Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Yettel topik
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Hirdetés
-
IFA 2024: Kamerás fűnyírót hozott a Dreame
ma Az A2 pont ott javít, ahol az A1 gyenge volt. És amúgy lett A1 Pro is.
-
IFA 2024: Vivobookok triójával készült az ASUS
ph Egy klasszikus és két 360 fokban kihajtható modell érkezik.
-
Call of Duty: Black Ops 6 - Már játszható a nyílt béta teszt
gp Ahogy megszokhattuk a próbaváltozat a core többjátékos módba enged betekintést minden platformon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoneDragon
veterán
Mondom rákeresek poénból, mennyi ennek az ára...tejóég, 500k???
Nekem egy Dreame D9 Max van és 88k volt külföldről kuponnal együtt. Oké 2 éve volt már, infláció, szerény kormányunk és egyebek, de azért na...
Nem tud ez annyival többet, és gyanitom ez még mindig nem tud normálisan felmosni, csak simogatja a padlót.
Ezek az új gépek már a dokkolójuk körül is felporszivóznak? Csak mert az enyém a közelébe se megy, aztán 2 hét után már ökölnyi porcicák gyűlnek össze körülötte. -
Annyira fullos lett ez a gép, hogy nem is tudnék jobbat mondani
Kivéve egy jó Roborock-ot.
Amúgy azért megy 2,4-es WiFi-n ,mert annak a hatótávja jobb és a falakon és hatékonyabban jut át.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
joghurt
addikt
Ennyiért már élő takarítónőt kapni, aki egyéb szolgáltatásokat is tud nyújtani.
És vajon a regisztráció után képes teljesen offline módon működni? Kata nem kap Pepsit, ők meg duplakamerás lehallgatógépet.
A tej élet, erő, egészség.
-
Offline? Felejtsd el .
Ha valaki ezen parázik, akkor az ragassza le a kamerát... Takarítónő sem lesz offline.
De a tesztben is szerepel, hogy nem kötelező használni ezt a funkciót, a kamera viszont az akadályérzékeléshez kell, ha akarod ha nem.Az otthoni biztonsági kamerák ( Xiaomi pl.) is működnek adatszivárgás nélkül... A gagyiknál volt ebből probléma, de egy 500k gépnél nem.
Leveheted a hálóról, de nagyjából el is veszítette a jelentőségét, akkor az Aldis-Lidlis buta easyhome-ot kell venni.
NEkem Q Revo van, áldom az eget, hogy megvettük, nincs nagyobb segítség, mint egy normális robotporszívó.
Visszatérve a kamerás rettegésre, venni kell egy Xiaomi X20+-t és akkor kamera nélkül leszel, persze a kutyaszart szétkeni, de az már másik történet.
Nem mondom, hogy ez egy gép kell mindenkinek, mármint az X40 UItra, hisz olcsóbban is lehet jó gépeket kapni.
( Én Mi Robot Vacuum-mal kezdtem 4év után eladtuk, az volt a kapudrog a tisztaságba, majd Dreame D9 volt 1 évig, aztán Roborock lett.)
Szuper cuccok a ház rendben tartására.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A gyártó kínálatának jelenlegi csúcsa tényleg az a szint, aminél többet nemigen lehet elvárni egy ilyen géptől.
Hogy ne lehetne tobbet elvarni. Lasd Eufy S1 Pro. Na az mar tud valamit. Pl. rendesen felmosni es nem ket cintanyerral kenegetni.
[ Szerkesztve ]
-
Miben jobb az?
Mindkettő forog, próbáltad amúgy a cintányéros verziót?
Nálunk épp most ment el a villanyszerelő hagyott egy kis ganét, elküldtem a porszívót és szépen feltakarított.
De ha neked az Eufy van, akkor jöhet egy kis élménybeszámoló.
#7: NEm én leszek az, aki elkezd bizonygatni, ha Te azt mondod van adatszivárgás én nem fogok ellenkezni.
