Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Sziasztok!

    Immár lassan 4 éve használok panasz nélkül egy D-Link DNS-320 (REV A) NAS-t. Az ismert zűröket (pl. hamar felpörgő és igen hangos ventillátor, viszonylag lassú - 20 MB/s körüli - írási sebesség) leszámítva nincs vele gondom, ezekkel együtt tudok élni. Számomra a torrent nem elvárás, csak PC-t, táblagépet, telefont, médialejátszót szeretnék kiszolgálni a router-re kötött NAS-sal, azt viszont stabilan, akadásmentesen, BD-hez szükséges sávszélességgel (tehát max. 50 Mbit/s). Ezt a DNS-320 teljesítette is. Most viszont kinőttem és szeretnék 4 fiókos megoldásra váltani.

    Habár tudom, hogy a D-Link a gyenge NAS-gyártók közé tartozik és elég limitáltak a lehetőségek, amelyeket a készülékei kínálnak, nekem a DNS-320 tudása is elegendőnek bizonyult. Ebből kiindulva egyelőre kinéztem a DNS-340L-t, ami 4 fiókos és árban is elérhető (változóan, de úgy 60 eFt körül).

    Kérdéseim:

    - szerintetek a DNS-320-ból kiemelt 2 db HDD áttéve a DNS-340L-be fog-e működni újraformázás nélkül, adatvesztés nélkül, simán felmount-olva fogom-e látni az adatokat (nem voltak RAID-ben, sima single meghajtóként üzemeltek egymás mellett)?
    - szerintetek érdemes-e a DNS-340L-et venni, avagy van vele kapcsolatban valami ismert hiba, known-issue?
    - jobban megérheti-e egy szintén 4 fiókos Zyxel NAS542-t venni 50 eFt-ért? Vajon stabilabb/jobb/gyorsabb-e, és vajon fogadja-e/olvashatók-e vele a D-Link DNS-320 által megformázott és teleírt HDD-k?
    - van-e hasonló árfekvésben valami más javasolt, ugyancsak kompakt megoldás?
    - tegyek-e inkább egy másik, minőségibb gyártó (pl. Synology) által készített 2 fiókos készüléket a már meglévő D-Link mellé?

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák