menni utánnuk.
    az extraction ringeket pedig alapból megjeleníti a HUD a rendszerben.
    glhf!

    [ Szerkesztve ]

    Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

Új hozzászólás Aktív témák