Nem fogok olyan vitákba kezdeni, aminek végtelen a kimenetele
Hazudtam
Milyen bizonyíték kell? ( Én most a Xiaomi-t említettem, ott nem tudok adatszivárgásról, ha Te igen, akkor ez lesz a cáfolat része)A gagyi kameráknál volt adatszivárgás, erről lehet a neten olvasni. ( Ezt offba is teszem, mert a témához elég lazán kapcsolódik.)
Aki parázik, annak a szigetelőszalag a megoldás.
( Az eufy biztonsági kameráinál van azon kivul bizonyitek, hogy eddig nem kerult napvilagra semmit?
[ Szerkesztve ]
-
Maximus43
tag
A cikken azért vitatkoznék.
Jelenleg nincs a piacon az EUFY S1 PRO-hoz fogható és hatéko nyságú robotporszívó.
Tapasztalatból mondom, eszméletlen.ツ 12 éve tag
-
Igen, már írta Reggie0 is, valóban lehet ez is egy jó irány.
Megírod a tapasztalatodat a robotporszívós topicba?
[ Szerkesztve ]
-
Maximus43
tag
Semennyi.
Adat és kamera:
Csak az az adat nincs meg rólad/rólunk ami nem is létezik.
Mondom ezt úgy hogy figyelek mindenre vpn-protonmail-stb.
Ez egy olyan dolog, hogy vagy elfogadjuk a kényelemért, vagy nem használjuk.
Illetve, lehet OFFLINE használni telefon nélkül a stationről.[ Szerkesztve ]
ツ 12 éve tag
-
direwolf
őstag
válasz Maximus43 #11 üzenetére
Oké-oké, de összehasonlítási alapod van? Mert az, "hogy ennél jobb nincs" de még másikat nem próbáltál, az evidens.
Nekem pl. a cikkben szereplő példány olcsósított Xiaomi brandes változata takarít karácsony óta, és én is csak jókat tudok róla mondani, azon kívül, hogy egy körben nem elég a lakás felmosására a tartály (és ennek csak az áramot adja a dokkolója)
Cserébe csak 130ezer volt, nem 500"I've seen things you people wouldn't believe"
-
A tiéd nem a cikkben szereplő olcsósított változata.
Az S10+ a kinalat alsóbb szegmense.
A cikkben szereplő olcsóbb változata leginkább egy L10 Ultra lehetne. Esetleg X20+
Ezzel nem azt mondom , hogy össze az S10+ , csak a két gép között nincsenek megegyezések. Forgómoposak, de nagyon markáns technológiai eltérés van.
( Én végig próbáltam az eltérő kategóriából pár gépet, nem mindet , erre Bognak több lehetősége van)
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Pontosan mire érted azt, hogy "nem a cikkben szereplő olcsósított változata"?
Ugyan az a gyártó, ugyan az az alap, csak más modulokból építkezik. Ilyen alapon, ha kicserélsz egy szenzort, az már nem lehet "olcsósított változat"?
Szerintem érthető volt amit mondani akartam, nem kéne szemantikán kötözködni.[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Nem volt semmi ilyen.
Az S10+ egy belépő modellje, önürítős megoldás nélkül, mop mosás és minden nélkül. Az alapok sem azonosak, például a karos mop stbstb. Nagyon sok az eltérés
A paletta másik vége az itt látható modell.Értem , hogy pár alkatrész cseréjével el lehet jutni a Skoda Fabiatol a Superb-ig, de a dolgok lényege belül és a szoftverben rejlik
Ott pedig nagyon nagy eltérések vannak.
Ez nem kötekedés, legalábbis nem kéne , hogy annak vedd.
Szerintem távoli rokonok, de ahogy te gondolod .És érdemes tudni meg, hogy a Xiaomi egyedi kérésre meg olcsósít, az S10+ alapvetően is egy kicsit egyedi abbbol a szempontból, hogy az L10s Pro-t herélték ki amúgy, de egy régi kasztniba került.
Hosszan lehetne erről még értekezni persze. De ne vedd kötekedésnek.De bizonyos kategóriákban igen, megy a Lego. A robot porszívók elég széles skálán mozognak.
Egy pár éve próbálom kiismerni az OEMket, van gyártói infó is sokszor, de nagyon szerteágazó akárcsak a Viomi/Dreame/Roborock vonalon gyűjteni az infókat és meg ott van a Lydsto/Roidmi is, Narwal, Proscenic / ultenic is...
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Valóban máshogy gondolom, de ezen biztos nem fogunk összeveszni
Egyébként az L10 Ultra ugyan azt a lidart, frontszenzorokat, és forgómopokat használja, mint az enyém (annyi hogy fel tudja emelni őket pár millimétert) Tehát lényegében majdnem megegyező eszköz, csak van egy szuperebb dokkolója. Szóval ha ez az X40 olcsósított változata, akkor az S10+ egyel tovább derivált változat, nemde?Ja, és a szoftverben szinte biztosan nincsenek nagy eltérések. Egy gyártó nem fog minden modellhez külön programot íratni, ebben nagy összegben mernék fogadni.
A Xiaomi ökoszisztémában is pluginként van benne. Gyakorlatilag a Dreame grafikus felületét látom.[ Szerkesztve ]
-
Ne fogadj, külön szoftver van, ezzel szeparálják a kategóriákat.
Példát.
Roborock Q Revom van, szobankent tudok időzíteni, vízmennyiséget, szivoerot állítani.
Olcsóbb Roborock ezt nem tudja, pedig tudhatná.
Mondom, egy ideje beleástam ebbe magam, szoftveren belul is van eltérés, sőt a Mi Home app alá integrált szoftverek és a gyári Roborock/ Dreamehome között is van eltérés.
Igen én is azt gondoltam pluginként, de végül rájöttem hogy ez pár modellnél lehet így van, de a saját app alatt többet tud.
Ne fogadj
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Ott van az a firmwareben hidd el, csak adott modellen aktiválódik. Nem éri meg másik programot íratni a cégnek. Sokkal drágább, mint ugyan azt teríteni, csak bizonyos részeket letiltani.
szerk.: mondok mást. a Home Assistantba a Dreame pluginnel simán integráltam a rebrandelt Xiaomit is Ugyan az az API...
[ Szerkesztve ]
-
Hát ha Te mondod... Akkor feleslegesen foglalkoztam vele ennyi ideje
Nos akkor szoftveresen mégis csak odajutunk , hogy van eltérés.
De nem innen indultunk. Több ebben meg már nincs.
Vagyis még annyi, az újabb Dreame modellek már nem kerülnek be a Mi Home-ba
[ Szerkesztve ]
-
Na mindegy, a lényeg hogy a saját szoftvert erőltetik már az új modelleknél.
Se nagyon friss Dreame, se nagyon friss Roborock nem került már be a listába.Sajátmárkás valahol gyártott Lydstok meg igen.
Amúgy persze, hogy tudtad integrálni a Dreame pluginnel a porszívódat, hisz ők gyártják. Ez nem meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
"Vagyis még annyi, az újabb Dreame modellek már nem kerülnek be a Mi Home-ba"
Csak azok a modellek kerülnek be amiket a Xiaomi rebrandel. De ebből is látszik, hogy ez egy lego. Alkatrészekből lehet válogatni, és különböző "kategóriákat" alkotni, vagy egyedi megrendeléseket kiszolgálni."Amúgy persze, hogy tudtad integrálni a Dreame pluginnel a porszívódat, hisz ők gyártják. Ez nem meglepő"
Persze, de ezt hoztam fel arra, hogy ugyan az a szoftver mindben.És hát igen, azt hiszem a téma végére értünk
[ Szerkesztve ]
-
Ez sem igaz így.
A Roborock modellekből egy sincs rebrandelve, mégis ott vannak az appban.
Szoftverre, Dreame F9 / D9 eltérő szoftvere van. Tehát nem, nem ugyanaz.
Mindkét gép van a családban, teljesen eltérő funkciók és vizuális megjelenése is van. Nagyon eltérő.
Ezt viszont tapasztalatok alapján írom.
( Nyugi én is mérnök, csak más területen )
Dreame alapú gépek:
S10+
X10/X10+/X20+Az első szoftverfelülete amúgy inkább Viomis jegyeket mutat, bennem ott volt azért bizonytalanság a szoftvert illetoen
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
"A Roborock modellekből egy sincs rebrandelve, mégis ott vannak az appban."
Hm, valóban. Ez már marketing, én mérnök vagyok"Szoftverre, Dreame F9 / D9 eltérő szoftvere van."
Azért ennél a két modellnél látszi, hogy teljesen más platform
Az X40 vs S10+ volt a kiindulási alap, és itt azért látszik, hogy azonos lego kockákból vannak.[ Szerkesztve ]
-
Hogyertve más platform?
Az hogy forgomop meg törlős mop, hát valóban, de ez akkor sem indokolja a nagy szoftveres eltéréstDe én arra értettem hogy két belépő gép is eltérő szoftvert kapott!
Más az F9 és más a D9 szoftvere... De legyen D10s az a D9-cel azonos technika.
Nézd meg alaposan az S10+ és az X40 Ultrat.
Fizikailag sem azonos.
Ha nagyon akarod hasonlítani akkor az L10s Pro lesz a kiindulási alapja az X40 Ultrának. látszódnak a hasonlósagok
[ Szerkesztve ]
-
Az S10+ és az X40 Ultra is más felépítésű.
Idézem magam.
Ha nagyon akarod hasonlítani akkor az L10s Pro lesz a kiindulási alapja az X40 Ultrának. :) látszódnak a hasonlósagok.
Lehet ebben meg sokat olvasgatni, érdemes is.
Na mindegy. Ennyi elég mára.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mivel azt szeretnéd, hogy igazad legyen, így mindenképp.
Keresd azért a különbségeket is, mert a szenzorok elhelyezkedése még egy F9-nel is ugyanígy van.
De vajon belül mi van? Remelem valaki szétszedi ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Maximus43
tag
van. 70eFt-tól a roborcok s8 max ultráig. 6 db robotom volt.
oké-oké alapon, nem megyőzni akartam bárkit, hanem a cikk badarság. A roborockok jobbak cikk tárgyától. Egyébként pedig youtube comparism eufy s1 pro. Nem szükséges nekem hinni, ellenben leírtam a tapasztalataim az oda való fórumon.[ Szerkesztve ]
ツ 12 éve tag
-
direwolf
őstag
válasz Maximus43 #36 üzenetére
Nem írtad, ezért kérdeztem. Dreameből milyen volt/van? Nekem az S10+ előtt egy Xiaomi Roborock S1 volt, annál lényegesen jobb, és nem csak azért mert felmosni is tud. Gondolom az X40 ennél is sokkal jobb. De nyilván Roborock is fejleszt.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz Maximus43 #36 üzenetére
Elolvastam a tapasztalataid az Eufy kapcsán, ami egy nagyon jól TAKARÍTÓ termék, de pont a tapasztalatid szerint tök hülye mondjuk a Dreamehez képest.
Ez a fater elég alapos pont egy ilyen összehasonlítás kapcsán: [link][ Szerkesztve ]
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Gabonetta
aktív tag
Nekem az áráig volt érdekes... Ne már! Ennyiért vicc.
-
Maximus43
tag
1 honapja van piacon.
elotte beta szoftver volt.
a tok hulye es a tokeletes takaritas kozott azert nagy kulonbseg van, de nekem jo ez a tok hulye, ami nem koszos tappanccsal mos fel.
van akiknek nem lehet pozitivat mondani, mert ugyis jobban tudjak tapasztalat nelkul.
