Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • _Kondor_

  tag

  A class (szám) igazából a méret, a betű meg a minőség.
  Nagyobb hajóra nagyobb modulok férnek fel, sokszor nem is tudsz mást feltenni, mert nem tudna működni vele a hajó, pl.: thruster, shield.

  Vegyünk pl. egy pajzsot (csak hasra ütés értékek) ami mondjuk 2D: el tud látni max. 100 tonnás ojjektumot pajzzsal. Ha ennél többet nyom a hajó nem lesz pajzsa, és muszáj rátenni rá 3as-t, ami még jobb is.
  Tehát a lehető legnagyobbat és legjobbat kell feltenni, amit lehet.

  Figyelembe kell venni, hogy minél nagyobb/jobb egy modul, annál több energiát igényel, annál több egységet vesz le a hajó "powergrid"-jéből amit a power plant biztosít (minél nagyobb/jobb annál többet). Ezért nem lehet "kimaxolni" egy hajót, mert korlátozott a reaktor teljesítménye. Hiába van a viperemen "A"-s power plant, kompromisszumot kell kötni, nem tudom minden modulból a legjobbat feltenni.

  Fegyvereknél a small, medium, large (1,2,3) van. Amit erről tudunk a fentieken és a jobb sebzésen kivűl, hogy minél nagyobb egy fegyver annál hatékonyabb páncélok és nagyobb hajók hull-jával szemben. Ez alól kivétel a high impact/focused cuccok, ezek ebből a szempontból egyel nagyobbnak számítanak(a small hatékony médium hajók ellen is). Tapasztalatom szerint ennek nincs akkora jelentősége, legfeljebb a high impact mc-vel kevesebb lőszer fogy, de ugyanannyi idő alatt esik le egy asp, mint mondjuk overchargeddel.

  Az árak alakulásában pedig kb. 3x szorzó van mind a méret, mind a minőség tekintetében. Egy B2-es power distributornál kb. 3x drágább egy A2 és egy B3as is.

  Szenzoroknál nem értem mi jelentősége van a méretnek, valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Hozzászólok Aktív témák