Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Imike_80

    aktív tag

    válasz Imike_80 #7684 üzenetére

    Sziasztok!

    Máris volna egy óriási kérdésem!

    Vázolom gyors a szitut, aztán mindenki segítségét szívesen fogadom, de Killing úgy látom futott már hasonló témában 1-2 kört.

    786.000 problem.

    Van a bejövő DIGI-s kábeltévés koaxon egy 3-as splitter. Anno Tvnetwor-ös szerelők rakták fel, s mondták, hogy ez jó erős lesz ide. 5-1000 Mhz írás van rajta egyébként.

    Eddig 2 TV-m volt. LG 42LH5000, meg egy kis 14" Gaba. Mindkettőn jött az összes csati. A nagy LG-n DVB-C szabványon is, hiszen átraktam az országkódot Finnországra.
    Most be lett üzemelve egy 3. TV is, vagyis ez egy LG monitor HDMI bemenettel, rajta egy Humax DIGI+C HD SetTopBox. Ezen a beltérin nem jönnek a 786.000Mhz-es csatornák.
    Mértem jelerősséget a készülékkel, 58%-os érték a leggyakoribb. 121.000 frekin 27%.
    Van, ahol 21%, ott a minőség is 100% helyett 90%, néha meg is akad, de többin 100% a minőség.

    Kicseréltem a Splitternél a 3 kábelt, a létező összes módon ki-be dugtam, csak 1 ment rajta, 2, 3, átdugdostam egyik lyukból a másikba, a végeredmény az összes esetben a következő:

    LG 42LH5000: minden csatin tökéletes, digitálisan jön, zokszó nélkül mind jó.
    Gaba: minden befogható csatorna tökéletes, analógon ugyebár.
    Humax: minden jó, Full HD-s Digisport is meseszép, DE a 786-os csatik nem jönnek. :(

    A kábel mindhárom szobában ugyanaz. TVnetwork építette ki annak idején mindhárom szobát. Hosszra is ugyanaz a 3 kábel, mert bár közelebb van a nagy TV a Splitterhez, mégis van tartalék kábel, hiszen hátha arrébb lesz rakva majd a TV, stb. Tehát a kábelek minősége és hossza is körülbelül azonos.

    Vélemény? Ötlet? Micsináljak? Felhívhatom üszit ezzel a problémával? Vagy elriasztanak egy kiszállási díj szöveggel vajon? Normális az 58% általánosságban? Nem kevés?

    Válaszokat Köszi!

    Jim

Új hozzászólás Aktív témák