ツ 12 éve tag
-
Maximus43
tag
Ezt nem probaltam.
ahhoz hogy a szobakat helyisegeket feltudjam osztani ugy ahogy nekem jo, ahhoz kell az app. Kulonben onmaganak ertelmezi a hatarokat/ sorrendet. Egyebkent mindent jol ertelmez, de nekem a sorrend fontos, plusz hogy vannak teruletek mint pl a kanape / agy alatt ahol eleg 1x felmosnia, viszont mashol pedig kulon is tudjam kuldeni pl konyha pult elott, ha valami olyan tortenik.jovo heten jon meg egy.
megnezem mit lehet vele csinalni teljesen offline, de nem hiszem hogy barmit is.
1x mindent csatlakoztatni kell a vilaghalora.
mas kerdes hogy mivan akkor ha a routerbol kihuzzuk pl az optikat es maga a local halozat megmarad.
na ezt is kiprobalomudv!
ツ 12 éve tag
-
Offline ennek semmi értelme nem lesz.
Arra jó egy alap Midea is M6/M7. Vagy egy Xiaomi E5, S10Aztán kóvályoghat ameddig akar.
Az applikáció lényegét leírta Maximus43, akinek ez nem fér bele, annak ez nem fog megfelelő eredményt nyújtani.
@Maximus43 Local hálón semmi, ugyanis nem azon kapcsolódik össze a telefonnal. Az applikáció nem fogja látni net hiányában. De egy próbát megér .
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Ezek a dokkolós porszívók mennyire bírják a kutyaszőrt?
Nálunk egy Roborock S6 MaxV van, ami dokkoló nélküli és nagyon hamar eltömítődik a portartály kutyaszőrrel, amit nem detektál a gép.
Ez a Dreame ilyen esetben ezt érzékelné, és akkor idő előtt visszamegy a dokkhoz üríteni? -
Maximus43
tag
tényleg, most hogy írod m7 mideam is volt.
rontó-bontó samunak neveztük, mert bár lidar volt benne, de közelségérzékelő nem, úgyhogy csak a "lökhárító" érzékelőből tájékozódott.
Volt pár törött pohár és meghágott ruhaszárító egyébként szerettem, de csak porszívózni volt jó, mosásra egyáltalán még akkor is ha az is valamilyen elektrolízises vízes megoldással volt.
Viszont hangos és volt és túl sokáig tartott mire végére ért a lakásnak.ツ 12 éve tag
-
Reggie0
félisten
válasz Maximus43 #42 üzenetére
Azt megkoszonom. De eloljaroban: en azt olvastam, hogy a wifi nelkul nem lehet elinditani, legalabb egyszer fel kell csatlakozni, mert a routingot a map-bol szerveroldalon generaljak es azt tolti le. Amint vagy egy routing es map a memoriajaban, onnantol mar meg wifi nelkul is.
-
Reggie0
félisten
Miert ne lenne ertelme? Hiaba lenne szoftveresen jo akar egy midea is, ha a hardver, foleg a felmoso resze mindegyiknek ocska.
Nekem egy darab 50nm-es nappalit kell elinteznie, szonyeg sincs, mas helyiseg nincs, a lepcsot meg csak eszreveszi magatol is. Csak a papagajszart fel kell tudnia szedni a korol, meg termeszetesen porszivozni.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Maximus43 #43 üzenetére
És az L10s ultra nem volt jó? Hm... na jó, hát nem vagyunk egyformák. Pedig nálunk családi házban két kinti-benti macska randlaírozik, egyik ráadásul hosszú szőrű maine coon, de az S10+ olyan tükörsima padlót varázsol, mint amit Te is írtál. El tudnám viselni az X40 extra kényelmi funkcióit, de a takarítás minőségénél sokkal jobbat nem nagyon várok már robottól.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen