Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
Az AMD részvényárfolyama is éves minimumon van, és esik tovább. Kapott egy leminősítést a rossz AI teljesítménye miatt. Az X3D sikere messze nem elég, hogy eltartsa a céget, és a kínai helyzet romlása is számít. Ha nincs gyártókapacitása egy cégnek, akkor az a baj, ha van, akkor meg az.
-
paljani
aktív tag
Felesleges össze-vissza (szándékosan) félreértelmezni amit leírtam. De segítek az értelmezésben mert látom nem megy: az “addig … “történik valami” … amíg “történik valami más”” az egy olyan - ezek szerint egyeseknek roppant bonyolult - kifejezés ami arra utal, hogy valami megtörténhet a jövőben ami valamilyen szintent korrelál a másik történéssel. Lásd még: addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik.
Szóval nice try a szalmabáb érvelésed de nálam továbbra se működik. Na akkor ennyit a bucira verésről…
-
Reggie0
félisten
Itt:
"Addig verik a nyálukat usáék a saját technológiáikban meglévő (természetes) elsőségükre amíg a next-genben bucira verik őket. "Majd meghivatkoztal egy egy lepesnyi elorehaladast egy kinai tanulmanyban, ami egy szinten egy lepeses nem kinai elorehaladason alapul. Ez nalad a "bucira veres".
Most johetsz azzal, hogy te a bucira verest csak simogataskent ertelmezed meg amugy mindenki csak felreert
-
paljani
aktív tag
Velem ellentétben? Akkor menjünk bele a részletekbe.
1. Hol írtam, hogy feltalálták a kínaiak a spanyolviaszt
2. Mire alapozva jelented ki, hogy lufit prezentálok?Ha lehet tény- és okszerű választ kérek (bár sejtem, hogy a süketelés rész fog most jönni).
A szilícium alapú baszakodásban lehet még pár év(tized) de az (gyártósori) árak már most olyan szinten elszálltak , hogy ez egyre kevésbé rentábilis. Mivel mind technológiai oldalon mind végtermék oldalon szankcionálják a Kínaiakat muszájból is alternatívák felé kell(ett) fordulniuk. Ezt lehet az elején egy gőgös-arrogáns módon lekezelni, de az ilyenek végén mindig jön a “Hoppá” momentum. Lásd még belsőégésű motorok - EV témakör. Vagy éppen a megújulók (napelemek). A kőkor sem azért ért véget mert elfogyott volna a kő… -
paljani
aktív tag
Van azért arrafele érdekesebb dolog is:
https://www.nature.com/articles/s41928-024-01211-2
Addig verik a nyálukat usáék a saját technológiáikban meglévő (természetes) elsőségükre amíg a next-genben bucira verik őket. Majd az idő eldönti.
-
Cassi
őstag
Ezt a hírt időközben cáfolták.
[link] -
Busterftw
nagyúr
válasz Viktorbar010 #25 üzenetére
Hát a piaci torta szelet még csak most közelít 50-50hez, nagyon lassan, még Intel dominancia van.
-
Viktorbar010
csendes tag
Még annor 2018-2020 környékén olyan hírek keringtek hogy az intelnek ott a fiókba a ryzen gyilkos kész megoldása és csak a zöld gombot kell megnyomni. Sajna nem volt mégsem. S láthatjuk hogy elszabadultak az árak. Én szeretném ha 50-50 lenne a piaci torta szelet mert akkor lenne verseny ami mérsékelné az árakat és lenne érdemi előre lépés is.
-
hokuszpk
nagyúr
vajon ez a 10% -os kihozatal volt 80% -ban bűnrészes abban, hogy PAT elment nyugdíjba ?
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #16 üzenetére
Az intel top 100 mérnöke közül jó öten ha amerikaiak, a többiek külföldiek. Nem kína az, akinek baja van a mérnökök hiányával, de minden hasonló kaliberű céget érint az, hogy a munkaerőt egymástól kell levadászni, hiszen ilyen szintű szakemberekből kevés van.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Busterftw
nagyúr
Amit én olvastam az idén júliusi hír talán. Nem volt az olyan rég.
Szóval ebből kiindulva 5nm-3nm álmodozni merész.Az AMSL is csak azért nyilatkozott erről, mert hiányolják a kínai lóvét és ez ilyen ne égessük fel a hidakat komment.
A legnagyobb bottleneck pedig az, hogy a modernebb gépekhez nem jutnak hozzá, saját know-how meg nem nagyon van, máskülönben nem ajánlanának 3x fizetést külföldi szakértőknek.
Eközben a TSMC jövőre indítja a 2nm tömeggyártást úgy, hogy high na EUV gépeket meg csak most rendelgetik.
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #14 üzenetére
Amikor tavaly a 7nm tömegtermelés elindult az smicnél, akkor én is úgy hallottam, hogy 20% körüli volt a kihozatali arány. Ez viszont egyrészt növekedni fog a technológia bejáratásával. Másrészt, még mindig a duplája az Intel cikkben szereplő 10%-os kihozatali arányának, szóval annyira nem rossz, mint amennyire első olvasatra tűnik, csak azonos típusú chipeket kell összehasonlítani, amikor a számokat alapul vesszük: ezek a nagy chipekre vonatkoznak, a kissebb felületű mobil chipek esetében 50% körüli kihozatali arányról indult az smic 7nm-es gyártósora, ami nincs olyan messze a tsmc 80%-ától 7nm-en. Az smic tesztgyártása kis méretű chipek esetén pedig 30-40% körüli kihozatali arányt mutat 5nm-en, amit minden bizonnyal érdemben növelni tudnak majd, mire ott is elindul a sorozatgyártás.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
tasiadam
veterán
nem akarok farok lenni, de ha a samsungnak és az intelnek sem megy a GaaFET, nem lehet, hogy az EUV kevés hozzá?
Még mindig másodrangú állampolgár
-
-
tibaimp
nagyúr
Nem jó hír!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
veterán
a legyártott lapkák minimum 90% hibás
Erre mentek az utóbbi évek milliárdjai? Ez a kemény, nem a kád sarka.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
Pikari
addikt
Mindeközben kiderült, hogy a kínaiak DUV-val akár 3nm-ig le tudnak menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- XPEnology
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest